Gå til innhold

Cyberpunk 2077 utløste epilepsi-anfall hos spiller


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

At det ikke ble tenkt over når de lagde spillet synes jeg er litt merkelig. Det er jo "voldsomme" blinkende lys som dekker mesteparten av skjermen under de sekvensene det snakkes om.

Men det er kanskje lett for meg å si at "dette burde de visst" når jeg jobber som sykepleier selv. Bra de tar noen steg for å gjøre det lettere for de som er litt utsatt også kan spille.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

svaret er ganske enkelt. Normalt gis det mye epilepsy advarsel uten at folk med epilepsy får noe reaksjoner. Du må husker også at dette er utviklere .. meste parten av dem vet ikke eller lett kan glemmer at dette er et problem da normalt folk ikke har problemer og ingen har klaget heller før noen har fått spellet selv om det vistes i flere trailere / gameplay videoer.

Shit happens og det er nok bare et stort uhell

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Anfall av Pokemon 

 

I 1997 fikk flere hundre japanske barn epilepsianfall mens de så en episode av den populære serien Pokemon. Det ble senere slått fast at anfallene var forårsaket av en scene med blinkende og fargerike skjermbilder. 

 

Det samme hendte da en reklamefilm for De olympiske leker i London i 2012 mottok en storm av klager fra folk som mente de hadde fått epileptisk anfall av den.

 

Ny forskning viser at det kan ha vært fargene rødt og blått som gjorde utslaget. 

 

- Takler kaos bedre

 

En studie ledet av professor Joydeep Bhattacharya ved Goldsmiths University of London har undersøkt hjernerytmer og lysfølsomhet hos både epileptiske og friske hjerner.

 

 

Studien viser at ikke-epileptiske hjerner takler kaos, og det at en prosess ikke følger et bestemt mønster, bedre enn epileptiske hjerner.

 

Forskerne mener epileptiske hjerner er mer avhengige av orden, noe som gjør dem mer utsatt for hyper-stimulering.

 

- Friske hjerner mer komplekse

https://forskning.no/hjernen/anfall-av-blatt-og-rodt/896751

Lenke til kommentar
Izzien The Bard skrev (6 timer siden):

Fra cp2077 EULA: "Nother warning here, an’ it’s an important one, too! If you or someone you live with suffers from an epileptic condition, talk to your doctor before jackin’ into Cyberpunk 2077."

 

Nå er jo det en advarsel du finner i ekstremt mange spill og jeg har faktisk spilt mange spill med slike advarsler med en venn med påvist epilepsi uten at noen av disse har utløst anfall.

Når det er et spill som har sekvenser som har blinkende lys som i stor grad minner om det helsepersonell bruker for å utløse epilepsianfall hos pasienter er det noe helt annet enn det vi vanligvis ser i spill.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Izzien The Bard skrev (19 timer siden):

Kommer vel ann på hva u spiller på også vil jeg tro.

Mindre sjanse på en TV enn på en 144Hz monitor pga Hz forskjellen.

 

Fint at du prøver å prøve å avspore diskusjonen til noe annet når noen påpeker feilene dine. 

EULA viser til at det kan være risiko for epilepsianfall, noe som ikke er unikt for Cyperpunk 2077, men det at de inneholder sekvenser som minner veldig mye om protokoll som brukes til utløsning av epilepsianfall til bruk inne diagnostikk er ganske spesielt.

Nå når du likevel velger å avspore diskusjonen med gjetning om 144 Hz skjerm i forhold til vanlig TV så er jo dette demonstrert ganske tydelig fra før av. I 1997 endte 685 barn i Japan opp på sykehus etter en sekvens i en Pokemon episode der det var intense blink med en frekvens på ca. 12 Hz som utløste anfallene. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Dennō_Senshi_Porygon

Det er også vist for 30 år siden at 50 Hz er nok til å trigge epilepsianfall hos barn med lysømfintlig epilepsi.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10487177/

Neste gang du vil vise til EULA vil jeg anbefale deg å sitere den direkte i stedet for å sitere den på en måte som gjør at det virker som om du tar lett på situasjonen og at de som ikke har lest den er dumme.  Jeg antar at du ikke har for vane å lese den for alle produktene du kjøper?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...