Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
On 2/14/2022 at 5:00 PM, Snikpellik said:

Merkelig med så forskjellige opplevelser. Utrolig hvor random det treffer folk.

Men «hard forkjølelse» kan jo oppleves ulikt og selvfølgelig.

Innleggelser forteller nok ikke noe særlig, det er veldig langt fra sengeliggende til å måtte legges inn på sykehus, det skjer jo veldig få nå.

Det høye sykefraværet er nok en bedre pekepinn på samfunnsnivå.

Jeg har nå har vært så heldig å endelig få omikron i hus via smittvektor nr1 (guttungen) - jeg begynte å bli redd for at jeg skulle gå glipp av naturlig immunitet!

Gutten (uvaksinert selvsagt) hadde feber en dag, ellers litt hoste og slapphet og "influensaømhet" i kroppen. Nesten helt frisk nå. Min samboer er dobbeltvaksinert (på tross av mine gode råd) og har hatt lignende sykdomsforløp. Gjett hvem som slapp billigst unna, med litt "murring" i hals/svelg/nese? Jepp, det var den uvaksinerte kjetteren ;)

Enten så har jeg kryssimmunitet fra tidligere, ellers er dette bare blitt veldig milde greier nå. Det at jeg hadde det mildeste sykdomsforløpet kommer selvsagt til å gjøre meg helt utålelig fremover for hele min vaksinerte omgangskrets :D

  • Liker 5
Lenke til kommentar
14 hours ago, Snikpellik said:

Tallet Aiven sikter til er 2364, per 19. januar 2022. Her er den nyeste oppdaterte rapporten, fra 1. februar.

Det er ikke riktig å si at dette er innleggelser pga bivirkninger fra vaksinen ifølge Legemiddelverket. Dette fordi det i få av tilfellene kan slås fast om det har noe sammenheng med vaksinering, men at det er "normale" sykdommer som opptrer ofte i befolkningen som tilfeldig sammenfaller i tid etter vaksinering. For at man skal kunne si at det er bivirkninger av vaksine som fører til innleggelser, så må man heller se på om det er noen økning av innleggelser sammenlignet med normalsituasjon, og det har man ikke funnet etter hva jeg har forstått. Man fant det i begynnelsen med AstraZeneca-vaksinen, som førte til at bruken av denne ble stoppet i Norge. 

Dette er selvfølgelig sant, men litt for enkelt allikevel. Det er helt riktig at det ikke er fastslått noen klar årsakssammenheng mellom en ikke-undersøkt rapportert  mistenkt alvorlig bivirkning og selve vaksineringen. Correlation  Causation osv.

Det samme kan du selvfølgelig si om f.eks long COVID (masse long COVID symptomer er diffuse og prevalente i befolkningen ellers), dødsfall av (eller med!) COVID osv. I mange land teller man COVID19 dødsfall som "dødsfall innen 28 dager fra en positiv test", det sier seg selv at Correlation  Causation vil intreffe som moment her også - men dette vies lite eller ingen oppmerksomhet.

Et par andre momenter som er verdt å merke seg rundt vaksinering i Norge.

"Baseline" profil for rapporterte, alvorlige bivirkninger (årsakssammenheng ikke etablert) er, fra barnevaksinasjonsprogrammet "rundt regnet 100stk/millioner doser: Merk at dette er "mistenkte alvorlige bivirkninger", altså ingen årsakssammenheng er etablert, så samme "konseptet". tallene er relativt stabile over tid, noe som gir trygghet i dataene.

image.png.bf0890572459306628cae0248397eeff.png

https://www.fhi.no/globalassets/dokumenterfiler/rapporter/2019/barnevaksinasjonsprogrammet-i-norge_rrapport-for-2018_publ.pdf

Når man ser på COVID19 vaksineringen, er "mistenkte alvorlige bivirkninger" ca. 450/millioner doser satt. Med andre ord, er insidensen av alvorlige bivirkninger 4.5 ganger høyere enn de tradisjonelle vaksinene vi tilbyr i barnevaksinasjonsprogrammet. Her tar man heller ikke hensyn til at vaksinene har et element av å være eksperimentelle, så vi vet ikke hva langtidseffektene er/kan være, det er en STOR ukjent som ingen kan svare på med autoritet. Jeg vil også tro at graden av underrapportering er større her enn i barnevaksinasjonsprogrammet, men dette er bare spekulasjon. Anekdotisk, men min samboer hadde relativt alvorlige bivirkninger som hun ikke har rapportert noe sted. Det er helt sikkert ikke unikt.

