Gå til innhold

Utdatert pc


lucky666

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg oppdaget plutselig min gamle pc for noen uker siden bortgjemt i en krok:)  Der har den visst stått siden 2013-14. Jeg rigget opp og skiftet vann og glycol på vannkjølinga og fyrte opp. Har to trippelradiatorer til cpu blokka. litt overkill ja, men kjølte skjermkortet i tillegg før. Etter det har pcen stått brakk. Fikk plutselig litt intresse igjen og vil spørre racerne her inne om evt oppgradering.

 

Men så til poenget. Nå har jeg et Asus P8Z77-V PRO hk, Core i7 2700@4,8 GHz, Kingston HyperX DDR3@1600MHz,

EVGA GTX 980 Superclocked som jeg har klokket noe selv, Mist 1000w psu. En 27" Fujitsuskjerm 2560x1440

 

Spørsmålet er, har jeg noe å hente på kun oppgradering av skjermkortet? Har kikket litt på bruktkort på Finn, men noen skal jo ha mer for 2 år gamle kort, enn nytt. Jeg tenkte på rtx 2070/80 eller gtx 1080 Ti. Eller rett og slett et nytt RTX 3060 Ti.

 

Har lyst til å begynne å spille litt igjen og vil cpu bli flaskehals i systemet med oppgradert skjermkort? Isåfall havner jeg i neste problemstilling. Det er ikke bare pcen som er utdatert, jeg er det også. Har null peiling på plattformer, prossesorer og minne lenger. Amd eller Intel? Et absolutt krav er hk, cpu og minne som lar seg overklokke. Noe jeg synes er halve moroa.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjører selv i7-4790K@4,5GHz med DDR3@2000 og det funker fint med siste gen. skjermkort. Jeg bytter hovedkort/CPU/RAM når det blir behov for det i spill og det behovet er ikke der ennå. Så jeg ville begynt med skjermkort og tatt litt benchmarks og sett på fps i spill. Skjermkortet får du uansett bruk for 🙂 men akk så overpriset i disse dager...

Lenke til kommentar

PSU som ikke har vært i bruk på en del år kan ha inntørka kondensatorer.

Opplevde det selv på en PSU jeg fant liggende som jeg drog frem for å bruke til en 3dprinter for nåen år siden. Det var en bZerk som er det samme som Mist tror jeg? Noname kinavarer som Microplex navnga i sin tid.

Fungerte i 10 minutter før det sa pang.

Endret av Complexity
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (3 timer siden):

De strømforsyningene var veldig populære da de kom og hadde veldig gode specs. Men mange av de slet med at de nermest eksploderte etter ikke så all for lang tid. Jeg hadde en på 550W som eksploderte.

Har selv en Mist1000w som durer og går ennda, dog med Japanske kondensatorer, det var noen som ble levert med crappy Kinesiske, men den Psu har duret og gått siden jeg kjøpte den og det er maaange år siden, Hk mitt er faktisk samme som TS sitt og jeg kjøpte det for 8 år siden, Psu sikkert noen år før der igjen🙂 når det er sagt så har jeg også en moddet bios og kjører Os fra en M2 disk 🙂 har nok ikke like bra skjermkort som Ts men jeg holder på å oppgradere og dette Hk skal inn i en selvbygger NAS.

Lenke til kommentar

Hvilke brikkesett bør jeg vurdere da? AMD eller Intel? Har kikket litt nå og som vanlig ser det ut til at AMD gir mest for penga, men når jeg først skal oppgradere nå, vil jeg ha noe som sparker og holder et år eller to :) Er det planlagt noe nytt fra disse fabrikantene i nærmeste fremtid? Jeg klarer meg fint en liten stund til. Ingen skjermkort å få kjøpt før til våren ser det ut som.

 

Når det gjelder Mist 1000w min, føler jeg det er mitt minste problem pr i dag. Tror jeg kjøpte den i ca 2010 og den har blitt stresset mer enn mye.

Lenke til kommentar
.berZerk skrev (17 timer siden):

 Mange av spillene som slippes idag går mer på cpu enn gpu, spørs litt hvilken sjanger du spiller.

Før i tida gikk det i skytespill og det vil det nok gjøre fremover også. Jeg er like utdatert i spill, som dagens hardware. At jeg må skifte ut det meste i boksen, er jeg forberedt på.

Lenke til kommentar

Nja si ikke det. Jeg har en gammel maskin fra 2013 med en i5 og gammal DDR3.

Med max overclock og ett RTX2070 spiller jeg det meste på high/ultra i 4K.

BeamNG (som krever mye CPU) flyter og fint hos meg i 4K.

Spiller og en masse VR med alt på max uten problemer. Klarer meg nok fint noen år til med min maskin og den er vel svakere enn din.

