Gå til innhold

[LØST] Hjelp til å finne erstatning for Kingston-SSD 2.5" OEM SATA 3.0


Cuneax

Anbefalte innlegg

Hei

I dag har jeg en SSD på 120 GB som rommer operativsystem og viktige programmer. Et stadig tilbakevendende problem er at det blir lite diskplass, så jeg ser meg nødt til å kjøpe en ny SSD med større lagringsplass. Men jeg besitter ikke detaljkunnskap om lagringsmedier, så jeg trenger litt hjelp.

I dag har jeg: Kingston SSDNow V300 120GB 2.5" OEM SATA3.0, 7mm, 450MB/450MB/s read/write, SandForce®

Passer det da f.eks. med denne SSD-en? Samsung 860 EVO Series MZ-76E1T0B 1TB

-------

Hvis det er til hjelp har jeg hovedkortet MSI B85M-G43.

Endret av Cuneax
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jada, den (og enhver annen SSD med SATA grensesnitt) vil passe, siden det er SATA grensesnitt på den SSD'en du bruker fra før.

Tips: (i tilfelle du ikke har tenkt på det allerede) hovedkortet du bruker har to SATA-porter som er SATA2-hastighet (treg), mens de fire andre SATA-portene er SATA3-hastighet (rask). Sørg for at SSD'en er koblet til en SATA3-port for å få mest hastighet ut av den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei igjen! Jeg har gått til anskaffelse av Samsung 860 EVO Series MZ-76E1T0B 1TB, og det er to ting jeg lurer på:

  1. Hvordan ser jeg hvilken SATA-port på hovedkortet som er SATA3? De har kun navn som SATA1_2, SATA3_4 og SATA5_6. Litt vanskelig å vite hvilke av disse parene som er SATA3 og hvilket som er SATA2.
  2. Jeg kjøpte SSD-en for å erstatte den eksisterende SSD-ens rolle som systemdisk. Jeg har brukt et verktøy for å klone alt av innhold og innstillinger til den nye SSD-en, men jeg finner den ikke i BIOS under boot-alternativer. Disken er synlig og funksjonell ellers i Windows, under Disk Manager, Device Manager og Explorer. I BIOS kan jeg se to andre harddisker, men selvfølgelig ikke den nye SSD-en. Hvordan løser jeg dette problemet?

Edit: Har lagt ved bilde av boot-alternativene.

Edit 2: viser et bilde av hva boot-alternativene er hvis jeg trekker ut kontakten til dagens systemdisk (Kingston): da dukker en Western Digital-harddisk opp.

20210105_223523.jpg

20210105_224858.jpg

Endret av Cuneax
Lenke til kommentar

Det virker som rEFInd er for Linux og Mac OS. Jeg regner med at det kanskje er noen alternativer for Windows å finne her.

Når det gjelder å identifisere SATA3, så er situasjonen slik: MSI oppgir at hovedkortet kommer med 4 SATA3-porter og 2 SATA2-porter. Når jeg ser på hovedkortet, ser jeg 6 identiske porter, med navnene SATA1_2, SATA3_4 og SATA5_6, og alle står under teksten "SATA 6GB/S". Så hvilke av disse identiske portene er SATA3?

Men hovedproblemet er altså at hovedkortet ikke finner Samsung-SSD-en blant boot options. Er det noen som vet hva som er feil og hva som bør gjøres?

Lenke til kommentar

Rotknølene i MSI har vist slått sammen to forskjellige (nesten identiske) hovedkort på siden. Det er portene 5 og 6 som er de raskeste på ditt hovedkort:

image.png.5990afad61c8d9b820d1b25cf84301be.png

=====================================================================================

Inni menyvalgene for boot option så velger du hva du skal boote fra. Og rekkefølgen på harddiskene velger du lengre nede. Det finner du under boot option #1 .... #12.

Der så skal det stå HDD boot priorities og UEFI boot priorities. Se bilde av biosen min:

image.thumb.png.b436aa0910c16967c328088fa462e727.png

 

Endret av Thor.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...