Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kjøpe leilighet med AS før selskapet er opprettet


jtninvest

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg og en partner planlegger å kjøpe en leilighet via et felles AS, for å pusse opp og selge. Vi trenger mellom 400k-500k i egenkapital hver, men vi vil så langt det lar seg gjøre unngå å stifte AS'et før vi har fått godkjent bud på den eventuelle leiligheten og dermed vet nøyaktig hvor mye EK vi skal inn med.

Noen som har tips til en smidig måte å gjøre dette på?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svaret finner du vel her i aksjeloven:

 

§ 2-20. Rettigheter og forpliktelser før registrering i Foretaksregisteret

(1) Før aksjeselskapet er registrert, kan selskapet som sådant ikke erverve andre rettigheter og pådra seg andre forpliktelser overfor tredjepersoner, enn dem som følger av stiftelsesdokumentet eller av lov.

(2) For forpliktelser som er pådratt i selskapets navn før registreringen, og som selskapet ikke hefter for etter første ledd, er de som har pådratt forpliktelsen, personlig og solidarisk ansvarlig når ikke noe annet må anses avtalt med kreditor. Ved registreringen overtar selskapet forpliktelsen.

(3) Er det før registreringen inngått en avtale som ikke binder selskapet etter første ledd, og visste den annen part i avtalen at selskapet ikke var registrert, kan denne gå fra avtalen dersom selskapet ikke er meldt til Foretaksregisteret innen fristen i § 2-18 eller meldingen blir avvist innen fristens utløp. Var parten ukjent med at selskapet ikke var registrert, kan han eller hun gå fra avtalen frem til selskapet registreres. Bestemmelsene i dette leddet kan fravikes ved avtale.
Lenke til kommentar

Det er i utgangspunktet ingenting i veien for å si at man legger inn bud på en eiendom på vegne av et selskap som senere skal stiftes. Dette kan gjøres ved forbehold i budet - "byr kr X på vegne av et selskap som skal stiftes for å overta eiendommen". 

Når man så har vunnet budrunden kan man stifte selskapet (la oss f.eks. kalle det BidCo AS), og i kjøpsavtalen oppfører man "BidCo AS, SUS" (Selskap under stiftelse) som kjøper. Kravet for å gjøre dette er at selskapet er stiftet, dvs. at det er signert et stiftelsesdokument hvor det fremkommer at selskapet skal overta denne eiendommen (noe som for såvidt eksplisitt er et eksempel på noe som kan gjøres mellom stiftelse og registrering i NUT 1970:1 s. 78). 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...