Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vet ikke. Seige "maskiner" med EU og greier som Norge nok ønsker å følge pga. EØS-samarbeidet. En får kanskje lete hva EMA eller var det EME, dette europeiske helsebyråkratiet gjør.

USA har vel tatt sjansen før på å ha gain of function "opptrening" (les: spesialdyrking) av virus. FDA lar jo en del Big Pharma påvirke seg, og er nok delvis korrupte, samtidig som de er byråkrater av superrang, som kan drøye å være trege med ting. Ihvertfall ser det gjerne ut til at FDA i USA gir delvis beng i kvaliten på forsøksrapporter. Big Pharma gir ofte delvis beng i om det er bonuser med ekstra bivirkninger. Big Pharma gjør nok sitt for å forsøke å redusere bivirkninger om mulig, men det er jo de dødeligste greiene de vokter seg mest for. Når man har statlig helsetilsyn som lar ting skure i mange land, så skaper det grobunn for at Big Pharma kan snike inn noen bivirkninger ekstra som de ikke orker å jobbe for mye med. Gjerne svært plagsomme bivirkninger også. Noen ganger er det selvsagt umulig å lage en medisin som skal gjøre A uten å få B med på lasset, ihvertfall kortsiktig. Og noen ganger er det sikkert helt umulig også. Kroppen er et maskineri som mennesket forsøker å tøyle. Når man sitter med et maskineri som ikke helt er fullt forstått og uten brukermanualen i fra "gud / universet" ... Mennesket har jo gjerne problemer nok med å luke ut feil og småfeil i rene samlebåndsproduksjonsprosesser, og det har de jo skapt selv og laget brukermanual for selv attpåtil. Dette blir min konspi om det hele.

Er så jeg lurer på om jeg er nære sannheten med det sagt ovenfor.

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Subara skrev (På 6.9.2022 den 22.36):

De nye oppdaterte vaksinene skal kun brukes til oppfriskningsvaksinering, men ikke til grunnvaksinering. 

Hvis de har en relevant vaksine, bør de også gi den til dem som kommer for grunnvaksinering. Blir snakk om en generell tillit til at en koronavaksine er en koronavaksine uansett. Og hvorfor da formidle at det finnes en oppdatert versjon... Den mest oppdaterte retter seg mot Omikron, som først ble oppdaget i Sør-Afrika i november 2021.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ligger det ikke litt i kortene da at de som ikke har vaksinert seg til nå, enten er antivaxxere, skeptikere og/eller har en eller annen helsetilstand som legene har frarådt at skal vaksineres?

Å gi grunnvaksine nå skjer sikkert fryktelig sjelden for covid, annet enn i U-land?

Endret av G
Lenke til kommentar

De som tok "feil" vaksiner ønsker å fylle på med europeiske vaksiner, for å kunne reise med et godkjent vaksinasjonspass. Men koronasertifikatet brukes vel ikke lenger.

 

Godkjente vaksiner i Europa, mon tro.

https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/covid-19-latest-updates

Listen til WHO

https://covid19.trackvaccines.org/agency/who/

Norge: 7 Vaccines Approved for Use in Norway. Last Updated 7 September 2022. Lurer på hvilken som er Pfizer-omikron.

Og er det en enda bedre vaksine på gang i USA? Under trials har de masse på tapetet. 48 Vaccines in Clinical Trials in United States of America

FDA: https://www.fda.gov/emergency-preparedness-and-response/coronavirus-disease-2019-covid-19/covid-19-vaccines#authorized-vaccines

Endret av Subara
  • Liker 2
Lenke til kommentar
G skrev (11 timer siden):

Eller at den nyeste USA-vaksinen er testet på kun 8 mus :rofl:

Såvidt jeg har fått med meg krever oppdaterte vaksiner med en mindre justering i hvilken variant av viruset det skal produseres antistoffer mot ikke nødvendigvis et fullt klinisk utprøvingsløp i mange faser, slik man gjorde med den første varianten av samme vaksine. Så neppe storstilt testing på mus og aper, man vet allerede hvorvidt den er trygg. Men de supplerer med effektivitetsdata for den nye varianten før godkjenning hos FDA, og EMA og de individuelle landene mottar samme informasjon før deres godkjenning. Dette er en mindre uttesting for å gi et statistisk grunnlag for "efficacy data" som skal vurderes.
Det gjelder også den årlige influensavaksinen, den har mindre endringer i varianter den er rettet mot, og effektivitetsdata vurderes, men går ikke gjennom samme flerfasede grunntestingen hvert år før godkjenning.

Endret av xRun
Typo
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

For det første er de 35.000 som deltok i undersøkelsen et tverrsnitt av befolkninga, og er i utgangspunktet ikke ei gruppe med spesielt lave nivåer av D-vitaminer i blodet.

