Gå til innhold

Vurderer Altibox -noen spørsmål


Anbefalte innlegg

37 minutes ago, Algol said:

Fra synsing til fakta:

Svaret er: JA.

Produktet heter imidlertid ikke "Altibox TV" slik det fremgikk av tilbudsbrevet, men "Altibox XS". Det er en minimal TV-løsning, som også inkluderer en 10 Mbps linje som kan brukes til hva som helst, inkludert oppdatering av dekoderen. Det fungerer utmerket. Prisen ble kr 289 pr. mnd.

Interessant. Krevet det spesiell konfigurering på noen måte for å få 10 Mbps internett til å virke? Det morsomme er at dette er samme hastighet vi hadde (bare mye billigere) med ADSL (og TV var ikke inkludert) før vi fikk fiber.

Endret av cacb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Merk det jeg skrev innledningsvis - at dette er et tilbud via boligsameiets felles avtale. I bunnen ligger avtalen "Fiberaksess" til den nette sum av kr 0 pr. mnd. De enkelte velger deretter de tjenester de ønsker. Prisen for "Fiberaksess" varierer nok, avhengig av hva som er fremforhandlet. Vi fikk først et tilbud til kr 99/mnd., men etter hyggelig dialog fikk vi forhandlet dette ned til kr 0.

Da jeg ringte til Viken Fiber/Altibox for å justere mitt tjenesteomfang etter å ha prøvd "full pakke" i en måned, fant ikke kundebehandleren noe produkt som het "Altibox TV". Derimot fant hun produktet "Altibox XS" som hun også fortalte inneholdt nettilgang på 10 Mbps. Pris kr 299/mnd. (samme som "Altibox TV" på den prislisten jeg hadde mottatt), men av en eller annen grunn rabattert med kr 10/mnd., ergo kr 289/mnd. å betale. Det er beløpet jeg heretter skal betale for nettilgang og TV i den aktuelle leiligheten. Alternativet mitt var å benytte 4G/5G dersom ikke fiberselskapet hadde noe som var relativt fornuftig priset. Dette fordi jeg kun benytter leiligheten noen få dager pr. måned, når jobbforhold gjør dette nødvendig.

Fiberboksen de monterte opp, har fire utganger. Port 1 for internett. Port 2-4 for TV. Jeg har satt boksen i bridge-modus for port 1, men det er kun fordi jeg ønsket å beholde mitt interne nett/router (inkl. DDNS og VPN-oppsett) uforandret. Dette er altså ikke en nødvendighet som faller under "påkrevet spesielt oppsett". Boksen kunne like gjerne beholdt sin originale konfigurasjon, og jeg kunne ha plugget inn det hvite WiFi-tårnet som fulgte med i port 1. Det skulle da ha fungert automagisk, og jeg ville hatt "Altibox WiFi" (eller noe sånt).

Alt i alt en meget hyggelig opplevelse med Viken Fiber/Altibox.

Endret av Algol
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...