Gå til innhold

Panasonic, Hydro og Equinor planlegger en stor batterifabrikk i Norge. Nå er konkurransen i gang om hvor fabrikken skal ligge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ano__Nym skrev (4 timer siden):

Når det benyttes kobolt for å vaske ut svovel fra bensin og diesel kan denne svovelen/kobolten benyttes i litiumsvovelbatterier? Er absolutt ikke kjemiker som sikkert fler kan forstå

Slik jeg har forstått, så renses dette slik at svovelet blir fanget videre, og den kobolten de klarer å rense ut igjen, blir gjenbrukt til samme jobben, rense svovel ut at råoljen. Dette er altså Kobolt de ikke vil gi fra seg, for da må de fylle på med enda mere ny kobolt enn de gjør allerede.

Så i praksis, nei. Rent teoretisk, det som renses ut er nok mer enn rent nok til å kunne brukes i batterier, men i praksis vil det aldri skje. Kanskje ikke før man legger ned oljeproduksjonen, og Kobolten blir til overs.

Mest sannsynlig selges det heller videre til andre oljeselskap som trenger denne kobolten. Jeg regner med at man støtter heller en konkurrent, enn å støtte industrien som vil ta livet av konkurrentene også.

Tross alt, man søker heller jobb hos konkurrentene når man har den typen kunnskap, så lenge det trengs. Det er kun når det blir vanskelig å finne jobb innen ens eget felt, at man søker å finne andre felt man kan gå inn i.

Lenke til kommentar
On 12/22/2020 at 9:28 AM, Ano__Nym said:

Når det benyttes kobolt for å vaske ut svovel fra bensin og diesel kan denne svovelen/kobolten benyttes i litiumsvovelbatterier? Er absolutt ikke kjemiker som sikkert fler kan forstå

Svovelet kan sikkert brukes, men svovel er et veldig alminnelig grunnstoff, så vi behøver ikke bekymre oss nevneverdig over å kunne skaffe det.
Kobolt er her en katalysator og konsumeres ikke*. Meg bekjent er den vanligste Kobolt/Molybden katalysatoren er valgt fordi den er robust og stabil over tid. I prinsippet kan veldig mange metaller katalysere hydrogendesulfuriseringsreaksjonen:

{\displaystyle {\ce {{\overset {Ethanethiol}{C2H5SH}}+{\overset {Hydrogen}{H2}}->{\overset {Ethane}{C2H6}}+{\overset {Hydrogen\ sulfide}{H2S}}}}}

Kilde:https://en.wikipedia.org/wiki/Hydrodesulfurization

*)Men erosjon og forgiftning med andre metaller kan forekomme så etter noen måneder/år, må de nok fornyes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...