Så man kan ikke si med sikkerhet at over 2000 mennesker definitivt har vært innlagt pga. alvorlige bivirkninger fra COVID19 vaksinene, men at et stort antall mennesker har vært det, er hevet over enhver tvil.

Det er også en dårlig eim her av å bevist så tvil synes jeg både fra legemiddelverket og faktisk.no som er lite hensiktsmessig for debatten. De har jo disse tallene jeg har dratt frem, de kunne fint ha referert de, men lar være. De vet selvfølgelig godt at disse vaksinene er belemret med en mye høyere riskioprofil enn våre "vanlige" vaksiner, men de unnlater å opplyse om det, sikkert i frykt for å skade "vaksinasjonsviljen" i befolkningen. Det synes jeg lite om, og gjør at vilkåret for informert samtykke bevist fordreies.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, minim said:

Du kan jo bare låse deg inne så lenge du vil så kan andre gjøre hva de vil? Det må jo være ideelt dette når man selv kan velge risiko.

Litt lite empati dette. Om det er åpnet for tidlig eller ikke blir jo også et eksperiment, en ikke har fasit på. Føles som litt tidlig ihvertfall.

Når det kommer til hva som kan gjøres for disse svakeste. At sykehuset oppdaterer seg på eldre og nye antivirale legemidler. At sykehuset har klar antistoffterapi. At de svakeste selv har tatt litt ansvar å vaksinere seg. At de som behandler disse menneskene har et fokus på smittvern som ihvertfall demper viral load. Nå er det vel omtrent umulig at covid sniker seg inn i avdelingene, antar jeg. Utover det helsevesenet kan tilby så er det jo litt diett og kosttilskudd som kan ruste én ihvertfall et lite stykke for å holde et sterkt immunforsvar. Finnes nok av forslag på internett. Vitamin D status er jo noe fastleger/leger kan måle og som er innenfor deres rekkevidde for noe de kan hjelpe med. Andre ting som grønn te eller hva nå enn det måtte være en finner blir jo litt mer i alternativretning, selv om jeg føler at det ikke ligger helt i alternativsporet lengre. Det er vel blitt tatt inn i varmen å forsøke å få i seg sunne ting. Men, så har man det alternativsporet hvor det kun tenkes på å gjøre profitt på folk, som jo ikke er helt ok. Selv helsekostbutikker kan jo overselge og overprise ting.

  

3 hours ago, Per H said:

Enten så har jeg kryssimmunitet fra tidligere, ellers er dette bare blitt veldig milde greier nå. Det at jeg hadde det mildeste sykdomsforløpet kommer selvsagt til å gjøre meg helt utålelig fremover for hele min vaksinerte omgangskrets :D

Selvsagt blir du utålelig på det :wee:

Snørrungen vil ikke telle i regnestykket, for han burde jo etter alle kunstens regler burde tåle viruset pga. lav alder. Vitenskapelig sett så utgjør den voksne delen av familien din ikke et stort nok utvalg, og det blir jo sannsynligvis heller aldri registrert at du slapp mildt unna ift. andre voksne du har omgangskrets med. En anekdote.

Selvsagt kjekt å lese at det går bra og interessant at for noen så blir det mildt på den måten. Forutsetningene for ditt immunforsvar blir jo noe ukjent pga. antallet tilfeller, annet enn at bekjempelsen ble svært god for din del. Forutsetningen med omikron er vel i ferd med å bli mer kjent jo lengre tid det går. Og mildheten du har opplevd blir nok først og fremst tilskrevet omikronvarianten vil jeg tro.