Andre studier fra utlandet har tidligere vist at det særlig er folk med en stor mangel på D-vitaminer som har en forhøyet risiko for å få alvorlig covid-19.

I den norske studien har deltakerne fått små doser med D-vitaminer. Arne Søraas sier at større doser ikke nødvendigvis vil ha noen bedre effekt på folk flest, og viser til andre studier som er gjort på akkurat dette.

Han peker også på at deres studie ikke kan si noe om langtidseffektene av tran, siden deres undersøkelse kun foregikk over et halvt år.

Påstand: svært lave nivåer av vitamin D gjør en mer utsatt for alvorlig sykdomsforløp av covid-19

Forsker: vi gir 35 000 mennesker ekstra tilskudd av vitamin D, men vi sjekker ikke om de hadde lavt nivå i utgangspunktet. Nordmenn pleier ikke å være spesielt lave på vitamin D. 

 

Dette svarer jo ikke på problemstillingen/påstanden. Hvorfor bruker man tid på slike forsøk? Har de lært noe av verdi her? 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det står at andre undersøkingar allereie har vist at folk med D-vitaminmangel var utsette. Det står ikkje at det var dette som skulle sjekkast her. Når ein testar på eit tverrsnitt av befolkninga må det nødvendigvis vere fordi ein ynskjer å finne ut om tran har nokon effekt for den gjennomsnittlege befolkninga. Og også det er vel absolutt eit interessant spørsmål. Eg synest at konklusjonen var uventa.

Endret av torbjornen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
23 hours ago, torbjornen said:

Tran inneholder jo lite D-vitamin, ihvertfall med den anbefalte dosen. I en studie på astronauter fant de ut at det måtte gis ett inntak på 2000IU Vitamin D3, bare for å oppnå 80nmol aktivt D-vitamin som er anbefalt for optimal beinhelse, selv om 50nmol er grenseverdien. Badevakter i sydlige strøk har ofte rundt 140nmol i blodet. 

Endret av Allostasis
  • Liker 1
Lenke til kommentar
minim skrev (11 timer siden):

Det varmer ihvertfall hjertet å se at nå biter ikke folk flest på hysteriet lenger :)  Hadde helt ærlig forventet full lockdown i disse tider med intensivert heksejakt på uvaksinerte.

Det har da aldri vært noen heksejakt på uvaksinerte, i hvertfall ikke mer enn hetsen fra uvaksinerte mot de vaksinerte. Det har gått omtrent like mye begge veier, på tross av at cirka bare 10% av Norges befolkning er uvaksinerte.

Om det har vært et hysteri kommer an på hvordan tallene hadde sett ut uten "hysteriet". De landene som tok for lett på det i starten, fikk mildt sagt kraftige problemer med å håndtere utbruddet. Var det nødvendig å være så strenge mot slutten av pandemien? Vanskelig å si, men bedre føre var enn etter snar, mener nå jeg. Riktignok gikk andelen dødsfall og alvorlig sykdom kraftig ned etter hvert som vaksineringen gikk sin gang, men selv med ganske kraftige virkemidler, sto en del bedrifter i knestående på grunn av høy andel sykemeldinger, så jeg føler det var rett å være litt forsiktige med å slippe opp for tidlig.

Endret av Nukleosid
  • Liker 4
Lenke til kommentar
minim skrev (På 10.9.2022 den 7.09):

Det varmer ihvertfall hjertet å se at nå biter ikke folk flest på hysteriet lenger :)  Hadde helt ærlig forventet full lockdown i disse tider med intensivert heksejakt på uvaksinerte.

Har du sovet under en stein de siste to årene? Uvaksinerte fikk ekstremt mye hets i fjor høst da man måtte stramme inn. De fikk i praksis skylda for at man måtte gjøre dette. 

Endret av William_S
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
William_S skrev (8 minutter siden):

Har du sovet under en stein de siste to årene? Uvaksinerte fikk ekstremt mye hets i fjor høst da man måtte stramme inn. De fikk i praksis skylda for at man måtte gjøre dette. 

Skulle du sitere @Nukleosid kanskje? Jeg er helt enig med deg og @Fibonacci over her. I tillegg må man huske på at i fjor Høst/Vinter så var det like før det også ble innført passerseddel i Norge for å presse de ut av samfunnet. Jeg er fortsatt rystet.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Uvaksinerte utgjorde en stor overvekt av sykehusinnlagte, og da spesielt på intensivavdelingene mens vi hadde tiltak i vinter før omikron-varianten tok over. Det er hevet over enhver tvil at uvaksinerte holdt Norge stengt i strengere grad enn vi hadde trengt, noe også koronakommisjonen kom til.

Så Nukleosid har helt rett.

Vi må heller ikke glemme den vanvittige hetsen fra vaksinemotstandere og konspirasjonteoretikere. Det foregår fortsatt i sosiale medier.

Endret av Snikpellik
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...