Gå til innhold

Må trolig konkurrere om plassen på fly: Covid-19-vaksinene kan føre til dyrere PC-er


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Godt det ikke er 7,8 milliarder som skal få da. Finnes ikke infrastruktur for å vaksinere for sikkert over halvparten av befolkningen. Men det skal jo to doser til så det skal fraktes 7,8 milliarder doser. Uansett gjør produksjonstiden at det "bare" skal fraktes noen titalls millioner hver mnd. Mon tro om man kan kjøpe seg frem i køen på noe vis?

Lenke til kommentar

Mer sentralt er vel at en del aktører tar ut seter og tilbyr godsfrakt via mer moderne fly med langt lavere drivstofforbruk. Ut i fra det man har lest tidligere, virker det pussig at dette skal være et issue. Men kan nok være at ting må ligge på lager en liten stund før man har fylt et fly et sted. Mener det tidligere har vært rapportert om at en del typer flyfrakt har gått ned i pris nettopp fordi en del aktører har kunne tilby moderne fly og egentlig ganske lave priser.

I henhold til vaksiner, vil jeg anta at man ikke ville kjørt dette sammen med annen frakt. Det vil være helt spesielle rutiner for distribusjonen. Og det handler i stor grad bare om kostnad. når en vaksine er klar, vil det være lønnsomt for eksempelvis den norske stat å omså chartre 787-er fra Norwegian hvor de hiver ut setene for å få fraktet mest mulig. Det vil være lønnsomt å kjøre flyfrakt langveisfra via omså forsvarets fly. Kostnadene her er ubetydelige sammenlignet med de samfunnsmessige kostnadene man har av dagens situasjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...