Gå til innhold

Kryptovaluta mining med skjermkort diskusjonstråd.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
MariusJS skrev (2 timer siden):

Han fra flexpool hadde beste ideen hittil, ingen GPU miners bryr seg om EIP 1559 dersom EIP 969 blir aktiv samtidig

Men hvorfor skal de innføre EIP-969? Er det bra for Ethereum om ASICs forsvinner? Chris argumenterer kun for at GPU-minere skal tjene penger og at de kan "akseptere" EIP-1559 dersom EIP-969 innføres. Han ser kun på egen lommebok og som at Ethereum skylder minere noe. Han hinter til og med om at poolene kommer til å vende Ethereum ryggen og fortsette på sin egen kjede om de ikke får det som han vil. Det er i min bok helt feil vinkling. Å gjøre om på fee burn eller innføre EIP-969 må begrunnes med at det vil gagne Ethereum, at nettverket blir bedre, sikrere, lettere å bruke,... ASICs er i utgangspunktet ikke noen fiende, de bidrar til et sikrere nettverk gitt at balansen er rett. De som har ASIC minere har ikke gjort noe galt, så det er en egoistisk holdning at man kan "akseptere" EIP-1559 dersom man dreper ASICs og påfører alle som driver med ASICs store tap. Snakk heller om at man frykter en sentralisering av nettverket, at GPUer kan bli utkonkurrert og at det vil føre til usikkerhet og et mer utsatt nettverk. Jeg er usikker på hvor reelt dette er. Spesielt etter at han ene (Hasu?) sa at det vil bli en relativt liten reduksjon i rewards da en stor del av transaction fee er MEV (Miner Extractable Value) som ikke vil omfattes av fee burn. Jeg regner med at det vil bli sjekket av blant andre Michael Carter (Bits Be Trippin).

Flexpool Chris gjorde ingen god figur i mine øyne, og det kommer fra den eneste (?) her inne som faktisk bruker Flexpool.

 

Splitter skrev (1 time siden):

Noen som har regnet ut hvor mye vanskelighetsgraden vil gå ned om ASICene blir kastet ut av nettverket?

Som MariusJS sier så er det ingen som vet. Tror det var han som var med fra f2pool som mente at ASICs står for 10% av hashrate på nettverket i dag, andre mener det er betydelig høyere og kan nærme seg 50%.

 

justus skrev (1 time siden):

Tar gjerne en oppsummering hvis du fikk det med deg.

Var mye frem og tilbake  :)

Kort fortalt så er alle enige i hovedpoenget med EIP-1559: Gjøre gas price (transaksjonskostnad) mer forutsigbar. Det vil ikke bli lavere gas price, men det vil bli enklere å sette korrekt gas price. Det blir i hovedsak blokken som setter gas price i stedet for at man byr mot hverandre for å komme med. Diskusjonen handler stort sett om brenning av gas. Skal man brenne alt slik som foreslått, noe av det, ingenting? Skal man brenne alt og kompensere med større block reward, eksempelvis opp fra 2 til 3 eth pr blokk? Andre tiltak?

Utviklerne og de som driver med Ethereum research mente det ikke var behov for endring, brenn all gas. Det var litt forskjellige argument ute og gikk for dette:
 - Gas utgjør ikke så mye, ref MEV ovenfor, så det vil få små konsekvenser.
 - Gas må brennes eller så kan minere drive opp trafikken og transaksjonskostnaden for å tjene mer.
 - Gas må brennes for å redusere inflasjonen i antall eth, noe som igjen vil være bra for eth-prisen.
Å unngå at minere driver opp trafikken er det tyngste argumentet i mine øyne, men virker som det enkelt kan løses gjennom å fordele utbetaling av gas over de neste N blokkene ("I-smoothed mechanism" som Tim Roughgarden har nevnt som alternativ). Å brenne gas vil ikke nødvendigvis øke prisen, å redusere block reward fra 5 til 3 eth hadde tilsynelatende ingen effekt og samme fra 3 til 2.

Man kunne fått til en bedre diskusjon om alle hadde hatt en god oversikt over MEV/gas og resultatet av gas burning. MEV er nytt for meg, og virket som det var nytt for minerrepresentantene i panelet. Dersom det stemmer at det vil bli en mindre reduksjon i rewards faller kanskje hele argumentasjonen med at GPU-minere kan ende opp med å tape penger over natten og derfor bytter nettverk, og igjen skaper en usikker situasjon. Tenkt tilfeller er at dersom GPU-minere direkte fra innføringen av EIP-1559 ender opp med å miste 40% av inntekten kan man ende opp i en situasjon der en aktør kan betale ekstra for datakraft hos Nicehash, alle med GPU går over der siden det betaler bedre, og aktøren bruker hashraten til å kjøre et 51% angrep på Ethereumkjeden, ref Bits Be Trippin. Et slikt angrep ville vært katastrofe for Ethereum. Igjen, om det er reelt vet jeg ikke.

Var dessverre ikke så oppklarende som jeg håpte på, men det virker ikke som EIP-1559 er fullt så skummelt som mange skal ha det til å være.

Minere tjener veldig bra nå, vi kan ikke forvente at det vedvarer. Gode tider tiltrekker seg mer hashrate og network difficulty går opp. Man vil etter hvert nå en bedre balanse.

 

Beklager om dette ble litt rotete, hamret det ned på tastaturet i en fei :)

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...