Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Leigetaker ruser seg på lystgass


Gjest b101e...256

Anbefalte innlegg

Rusmiddelet er lovlig men farlig kun for den som bruker det - punktum.  Du kan ikke si noe på bruken.

Brannfare blir oppkonstruert... uforsiktig omgang med stearinlys langt mer brannfarlig.

Støy/div roping/festing med åpent vindu nattestid - lag husordensregler som sier at det skal være nattero/stille mellom 23:00 og 07:00 - de fleste sameier og borettslag har dette.  Evt ta det som en vanlig oppsigelse med begrunnelse om at det går utover nattesøvnen din og at du ikke føler deg komfortabel med at han plutselig kan "sjekke ut" pga sitt rusproblem, med ekstraarbeidet det vil medføre.

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Espen Hugaas Andersen skrev (6 timer siden):

Lystgass er i seg selv ikke eksplosjonsfarlig. Det er litt som oksygen, altså sammen med noe brennbart kan det brenne.

Trykksatte beholdere kan "eksplodere". Men det gjelder også alt av spraybokser o.l. Hvis leieboeren har store industrielle gass-sylindre så kan man kanskje argumentere med at det er farlig. Men ikke om det er de små kapslene for krem-flasker.

Edit: Det er forsåvidt *litt* eksplosjonsfarlig. Om en beholder med N2O varmes opp vil det splitte seg i N2 og O2, og du får en trykkøkning og varme, sik at beholderen kan sprekke eksplosivt. Men det krever rundt 600C.

Takk for at du svarte konstruktivt på det jeg lurte på.

 

Og ja, jeg er enig i at trådstarter ikke har noe med hva leietager gjør så lenge det ikke er farlig eller bryter kontrakten. Men støyen nevnt er et reelt og juridisk gyldig problem. 

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
aklla skrev (3 timer siden):

Men jeg vil fortsatt påstå at brannfaren ikke er en problemstilling med mindre det går ganske mange pakker om dagen.
10 patroner - 40 liter, tilsvarer ca 0,16% i ett 10kvm rom

Brannfaren må være at den er kombinert med open eld, som til dømes at ein tek eit magedrag med oksigenrik gass og umiddelbart tenner ein sigarett, då vil den oksygenrike lokale atmosfæren rundt brukaren kunne utgjere ei midlertidig brannfare. 
Det vil då uansett være snakk om ein lokal brann der skadepotensialet stort sett er brannskadar på brukaren, det skal særdeles mykje til for at huset brenn ned.

Lenke til kommentar

Brannfare blir fullstendig tøvete å fokusere på. Ja, det er en oksyderende gass, som kan få ting til å brenne litt fortere. Det ingenlting sammenlignet med en flaske lightergass (propan/butan), en flaske rødsprit, tennveske, eller et utall andre husholdningsartikler. Det blir for dumt.

Det eneste man gjør med  å ta opp det er å avsløre sin egen useriøsitet og fravær av kunnskap.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er ikke forbudt å ruse seg på lystgass i Norge, så dette sorterer under alt han kan drive med uten at det i utgangspunktet er noe dere har noe med. Om enhver ulovlig aktivitet i seg selv vil være saklig grunn til å si opp en leiekontrakt er jeg heller ikke sikker på. Jeg tror brannfaren forbundet med disse produktene er svært begrenset, i beste fall kan dere kanskje pålegge ham å være mer forsiktig med hvordan han oppbevarer dem.

Nattebråk, derimot. Hvis han ikke klarer å hygge seg med dette uten å hoie og lage spetakkel, er nok det den beste veien ut. Men da må dere være nøye med dokumentasjonen. Send skriftlig klage neste gang, og hver eneste påfølgende. Skjerper han seg ikke etter noen advarsler, kan dere si opp kontrakten.

Endret av Isbilen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
4 hours ago, RaptorStrike said:

Jeg tror ikke du har fulgt med på kampanjene i så fall.

Det er levende lys og gamle lys som er farlig, ikke «julepynt».

Joda jeg har fulgt godt med og så ikke behovet for å spesifisere "hvilken julepynt". Det er ikke nødvendigvis bare levende lys men også gamle lysslynger etc.

Hele saken var for å sette det på spissen når utleier mener en type gass er brann eller eksplosjonsfarlig når man ant. har huset fult av andre ting som er vesentlig verre.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

2 innlegg har blitt skjult grunnet personangrep. Videre brudd på våre retningslinjer kan medføre advarsler og evt. utestengelser. Hold en saklig og fin tone, og rapporter i stedet for å bli en del av problemet. Moderering skal som vanlig ikke diskuteres i tråden, men evt. spørsmål eller tilbakemelding gis til meg på PM eller i kategorien for tilbakemeldinger.

Endret av GiaMahan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (På 5.12.2020 den 11.52):

Hvordan i Heklefjellet VET man at naboen bruker lystgass???

Utleieren ser ham komme gående med handleposer fulle av patroner flere ggr i uka og hører det er mengder i avfallet, pluss nattlig hoing.  M.a.o. trygt under Sherlock nivå her... og utleieren har bekreftet at han bruker det, men benektet at han har et avhengighetsproblem.

Var ikke klar over det, men iflg artikkelen under så er dette ganske utbredt på festivaler o.l. Tragisk... 

https://www.vice.com/en/article/xwaxyz/your-nang-habit-is-trashing-the-earth

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Beholdere med lystgass er vel trykkbeholdere. Da skal de i såfall leveres inn til nærmeste godkjente mottak som farlig avfall. Altså din lokale gjenvinningsstasjon.

Hvis ikke så er jo det en form for forurensing/miljøsvineri. Det kan man sikkert koke sammen en oppsigelse av leieforholdet for. Men det kan kreve litt å få den juridisk gyldig. Først og fremst bør det informeres skriftlig om hvordan det skal avhendes så kan man sikkert bygge videre på det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
SpecialForce skrev (2 timer siden):

Beholdere med lystgass er vel trykkbeholdere. Da skal de i såfall leveres inn til nærmeste godkjente mottak som farlig avfall. Altså din lokale gjenvinningsstasjon.

Berre om beholdaren er under trykk. Gasspatroner og liknande trykkbeholdere som er punktert eller står i open stilling er ikkje under trykk og kan kildesrterast som metallavfall.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...