Gå til innhold

Spørsmål til dere som leaser bil


After8

Anbefalte innlegg

Hei!

Dette er et spørsmål rettet konkret mot dere som faktisk leaser bil. Slik som situasjonen min er nå ønsker jeg å lease bil i stedet for å kjøpe.

Er dere fornøyd med å lease bil? Hvorfor leaser dere i stedet for å kjøpe? Har dere opplevd noe negativt ved leasing, f.eks. uforutsette utgifter? 
Kommer dere til å lease ny bil etter at kontrakten går ut, eller kommer dere til å kjøpe bil?

Håper også dere har lyst å skrive litt om erfaringene med det å lease bil ☺️

 

Takk på forhånd!

Endret av After8
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er stort sett uproblematisk å lease bil sålenge du følger serviceavtalen og steller pent med den.

Normal slitasje skal ikke være grunnlag for ekstra utgifter ved tilbakelevering. Jeg har leaset biler noen ganger, og har ingen negative erfaringer ved det.

Endret av Hanhijnn
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det blir som å spørre om folk er fornøgd med bilkjøpet sitt, det vil variere alt etter kva leasingavtale ein har fått, kven ein leaser med, og generelt om ein har hatt flaks/uflaks.
Det finnes mange skrekkhistorier om leasing, men det finnes også mange skrekkhistorier om bilkjøp.

For dei aller fleste vil leasing bety at ein i sum betaler litt meir for bilen men fordelt over heile leasingperioda i staden for å måtte betale ein stor kjøpssum samtidig.
Dei tilfella leasing lønner seg økonomisk er der leasingselskapet har feilberekna verdifallet på bilen ettersom verdifallet då er for leasingselskapets risiko.

Største ulempen med leasing er nok det at du må være flink til å levere bilen på service når du blir kalt inn. Fordelane er at du får ein enkelt sum å foholde deg til og at du ikkje treng å tenke på å selge bilen om nokre år.

Ekstrakostnadar ved innlevering er langt mindre problematisk no ettersom dei fleste leasingselskap har fått standarisert kvar grensa mellom normal slitasje og skade skal gå. Her kan du derimot være uheldig å lease frå eit mindre seriøst selskap som leiter opp alle slitasjemerker og krever erstatning som om det var skade. Det kan derfor være nødvendig at du personleg er til stades ved tilbakeleveringa slik at du kan protestere dersom slitasje blir feilaktig oppført som skader.

 

Personleg så vil eg berre anbefale leasing dersom du har trygge parkeringsforhold heime og på jobb slik at du minimerer faren for parkeringsplassbulker. Tilsvarande bør du tenke deg om ein gong til om du har barn eller kjøledyr som også skal bruke bilen då faren for skader og uhell kan være stor. Det er også viktig at du har god oversikt over kva som er årleg køyrelengde ettersom det ofte er forholdsmessig dyrt å skulle justere køyrelengda etter at avtalen er inngått.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Fordelen i mitt hode, er at du fjerner verditap som risiko når du leaser. Normalt er det hårfint billigere å kjøpe bil med bil-lån, og en del billigere å kjøpe bil ved å låne på huset (som de fleste gjør). Har jobbet 12 år i bank, og har alltid tenkt at penger er penger. Gjør det billigst mulig. 

Dersom jeg måtte skaffet meg en fossilbil i dag, ville jeg nok leaset da verditapet er usikkert grunnet reguleringer og politiske føringer fremover. El-bil ville jeg kjøpt. 

For bedrifter, er leasing gunstig av flere grunner. Spesielt mtp likviditeten. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
PanserJohan skrev (9 minutter siden):

Dersom jeg måtte skaffet meg en fossilbil i dag, ville jeg nok leaset da verditapet er usikkert grunnet reguleringer og politiske føringer fremover. El-bil ville jeg kjøpt.

Interessant. Eg høyrer fleire som argumenterer heilt motsatt, at dei vil lease EL-bil fordi den framtidige verdien av EL-bilar er ukjent og veldig avhengig av politiske reguleringar som momsfritaket, og at det er tryggare å investere i kjøpe fossilbil om det er fossilbil som dekker bilbehovet best.

 

Prismessig er det i dag relativt likt om du kjøper (med lånte pengar) eller leaser. Ved leasing betalar du litt meir totalt sett utan å sjølv måtte ta ansvar for anna enn skader på bilen. Dersom du kjøper vil det i snitt være litt billegare, men du må tole at du kan være uheldig å få uventa reperasjonskostnadar. Litt av reperasjonskostnadane kan du styre sjølv ved å velge om du vil reparere estetiske skadar ettersom det er din bil, dersom du leaser så er det eigaren av bilen som bestemmer om småbulkar og riper skal reparerast. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...