Gå til innhold

Overnaturlige fenomener


Anbefalte innlegg

Ligg det ikkje litt i ordet at "overnaturleg" ikkje er noko du kan forklare med naturlovane? Å dra termodynamikkens lover inn i dette gjev liten meining. Der er det stort sett snakk om fysisk energi i form av varme og rørsle. At kroppen skal ha ein sjel eller ein energi har ingenting med termodynamikk å gjere. Naturlovane kan målast, testast og bekreftast, difor har det blitt lovar. Ei sjel er eit konsept som verken kan målast eller påvisast og er i ein heilt anna kategori. Det heile er basert på observasjonar av menneske eller nedskrive informasjon.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Arve Synden skrev (16 timer siden):

Hva mener du med "en energi"? Begrepet energi er veldefinert innen fysikk. Du bruker ikke begrepet slik jeg kjenner det. Så hva er det egentlig du snakker om?

Det er vel egentlig bare en måte å forklare det på som jeg har hørt andre si det. Sikkert helt feil å bruke det til å forklare noe abstrakt og tenkelig, når det er definert og målbart innen fysikken. Jeg er hverken fysiker, klarsynt eller noen til å forklare hva disse fenomenene kan skyldes, da hadde jeg nok ikke laget denne tråden. Men hva annet kan forklare slike ting hvis de skjer, kan observeres, men ikke måles. Hva med kinetisk energi eller tyngdekraft i fra en usynlig kilde kanskje.

Lenke til kommentar
Pliscin skrev (27 minutter siden):

Men hva annet kan forklare slike ting hvis de skjer, kan observeres, men ikke måles. 

Det er jo her jeg og mange andre tenker at disse tingene faktisk ikke skjer, og at det er grunnen til at det er umulig å måle det, eller å komme med verifiserbare observasjoner. 

Jeg har veldig stor tro på menneskers fantasi og evne til å se mønstre der det ikke er noen, og tilsvarende liten tro på overnaturlige fenomener. 

Pliscin skrev (33 minutter siden):

Hva med kinetisk energi eller tyngdekraft i fra en usynlig kilde kanskje.

Begge disse vil måtte overføre energi til objektet de skal påvirke, og det vil kunne måles. 

Hvis det overnaturlige er reellt må det heller finnes en kraft i tillegg til de kjente fundamentale kreftene. En kraft som virker på fysiske objekter, men som vitenskapen ennå ikke har oppdaget. 

Lenke til kommentar
3 hours ago, Pliscin said:

Det er vel egentlig bare en måte å forklare det på som jeg har hørt andre si det. Sikkert helt feil å bruke det til å forklare noe abstrakt og tenkelig, når det er definert og målbart innen fysikken. Jeg er hverken fysiker, klarsynt eller noen til å forklare hva disse fenomenene kan skyldes, da hadde jeg nok ikke laget denne tråden. Men hva annet kan forklare slike ting hvis de skjer, kan observeres, men ikke måles. Hva med kinetisk energi eller tyngdekraft i fra en usynlig kilde kanskje.

Du snakker som om det er et konstatert og uomtvistelig faktum at såkalte overnaturlige ting faktisk skjer, og at de ikke kan måles. Men tenk nå litt over dette.... Om det er et fenomen som ikke kan måles, hvordan kan man da vite at det faktisk skjer? Hvordan kan øynene eller ørene til observatøren se/høre fenomenet om det ikke lar seg måle? Øyne måler fotoner, ører måler vibrasjoner i luften, lukt- og smakssans måler tilstedeværelse av molekyler som er assosiert med diverse aromaer, huden måler varme, trykk og vibrasjoner. Alle våre sanseorganer måler faktisk noe. Om sanseorganene våre ikke kan måle et fenomen, så kan vi heller ikke observere det (og om vi ikke har eller kan observere det, så kan det vel heller ikke kalles et fenomen). Og slik er det også med andre måleinstrumenter. Akkurat samme prinsipp. Disse påståtte fenomenene må ha en eller annen måte å vekselvirke med kroppen din eller med måleinstrumenter for at du skal kunne observere dem. Ingen vekselvirkning => ingen observasjon.

