Gå til innhold

Trump-supportere stormer Capitol


Anbefalte innlegg

Man kan si hva man vil om det som skjedde på onsdag. Men jeg for min del skjønner at Trump-supporterne gir f***. Dobbeltmoralen er nedslående. Kritikken haglet i forbindelse med demonstrasjonene som var i sommer. Mange mente at politioppbudet var for stort, at forberedelsene i forkant var for vidstrakte og at politiet var for hardhendte. Men nå som at kritikken endelig er blitt tatt til etterretning, og man har skalert det hele ned, så er det jammen meg feil, også, fordi Trumps supportere tydeligvis ikke kan tas hardt nok.

I tillegg så sitter det nå folk på sosiale medier verden over og jubler over at mennesker er blitt drept. Og det er, uansett hvordan man snur og vender på det, rimelig sjukt. Ingen har noen rett til å kreve at Trumps tilhengere skal være noe annet enn kompromissløse. Sinnet er berettiget. Men hvis det var én ting sommerens demonstrasjoner viste oss, så var det at pøbelvenstres herjinger simpelthen ikke får fram i nærheten av samme grad av avsky hos venstresiden som Trump-supporternes.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (41 minutter siden):

Jim Bourg, Reuters:

 

Ingen kommenterte dette, men dette burde vært pinnet til toppen av emnet og synlig på toppen på hver nye side.

Det minner mye om den avvergende aksjonen for å henrette Whitmer, og inkluderer noen av de samme trumpettene.

https://apnews.com/article/virus-outbreak-donald-trump-michigan-gretchen-whitmer-gun-politics-8aff3b8db0c03a80946e054d602f70fe

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Siste:

AP melder at riksrettprosessen kan starte mandag:

Som diskutert her av flere så er det ganske tvilsomt om det faktisk blir riksrett fordi det er så kort tid igjen av Trumps presidentskap (og krever 2/3 av senatet) men at demokratene og en relativt stor andel republikanere mener dette er viktig symbolsk.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (6 minutter siden):

Som diskutert her av flere så er det ganske tvilsomt om det faktisk blir riksrett fordi det er så kort tid igjen av Trumps presidentskap (og krever 2/3 av senatet) men at demokratene og en relativt stor andel republikanere mener dette er viktig symbolsk.

Riksretten kan fortsette utover hans president-periode, så kan hende de kjører på uansett

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Salvesen. skrev (6 minutter siden):

Mest redd for at det skal tørne helt for babyen trump nå når alle går mot han. Han har fortsatt muligheten til å sende opp atombomber og det som er "verre"(om det finnes). 

Pelosi skal ha snakket med gen. Milley om det. Trump kan kanskje ikke være sikker på at kodene i fotballen er gyldig lengre.

Endret av xRun
  • Liker 2
Lenke til kommentar
35 minutes ago, Atib Azzad said:

Ser det er veldig mange som forsøker male dette som to eksempler på samme sak, fra hver sin side.

Det en del kanskje reagerer på er vel hykleriet i at man bortforklarer og underkjenner voldsvenstres BLM-herjinger i USA i sommer, men hopper gladelig på motstandersiden med den største selvberettigelse når de gjør samme tingen. Er en menneskelig nok mekanisme å støtte sine egne, men for oss som ikke har noe til overs for hverken radikale MAGA-tullinger eller BLM-pøbler så fremstår det som to sider av samme mynt som bør fordømmes like hardt. Og det er jo faktisk slik at begge disse bevegelsene ligger langs høyre-venstre skiller i den amerikanske befolkningen. At dere som støtter BLM synes ideologien til BLM er mer berettiget har ikke så mye å si for meg. Det synes vel MAGA-tullingene også om sin suppe.

