Gå til innhold

Farlig Android-skadevare kan gi hackere kontroll over mobilen din


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Selvstendigsaas skrev (35 minutter siden):

Benyttes det bakdører/svekket sikkerthet som Google har implementert for et bedre samarbeid med amerikanske myndigheter 🤔

Neppe. Er nok heller slik at dette følger med når du laster ned apper (typisk utenom Play Store, men noen ganger klarer de å lure slikt inn der, forbi Google sitt filter også).

Sitat

Siden det er opptil «kundene» som skaffer seg skadevaren å avgjøre infeksjonsmetoden sprer Rogue seg på flere ulike måter, blant annet gjennom applikasjoner i app-butikker og phishing-angrep.

 

Lenke til kommentar

Det e ingenting nytt med skadevare til android. Hva den har mulighet til å gjøre er heller ikke noe spesielt. Alle RAT (Remote Access Tools) har tilgang til de samme tingene. Spørsmålet er bare hvordan folk blir infisert.

Blir de infisert gjennom uoffisielle app-butikker så er det ikke så mye som kan gjøres. Og de kan heller ikke oppdages når trafikken ser ut til å være legitim. Veldig viktig å ikke tillate apper å gjøre ting i bakgrunn (velg "tillat kun når appen er åpen")

Kommer det gjennom offisielle app-butikker eller gjennom bare å besøke en nettside så er det et mye større problem.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er vel egentlig andre artikkelen på Digi.no på relativt kort tid der man utelater å konkretisere dette. Hvis det kun er via tredjeparts appstores og ellers sidelastede apk-er, så "javel". Ut i fra Forbes-artikkelen virker det jo som man enkelt unngår den omtalte programvaren med å holde seg unna tredjeparts app-stores, samt sidelasting av apper. Her burde Digi vært tydeligere...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...