Kinetisk energi er det samme som bevegelsesenergi - en masse i bevegelse, og det kan observeres på flere måter, både direkte og indirekte. Tyngdekraft innebærer masse i en stor nok mengde til at den i seg selv kan observeres på andre måter.

 

Endret av Arve Synden
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har ett par "opplevelser" som jeg ikke kan forklare helt, men liter på at det finnes naturlige forklaringer på dem. Bare for å ha det sagt, jeg tror ikke på ånder, spøkelser, "paranormal stuff".

WARNING, lang tekst!

For mange år siden jobbet jeg som vekter. Det var midt på natten og jeg skulle ta den siste stengerunden på ett kjøpesenter midt i sentrum av byen her. (Siste stengerunde: alt er steng og alarmer er aktivert fra første stengerunde, vi bare tar en ekstra runde for å sjekke at vekter tidligere på dagen ikke glemte noe på første stengerunde)

Jeg starter runden som jeg alltid pleide, sjekker alle dører og porter fra utsiden, alt er låst. Jeg går deretter inn og sjekker alarmpanelet, alt ser bra ut, ingen alarmer, kameraer eller sensorer har feil på seg og alle er aktive, heller ingen utløste alarmer. Jeg går til øverste etasje og jobber meg ned etasje for etasje. 

Siste del av denne runden er kjelleren, og det er her jeg hadde denne opplevelsen. (oooh spooky, måtte være kjelleren righ? :D
Denne kjelleren består rett og slett av noen teknsike rom, en STOR barnebutikk som er delt i to og noen toaletter. Jeg sjekker de tekniske rommene og toalettene, alt ser normalt ut.

Barnebutikken er delt i to på den måten at på nordsiden av kjelleren er selve butikken, der er det glassvegger og stor dør i midten. På motsatt side, sørsiden altså, er barnerommet / lekerommet til barnebutikken. ett STORT rom med glassvegger langs hele gangen. Avstatnden fra selve butikken og lekerommet er ca. 6-7 meter. 

Jeg går for å sjekke at døren til barnerommet er låst, det er den. Lyser litt med maglighten igjennom, alt ser normalt ut. Jeg går deretter til butikkdøren og sjekker at den er låst, alt ok der også. Jeg ser da ett skilt på døren, skiltet sier at de skal legge ned driften, derfor er det ryddesalg Jeg tar meg derfor litt ekstra tid til å se mot hylla der de har bokser med modellfly/biler, om det er noe interessant jeg kan kjøpe.

Etter å ha sett på hylla i rundt 5-8 sekunder, så hører jeg ett høyt skrik bak meg: "MAMMA!". Hørtes ut som ei lita jente i 6-7 års alderen som roper på mamma. Jeg snur meg brått og stivner til. Jeg står helt i ro og lyser med lykta rundt meg og mot barnerommet. Ingen personer eller barn å se. Om noen roper fra etasjen over så høres det ikke så bra, så ropet må ha kommet enten fra gangen jeg står i eller i barnerommet på motsatt side av butikken. Jeg ringer min kollega og spør om han sjekket barnerommet på stengerunden hans, det gjorde han. 

Imens jeg konstant lyser mot gang og barnerom sjekker jeg toalett og teknisk rom på nytt, ingen personer der. Jeg går deretter inn i barnerommet og søker igjennom hele plassen, ingen der inne. Jeg sjekker deretter butikken i tilfelle jeg knyttet ropet mot feil retning, ingen i butikken heller. 

Jeg går deretter til alarmpanel, ingen har logget seg på panel for å deaktivere alarmer, heller ingen utløste alarmer. Jeg sjekker kamera overvåkningen for hele den tiden jeg gikk i senteret, ingen andre enn meg er å finne på film. Jeg aktiverer alt og drar derfra. 

