Gå til innhold

Trump-supportere stormer Capitol


Anbefalte innlegg

jallajall skrev (1 time siden):

Jepp, aka "komiteeen som gransker Trumps rolle". Kun drøyt 10% av stevningene som er sendt er direkte relatert til angrepet på kongressen. Resterende 90% av stevningene har ikke noe med angrepet i seg selv å gjøre og er relatert til Trump og co.. "Finding the truth".

Som sagt så er det viktig å finne ut Trumps rolle i stormingen, at du ikke liker det spiller en mindre rolle og at noen har regnet ut hvor mange prosent av stevningene som handler om det ene eller det andre endrer ikke på det faktum men viser vel heller republikanernes og Trump tilhengernes desperasjon for å gå fri.

Fra linken din forresten.

https://www.nrk.no/urix/det-republikanske-partiet-erklaerer-angrepet-pa-kongressen-for-_legitim-politisk-ytring_-1.15842725

Sitat

Det republikanske partiet har vedtatt en resolusjon som kaller stormingen av Kongressen i fjor for «en legitim politisk ytring». Det melder amerikanske medier.

Om dette er riktig er jo det Republikanske partiet et parti som har beveget seg i en ganske politisk ekstrem retning når de annerkjenner stormingen av kongressen som en legitim politisk ytring.

De er villige til å gå langt for å beskytte Trump.

UxFSQWP1rydkGOLy0UJBZg0WeHCxf9aqMSiIO7wT

Endret av perpyro
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
KongRudi skrev (På 29.1.2022 den 2.24):

I dag, hvis du f.eks. ser på 2. ammendment i bill of rights - så har alle amerikanere rett til å eie og bære våpen (the right to own and bear arms, shall not be infringed - om jeg husker rett

Jeg har aldri forstått meg på den biten der.

Greit nok at grunnloven (med tillegg) må betraktes med samme ærefrykt som de ti bud meislet på steintavler.

Men hvorfor avgrense våpen man kan bære i det hele tatt da? Atomvåpen, kjemiske våpen, hjemmelagde bomber burde alt klassifiseres under «right to bear arms»?

Med mindre man allerede godtar at man må moderere grunnloven med sunn fornuft, et ønske om å ikke ødelegge samfunnet og kunnskapen om nye våpen som ikke eksisterte når grunnloven ble skrevet.

Hvis man har en slik vilje til å moderere grunnloven, hvorfor får man burgeren i halsen over at noen andre vil moderere den på litt andre måter?

-k

  • Liker 3
Lenke til kommentar
jallajall skrev (8 timer siden):


 

Angrepet var allerede godt i gang da Trump fortsatt stod på talerstolen. Hvis Trumps stillhet er relevant til hvorfor angrepet skjedde, så forutsetter man at Trump hadde noe med det å gjøre. Det er en feil tilnærmelse dersom man faktisk ønsker å finne ut sannheten om hva som skjedde den dagen. Hvis man ønsker å finne ut hvorfor folk stormet kongressen, og om de handlet på ordre fra Trumpleiren, så er det et naturlig sted å begynne med nettopp de, de som stod i fremste rekke, de som oppfordret til å ta seg inn i Kongressen. Hvorfor bruke tid på å avhøre venner av Trump jr som gir råd til Cheneys motkandidat i wyoming og sånn... kommer man virkelig til bunns i hvorfor noen stormet kongressen av det?

De undersøker ikke bare årsakene til hvorfor angrepet begynte men også hva myndighetene gjorde feil mens angrepet foregikk og hva de kunne gjort annerledes.  Hvis Trump hadde gjort noe annerledes ville det stanset angrepet?  Hvilke handlinger kunne han gjort til å stanse angrepet?   Alle disse spørsmål ønsker komiteen å undersøke som kan ha lite å gjøre med hvis Trump konspirerte med de som angrep Capitolen 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

...

Da har vi folk som har innrømmet at målet deres for å angripe kongressen var bidra til et kupp.
Jeg kunne sverget på at det var noen hjernedøde apologister her som ba om beviser på påstanden for en stund tilbake..?

Merk at ingenting har endret seg bortsett fra at noen involverte har innrømmet det åpenbare.

