Gå til innhold

Kryptovaluta mining med skjermkort diskusjonstråd.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
6 minutes ago, BadCat said:

Det koster ikke 2700 kr slik som registrert. Du kan vel mine eller ha server sel om det er watermark på skjermen.

Linux er vel mye bedre å bruke enn Windows, og er gratis. Kan ofte og bare bootes fra en minnepinne så trenger ikke harddisk i maskina engang.

Får ikke minet Ravencoin f.eks på 3GB kort i Windows da Windows bruker for mye ram.

Men funker knall i Linux.

Endret av Complexity
Lenke til kommentar
BadCat skrev (18 timer siden):

Har dere tenkt noe mer på om vi skal lage FAQ for skatt og utgifter/fradrag.

Siden jeg selger alt fortløpende kommer jeg kun til å lever bankutskrift og logg fra Coinbase. Jeg kommer ikke til å foreta utregninger med tilfeldige kurser som gir andre tall enn det jeg faktisk får inn på konto. Jeg får et beløp inn på konto ca hver uke og jeg sitter igjen med 0,0 ETH hver gang. Hvis futen er nysgjerrig står kursene og diverse i loggen.

Inn på konto - utgifter = Overskudd

Dette er så enkelt som å sette coinbase som søkeord i banken og 1.1.2021 som start og 31.12.2021 som sluttdato. Da kommer det opp inn og ut fint listet opp og totalt. Da kan man både importere dette i regneark og ta skjermdump.

Tror ikke det er så enkelt. Det må regnes som realiseringer med inngangsverdi og utgangsverdi for hver enkelt transaksjon. Inkludert når man går mellom ulike valutaer på en exchange. For mining så skal en regne med verdien omregnet til norske kroner på det tidspunktet det ble minet. Dersom en på ett senere tidspunkt overfører det fra en kryptovaluta til den annen, så skal inngangsverdien regnes som verdien ved tidspunktet du minet og utgangsverdien være verdien til valutaen som transaksjonen er til, igjen regnet om til Norske kroner på det tidspunktet transaksjonen skjer. Dette skal gjøres etter foreksempel etter FIFO, men dette er ikke kritisk så lenge en er konstistent så vidt jeg skjønner. Det skal regnes inngangsverdier og utgangsverdier regnet om til norske kroner på det eksakte tidspunktet for alle transaksjonene. På samme måte som med aksjer. Når en tar ut fra Coinbase foreksempel, så er det en realisasjon i seg selv.

Håpløst komplisert å forholde seg til alt dette her, spesielt dersom en har gjort litt transaksjoner. Foreksempel minet Etherum, handlet Bitcoin for det og så tatt ut i NOK. Alle kjøp og salg av ting med Bitcoin eller annen kryptovaluta er også regnet som en realisering og må beregnes på samme måte for å få korrekt gevinst/tap på transaksjonen og skatte riktig.

Styrte med dette en del her for noen år siden, forsøkte å lage ett excel ark selv på det, men var håpløst komplisert. Har en litt transaksjoner så kan det bli håpløst vanskelig å beregne inn og utverdi på alle. Spesielt det å hente inn valutakurser på alt for alle de ulike tidspunktene. Måtte til slutt gi opp og gå over til Kryptosekken. De integrerer med Coinbase, Nicehash og mange andre. Henter ut alle transaksjoner. Beregner riktig skatt på alt (selv fått mye tilbake på skatten pga dette på tap på kryptobørser) og integrerer til og med direkte med skatteetaten slik at Kryptosekken laster opp informasjonen direkte i skattemeldingen. Lager også dokumentasjon som en kan ha klar dersom en får ettersyn. 

Ikke tilknyttet de på noen som helst måte, men bare en veldig happy kunde som har spart mye tid og penger på dette. Sleit med å skjønne hvordan jeg førte noen greier her i Januar, sendte en mail sent på natta for å få litt hjelp med å skjønne hvordan jeg skulle føre noen greier og fikk umiddelbart svar fra han som startet dette og hjalp meg i chatten til å få dette riktig og dette var 3 på natta...

 

https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/aksjer-og-verdipapirer/om/virtuell-valuta/

https://www.kryptosekken.no/

Lenke til kommentar

Jeg skal ha en prat til, men jeg har mer eller mindre fått det bekreftet at man ikke trenger å gjøre det vanskeligere enn nødvendig så lenge det kommer klart frem hva man får ut av aktiviteten.