I ettertid har jeg tenkt at det umulig kunne vært en person / ett barn, men at det kanskje var ei dukke med noe stemme funksjon. Men dette såg jeg etter, var ikke noe slikt i barnerommet. Den ansatte i butikken sa at de har dukker og bamser med talefunksjon, men ingen som roper mamma så høyt, det ble litt groteskt for deres del. 

Det er min "verste" opplevelse, har noe flere, om noen vil høre dem også :D Men de er mest knyttet til fantasien min når jeg skal sove / soveparalyse. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Raggys skrev (På 19.3.2021 den 16.36):

Det er min "verste" opplevelse, har noe flere, om noen vil høre dem også :D Men de er mest knyttet til fantasien min når jeg skal sove / soveparalyse. 

Bare å komme med dem. Det er derfor jeg har laget denne tråden.

Har opplevd søvnparalyse selv. Veldig ekkelt. Men jeg vet at det jeg så ikke var ekte, siden jeg er både veldig bevisst og skeptisk selv. Ser dørhåndtaket bevege seg, ting flyver i mot meg, skyene endret form. Har skjedd meg en gang, og det var veldig fascinerende, men samtidig skrekkelig, siden jeg ikke hadde kontroll over kroppen min.

Lenke til kommentar
1 hour ago, ex-jordbærplukker said:

kanskje white energy som fungerer motsatt av dark energy

Det finnes ikke noe som heter "white energy". Forutsatt at vi snakker om samme ting, så er "dark energy" en hypotetisk energiform som man kun vil se i kosmologisk skala, og som ingen egentlig vet hva er. Med andre ord presenterer du rent sludder.

Endret av Arve Synden
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pliscin skrev (44 minutter siden):

Har opplevd søvnparalyse selv. Veldig ekkelt. Men jeg vet at det jeg så ikke var ekte, siden jeg er både veldig bevisst og skeptisk selv.

Jeg har en slik søvnparalyse at jeg stivner til og tror at det er noen på soverommet / noen som sitter på sengekanten. Spesielt om jeg ligger vendt mot veggen og ikke får til å snu meg for å se i rommet, da er det ofte at jeg kjenner noen som klapper på dyna over skuldra eller stryker meg på foten, creepy AF :D 
 

ex-jordbærplukker skrev (21 minutter siden):

de mest interessante spøkelses /paranormal historier er de som blir observert og fortalt av vektere, politi eller millitære. ellers er min teori om spøkelser er at de er en form av energi, kanskje white energy som fungerer motsatt av dark energy

Som nevnt aller først, jeg har meget liten tro på ånder og spøkelser. Men jeg vil ikke se bort fra at det kanskje er "noe" som vi bare ikke har teknologi eller antenne for å vite noe om riktig enda. Ellers enn det tror jeg mye av det en opplever og vil kalle for "overnaturlig" rett og slett er hjernen som spiller deg ett puss, på samme måte som når man har søvnparalyse. Om du vil det sterkt nok, så ser eller hører du det du vil 😛 Det er derfor jeg er så splittet med mine opplevelser, for jeg tror så lite på slikt, men kan fortsatt ikke gi en vitenskapelig forklaring på det. 


Men ja, de andre opplevelsene er ikke like ille, men kan nevne dem. 


