Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Avrette to forskjellige gulv? Skal til slutt bli en større gang.


Anbefalte innlegg

Har tre gulv som skal bli et.

Har slått sammen ei bod (som har fuktbestandig sponplate) og en gammel betongtrapp. Dette skal til slutt bli en utvidelse av den eksisterende gangen vår.

Betongtrappen er et par cm lavere enn bod gulvet. Og bod gulvet er tar cm lavere enn gangen.

Tanken var da å legge xps eller depron på betongtrappen, og så avretningsmasse slik at jeg får likt nivå med bodgulvet. (Bodgulvet er isolert)

Så legger jeg varmekabler og avretningsmasse på begge disse gulvene slik at de blir likt nivå som resten av gangen. (gangen har allerede varmekabler)

Til slutt så blir det mikro sement på alt for å knytte det sammen.

Noen som har greie på dette og kan eventuelt komme med en kommentar?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det første du må ta stilling til om du skal ha plast i bunn eller ikke og om du skal ha Radon membran. Jeg har selv ekstremt tørr kjeller og har derfor ikke plast i bunn. 

Legg utover rør og annet VVS ting. 

Legg utover XPS plater. (Antar gulv er noenlunde beint fra før. ) Sørg for at betongplate flyter fritt, ikke ligger oppå noen kanter. 

Legg 5 cm XPS på sidene. 

Legg ned tynne sementplater. 

Tape og bruk fugeskum til å tette med så ikke betong renner ut noen steder. Da kan XPS plater flyte opp og du har besja i skuffen. 

Prime.

Legg varmekabler. Her er det mange detaljer som elektriker må ta seg av. 

Alt etter tykkelse oppå xps, må du vurdere å støpe med armeringsnett eller bare bruke avrettingsmasse. støp opp til riktig høyde. for rom X. 

Gjør så for alle rom. Sørg for at alle gulv kan flyte fritt. Minimum bygg plast, helst opp til en cm med XPS som "fender" mot andre harde objekter. Sånn at hvert gulv ikke henger sammen gjennom døråpninger. Da vil det bare sprikke. Du må la gulvene få "leve". 

En god krysslaser er helt avgjørende. Sjekk laseren ved å dreie fra side til side og da skal streken forbli i samme høyde. Jeg måtte justere min billig-laser fra clas ohlson. Lag deg refereansemerker rundt alle veggene. Og dobbeltsjekk med å plassere laser flere steder for å sjekke at det er beint. 

En annen ting er at avrettingsmasse tørker sykt fort. Derfor må det blandes hurtig. Opp til 8 sekker går med balje og mørtelvisper. Det går sykt mye avrettingsmasse og du vil IKKE gå tom mitt i prosessen. 

Megaflis har av og til tilbud på avrettingsmasse. Har bare testet den og resultat ble snorbeint. Sjekk også om du kan låne mørtelvisper (tvangsplander). De beste blendere blander inn vann automatisk. Vurder og å få levert avrettingsmasse med pumpebil. 

 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...