Jeg har logg for ETH inn, salg og overføring, samtidig har jeg oversikt over inn på konto. Noe mer er ikke nødvendig. Det kommer tydelig frem hva som kommer inn på konto.

Det blir annerledes for de som skal beholde ETH, men det gjelder da ikke meg. Jeg har bestandig 0,0 ETH bortsett fra akkurat når det betales ut. Det kommer melding på mobilen når valuta har nådd exchange. Det er ikke mange minuttene det er snakk om før jeg igjen har 0,0 ETH.

Jeg har på øret hva jeg har fått fra mining. Da skal jeg ikke gjøre beregninger og komme frem til andre tall enn det som er riktig. Det største tullet blir når man skal finne eksakt eurokurs for salgs- og overføringsgebyr i varierende størrelse. Det er totalt unødvendig å lage tullete utregninger når man har alle utbetalinger kronologisk listet med nøyaktighet ned til 1 øre.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
BadCat skrev (35 minutter siden):

Jeg skal ha en prat til, men jeg har mer eller mindre fått det bekreftet at man ikke trenger å gjøre det vanskeligere enn nødvendig så lenge det kommer klart frem hva man får ut av aktiviteten.

Jeg har logg for ETH inn, salg og overføring, samtidig har jeg oversikt over inn på konto. Noe mer er ikke nødvendig. Det kommer tydelig frem hva som kommer inn på konto og hva som kommer ut.

Det blir annerledes for de som skal beholde ETH, men det gjelder da ikke meg.

Dersom alt løpende konverteres til NOK og til konto og ikke du sitter på noe som helst krypto til enhver tid så kan det være det dette er godt nok for skatteetaten.

I utgangspunktet så er regnestykke slikt for hver mining utbetaling:

Dersom en får utbetalt 0.0044 ETH så må dette regnest om til NOK med den kursen den dagen det ble minet, så ca 100 NOK akkurat nå. Dette regnes nå som en inntekt på 100 NOK. En kan samle alle utbetalingene i løpet av en dag og bruke dagskursen så vidt jeg skjønner.

Dersom en da sender dette til Coinbase foreksempel og tar ut i NOK så må det beregnes på nytt siden kursen har endret seg og dette regnes som en ny realisering.

Dersom kursen er foreksempel 150 NOK for de samme 0.0044 ETH ved uttak til NOK så blir regnestykket ganske enkelt

Innverdi: 100 NOK Utverdi: 150 NOK = 50 NOK inntekt.

En må da føre en total inntekt på 50 NOK fra den siste realiseringen pluss de 100 NOK som var realiseringen ved miningtidspunktet. Altså inntekt på 150 NOK, likt som det du overførte til konto. Da trenger en ikke å tenkte så mye på utregningen som ligger bak og kan vare reportere de 150 NOK.

Det som gjør ting komplisert er når en mining inntekt fra mange ulike dager, med mange ulike innverdier.

Dersom får 0.0044 ETH fra pool en dag der verdien er 100 NOK og en dag der verdien er 50 NOK. Så er inntekten 150 NOK. Når en å senere tar dette ut i NOK fra foreksempel Coinbase så vil en ha to ulike innverdier for denne transaksjonen. Det vanlige er da å benytte seg etter FIFO. For den første 0.0044 ETH av overføring til konto så blir innverdien 100 NOK og 50 NOK for den andre. Dersom kursen nå plutselig står i 0.00044 ETH for 100 NOK så blir regnestykket:

Innverdi 50 NOK Utverdi 5 NOK Tap 45 NOK

Innverdi 100 NOK Utverdi 10 NOK Tap 90 NOK

Resultatet som går i skattemeldingen er da 15 NOK. Igjen samme som en får ut.

Dersom du begynner å beholde noe av det du har minet og ta ut noe annet så begynner dette veldig fort å bli svært komplisert å regne ut siden en må holde track på hva som er innverdien på alle de ulike transaksjonene og alt skal regnes om til mange ulike kurser for ulike dager osv... Dersom en i tillegg har tradet noe av dette på kryptobørs mellom andre valutaer foreksempel så begynner det å bli helt uoverkommelig svært fort.

