Gå til innhold

Sony fjerner Cyberpunk 2077 fra PlayStation-butikken


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fra E3 2018:

Quote

at E3 today when asked if Cyberpunk might be a next-gen game. "The current console generation is what we're aiming for. We are aiming for Xbox One, PlayStation 4, and of course PC as well."

Sier vel det meste.

I realiteten vil jeg tro de jobbet hovedsaklig PC-versjonen og forsøkte nedkonvertere til PS4 og Xbox One i siste liten.

Dessuten hvis spillet kom ut for én måned siden ville ingen av next-gen konsollene vært lansert enda.

 

Nå som de havnet midt oppi et generasjonsskille og presset om å få det ut før jul, ble det rett og slett for mye:

PS4, PS4 Pro, Xbox One, Xbox One X, PS5, Xbox Series X, Xbox Series S, ray-tracing +++

 

Endret av kilik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
kilik skrev (10 minutter siden):

Fra E3 2018:

Sier vel det meste.

I realiteten vil jeg tro de jobbet hovedsaklig PC-versjonen og forsøkte nedkonvertere til PS4 og Xbox One i siste liten.

Dessuten hvis spillet kom ut for én måned siden ville ingen av next-gen konsollene vært lansert enda.

 

 

 

Det tror jeg og. Hvor mye dårligere kjørte 2018-versjonen av spillet på konsoll? Når de kom så tett opp mot lansering så burde de ha tatt støyten og forklart til kundene hvordan tilstandene på konsoll var. Det gjorde de ikke, og da fortjener de all kritikk som konsollspillere kommer med.

Det er mange ting som var planlagt til PC-versjonen også som ble kuttet ut fordi de ble for krevende for maskinvaren, ingen som vil spille tidenes mest detaljerte spill om alt går i 15-20 fps på de beste kortene. Den siste tiden har de kanskje ikke gjort annet enn å optimisere mest mulig, og måtte vrake mye som trengte mer tid. For meg er det bare litt synd men forståelig, PC-versjonen er fortsatt et fullverdig, flott spill. Det er derimot uakseptabelt å levere et uferdig produkt og i tillegg ikke opplyse om problemene rundt konsollversjonene.

Endret av AugustAPE
Lenke til kommentar
AugustAPE skrev (17 minutter siden):

Det er ikke sant. De annonserte spillet tidlig i 2012, med konsepttrailere i 2013. Det er ikke utviklingsstadiet. Det er konsept og markedsføring. De startet pre-produksjon i 2016 ca, og ikke i full produksjon før 2018.


Litt usikker på den tidslinjen, jeg kjenner folk i CDPR, å de begynte med konseptet allerede i 2009, rett etter at de hadde utviklet RED Engine, før Witcher 2 var ferdig, når de begynte å planlegge den neste store RPG-franchisen (Cyberpunk).

De lanserte konseptet under CD Projekt RED Summer Conference i 2012.
Da hadde de allerede jobbet med dette en stund, kommet til enighet med Pondsmith (som skapte "brettspillet") osv. for lengst begynt å lage konseptvideoer og den slags.

Allerede et par år før Witcher 3 var ferdig, som var i 2015, hadde de satt store deler av Witcher-teamet over på Cyberpunk, som førte til en del frustrasjon innad i selskapet, ettersom de også slet med å få lansert Witcher 3, med utsettelser osv.

At deler av selskapet hele tiden har jobbet med Witcher-relaterte oppdateringer og utvidelser, betyr ikke at de ikke også har hatt full produksjon av Cyberpunk siden Witcher 3 var ferdigstilt i 2015, når mesteparten av utviklingsteamet ble flyttet over på nettopp Cyberpunk.

Dersom man er generøs, så kan man kanskje hevde at selve utviklingen startet i 2012, etter Red Summer, og at de har holdt på i 8 år.
I 2016 fikk de rundt 60 millioner kroner i statsstøtte fra polske myndigheter til å fortsette arbeidet med Cyberpunk.

I de minst 8 årene de har holdt på med Cyberpunk, har det hele tiden vært forholdsvis stor utskifting av folk, på grunn av dårlige arbeidsforhold, og det har kommet ut noen skrekkhistorier nå og da.

Marcin og Michal (grunnleggerne av CDPR) har gått fra å være to spillinteressert ungdommer, til å bli ledere for et av Polens største og mest lønnsomme selskaper, som har ført til at mottoet "av gamere ... for gamere" har blitt til profittjag og dårlige produkter i stedet.

Det store problemet, er altså at Cyberpunk skulle slippes på PS4/XBone, det er det som hele tiden har vært planen, og det er de konsollene de hadde rettet seg inn mot fra starten.

Spillet skulle lande i butikkene den 16. april 2020, lenge før PS5/Series X var aktuelt.
Man måtte så utsette på grunn av bugs, til 17. september, og så igjen til 19. november, og så til slutt til desember.
Det var aldri planen at dette skulle gis ut på last gen. konsoller ved lansering, de hadde brukt nesten et tiår på å få det klart for PS4/XBone.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

76734_05_check-out-this-cyberpunk-2077-c
ref: tweaktown
Sammenligningen viser jo et temmelig stort løft i grafisk fidelitet, noe de burde vært åpne om. Og som andre har skrevet i tråden, de burde ha trekt tilbake spillet fra last-gen konsoller. Men det aller meste av deres målmarked er last-gen konsoller. For det er der de tjener mest. Derfor er dette et stort problem. 

Med andre ord, dette er et ledelsesproblem. Spillets scope fikk altså tillatelse til å løftes såpass mye, ihvertfall grafisk. Da burde det ringt noen bjeller innad om at spillet ville yte dårligere på last-gen hardware. Jeg nekter å tro at utviklerne og testerne i CDPR ikke visste om dette. Men ledelsen tillot det likevel å slippes til last-gen konsoller.  

