Gå til innhold

Kryptovaluta mining med skjermkort diskusjonstråd.


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-grkpmGQW
7 minutes ago, knopflerbruce said:

Jeg kjører 100% fan uansett. Har hatt mitt i noen dager bare, men holder et halvt øye med tempen.

Anbefaler ikke mer enn 70% fan hvis du skal mine 24/7

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøver å finne alternative steder enn techbay som har vært tomt på lager lenge nå, sjekket hver dag...

Hvor hardt kan thermal pads være egentlig ?  må jo væra såpass mykt at kjøleblokken kan oppnå god termisk kontakt med gpu kjernen...

Thermal pads blir jo oppgitt i hardhets verdi... Fujipoly og andre produkter som ligger på 16+ W/mK  muligens er for harde. Ser for meg at når minnet blir varme og materialer utvider seg som kjent med økende temps -> en mulighet for at kjøleblokk kan løfte seg opp fra gpu kjernen (?)  Jeg tar vel høyst sannsynlig feil her... men er iallefall noe en må ta med til vurdering...

Lenke til kommentar
6 minutes ago, BadCat said:

Jeg snakker om viskositeten på thermal pad materialet, evnen til å endre form/tykkelse  når denne er 0,2 mm for høy så må denne kunne komprimeres for at kjøleblokk skal få kontakt med gpu kjernen, det er også små forskjeller i høyde/planhet på minne og vrm også...

Endret av idleman_2
Lenke til kommentar

Viskositet gjelder for gass og vesker.

Jau, man kan ende opp med bra temp på minnet og elendig  på GPU. Risikosport å bytte pads uten å få anbefalt fra noen som har tråkket opp upløyd mark. Man kommer vel i mål til slutt, men det kan bli noen kostnader hvis man får bomkjøp.

Jeg ble anbefalt de padsene av en annen som har byttet på Strix. Noe annet vet jeg ikke. Det er ikke så mye å få tak i her i Norge. Jeg tror de har noe hos ProShop.

https://www.proshop.no/?s=thermal+pad

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
knopflerbruce skrev (6 timer siden):

Zotac AMP Holo

Hvorfor skulle man forresten ikke ha viftehastigheten over 70%? :)

Det er nok ikke noen annen grunn enn at ei vifte har bevegelige deler og det blir stor belastning på lagrene ved høyt turtall, en annen ting er vel at hvis man må kjøre viftene på 100% så er etter min mening  systemet underdimensjonert for da har man ikke noe å gå på hvis det skulle bli varmere.

Endret av Muncie
Lenke til kommentar
Sitat

Nå er imidlertid Nvidia igjen på krigsstien ovenfor minerene. Nettstedet Videocardz, som ofte er til å stole på når det kommer til ubekreftede rykter, melder nemlig at RTX 3060 snart kommer i en ny versjon. Da med en ny grafikkbrikke på innsiden. Denne vil få en ny såkalt «PCI Device ID». Slik kan Nvidia gjøre det umulig å bruke den tidligere fungerende «mining-driveren» deres på kortet.

Sitat

Interessant nok melder «kopite7kimi», som er en kjent lekker med flere kilder i teknologibransjen, at Nvidia også vil gi andre kort i RTX 30-serien nye brikker med nye enhets-ID-er. Dette kan potensielt gjøre det umulig å bruke kort som RTX 3060 Ti og RTX 3070 med flere til mining.

https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/860GKE/nvidia-med-nytt-angrep-paa-minere

Nvidia vil beskytte sine mining gpuer som blir ubrukelig når mining krasjer neste gang. Det er fordi Nvidia er redd for at markedet skal oversvømmes av skjermkort slik at de ikke får solgt noe selv. Da er det bedre for Nvidia at minere kjøper overprisede mine kort som ikke kan brukes til spilling og videreselges.

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
1 hour ago, Muncie said:

Det er nok ikke noen annen grunn enn at ei vifte har bevegelige deler og det blir stor belastning på lagrene ved høyt turtall, en annen ting er vel at hvis man må kjøre viftene på 100% så er etter min mening  systemet underdimensjonert for da har man ikke noe å gå på hvis det skulle bli varmere.

Dette er synsing fra deg uten hold i virkeligheten.

Hvis viftene er ordentlig laget kan det gå på full spiker i 20-30 år. Hvis det holder i 5-6 er det innenfor. Jeg har en god del vifter som har gått 24/7 siden 2008/9 i omgivelse på ca 50 grader Ingen tegn til slitasje.

NDSC_0003.JPG

Nå har jeg nylig tatt ned den serveren og viftene kunne sikkert ha kjørt i 12 år til etter rengjøring bare at det er billigere å kjøpe nye enn å rengjøre.

Endret av BadCat
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...