Gå til innhold

Rasisme.i.norge på instagram


Anbefalte innlegg

Gavekort skrev (4 minutter siden):

Det er en stråmann å argumentere mot en fiktiv radikal gruppe som sier det du har bestemt de skal si.

La meg omformulere siste setning: At jeg peker ut noen som rasist er en anklage som ikke bærer legitimitet selv. Anklagelser er ikke automatisk en dum ting å gjøre, men de kan være flåsete.

Det der forstod jeg ikke bæret av.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gavekort skrev (4 minutter siden):

Må ha en synopsis her. Men om Justine ikke har muligheten til å forsvare seg så burde man ta anklagelser med en klype salt.

Godwins lov på rekordtid dette.

Hun la ut en tweet som var som følger rett før hun gikk på flyet: image.png.ba52287381bc7d36cb631886262c2142.png

 

Når hun landet, hadde det går viralt, hun mistet jobben, fikk enorme mengder hat, og kunne ikke bevege seg utendørs. Livet hennes er fortsatt preget av dette, slik jeg forstår det. Jeg husker ikke helt, men mener hun prøvde å vise hvor dumme den gjengse amerikaner var, som tror at aids bare skjer med mørke mennesker i Afrika. 

 

Ta ett annet eksempel da, hvis du drar en dum spøk på snap, som kan tolkes i en eller annen rasistisk retning, og noen velger å blåse opp denne viralt, så kan livet ditt bli ødelagt. Det skal lite til for å trå feil, og går noe viralt, eller blir spredd til mange mennesker, så blir det veldig vanskelig å forsvare seg. 

Ja, folk må tenke seg om før man skriver, men det er fort gjort å bomme med sarkasme, ironi og andre ting

Endret av Baranladion
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gavekort skrev (52 minutter siden):

At jeg f.eks. poster Per Willy Amundsen sine ytringer og kaller han for en kunnskapsløs rasist, er samme handlingen, men med betraktelig mye mer tyngde.

Tja, det at du kaller han rasist for sine meninger kan jo å kalles for en hatytring. Nå vet jeg at du ikke liker fyren, og er selv ikke noe fan selv, men å kalle fyren rasist er ikke rett. Jeg er uenig med mange av ytringene hans men det gjør han ikke til rasist selv om jeg er uenig med han akkurat som at når jeg er uenig med deg gjør ikke deg til rasist. 

Endret av Mr.Duklain
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (2 minutter siden):

Tja, det at du kaller han rasist for sine meninger kan jo å kalles for en hatytring. Nå vet jeg at du ikke liker fyren, og er selv ikke noe fan selv, men å kalle fyren rasist er ikke rett. Jeg er uenig med mage av ytringene hans men det gjør han ikke til rasist selv om jeg er uenig med han akkurat som at når jeg er uenig med deg gjør ikke deg til rasist. 

Xenofobisk kanskje, men rasist? Nei, han faller ikke helt og fullstendig innenfor den kategorien. Definisjonen på raist er at man hevder ens egen "rases" overlegenhet. Men det er fullt mulig at noen er fremmedefiendlig uten å være rasist. Disse to begrepene er ikke nødvendigvis synonymer.

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
Sitat

Online shaming is a form of public shaming in which targets are publicly humiliated on the internet, via social media platforms (e.g. Twitter or Facebook), or more localized media (e.g. email groups). As online shaming frequently involves exposing private information on the Internet, the ethics of public humiliation has been a source of debate over internet privacy and media ethics. Online shaming takes many forms, including call-outs, cancellation (cancel culture), doxing, negative reviews, and revenge porn.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Online_shaming

Lenke til kommentar
1 hour ago, Gavekort said:

Jeg vil heller si at det å ikke stå bak sine egne ytringer er feigt. Skal du ytre deg rasistisk så får du tåle å bli hengt ut som en rasist.


Hvem er det som ikke står bak sine ytringer dog? De ble jo opprinnelig uthengt på denne instagram-kontoen med fullt navn og bilde.

Det som også er feigt er at de som henger dem ut, altså dommer, jury og bøddel, gjemmer seg bak denne kontoen.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Har forsøkt å få fjernet innleggene på instagramkontoen som har bilder av uthengte personer uten å lykkes. Instagram avviser det med at innholdet er iht til deres regler, dette er ille.