Endret av geirfugl
  • Liker 2
Lenke til kommentar
geirfugl skrev (7 minutter siden):

Det en del kanskje reagerer på er vel hykleriet i at man bortforklarer og underkjenner voldsvenstres BLM-herjinger og i USA i sommer, men hopper gladelig på motstandersiden med den største selvberettigelse når de gjør samme tingen. Er en menneskelig nok mekanisme å støtte sine egne, men for oss som ikke har noe til overs for hverken radikale MAGA-tullinger eller BLM-pøbler så fremstår det som to sider av samme mynt som bør fordømmes like hardt. Og det er jo faktisk slik at begge disse bevegelsene ligger langs høyre-venstre skiller i den amerikanske befolkningen. At dere som støtter BLM synes ideologien til BLM er mer berettiget har ikke så mye å si for meg. Det synes vel MAGA-tullingene også.

For noe sprøyt fra ende til annen. Det er ikke verdt å kommentere en gang hvor hinsides meningsløst det er. 

 

Og før du tar deg bryet å svare med noe enda mer meningsløst: "Budskapet" ditt er off topic. BLM har ingenting med dette å gjøre. Det er to vidt forskjellige ting. 

Endret av Psykake
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Donald Trump er selve drivkraften i denne vanvittige politiske orkanen i USA. Måtte han få naturlig raskt fremskridende parkinson/demens snart. For ordens skyld, dette er sykdommer man ikke så vidt jeg vet ikke kan påføres ved vond vilje. Dermed blir det lite brennbart materiale på konspirasjonsbålet. Og for ordens skyld, jeg ønsker ingen vondt, men når noen menneskers liv og helse settes opp mot andre menneskers liv og helse, blir jeg nødt til å ta et valg. 74 år gamle Donald Trump har nok uansett ikke kjempemange leveår igjen og da er det lett å prioritere svært mange andre og lengre liv foran han. Ja, jeg er overbevist om at svært mange liv vil bli reddet dersom orkanen løyer.

Lenke til kommentar
Just now, Psykake said:

Nei. Det ville tatt mange, mange, mange flere setninger å forklare deg på en måte som gjorde at du forsto hvor lite mening det du skrev gir. 

Og det er det ikke verdt. 

Vel, det gir kanskje ikke mening for deg. Men det gir nå mening for meg i alle fall, og det holder fint for meg.

Lenke til kommentar

For dere som begynner å prate om BLM / Antifa riots og andre forbrytelser som om det har noen som helst relevans til hva som skjer her, bør ta en titt på denne: 

 

Whataboutism var populært i sovjet som et propaganda verktøy. Ikke vær en puppet for Russland. Dere kan bedre! 

Endret av PgUp
  • Liker 7
Lenke til kommentar
2 minutes ago, geirfugl said:

Det en del kanskje reagerer på er vel hykleriet i at man bortforklarer og underkjenner voldsvenstres BLM-herjinger i USA i sommer, men hopper gladelig på motstandersiden med den største selvberettigelse når de gjør samme tingen. Er en menneskelig nok mekanisme å støtte sine egne, men for oss som ikke har noe til overs for hverken radikale MAGA-tullinger eller BLM-pøbler så fremstår det som to sider av samme mynt som bør fordømmes like hardt. Og det er jo faktisk slik at begge disse bevegelsene ligger langs høyre-venstre skiller i den amerikanske befolkningen. At dere som støtter BLM synes ideologien til BLM er mer berettiget har ikke så mye å si for meg. Det synes vel MAGA-tullingene også.

Ja, jeg kjøper ikke helt at det er to sider av samme sak; Å protestere på en politistyrke som har blitt stadig mer militant, eller en diskriminerende tendens i samfunnet, er ganske ulikt fra en udokumentert påstand om at valget ble stjålet (fremsatt av den tapende part.)
Dersom man befinner seg dypt nede i skyttergravene forstår jeg selvsagt at alt fortoner seg ganske annerledes.
Men på avstand, synes jeg de ulike hensiktene bak bevegelsene fortoner seg svært ulikt.

Når det kommer til påstanden om at man bortforklarte det du kaller voldsvenstre, antar jeg du sikter til vold under sommerens demonstrasjoner, som jeg egentlig ikke kan se at noen har forsvart, utover å evt. foreslå forklaringsmodeller for det voldsomme engasjementet/sinnet.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...