Gå til innhold

Noe bra sci fi?


Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse
  • 6 måneder senere...

Min desidert favoritt i sjangeren Space opera er Peter F. Hamilton. 

Confederation Universe

Denne er ganske god, men den inneholder ett litt spesielt element som ikke nødvendigvis treffer alle og som gjorde at jeg etter å ha lest litt om serien ventet lenge før jeg startet på med den. Jeg var litt "hm" selv med det samme, det var litt utenfor det jeg normalt liker, men ting faller på plass, og det fungerer faktisk godt etter hvert som ting avsløres. Det er et ganske bredt univers, med ganske bredt og variert persongalleri, inklusive en wildcard mage kjenner fra før, lik det eller ikke. Jeg ville bare startet på denne og holdt ut det som kanskje vil få deg til å heve et øyenbryn, det betaler seg til slutt. 

Commonwealth Universet

De to hovedbøkene (de er tykke) i denne serien er de beste Sci-fi bøkene jeg har lest, og er min definisjon på Space Opera. Her er universet enormt, og man må holde tunga rett i munnen. Så mye bredde gjør at noen partier kan oppleves som litt dryge, men å kutte ville fjernet litt av denne herlige bredden. Og når historien skyter fart. Gud hvor jeg ønsker noen brenner av en milliard dollar på å lage en tro serie av disse bøkene. 

Serien har en prequel som ikke er et must å lese, men det skader ikke. Så har den to oppfølgerserier i samme univers på henholdsvis tre og to langt tynnere bøker. Her drar historien en ganske annen vei, og disse er noe avkoblet historien i hovedbøkene. De er heller ikke nødvendig å lese, de kan fremstå som noe svakere, og man sitter igjen med forventninger fra de to første som ikke tilfredsstilles fordi historiene tar en annen vei. Det sagt, hvis man klarer å legge bort hovedbøkene og tenke litt på disse som nettopp frittstående historier så er de gode bøker i seg selv. 

Jeg ville ikke lest mer om disse før jeg startet på dem. 

Ellers har Hamilton flere andre gode bøker også, men ikke fullt så Space Opera.

Endret av Serpentbane
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Rune_says skrev (På 3.2.2021 den 15.54):

Isaac Asimov sin Foundation serie

Skal man lese Asimov sin Foundation så bør man, synes jeg, starte med The End of Eternity, og følge opp med Robotserien, Galactic Empire Serien og så Foundation serien. Disse er bundet sammen, om enn ikke veldig tett, selv om det i utgangspunktet ikke var tenkt sånn. 

Når det gjelder Robotserien så er I Robot den alle kjenner navnet på, men dette er en samling kortere historier, og det samme gjelder de neste bøkene. Men, disse legger like vel grunnlaget for Robotserien og det refereres også til personer og hendelser fra disse samlingene. Videre er det med en del betraktninger fra Asimov selv som gir et innblikk som setter en liten spiss på historiene sett fra hans ståsted og teknologien slik den var kjent på forskjellige tidspunkt gjennom hans karriere. 

Robots and Empire er håpløst å finne som lydbok. Men, PM meg og spør fint, så kanskje jeg har et tips. 

Endret av Serpentbane
Lenke til kommentar

Er man glad i Action og en litt tøffere tone er Galaxy's Edge en serie som tar form. Her har vi store kamper, soldater, politikere og et snev av The Force, blandet i en bolle med Space Opera. 

Serien har en hovedtidslinje og flere prequel tidslinjer, så hvor man skal starte kan diskuteres. Hovedhistorien er den beste, men dette universet er enda ikke fullført. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Kan nevne noen jeg likte veldig godt, selv om de kanskje ikke er 100% det du ber om i første posten.

"Blindsight" av Peter Watts - "first contact" type bok
"Providence" av Max Barry - også en "first contact" bok
"The Gone World" av Tom Sweterlitsch - tidsreise bok, godt beskrevet som "Inception møter True Detective"
Salvation trilogien til Peter F. Hamilton
"Old Man's War" av John Scalzi

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...