Jeg kommer til å gå videre med anmeldelse her i norge fordi det bryter med norsk lov og det er rett og slett selvtekt de driver med på den kontoen.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg synes om ikke annet det er fascinerende å se hvordan tidens "helligdom" flytter seg, og med det hva som er fullstendig uakseptabelt og mobbing, og hva som er hamp for det til en hver tid "gode". For ikke skrekkelig mange år siden var "neger" et helt normalt ord i de flestes vokabular, nå kan bruken av ordet få deg i store problemer, og å farge seg mørk i en sketch er tilstrekkelig til at verket ditt må fjernes. På under ti år gikk vi fra at "nisene over skog og hei" var artig underholdning til "noe som ikke hører hjemme i 2020". Jeg er spent på hva som ikke hører hjemme i 2030. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gavekort skrev (1 time siden):

Jeg vil heller si at det å ikke stå bak sine egne ytringer er feigt. Skal du ytre deg rasistisk så får du tåle å bli hengt ut som en rasist.

Ikke sånn, ikke slikt det er i den kontoen. Man har ikke lov til å offentliggjøre personlig / rettet kommunikasjon uten samtykke. Man har ikke lov til å spre informasjon i hensikt  å skade andres rykte ve og vel uten mulighet å svare for seg. 

Vi har ett rettssystem i norge, og det er ikke sosiale media.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mitt inntrykk er at disse bak instagram kontoen er mer ute etter å ta igjen på hvite for rasisme. Vi hvite er i deres øyne rasister alle sammen. 

Tenk om jødene hadde holdt på slik? De hadde jo faktisk hatt god grunn, vi sendte dem rett til Tyskland under krigen. 

Slike kjendiser som skor seg på amerikanske forhold og prøver å bringe rase krigen hit til Norge er helt bak mål. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Bare se på artikkelen instagram kontoen linker til:

Sitat

Can white people experience racism?

Can white people experience racial prejudice?

In a word, yes. Stereotypes and negative beliefs about white people are examples of racial prejudice – but not racism.

Which, to be clear, is still wrong. Prejudice directed at any group based on a set of pre-conceived assumptions is never a good thing, and almost always leads to behaviour that is hurtful and causes harm.

The difference between racial prejudice and racism is the lack of any power structure weighted in favour of a particular race.

‘There is no doubt that white people can experience discrimination, harassment and be the victim of prejudice,’ explains psychologist and anti-racism scholar Guilaine Kinouani.

‘We could even argue in some contexts they can be the victims of racial hatred. However, no matter how condemnable these acts or attitudes are, we should be careful, as has been now argued for decades, not to confuse individual acts of prejudice or bigotry with racism, which, as a system, is ubiquitous and determinative of life course, opportunities and experiences.’

https://metro.co.uk/2020/03/09/can-white-people-experience-racism-12340542/

Det er til å le av. Alle hvite er onde. Hvem er rasister her? 

Endret av Kryptodebunker
Lenke til kommentar
21 minutes ago, Kryptodebunker said:

Bare se på artikkelen instagram kontoen linker til:

https://metro.co.uk/2020/03/09/can-white-people-experience-racism-12340542/

Det er til å le av. Alle hvite er onde. Hvem er rasister her? 


Folk elsker å være ofre. De vil gjerne vite av hvor mange ulemper de har, men aldri fordeler. Det er flust av hvite som aldri har opplevd noen spesielle fordeler av det å være hvite. F.eks har jo journalisten som står bak denne artikkelen åpenbart "attractive female privileges", og behandles både annerledes enn menn og særlig svarte menn, men du må ikke tro hun noensinne vil akseptere det. Det er ingen som er interessert i nyanser. Alle ønsker verdensbildet sitt bekreftet, hvor de er offer.

Nå vet jeg ikke hvordan det står til i UK, men i USA er det altså 9,5 gang så mye vold ifra svarte mot hvite som omvendt. Man skulle tro vold var mer alvorlig enn diffus og vag rasisme. Men neida. Man tviholder på narrativet og offerrollen uansett. Vi må for all del ikke snakke om at det kanskje finnes f.eks kulturelle forskjeller eller tom. genetiske forskjeller.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det som skremmer meg med rasisme.i.norge og lignende antirasistiske bevegelser som heller mot det ekstreme, som flere har påpekt, er at de ofte tolker alt etter verste mening og anklager Gud og hvermann for å være rasist. Frem med søkelykten, er det noe som kan tolkes rasistisk her. 

