Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bytte bremser på Golf VW


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

2635 kroner for en bremsekaliper høres helt borti natta ut for en Golf uten elektronisk håndbrekk. Her drar de sikkert godt over 100% fortjeneste på dem. Og en time og tre kvarters arbeid for å skifte dem må nå inkludere både røyke- og lunsjpause for mekanikeren. Jeg ville definitivt prutet på de prisene og spurt rundt på andre verksteder i nærheten.

Lenke til kommentar

Er ikke noe hemmelighet at verkstedet også tjener gode penger på deler. 

De fleste verkstedene har gode rabattavtaler med sine leverandører. 

Er som regel store påslag her. 

Lønner seg nok og shoppe litt rundt eller om du kjenner noen som i hvert fall kan fikse bremsene for deg og evt bestille deler på nett. 

Lenke til kommentar

Ser ut til å være bremsekalippere for en 10 år gammel Golf dette. Skal ikke se helt bort ifra at det bare er treghet i gliderne og en rengjøring og oppsmøring av disse vil gjøre at de fungere helt fint i enda 5-10 år. Helt vanvittig at verksteder rutinemessig kaller alle problemer med bremsene for "defekte kalippere" og lurer kundene til å betale for nye kalippere. En kalipper kan vanskelig bli defekt hvis det ikke er fysisk deformert eller ødelagt. Enten er det trege glidere, eller så er det tregt stempel. Det første fikses uten delekostnader, bare litt rengjøring og smøring, som tar 10 minutter på hver kalipper uten at denne trenger å demonteres fra bilen. Det andre tar litt mere tid og innebærer å bytte belgen rundt stempelet og tetningsringen inne i kalipperen, samt rengjøring at stempelet. Dette tar kanskje 20 minutter for hver kalipper etter at denne er demontert. Demontering tar mindre enn 5 minutter etter at bilen er løftet og hjulet er tatt av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...