Endret av Kenny Bones
  • Liker 3
Lenke til kommentar
PingEnt skrev (5 timer siden):

Så du vil kanskje at slike spill skal ha trigger warnings så du slipper å oppleve dette?

Vel, det er vel ikke kontroversielt å hevde at krenkeriet hadde nådd nye høyder hvis man bare var i stand til å spille Cyberpunk som en heterofil hvit mann.

Lenke til kommentar

Her syntes jeg også vi spillere skal ta litt selvkritikk. Vi må slutte å ha så forventninger langt oppi skyene, og viktigst av alt - slutte å forhåndsbestille spille. Over 8 millioner forhåndsbestillinger! Ingen grunn for utvilker å stresse da det betaler for spillet alene bare det...

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
56 minutes ago, JonTj said:

Vel, det er vel ikke kontroversielt å hevde at krenkeriet hadde nådd nye høyder hvis man bare var i stand til å spille Cyberpunk som en heterofil hvit mann.

Er det slik å forstå at du er sur pga en tenkt situasjon som aldri har skjedd?

Lenke til kommentar
OrangeGiraffe skrev (7 timer siden):

Da var det utført. Var bare å trykke på en knapp og så kommer denne meldingen opp:

Takk. Anmodningen din om refusjon er sendt inn.

 

Min begrunnelse for hvorfor jeg benytter denne muligheten er at jeg føler spillet har en helt ekstrem politisk vinkling, til det punkt at jeg mistet all lyst. Alt retter til at spillet er skapt kun som en propaganda mot Donald Trump, og handler kun om hans periode som president. Så har de bare maskert alt med en 5th Element look for å bake inn budskapene. Jeg var uklar over dette på forhånd, og når det er så mange elementer som konstant river fokuset mitt vekk fra bare det å forsøke å nyte et spill, så mistet jeg kjapt lysten.

Det er i tillegg så ekstremt mange mikroskopiske valg og handlinger som gjør det hele så slitsomt, og bare selve oppsettet med alt av de kosmetiske endringene rettet til karakteren, hvor man kan velge penis eller vagina, og lengde osv osv blir bare helt absurd. Det hører inget steds hjemme i et spill, og det er bare for mange elementer som gjorde at jeg bare rett og slett fikk vondt inni meg. Når jeg selv kjempet for å bare få en karakter som så ut som en vanlig mann, og så hører at det høres ut som et lite barn som tasser rundt når han skal løpe, så blir det bare tullete.

Det er så venstrevridd, og feministisk, og fokus på homser og lesber, og transer og gud bedre, at jeg som et vanlig individ bare føler meg ekstremt utilpass. Jeg orker ikke nevne alt, men jeg må bare si at dette er rent politisk oppgulp og dette er ikke grunnen til at jeg velger å spille noen spill hvert fall. Det er så ekstremt psykologisk på toppen av kaka, at jeg blir bare kvalm.

PS: Jeg har bevisst unngått å følge med på nyheter osv rundt spillet da jeg ønsket færrest mulige spoilere på forhånd.

 

Når du siterer 8chan posts må du si det så folk ikke misforstår og tror du er seriøs.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Nok en gang må jeg bare gjenta at det fungerer greit på forrige generasjon Xbox. Altså Xbox one x. Synd det ikke fungerer like bra på vanlig one, men den begynner å bli rimelig gammel. Går likevel helt greit å spille både på one og 4 selv om grafikken ikke er episk. Om det var et sjakktrekk å gi det ut før de verste bugsene var luket ut er noe annet. Jeg mener de burde ventet en måned eller to til.

Lenke til kommentar

Går det bra med deg ?

Spellet har ingen sån vinkling på noen som helst måte. Cyberpunk og helle lore er eldgammel og har ingenting med dagens politikk og gjør ... Vis man kan sammenlikner det med noe er det Facebook , google osv får alt for mye makt og styre land istedenfor politikere. Trans personer og ikke streight personer representert i spellet har hver en del av helle greier side 1988 og er laga av Mike Pondsmith https://en.wikipedia.org/wiki/Cyberpunk_(role-playing_game) Det er han som har laga universe.

Det er absolutt ikke sunt og ser ting i alt uten at dette er sant. Jeg anbefaller deg og går litt i deg og prøver tenke litt neutral på dette. Det finnes en Red pil dokumentar fra 2016 av en feminist som ikke er dette lenger. Og måten du ser noe politisk i alt uten og kjenner fakta likner litt på den dokumentaren og forvandling hun har hvert gjennom.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Går det bra med deg ?

Spellet har ingen sån vinkling på noen som helst måte. Cyberpunk og helle lore er eldgammel og har ingenting med dagens politikk og gjør ... Vis man kan sammenlikner det med noe er det Facebook , google osv får alt for mye makt og styre land istedenfor politikere. Trans personer og ikke streight personer representert i spellet har hver en del av helle greier side 1988 og er laga av Mike Pondsmith https://en.wikipedia.org/wiki/Cyberpunk_(role-playing_game) Det er han som har laga universe.

Det er absolutt ikke sunt og ser ting i alt uten at dette er sant. Jeg anbefaller deg og går litt i deg og prøver tenke litt neutral på dette. Det finnes en Red pil dokumentar fra 2016 av en feminist som ikke er dette lenger. Og måten du ser noe politisk i alt uten og kjenner fakta likner litt på den dokumentaren og forvandling hun har hvert gjennom. ____

den øver .. forstår ikke hvorfor Gamer.no ikke tar med quote fra han fyren eg kommentere til -.-

jeg kommenterte dette til OrangeGiraffe skrev (7 timer siden)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...