Tanker rundt kryssimmunitet om enn aldri så gyldige, vil havne i kålen etter at omikronvarianten blir tilskrevet å være relativt en del mildere. Det blir vel nesten komplett umulig å si noe konkret om kryssimmunitet annet enn mistanker på noe som er målt. F.eks. om noen eldre opplevde Asiasyken eller hva det nå enn måtte være. Og siden alle eldre aldri blir like, så vil ulikheten viske det ut. I tillegg så kan det være en annen tidligere infeksjon som skapte kryssimmuniteten enn det en gjør seg tanker om, i mot en bestem epidemi. Man kan heller ikke vite om det er en epidemi eller et annet vaksinasjonsprogram ala f.eks. tuberkulose som står for kryssimmuniteten..

Den nyeste store før covid-19 var jo vaksinasjonsprogrammet for svineinfluensa i 2009.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, Per H said:

Dette er selvfølgelig sant, men litt for enkelt allikevel. Det er helt riktig at det ikke er fastslått noen klar årsakssammenheng mellom en ikke-undersøkt rapportert  mistenkt alvorlig bivirkning og selve vaksineringen. Correlation  Causation osv.

Det samme kan du selvfølgelig si om f.eks long COVID (masse long COVID symptomer er diffuse og prevalente i befolkningen ellers), dødsfall av (eller med!) COVID osv. I mange land teller man COVID19 dødsfall som "dødsfall innen 28 dager fra en positiv test", det sier seg selv at Correlation  Causation vil intreffe som moment her også - men dette vies lite eller ingen oppmerksomhet.

Nja, det er antydninger nå. Har postet dette i "Verden-tråden":

Quote

Altså de har årene forut for pandemien å lene seg på til sammenlikning, er vel det som sies der. En kan forsøke å feie det under teppet med at det er målt på en eldre del av befolkning, men det nytter jo heller ikke i og med at man har eldre før og under pandemien å sammenlikne. Siden det er eldre som blir sykest så vil det naturligvis også være der det først dukker opp og er enklest å samle inn data på.

Den eldre befolkning var også tidligst ut blant de vaksinerte. Tallene som måler "minst en ny sykdom" pr. 32 % i utvalget vil nok både kunne ha den ene nye sykdommen i fra enten vaksinen og/eller det levende viruset.

Det vil også være ganske tvilsomt å skulle hevde at covid-vaksinene ikke har en last med bivirkninger som følger med. En har jo nokså mange tall i fra ganske mange nasjoner vil jeg tro etterhvert på nettopp det, både i fra nasjoner som driver på med aspirering og lar være å aspirere vaksiner. Det finnes bivirkningstall å finne i fra nasjoner som driver med å aspirere vaksiner også. F.eks. Danmark.

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, G said:

Og mildheten du har opplevd blir nok først og fremst tilskrevet omikronvarianten vil jeg tro.

Først og fremst kudos til deg og Per H for gode innlegg den siste siden. Føler jeg må si det før jeg henger meg opp i denne enkle setningen.

Sett i dødsfall (Norge) mot antall smittede så er covid som helhet fortsatt et mildt virus.

 

Anekdotisk, men: Faren min hadde delta før vaksinene kom og han hadde et sykdomsforløp som minner om det andre beskriver som omikron. Delta skal være en av de verste variantene(?). Det eneste som fikk han til å pakke bagen for å dra til sykehuset var pga det media har skrevet, og at han ble litt rød i huden en times tid. Han ble hjemme.
Den "eneste" grunnen til at han tok en test var fordi det var pålagt av innreisegrunner. Han ville kanskje tatt en test uansett siden han ble forkjølet

 

Når det er sagt, over til langtidsproblemer etter covid sykdom: Nå har jeg kun ett anekdotisk bevis, men når folk er redde for å miste luktesansen så føler jeg de ikke også frykter andre virus som er i omløp. Jeg og samboeren ble smittet og fikk en kraftig forkjølelse i 2014, og mistet lukt og smakssans i ca 1 mnd etterpå. Min samboer hadde eksepsjonelt god luktesans før dette, men selv i dag klager hun på at det ikke "var som før". Jeg husker vi var i Frankrike kort tid etterpå og vi kunne like godt sitte å spise suppe på hotellrommet da ingenting smakte. Vi var også i parfymehovedstaden og til samboerens fortvilelse var det ingen luktesans.

