Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvorfor er jeg evig singel -gutt 25 år


Gjest Slettet+1238

Anbefalte innlegg

Gjest ee828...f55 skrev (2 minutter siden):

Om skoen passer er det bare å ta den på. Trenger ikke gjelde for alle.

Du understrekte det motsatte av hva du sier nå. Du sa bokstavelig talt dere menn, og om du tror at skoen passet så kan du slå deg til med ro at den ikke gjorde det. Du ble motsagt, håndter det. 

Men for all del, lev ett liv i bitterhet uten refleksjon over egen atferd og utgangspunkt i bedring.

Endret av Betula
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
henrikwl skrev (På 28.12.2020 den 19.54):

Du har jo ingen personlighet!

Den synes jeg var dypt urettferdig. Trådstarter legger ikke ut en datingannonse, men heller et hjertesukk fra en mann som er trygg på seg selv og vil dele sin situasjon.

Til trådstarter har jeg ikke noe å bidra med er jeg redd. Generelt synes jeg det er vanskelig å gi råd om noe annet enn å være deg selv og prøve å ikke fremstå for "på". Mange som er flinke til å se seg selv fra utsiden (god selvinnsikt) blir kanskje ikke så veldig spennende for en motpart da man prøver å være i overkant tydelig og ryddig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Gaea låste denne emne

Tråden gjenåpnes igjen etter å ryddet den for off topic, enkelte personangrep, persondiskusjoner og svar til dette. Vanligvis skjuler jeg alt av personangrep, men jeg lar det ene utsagnet stå som et eksempel på hva vi IKKE ønsker her på forumet og fordi det vil ødelegge for konteksten i tråden dersom jeg skjuler dette. Men nå forventer jeg at personangrepene og persondiskusjonene opphører! Det er heller ikke tillat å redigere bort sine egne innlegg, til informasjon. Rapporter heller brudd på våre retningslinjer i stedet for å bli en del av problemet. Vær saklig og høflig, det kommer man ganske langt med! Uenigheter er bra og sunt, så lenge man gir den på en grei og respektfull måte. 

Moderering skal som vanligvis ikke tas i tråden, men spørsmål og kommentarer kan rettes på meg på PM eller i kategorien for tilbakemeldinger. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Gaea gjenåpnet denne emne
Kfinn skrev (På 30.12.2020 den 21.15):

Den synes jeg var dypt urettferdig. Trådstarter legger ikke ut en datingannonse, men heller et hjertesukk fra en mann som er trygg på seg selv og vil dele sin situasjon.

Advarsel: Meterlang "stream of consciousness"-post følger. Du er advart. :p

Jeg er uenig i dette. Trådstarter fremstiller seg selv som veldig generisk, type "snill og omtenksom, god jobb, egen bolig og bil." Det er bokstavelig talt millioner av mennesker bare i dette landet som kan beskrives på samme måte, og det er ikke noe særpreg å finne, ingen "håndtak" å gripe tak i, ingenting som sier "dette høres ut som en spennede person, han vil jeg snakke med." Og selv om dette ikke er en datingannonse så vil jeg fremdeles påstå at det er viktig å få fram personlighet så godt det lar seg gjøre, da det kan hjelpe andre med å identifisere mulige problemområder og ting som kan forbedres. TS nevner dog i et senere innlegg at han liker roing, noe som gir et litt bedre utgangspunkt, men førsteinnlegget kan brukes til å beskrive en gedigen prosentandel av den mannlige norske befolkning. Det forteller heller ikke noe som helst om hvem TS er som person, annet enn at han er et noen lunde godt oppdratt menneske.

For å bruke meg selv som eksempel på hva jeg mener:

"Hei, jeg heter Raven. Vennene mine sier jeg er svært omtenksom og snill, jeg er 192 cm høy og litt småtjukk, men holder meg ellers godt. Jeg har treårig høyskoleutdannelse, har IQ på 145, jeg har en stabil jobb, god lønn og økonomi, og egen leilighet."

Dette var i det store og hele slik TS framstilte seg selv. La oss så prøve å spice det opp litt.

"Hei, jeg er Raven. Storelsker av gammal rock, vil hilse på alt som har fire bein og pels, og jobber med å skru på dyre ting som andre har knust. Fritiden går med til spilling, skriving, masse lesing (feit bokorm), den før nevnte gamle rocken, vandring gatelangs midt på svarte natta, graving i den menneskelige psyken og sporadisk filosofering over den menneskelige tilstand."

Begge stemmer 100%, men den siste er "litt" mer fargerik og forteller mye mer om hvem jeg er. Det kan jo såklart hende trådstarter er en skikkelig fargeklatt og valgte å utelate dette av en eller annen grunn, men i såfall vil han jo få feil råd siden han da har utelatt potensielt viktig informasjon.

Jeg er også uenig i utsagnet ditt om at TS er trygg på seg selv, da han reagerte med sinne og umiddelbart strittet med alle piggene etter et innlegg som, selv om det kunne virke litt skarpt, faktisk hadde en del gode poenger. Jeg kjenner mange som er svært trygge på seg selv, og jeg kan nærmest garantere at de ikke ville reagert slik. TS fikk en liste over mulige problemområder, og mange av punktene som ble nevnt var godt begrunnet, og vedkommende som skrev innlegget gjorde god rede for hva som fikk de til å trekke denne konklusjonen. Hadde TS vært trygg på seg selv ville han sannsynligvis vurdert grundig om denne kritikken hadde noe for seg, og enten forkastet det eller laget en plan for å implementere ting der han trodde det var rom for forbedring. Det er iallfall det reaksjonsmønsteret jeg ser aller mest av når selvsikre mennesker får velbegrunnet og tydelig kritikk.

