Gå til innhold

Spørsmål om bruken av to sim-kort i en mobil(dual-sim)


Nauz

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har ett par spørsmål angående bruken av to simkort i samme mobiltelefon, altså bruk av teknologien kalt dual-sim! Har gjort noen google søk og lest noen artikler, uten å egentlig finne svar på det jeg lurer på. Håper derfor et klokt hode kan hjelpe meg på vei! 🙂

Case: Jeg driver et lite firma med et tilhørende telefonnummer og en tilhørende mailadresse. Jeg ønsker å kunne bruke en og samme mobiltelefon til både jobb og privat bruk. Jeg ønsker å kunne være tilgjengelig på begge sim-kortene til utvalgte tider i døgnet og kun tilgjengelig på det private sim-kortet til andre tider i døgnet. Når begge sim-kortene er aktive, ønsker jeg å surfe på nettet og streame musikk/video over mobilnettet på det private sim-kortet samtidig som jeg kan mota anrop på sim-kortet tilknyttet firmaet. Hvis jeg er i en samtale på det private sim-kortet, ønsker jeg gjerne å kunne se innkomne anrop fra sim-kortet tilknyttet bedriften, slik at jeg kan ringe opp igjen senere. 

Dual- sim standby vs dual-sim active: Jeg har forstått det sånn at teknologien ved navn "dual-sim standby / dss" gjør det mulig å motta anrop på begge sim-kortene så lenge man ikke er i en samtale, mens teknologien "dual-sim active" gjør det mulig å motta anrop på begge sim-kortene samtidig, da telefonen har to separate antenner. Det er allikevel ett par ting jeg er usikker på rundt dette:

Spørsmål nr.1: Når jeg kikker på telefoner jeg kunne tenkt meg, ser de fleste ut til å kun støtte teknolgoien "dual-sim standby".  Videre er ikke "dual-sim active" et valg å selektere etter på sider som prisguide.no eller prisjakt.no. Hvorfor er det slik og er det noen som kan hjelpe meg å finne en oversikt over hvilke telefoner som støtter denne teknologien?

Spørsmål nr.2: Gitt at jeg går for en telefon som støter "dual-sim standby", vil jeg kunne surfe på nettet og streame musikk/video på sim-kort nr.1 og samtidig kunne motta anrop på sim-kort nr.2? Jeg forstår det sånn at man ikke kan motta anrop når man er i en samtale, men hva når man er "opptatt" med databruk?

Spørsmål nr.3: Gitt at jeg går for en telefon som støter "dual-sim standby" og mottar en samtale på sim-kort nr.2 mens jeg er i en annen samtale på sim-kort nr.1. Vil jeg da få et varsel om den innkomne samtalen i etterkant? Evt, hva skjer med tekstmeldinger?

 

På forhånd: Takk for hjelpen! 🙂 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132
Nauz skrev (6 timer siden):

smål nr.2: Gitt at jeg går for en telefon som støter "dual-sim standby", vil jeg kunne surfe på nettet og streame musikk/video på sim-kort nr.1 og samtidig kunne motta anrop på sim-kort nr.2? Jeg forstår det sånn at man ikke kan motta anrop når man er i en samtale, men hva når man er "opptatt" med databruk?

Du kan motta samtale på begge nummer selv om du bruker datatrafikk fra ett av dem.

Nauz skrev (6 timer siden):

Spørsmål nr.3: Gitt at jeg går for en telefon som støter "dual-sim standby" og mottar en samtale på sim-kort nr.2 mens jeg er i en annen samtale på sim-kort nr.1. Vil jeg da få et varsel om den innkomne samtalen i etterkant? Evt, hva skjer med tekstmeldinger?

Nei, men du kan viderekoble ved opptatt/ikke tilgjengelig. Om du da har samtale venter aktivert på simkortet du prater i vil du se innkomne anrop. SMS kommer inn først når du legger på røret. 

Sim-kortet du ikke bruker under samtale vil være uten forbindelse den perioden samtalen varer.

Problemet med denne løsningen er at du må viderekoble hver gang du kommer/går fra jobb.

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...