Midt på sommeren, jeg og familien dro på hytta vår på fjellet, jeg tror jeg var sånn 13-14 år kanskje. Området rundt hytta er mest berg og mose, med små berg-daler som går opp og ned i 5-10 meters høydeforskjeller. 
Vi er på tur tilbake til hytta etter å ha brent bål ved vannet like i nærheten, så ser jeg ei hodelykt ganske langt unna. 
Jeg spør de andre om de ser lyset, og det gjør de. Vi stopper opp litt for å se, lyset forsvinner da ned i en liten dal, dukker opp igjen litt nærmere. Og slik gjentar det seg, det forsvinner litt, og dukker opp igjen litt nærmere. 
Og vi ser at det er ei hodelykt / lommelykt, da det beveger seg som om noen holder det /har det på hodet.
Pappa går inn i hytta og henter ett monster av ei lommelykt. Etter hvert er lyset ganske nærme, og pappa roper bort om det er noen der. 
Lyset står da helt musestille, og plutselig blir det bare borte, som om det dukker ned bak noe kratt / busk. 
Pappa slår da på lommelykten og løper opp på ett lite berg for å se, ingenting. Der hvor lyset forsvant, er det på en måte ingen steder å gjemme seg, og han burde absolutt ha sett noe med lommelykta om noen sprang bort derfra.
Dagen etterpå var redningshelikopteret å fløy rundt om på fjellet og over hytta vår, så jeg tenker kanskje at det vi såg var noen som hadde forvillet seg på fjellet, som kanskje ble redd oss......
___________________________________________________________________

Jeg og min far dro inn i skogen rett ved huset vårt for å hogge ett juletre. Det var omtrent 10-15 minusgrader og snø opp til låra / midjen inn i skogen. Skogfeltet vi drar til eides av en bonde, som døde en 2-3 år før denne turen vi tok. 
JA, det er feil å dra inn på ett privateid skogfelt, men det var skikkelig "juletre kvalitet" på trærne der,
og ingen brukte feltet for å selge trær. 
Etter å ha gått litt i djupsnøen finner vi ett skikkelig tre som vi tenker kan passe. Akkurat i det vi begynner å gå mot treet så kjenner jeg en skikkelig varm vind som treffer meg i fjeset, altså skikkelig varm luft, som om det skulle være midt på varmeste sommeren. Pappa snur seg og spør om jeg også kjente denne varme vinden som slo oss. Jeg sier at jeg også kjente det, men at det sikkert ikke er noe spesielt, og jeg indikerer på at vi fortsetter mot treet. 
Pappa ser litt på treet, snur seg og sier at vi heller kjøper ett tre dette året. Han tolket det som ett tegn av den avdøde bonden om at dette var hans skog (hans sønn som arvet skogfeltet i realiteten). 

Har ikke noe super forklaring på den siste der heller. Har jo opplevd en plutselig endring av temperatur eller vind som har litt annerledes temperatur, men å få den midt i mørkeste skogen i så mange kuldegrader. Dette feltet ligger også i en dal som fører vind fra sjøen innover seg, så om vi opplever noen vindkast er det alltids en sur og kald vind. 

 

Lenke til kommentar

@Arve Synden Siden du allerede vet hva som finnes og ikke finnes i denne verden og har stor kunnskaper om energy spesielt om dark energy, så har jeg derfor valgt å slette min "sluddete" teori så den ikke agere din menstruasjonsyklus. 

On 2/22/2021 at 9:02 PM, nonlocality said:

Interessant tråd, synd den ble trollet av uinteressante mennesker med uinteressant teorier

rip

1+

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, ex-jordbærplukker said:

@Arve Synden Siden du allerede vet hva som finnes og ikke finnes i denne verden og har stor kunnskaper om energy spesielt om dark energy

Siden du bruker "dark/white energy" som forklaringsmodell, og dermed implisitt gir uttrykk for at du vet hva det er, så burde du i det minste kunne vise til hva det er. Hvis ikke driver du med rent sludder og slenger om deg med ord og uttrykk som høres tilforlatelig "sciencey" ut, men som ikke har noe som helst med virkeligheten å gjøre. Så om du vil bli tatt på alvor, bygg opp under dine påstander. Energi er et veldefinert begrep innen fysikk og naturvitenskapene, så all bruk utenfor dette er ren spekulasjon og har ikke noe med virkelighetens verden å gjøre.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...