Basert på personlig erfaring vil jeg påstå at TS reagerte mer som en person som følte seg truet og/eller urettferdig angrepet av en annen persons mening, som igjen var basert på informasjon TS hadde nevnt tidligere. Dette er ofte mer et kjennetegn på usikkerhet og et "stivt" livssyn der man tviholder på de oppfatningene og ideene man har fordi noe annet vil kunne få hele sulamitten til å knekke sammen. Det var iallfall veldig likt reaksjonene jeg hadde før, da jeg befant meg i en lignende situasjon og fikk råd jeg ikke syns passet. Ironien her er at slike reaksjoner hverken er snille eller forståelsesfulle, men istedet ryggmargsreflekser man har innarbeidet seg etter en kombinasjon av (dårlige) erfaringer, antagelser om hvordan ting fungerer, egne fantasier, (mis)tolkning av det man ser rundt seg og, med stor sannsynlighet, en del billedlige slag i trynet. Samt et knippe tendenser alle mennesker har i større eller mindre grad, der den største synderen i dette tilfellet som regel er det som på fint heter "confirmation bias."

Et godt eksempel på dette er at TS avslutter med at damer bare er ute etter alfa-menn og bad boys, en overbevisning jeg selv hadde til jeg var langt inni tredveåra (ja, jeg har levd en stund). For å gjøre en lang historie kort(ere) hadde jeg lagt lista for hva som var en "bad boy" veldig lavt, og alle som ikke delte mine ideer om hva som var "riktig" oppførsel ble automatisk stemplet som drittsekker. Legg så till at jeg var selvutslettende snill, regelrett konfliktsky og ikke hadde det minste snev av grenser eller egne meninger, og verden var etter hvert rimelig fullstappet av "bad boys." Med andre ord så jeg det jeg ville se, og var komplett blind for at jeg hadde masse (vrang)forestillinger om hvordan verden fungerte som absolutt ikke stemte med virkeligheten. Jeg får definitivt en del av de samme vibbene fra trådstarter, basert på ting som ordvalg, generell tone i innleggene og reaksjoner på kritikk og forslag til forbedring.

Sitat

Til trådstarter har jeg ikke noe å bidra med er jeg redd. Generelt synes jeg det er vanskelig å gi råd om noe annet enn å være deg selv og prøve å ikke fremstå for "på". Mange som er flinke til å se seg selv fra utsiden (god selvinnsikt) blir kanskje ikke så veldig spennende for en motpart da man prøver å være i overkant tydelig og ryddig.

For å dra en klassiker fra mine dager som "nice guy" - "Jeg har prøvd å være meg selv i 25 år, og det har ikke virket hittil. Hvor lenge må jeg vente?"

Jeg skal glatt innrømme at jeg føler en ganske sterk motvilje mot folk som slenger ut "bare vær deg selv," fordi det gir altfor mye rom for mistolkning, samt at man risikerer å havne i en endeløs skyttergravskrig der motparten insisterer på at de "er seg selv" og gjerne viser til x antall år der de har "vært seg selv" uten resultat. Sannheten er ofte at de faktisk ikke er seg selv, og istedet er styrt av frykt, antagelser og uproduktive/feilaktige ideer og overbevisninger, men disse antagelsene og ideene er flinke til å rettferdiggjøre sin egen eksistens og avskrive alt som ikke passer inn som tilfeldigheter og uflaks. Enden på visa er at slike folk gjerne er hellig overbevist om at det ikke er noe som helst i veien med hvordan de tenker, at verden faktisk er ond, at hva de enn sliter med er de andres/samfunnets feil og at de egentlig har rett.

Jeg syns heller ikke det er noen direkte motsetning mellom å ha god selvinnsikt og å være spennende. Man har fremdeles interesser, erfaringer og meninger som kan være, eller kan gjøres spennende. For å referere til det jeg skrev noen avsnitt lengre opp har jeg brukt noen år på å grave i sjela mi, og det var der jeg fant ut at jeg var en rockeelskende, dataspillende, skriblende bokorm som liker nattlige byvandringer og å fundere på hva som får oss mennesker til å fungere. Det er masse der som enten er eller kan gjøres spennende, alt fra som er favorittbandet, via hva jeg skriver om og hva som er favorittspillet, til hvilke bøker jeg leser og hvorfor man kan finne meg vandrende gatelangs halv fem om morran. Det kan godt hende din definisjon av selvinnsikt er annerledes enn min, men for meg betyr det ikke bare å se seg selv utenfra, men å oppdage sine styrker og svakheter, jobbe med de og finne ut hvordan de passer inn på vei mot de målene man har satt seg.

Mine $2.00, og siden dette ble en dritlang post skal jeg pakke sammen og avslutte her.

[/rant]

Endret av Raven_Heart
Skirveleif
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

En meget nyttig og god holdning å ha er å konsentrere seg mest om sin egen personlige utvikling, og så prise seg lykkelig for alle de menneskene som, basert på dette og den du er, ikke vil ha noe med deg å gjøre.

Du går ikke glipp av noe, heller tvert i mot.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...