Jeg spiller dog bare på 60Hz (80Hz VR) Skal du spille på konkuransenivå og må ha 240Hz eller noe og høy oppløsning må du nok punge ut.

Endret av Complexity
Lenke til kommentar
lucky666 skrev (1 time siden):

Før i tida gikk det i skytespill og det vil det nok gjøre fremover også. Jeg er like utdatert i spill, som dagens hardware. At jeg må skifte ut det meste i boksen, er jeg forberedt på.

Ganske likt hos som hos meg da, jeg har Asus P8Z77-V Deluxe, Intel I5-3570, Crucial Ballistic 16Gb Ram, Samsun 970 Evo M2 disk og ett Saphire Radeon HD7950 skjermkort.

Spiller ikke så mye jeg heller, men det hender jeg spiller sånn av og til, har ikke slitt med noen av spillene jeg har prøvd men det er på tide med noe nytt, driversupport begynner å bli dårlig på det meste jeg har.

Skal nå over til Amd og har kjøpt 2 komponenter så langt

HK Asus Rog Strix B550F- Gaming (Wifi)

CPu Amd Ryzen 5 5600X 

Har egentlig alltid vært fan av AMD tidligere, derfor går jeg nå tilbake, det er da også mest bang for the buck for øyeblikket, og 5600X er likksom midt i blinken når det gjelder det.

Når det gjelder resten av oppsett så har jeg tenkt å ha 32Gb ram eller mer (HK støtter 128)

Skjermkort så kommer jeg nok til å gå for ett RTX 3070 av ett eller annet slag, muligens ett 3080, 3090 blir overkill for min del, men selvfølgelig, kommer det ett tilbud så slår jeg kanskje til :) ellers så blir det nok en eller 2 M2 disker for OS, samt diverse andre snurredisker for lagring (Ikke så nøye da jeg har 2 Nas for det allerede, samt at denne pc'n som jeg har nå skal bygges om til NAS)

Lenke til kommentar

Jeg har navigert meg frem til RTX 3060ti eller 3070. Lener mer mot 3070 da den ikke er såå mye dyrere.

Dragonlove skrev (På 26.1.2021 den 13.13):

Har egentlig alltid vært fan av AMD tidligere, derfor går jeg nå tilbake, det er da også mest bang for the buck for øyeblikket, og 5600X er likksom midt i blinken når det gjelder det.

Cpu står mellom Ryzen 5 5600X eller Ryzen 7 3700X. Ganske lik pris, men 3700X har to kjerner ekstra. Det skal visst være noe varmeproblem på begge disse, men med vannkjøling tror jeg ikke det skal være noe problem. Fortsatt usikker, da jeg ikke bruker pcen til tunge redigeringer osv.

Edit: Jeg ser nå at 5600x knuser 3700X i cpu avhengige spill. Så da blir det nok 5600X på meg også

Disk: https://www.proshop.no/SSD/A-Data-XPG-SX8200-Pro-M2-SSD-1TB/2687322

Minne: https://www.proshop.no/RAM/GSkill-TridentZ-Neo-DDR4-3600-C16-DC-AMD-32GB/2792052 eller noe tilsvarend av annen fabrikant

Hverken minne eller disk er hamret i stein og kom gjerne med bedre alternativ:)

Hovedkort er jeg veldig usikker på. Ser det kryr av MSI kort nå. Før i tida var MSI et dårlig valg, hvis en skulle klokke. Unntatt noen nForce3 kort da. Men det er vel en gammel uggen følelse jeg har :) Jeg har mer erfaring med Asus og Gigabyte. Synd ikke DFI er i bildet lenger...Biostar har vel forsvunnet også? Men overbevis meg gjerne med tanke på MSI. Hva er egentlig forskjellen på B550 og X570 forresten?

Jeg har som nevnt den gamle Mist 1000w i pcen pr i dag. Jeg rotet litt på loftet og fant jaggu en nærmest ubrukt Corsair AX 1200w, som jeg brukte i 14 dager for mange år siden. Husker jeg satte inn Misten igjen, fordi Corsairen hadde endel viftestøy..Men må jeg, så må jeg.

Kom gjerne med andre forslag, enn det jeg har listet opp her og begrunn gjerne :)

Complexity skrev (På 26.1.2021 den 11.37):

Spiller og en masse VR med alt på max uten problemer. Klarer meg nok fint noen år til med min maskin og den er vel svakere enn din.

Omtrent det samme i spill tenker jeg. Jeg vurderte å kun oppgradere skjermkortet, men dess mer jeg kikker og studerer, dess mer lyst får jeg til å kjøre løpet ut. Kjent følelse dette :)

Endret av lucky666
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...