Gå til innhold

Formatere PC - win10


superN

Anbefalte innlegg



Jeg har sviktet PCen min totalt de siste årene ved å bare mate på ny hardware, men aldri formatert den (6 år gammel Komplett-PC). Har siden jeg fikk PCen byttet alt, bortsett fra harddisken, men kjører fortsatt på Win installasjonen som kom fra Komplett. På kabinettet har jeg en Win 8.1 key, men var da Win 10 ready eller hva det ble kalt. Kan nok skylde på mye latskap og at PCen har fungert godt nok i perioden, men nå som jeg omsider har fått lagt fiber til boligen og kommet meg vekk fra 15/2 linja mi er jeg tom for unnskyldninger og må formatere. Har kjøpt meg en WD Black SN750 1TB M.2 SSD som jeg skal ha win partisjonen, den er nå montert på hovedkortet. 

 

Nå har ikke jeg formatert en PC på minst 15 år, gjør litt research og ser win 10 har en funksjon for å tilbakestilling og sletting av data, men så vidt jeg leser er ikke dette som en god, gammeldags formatering? 

Hvordan råder dere meg til å gå frem her? Så vidt jeg leser er det mulig nå å laste ned win 10 fra Microsoft med start tool og kjøre en "clean install" med dette, vil da key'en fra kabinettet fungere? 

Jeg vil bare optimalisere PCen enklest mulig, så bruker gjerne denne tilbakestillingsfunksjonen om den gjør nytten. 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...