Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Nybygg - WC-rom mangler gulvvarme, har jeg retten på min side?


Gjest d8017...ece

Anbefalte innlegg

Gjest d8017...ece

Lang historie kort...

Overtok leilighet i et nybygg (OBOS) for en måneds tid siden. Leiligheten vår har, i tillegg til et bad, et separat WC-rom (dette gjelder ikke alle enhetene i blokken). WC-rommet er, som badet, flislagt. I resten av leiligheten er det parkettgulv.

I leiligheten er det vannbåren gulvvarme i alle rom, bortsett fra badet (elektrisk) ... dvs, dette trodde jeg, inntil vi for en ukes tid siden la merke til at gulvet på det separate WC-rommet er kaldt. Jeg sendte et spørsmål til OBOS om dette, gjennom beboerportalen vår. Der fikk jeg til svar:

"Hei

Ifølge min kollega skal det ikke være varme i separate WC."

 

Her er hva som står om gulvvarme i prospektet (NB: Det er ett felles prospekt for hele bygget, og som nevnt er det en viss variasjon i leilighetene, bl.a. som nevnt er det ikke alle som har både bad og eget WC-rom):

Leilighetene leveres med vannbåren gulvvarme for komfort i alle rom unntatt bad. Badegulv leveres med elektrisk gulvvarme for komfort."

Slik jeg leser dette, er det ikke noen tvil om at det skal være en eller annen form for gulvvarme i alle rom (men at det er et skille mellom baderom og øvrige rom, ved at førstnevnte har elektrisk og sistnevnte vannbåren gulvvarme).

Jeg skal sende inn en reklamasjon, men utover å vise til det som står i prospektet er jeg litt usikker på hva jeg skal vektlegge i klagen. Hva tenker dere? Vi var på en kort omvisning av boligen i forkant av kjøp (boligen var ferdigstilt før vi kjøpte) - men å funksjonsteste varme i de ulike rommene var ikke noe vi tenkte var nødvendig, især når prospektet syntes å være såpass entydig på at det er gulvvarme i alle rom.

Anonymous poster hash: d8017...ece

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest d8017...ece

Har gått gjennom kontrakten på nytt, kan ikke se at det står noe dersom gjelder gulvvarme (eller andre egenskaper ved leiligheten på detaljnivå). Ikke i kontraktsvedleggene heller (det generelle prospektet som gjelder blokken som helhet er et av vedleggene det vises til i kontrakten).

Anonymous poster hash: d8017...ece

Lenke til kommentar

Eg hadde tenkt å kommentere at det som gjeld baderommet ikkje nødvendigvis gjeld for toalettrommet, men sjølv med ei slik forståing så vil prospektet være feil ettersom det står at det er vannbåren varme i alle rom. Sånn sett kan ein lese prospektet som at også toalettrommet skulle ha vannbåren varme.

Det er forholdsvis uvanleg å legge fliser på golv innendørs utan å også ha golvvarme då fliser som kjent er kalde å gå på.
At dette ikkje var tenkt på og at det derfor var bestemt at toalettrommet ikkje skulle ha golvvarme framstår som merkeleg. Eg tenker også at eit så markant unntak frå hovurdopplysninga om golvvarme på alle rom burde våre spesifisert nærmare.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...