Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilen sliter på tomgang


Ludvig86

Anbefalte innlegg

Hey!
 
Muligens ett skudd i mørket, men jeg må bare prøve.
 
Jeg har skiftet DPF på fruen Mazda 5, om dette kan ha med det å gjøre vet jeg ikke, men følte jeg måtte ha med opplysningen.
Til problemet!
 
Det kan virke som om motoren sliter fælt på tomgang. Den rister og det virker som den skal kveles. Under kjøring virker den greit, bortsett fra litt treg akselerasjon opp mot 2000 omdreininger. Da skyter den plutselig avgårde.
Når bilen står og går, samler det seg røyk e.l innen bilen. Sterk lukt av Diesel eller noe olje. Når jeg åpnet panseret så kom det litt røyk opp fra motorrommet, ikke kraftig, men nok til å kunne se det. Gråaktig på farge. Jeg kunne ikke se noe fra oversiden, men fra undersiden kan det se ut som en lekkasje. Muligens olje? Men jeg klarer ikke helt å se hvor det kommer fra, og det drypper ikke noe når bilen går. Det virker ikke som det har kommet nylig heller, da det så og si var "tørt" å ta på. (Legger ved bilde). Dette er ca. like under motoren. Peilet olje og der virket det foreløbig normalt
 
Er det noen som har noen kjappe tanker hva dette kan vere og hvor jeg evt. begynner å feilsøke før vi evt. må sende bilen inn?
Takker for alle innspill!

Mazda.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ludvig86 skrev (22 minutter siden):

De som står i partikkelfilteret du sikter til?

Det er vel gjerne noen sensorer i/ved partikkelfilteret uansett.

Det skal være en oksygensensor foran og bak katalysatoren. Man kan derfor finne den siste sensoren på eksosanlegget og regne med at katalysatoren sitter rett foran.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...