 

Jeg ble også matforgiftet(har brukt dette eksempelet før her inne) i 2017 og lå rett ut i 1,5 uke og hadde mest lyst til å dø. Trening etter dette var håpløst, og jeg mistet matlyst i 2 år. For en som ikke liker å være tynn og har mye behov for næring pga trening var dette veldig uheldig. Jeg har først i 2021 klart å få i meg nok næring og er "tilbake til normalen" i forhold til kosthold.

 

Poenget mitt er at vi frykter long covid, men da tar vi ikke i betraktning at all sykdom man måtte få har negative konsekvenser for kroppen og kan påvirke kroppen vår i flere år senere. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
G skrev (7 timer siden):

Litt lite empati dette.

Ja det finst faktisk ikke å spore empati. Jeg vil ikke ha et nedstengt samfunn for at noen få sitter med en irrasjonell frykt så da kan heller de få isolere seg om de vil så kan vi andre gå tilbake til et fungerende samfunn. 

Slik har det alltid vært tidligere år så hvorfor skal et relativt mildt virus endre det? Jeg er oppriktig redd for nedstengninger hvert år fremover siden så mange har blitt skikkelig skremt av media denne gangen, men når omikron blåser igjennom befolkningen så vil det kanskje være en vekker siden de fleste får det som en mild forkjølse. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (1 minutt siden):

Dagbladet gir seg ikke:

Så den der. Stoltenberg har jo sannsynligvis rett. Svært høy befolkning i verden, mye større mobilitet samt denne tvilsomme behandlingen som finnes av dyr i mange land medfører jo sikkert kraft økt risiko for epidemier og pandemier. Men Dagbladet er jo såklart i overkant tendensiøse.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
5 hours ago, hfthomas said:

Sett i dødsfall (Norge) mot antall smittede så er covid som helhet fortsatt et mildt virus.

.. Anekdotisk, men: Faren min hadde delta før vaksinene kom og han hadde et sykdomsforløp som minner om det andre beskriver som omikron. Delta skal være en av de verste variantene(?). Det eneste som fikk han til å pakke bagen for å dra til sykehuset var pga det media har skrevet, og at han ble litt rød i huden en times tid. Han ble hjemme.
Den "eneste" grunnen til at han tok en test var fordi det var pålagt av innreisegrunner. Han ville kanskje tatt en test uansett siden han ble forkjølet

.. Poenget mitt er at vi frykter long covid, men da tar vi ikke i betraktning at all sykdom man måtte få har negative konsekvenser for kroppen og kan påvirke kroppen vår i flere år senere. 

Tok ut det jeg ønsket å svare noe rundt. Den dødsfall-diskusjonen går vel i sirkel snart. Selv tenker jeg at tiltakene står for mye av det oppnådde, og en har jo hørt underdødelighet som argument fra noen også.

Men hvor skal man tilskrive hans immunitet i fra. Han er far, og er litt opp i årene. Men det er jo ikke noen automatisk konsekvens for å skulle få alvorlig sykdom.

Frykten ja den kan være sterk den. Nå er jo de fleste lykkelig uvitende om det du beskriver i at mange andre sykdommer kan gi liknende konsekvenser. De fleste av oss har ikke opplevd dette. Jeg føler likevel for at dette viruset hadde spesiellt gode forutsetninger enten i å bli beskrevet tydeligere eller også at det hadde litt større skadepotensial, til å gi long covid. Det ser ikke ut til at long covid blir det siste man skal komme til å prate om vedr. covid-19 ihvertfall.