 

Endret av jon-t
Lenke til kommentar

Jeg kommer ikke til å gjøre utregninger. Jeg kommer til å vise til utregningene som fant sted hos coinbase og hva som kom inn på konto. Det står timestamp for at jeg fikk ETH inn hos Coinbase at jeg solgte det for x EUR og at jeg fikk x EUR overført til konto. I den andre enden har jeg oversikt over kr inn på konto.

Faktisk burde dette holde.

image.thumb.png.641baf1a43d5a19fbb63e1e8316826d2.png
Man har ikke krav om å dokumentere hva man har gjort. Man har krav om å ha dokumentasjonen tilgjengelig hvis det blir etterspurt.

 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
3 minutes ago, BadCat said:

Jeg kommer ikke til å gjøre utregninger. Jeg kommer til å vise til utregningene som fant sted hos coinbase og hva som kom inn på konto. Det står timestamp for at jeg fikk eth inn på konto, at jeg solgte det for x EUR og at jeg fikk x EUR overført til konto. I den andre enden har jeg oversikt over kr inn på konto.

Faktisk burde dette holde.


Man har ikke krav for å dokumentere hva man har gjort. Man har krav om å ha dokumentasjonen tilgjengelig hvis det blir etterspurt.

 

Hvordan får du skattet av verdien ved mining der?

Lenke til kommentar

Det blir annerledes hvis man holder litt, veksler litt i annen krypto, kjøper litt ETH, selger litt ETH for uttak og samtidig har et betalingskort knyttet til ETH.

Eksemplet som det stadig vises til tar utgangspunkt i at man holder kryptovaluta over tid og at det har en annen verdi ved salg enn ved opprinnelse og at man sitter igjen med urealisert kryptovaluta ved årets slutt.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Ser denne SATA diskusjonen på risere og er usikker på om jeg har skjønt dette riktig.

I min rigg, så har jeg:

1x 3070 - Riser med SATA og deretter PCI-E 8 pin x2 rett inn i kortet
4x 1070 - Riser med SATA og deretter PCI-E 8 pin x1 rett inn i kortet
1x 1060 6GB - Riser med SATA og deretter PCI-e x1 6 pin.

Det er vel slik at 1x 8 pin gir 150w og 1x 6pin gir 75w?
Dvs, SATA-porten på riser skal aldri trekke mer enn 54w, ergo skal ikke det være et issue?

Eller? :D 

Lenke til kommentar
2 minutes ago, Leatherass said:

Ser denne SATA diskusjonen på risere og er usikker på om jeg har skjønt dette riktig.

I min rigg, så har jeg:

1x 3070 - Riser med SATA og deretter PCI-E 8 pin x2 rett inn i kortet
4x 1070 - Riser med SATA og deretter PCI-E 8 pin x1 rett inn i kortet
1x 1060 6GB - Riser med SATA og deretter PCI-e x1 6 pin.

Det er vel slik at 1x 8 pin gir 150w og 1x 6pin gir 75w?
Dvs, SATA-porten på riser skal aldri trekke mer enn 54w, ergo skal ikke det være et issue?

Eller? :D 

Du bestemmer ikke hvor kortet velger å trekke strøm fra, dessverre

Lenke til kommentar
MariusJS skrev (1 minutt siden):

Du bestemmer ikke hvor kortet velger å trekke strøm fra, dessverre

Det er litt urovekkende.
Har hatt riggen oppe i lengre perioder nå og sjekker regelmessig SATA kabelene, eller det overgangspunktet.

Det du sier er at når som helst kan plutselig strømmen trekkes fra SATA og dermed overopphete plastikken? 

Lenke til kommentar
Leatherass skrev (1 minutt siden):

Det er litt urovekkende.
Har hatt riggen oppe i lengre perioder nå og sjekker regelmessig SATA kabelene, eller det overgangspunktet.

Det du sier er at når som helst kan plutselig strømmen trekkes fra SATA og dermed overopphete plastikken? 

Man kan aldri vite hva som kan skje, man leker ikke med strøm.

Lenke til kommentar
2 minutes ago, Leatherass said:

Det er litt urovekkende.
Har hatt riggen oppe i lengre perioder nå og sjekker regelmessig SATA kabelene, eller det overgangspunktet.

Det du sier er at når som helst kan plutselig strømmen trekkes fra SATA og dermed overopphete plastikken? 

I utgangspunktet, ja

Jeg ville kun brukt sata som "nødløsning", og helst ikke i det hele tatt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...