Jump to content
Sign in to follow this  
Redaksjonen.

Her må de vente lenge på ny wifi-standard. Årsaken er dette toget [Ekstra]

Recommended Posts

Det blir spennede å se hvordan Danmark har tenkt å bekjempe innsmugling av 6 GHz wifi utstyr. Selv mobiltelefoner kan jo sette opp aksesspunkt.

Share this post


Link to post

Det mest spennende etter mitt syn er jo muligheten til å dedikere mindre frekvensbolker til enhetene i 802.11ax (men det er kanskje internt i valgt frekvensbånd når jeg tenker meg om)

å ha mer tilgjengelig frekvenser er jo alltid fint, men 160 Mhz kanaler ser jeg ingen fordeler med annet enn til å kjøre "speedtest" når du er eneste bruker. Jeg foretrekker 20 Mhz båndbredde kunne vært mindre også for den saks skyld, også heller ha tettere med aksesspunkter for å spre belastningen. (Men med så mye ulisensiert ekstra båndbredde vil det jo være mye enklere og sette opp aksesspunkter tettere uten å kjøre med potensielt overlappende kanaler.

Video i seg selv eller mer tilgjengelig båndbredde vil jo ikke umiddelbart gjøre noe forskjell i de private hjem, kanskje bortsett fra midt i sentrum i store byer, men jeg tror at det likevell vil ha begrenset effekt. siden alt av utstyr som leveres ut ofte står med 80-160 Mhz bruk av 5 Ghz båndet i dag eller 40 Mhz på 2,4 også full sendestyrke slik at du får en nesten utømmelig liste med tilgjengelige SSIDer. (så med 30+ SSID så hjelper det jo lite med 3x160 bånd, blir fortsatt mye interferens)

Mye kan jo løses med å kreve lavere sendestyrke slik at signalet ikke bærer så langt, men ellers er det jo slik i dag at du kan bruke samme utstyr men i oppsette velger du land og det avgjør hvilke kanaler og sendestyrke som er tilgjengelig på forskjellige frekvenser.

Dermed burde det ikke være et stort problem at to land har forskjellige frekvenser(kanaler) det ikke er lov å bruke, for utstyret vil ikke kunne velge de når landet er valgt. Selvfølgelig kan du velge det landet som gir det flest kanaler og høyest sendestyrke men da bryter du jo med hva du har lov til og kan straffes.

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...