---

De ledende fascistene i Proud Boys klarte å unngå så alvorlige anklager selv om de privat snaket om revolusjonen de skulle bidra til:

Sitat

The updated indictment unsealed Tuesday offers new details of Tarrio’s alleged role in discussions that preceded the violence at the U.S. Capitol. On Dec. 30 and 31st, prosecutors charge, Tarrio exchanged messages with an individual who sent him a plan to occupy “crucial buildings” in Washington, including the House and Senate buildings, with “as many people as possible.” After sending the document, the individual allegedly messaged Tarrio that “The revolution is (sic) important than anything," to which Tarrio allegedly replied: “That’s what every waking moment consists of... I’m not playing games.”

https://www.washingtonpost.com/dc-md-va/2022/03/08/enrique-tarrio-indicted-proud-boys/?utm_source=reddit.com

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Dette har sikkert vært framme før, men det er nytt for meg:

https://edition.cnn.com/2021/02/12/politics/trump-mccarthy-shouting-match-details/index.html

"In an expletive-laced phone call with House Republican leader Kevin McCarthy while the US Capitol was under attack, then-President Donald Trump said the rioters cared more about the election results than McCarthy did. 

"Well, Kevin, I guess these people are more upset about the election than you are," Trump said, according to lawmakers who were briefed on the call afterward by McCarthy.

...

A furious McCarthy told the then-President the rioters were breaking into his office through the windows, and asked Trump, "Who the f--k do you think you are talking to?" according to a Republican lawmaker familiar with the call."

  • Liker 4
Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
Aiven skrev (2 timer siden):

Demokratene i USA er jo kokesprø (ikke at republikanerne er mye bedre).

Morsomt at dét partiet som ikke prøvde seg på statskupp er det aller verste. Er dette en ny form for kokelikologikk?

Aiven skrev (2 timer siden):

Hvis du mener at "det finnes kun to kjønn" eller "Israel bør utøve mindre vold mot muslimer", så havner du i hatprat-statistikken. Det første utsagnet er ikke noe jeg flagger personlig, men å kalle det hatprat er å strekke strikken langt.

Dessverre ble USA belemret med en idiotpresident - i fire år, minus 300 dager med golf - som fyrte opp under hatpreik ved enhver anledning, og galskapen pågår fortsatt.

Avismann, samfunnsrefser og filosof H.L. Mencken sa følgende 26 juli 1920 i Bayard vs. Lionheart (siste avsnitt høyre spalte).

" As democracy is perfected, the office represents, more and more closely, the inner soul of the people. We move toward a lofty ideal. On some great and glorious day the plain folks of the land will reach their heart's desire at last, and the White House will be adorned by a downright moron."

Hatpreik har langt større spennvidde enn din strikk, som er feil fokus.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Aiven skrev (23 minutter siden):

USA har to partier for eliten, de fleste av dem sponser begge partier med store beløp.

Hvis arbeider/underklassen går/har gått fra demokratene til republikanerene, hvordan tror du republikanerne vil endre seg som følge av det? Er Trump en midlertidig roadbump eller viser han vei til framtidas republikanere?

Lenke til kommentar
Aiven skrev (41 minutter siden):

USA har to partier for eliten, de fleste av dem sponser begge partier med store beløp.

De har kun ett parti som har en politikk for folk, GOP har ingen politikk bortsett fra profitt, persondyrking og skattelette for fiffen. 

I fire år ble bone/spurs-nautet spurt om hvilken helsepolitikk som skulle erstatte Obamacare og når. Svaret var snart i fire samfulle år, minus golfingen som ville ha nådd ett helt år om coviden ikke hadde stoppet den.

Endret av Numitor
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Numitor skrev (1 time siden):

Morsomt at dét partiet som ikke prøvde seg på statskupp er det aller verste. Er dette en ny form for kokelikologikk?

Reagerte også på det. Er ingen fan av det demokratiske partiet, men å påstå at Demokratene er det verste av de to ondene. Hallo?

Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (16 minutter siden):

Reagerte også på det. Er ingen fan av det demokratiske partiet, men å påstå at Demokratene er det verste av de to ondene. Hallo?

Det blir valget mellom pest og kolera. Jeg foretrekker noen ganger ulver i ulveklær framfor ulver i fåreklær. I demokratenes tilfelle er det også et svik mot sitt opphav, som er der jeg befinner meg politisk.

Endret av Aiven
  • Liker 2
Lenke til kommentar
knutinh skrev (1 time siden):

Hvis arbeider/underklassen går/har gått fra demokratene til republikanerene, hvordan tror du republikanerne vil endre seg som følge av det? Er Trump en midlertidig roadbump eller viser han vei til framtidas republikanere?