Immunforsvaret er jo også et lite mysterium fortsatt. Man har jo enkelte tydelige observasjoner i fra sepsis for eksempel som leder til "sequela" (etterdønninger av en sykdom). Sepsis kan gi kraftige nok responser i lang tid etterpå. Noe som plutselig kan slå til i etterkant når du trodde at du var over sykdommen. Det kan gjøre deg veldig hemmet i daglige aktiviteter, og vil kunne kreve opptreningstiltak i fra helsevesenet. Men, om dette er helt det samme som long covid er jeg usikker på.

Long covid har jo før eller siden spillet på immunforsvaret, så komponenter i fra long covid antar jeg også at kan være immunrelaterte. Men, dette med skader på vagusnerven som ser ut å dukke opp i nyhetsbildet nå med denne long covid-en, det er jo spesiellt. Og det ser jo ut til at long covid kan ha gjort skade på det meste av organer. Det er liksom ikke kun luktsenteret i hjernen som rammes, selv om dette er en nokså tydelig sans som en fort merker at forsvinner.

Lenke til kommentar
5 hours ago, minim said:

Ja det finst faktisk ikke å spore empati. Jeg vil ikke ha et nedstengt samfunn for at noen få sitter med en irrasjonell frykt så da kan heller de få isolere seg om de vil så kan vi andre gå tilbake til et fungerende samfunn. 

Slik har det alltid vært tidligere år så hvorfor skal et relativt mildt virus endre det? Jeg er oppriktig redd for nedstengninger hvert år fremover siden så mange har blitt skikkelig skremt av media denne gangen, men når omikron blåser igjennom befolkningen så vil det kanskje være en vekker siden de fleste får det som en mild forkjølse. 

Endringer av lovverket er av litt tvilsom karakter kanskje, men samtidig så må lovverket være beskrevet med gode hensikter så det blir et verktøy når behovet kommer tilbake.

Jeg er litt mer optimistik mhp. at folket kan klare å ta oppvask med myndighetene om nødvendig. Dersom tiltakene blir prekære og at de oppleves uharmoniske basert på de opplevelser som er gjort i denne pandemien vi var igjennom nå. Nå har det gått såpass bra for Norge at mange vil nok bevare tillit til myndigheter, men de har samtidig opplevd det på kroppen. Det har jo før vært spillet på dette med at tillit er så høy i befolkning under covid-19, så det blir jo en bonus vi som folk besitter i tilfelle det skulle bli strengt nødvendig igjen. Ellers så virket det som om dialogene myndigheter ned til folk var litt ydmyk der og at det var takknemlighet for denne tilliten. En kan kalle det hva man vil, alt i fra å spille på disse følelsene til at dette kan ha vært oppriktig fra ledelsen av landet.

Det norske folk er vel ikke helt blind for hvordan kinesere, australiere, østerikere, franskmenn etc. har oppført seg i mot sitt folk.

Jeg tviler på nedstengninger hvert år. Vi bør sikkert skape en god balanse på sykehjem og sykehusene hver gang sesongsykdommene florerer. Her virker det jo å være et umettet behov. Tipper selv at det beveger seg til sesong-covid herfra.

En skulle jo tro at folk blir ferdig med denne pandemien basert på observasjoner fra miljøene rundt seg ja, mhp. at omikron ser ut å bli redningen ut av uføret. Men det er jo en balanse mellom skadepotensiale og smittsomhet. De fleste med noen få unntak tåler f.eks. norovirus. Ubehagelig, svært smittsomt, men går fort over. Smittsomheten for omikron ser jo ut å hjelpe fordi det virker å være et mildere virus. Men, hadde en hatt en sak som både var svært smittsom, men også gir stor skade så ville jo dette vært ille. Middelalderen har jo hatt sine mange pesttilfeller i en tid hvor sykdommer var svært dårlig forstått.