Ser de har lagt ut en video av Otto Jespersen fra Torsdagsklubben med emneknag #NorgeSerDeg. For de som husker programet så avsluttet de programmene med en satirisk monolog fra Otto Jespersen. De var ofte ganske drøye, men selv som barn forsto jeg, eller ble i hvertfall forklart, at Otto som oftest mente det motsatte av hva han sa. Om jeg husker rett var han et stykke utpå venstresiden av politikken, og ble blant annet anmeldt for å brenne det amerikanske flagget. Uansett, videon de la ut var en monolog hvor Otto skal forklare Irak-krigen til barn. I kjent stil forklarer Otto barna at Bush er den snille mannen, at det ikke er vanskelig å skille mellom snille og slemme i krig da se snille er hvite og slemme er mørke, osv. Opplagt satire, sant? Nei kommentarene går på at det er sinnsykt at denne rasisten får si sånt, han misbruker ytringsfriheten, og salen er full av rasister som ler med. Dette er bare manglende forståelse som skaper større splid. 

Nå ser jeg de har lagt ut en haug av videor av Otto Jespersen hvor de "outer" han som rasist. Er det virkelig den store kampen mot rasisme å dra frem gamle humorsketsjer? Er knapt en (norsk) komiker som tør å spøke med islam, er redd det ikke lenger vil bli spøkt med rasisme heller. I hvertfall ikke Tore Sagen eller Otto Jespersen. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
knipsolini skrev (3 minutter siden):

 

Nå ser jeg de har lagt ut en haug av videor av Otto Jespersen hvor de "outer" han som rasist. Er det virkelig den store kampen mot rasisme å dra frem gamle humorsketsjer? Er knapt en (norsk) komiker som tør å spøke med islam, er redd det ikke lenger vil bli spøkt med rasisme heller. I hvertfall ikke Tore Sagen eller Otto Jespersen. 

En tanke slår meg. Har DPlay og TVNorge fjernet en humorserie fordi de har slukt søkk og snørret til noen....troll? Det høres jo ut som trolling? Det er vel ikke et menneske som i fullt alvor ikke skjønner at OJ drev satire? Helt utrolig at denne vanvittige nettsiden klarer å forårsake kansellering av en populær humorserie som er alt annet enn rasistisk.

Eventuelt består denne Instagram-kontoen av meget meget meget meget lite intelligente individer med begrenset forståelse av virkeligheten.

Endret av Morromann
  • Liker 2
Lenke til kommentar
knipsolini skrev (9 minutter siden):

Det som skremmer meg med rasisme.i.norge og lignende antirasistiske bevegelser som heller mot det ekstreme, som flere har påpekt, er at de ofte tolker alt etter verste mening og anklager Gud og hvermann for å være rasist. Frem med søkelykten, er det noe som kan tolkes rasistisk her. 

Ser de har lagt ut en video av Otto Jespersen fra Torsdagsklubben med emneknag #NorgeSerDeg. For de som husker programet så avsluttet de programmene med en satirisk monolog fra Otto Jespersen. De var ofte ganske drøye, men selv som barn forsto jeg, eller ble i hvertfall forklart, at Otto som oftest mente det motsatte av hva han sa. Om jeg husker rett var han et stykke utpå venstresiden av politikken, og ble blant annet anmeldt for å brenne det amerikanske flagget. Uansett, videon de la ut var en monolog hvor Otto skal forklare Irak-krigen til barn. I kjent stil forklarer Otto barna at Bush er den snille mannen, at det ikke er vanskelig å skille mellom snille og slemme i krig da se snille er hvite og slemme er mørke, osv. Opplagt satire, sant? Nei kommentarene går på at det er sinnsykt at denne rasisten får si sånt, han misbruker ytringsfriheten, og salen er full av rasister som ler med. Dette er bare manglende forståelse som skaper større splid. 

Nå ser jeg de har lagt ut en haug av videor av Otto Jespersen hvor de "outer" han som rasist. Er det virkelig den store kampen mot rasisme å dra frem gamle humorsketsjer? Er knapt en (norsk) komiker som tør å spøke med islam, er redd det ikke lenger vil bli spøkt med rasisme heller. I hvertfall ikke Tore Sagen eller Otto Jespersen. 

Har du link til posten deres? Om dette faktisk er reellt høres det som andre er inne på ut som ren trolling, og det gjør jo det hele enda mer absurd. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...