Jeg tror vel egentlig begge de partiene er beyond repair. Men det kan man jo si om demokratiet i USA generelt, så ikke sikkert et nytt parti har mer sjans.

De sørger jo også for å sensurere alle alternativer til to-(/ett-)partistyret hardt, eksempelvis Bret Weinsteins "Dark Horse"-kampanje i presidentvalget, som hadde endel medvind, før de ble bannet på alle sosiale medier.

Helt umulig er det nok ikke. Det er et godt poeng som du sier at arbeiderklassen har beveget seg mer og mer over på republikansk side.

Men et viktigere poeng det som Seltzer kommer med, man får politikken til å handle om enkeltsaker, fordi ingen av partiene ønsker å tilby noe til befolkningen. Man har tatt de materielle godene av bordet og det som står igjen å drive valgkamp om er moralistiske saker, som abort og våpen.

Endret av Aiven
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Aiven skrev (2 minutter siden):

Det blir pest og kolera. Jeg foretrekker noen ganger ulver i ulveklær framfor ulver i fåreklær. I demokratenes tilfelle er det også et svik mot sitt opphav og partiprogram

Ren gjentagelse av hva du tidligere ytret. Hva i huleste kan være verre enn statskupp?

Demokratene har i det minste et slags program om hvor veien bør gå, mens GOP har blitt en personkult hvis politikk ikke eksisterer på annen måte enn at de er mot det demokratene er for - av prinsipp.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
1 hour ago, Numitor said:

Morsomt at dét partiet som ikke prøvde seg på statskupp er det aller verste. Er dette en ny form for kokelikologikk?

GOP har 35 700 000 medlemmer. Rundt 800 stormet kongressen. Det var en forsvinnende liten gruppe konspiratorikere som prøvde seg på statskupp, ikke partiet i seg selv. 

Quote

Dessverre ble USA belemret med en idiotpresident - i fire år, minus 300 dager med golf - som fyrte opp under hatpreik ved enhver anledning, og galskapen pågår fortsatt.

Biden har sittet i bare +- to år, ikke fire.  

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Aiven skrev (1 minutt siden):

Det blir pest og kolera. Jeg foretrekker noen ganger ulver i ulveklær framfor ulver i fåreklær. I demokratenes tilfelle er det også et svik mot sitt opphav og partiprogram, som er der jeg befinner meg politisk.

Forskjellen mellom de to er allikevel stor i den forstand (som påpekt) at Republikanerne ansporet av en leder omgitt av sin egen personlighetskult som en stor del av det Republikanske partiet dyrker forsøkte å omgjøre et gyldig demokratisk valg. Forskjellen er altså at det ene partiet er en trussel for demokratiet, mens det andre ikke er det. At du da påstår at Republikanerne er bedre derfor får meg bare til å riste på hodet.

Lenke til kommentar
Numitor skrev (6 minutter siden):

Ren gjentagelse av hva du tidligere ytret. Hva i huleste kan være verre enn statskupp?

Det viktigste bygget i verdens mektigste land erobret av en håndfull tapere i kostymer? Det er mildt sagt grunn til å være skeptisk... Har du sett sikkerhetsoppbudet USA varter opp med når de føler for det? Det har jeg personlig. De gutta der leker ikke butikk.

Endret av Aiven
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Trump er på vei ut. Personlig liker jeg DeSantis bedre, og både håper og tror at han vinner den republikanske nominasjonskampen. Biden er i 80-årene og jeg tror det kan bli vanskelig for han å vinne et valg mot en mye yngre kandidat, men Trump er ikke like smart og veltalende som de andre kandidatene, men snakker ofte rett fra levra, noe mange amerikanere liker.

Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (16 minutter siden):

Forskjellen mellom de to er allikevel stor i den forstand (som påpekt) at Republikanerne ansporet av en leder omgitt av sin egen personlighetskult som en stor del av det Republikanske partiet dyrker forsøkte å omgjøre et gyldig demokratisk valg. Forskjellen er altså at det ene partiet er en trussel for demokratiet, mens det andre ikke er det. At du da påstår at Republikanerne er bedre derfor får meg bare til å riste på hodet.

Ok, kanskje du skulle forsøke å gå litt utenfor de vante stiene, det kan gi overraskelser. Jeg kjenner flere, inkludert meg sjøl, som har gått fra å sluke norske mediers ekko av demokratmediene, til å vurdere situasjonen litt mer helhetlig.

Endret av Aiven
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...