Det som står igjen nå er jo å fortsette å få bedre forståelse for alt rundt dette covid-viruset, selv om man er kommet over det verste.

Lenke til kommentar
G skrev (4 minutter siden):

Det norske folk er vel ikke helt blind for hvordan kinesere, australiere, østerikere, franskmenn etc. har oppført seg i mot sitt folk.

Det er skremmende og overraskende å se hvor hardt myndighetene i enkelte land har kjørt løpet mot sin egen befolkning. Norge har hatt en veldig mild pandemihåndtering i forhold til store deler av Europa. Men det sier mest om hvor ille de andre landene er, ikke hvor gode Norge er. Objektivt sett har det vært i overkant strengt her også i store deler av pandemien.

Kina dundrer forøvrig på med sin utopiske zero covid-strategi og prøver å overbevise innbyggerne om at de gjør det rette og resten av verden tar feil.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
3 hours ago, Sheriff_buford said:

Reagerte på den der eg også. Dagbladet kan vel ikke lenger kalles en nyhetsside? Søppel.

Nå har den forsvunnet. Finner den ikke hos Dagbladet. Kan noen beskrive budskapet?

Dette er jo en mer positiv nyhet:

Quote

Mer utendørsaktivitet i Norge under nedstengingen

https://forskning.no/fritid-norsk-institutt-for-naturforskning-partner/blir-det-mer-koronasmitte-av-at-folk-loper-i-parken/1978790

Lenke til kommentar

Ny ukerapport for uke 6 i dag.

Sitat

Sammendrag

  • Det er så langt rapportert om 550 nye pasienter innlagt i sykehus med påvist covid-19 i uke 6, hvorav 296 (54 %) med covid-19 som hovedårsak til innleggelsen (mot 233 i uke 5). Antall nye pasienter innlagt i sykehus sist uke kan bli oppjustert.
  • En veldig lav andel av meldte tilfeller (0,16 %) legges inn i sykehus for covid-19. Årsaken kan være at omikronvarianten gir mindre alvorlig sykdom og flere er godt beskyttet gjennom vaksinasjon.
  • I uke 6 var antall nye pasienter innlagt med covid-19 som hovedårsak per 100 000 personer høyest i aldersgruppene <1 år (35,8, n=19), >=85 år (27,2, n=32) og 75–84 år (17,8, n=55). I øvrige aldersgrupper var antall nye pasienter innlagt under 10 per 100 000 i uke 6.
  • De siste fire ukene har 40 % av barn <18 år innlagt på sykehus med covid-19 som hovedårsak vært <1 år (50 av 126). Innleggelse er generelt kortvarig og kan være grunnet lavere terskel for innleggelse av spedbarn. Det ukentlige antallet innleggelser grunnet covid-19 i aldersgruppen <18 år er fremdeles betydelig lavere enn det som ble registrert for RS-virusinfeksjoner tidligere i høst 2021.
  • Blant 253 nye pasienter med kjent vaksinestatus som ble lagt inn i sykehus i Norge med covid-19 som hovedårsak i uke 6, var 83 (33 %) uvaksinert, 54 (21 %) grunnvaksinert med maks to doser og 106 (42 %) vaksinert med tre doser. Vaksinerte pasienter har generelt høyere medianalder og en større andel har risikofaktorer som fører til moderat eller høy risiko for alvorlig forløp av covid-19 enn uvaksinerte. Antall nye pasienter innlagt i intensivavdeling er foreløpig 14 i uke 6, etter 18 i uke 5.
  • Det er foreløpig registrert 34 covid-19 assosierte dødsfall i uke 6 etter 40 i uke 5. Antallet for uke 6 kan bli oppjustert. I uke 6 var medianalder 82 år (nedre-øvre kvartil: 72-90 år).

https://www.fhi.no/nyheter/2022/ukerapport-covid-19-uke-6-er-publisert/

Digg.

Ellers skriver FHI at epidemien fremdeles er økende de fleste steder i landet.

- BA.2-undervarianten utgjorde 47% av de analyserte prøvene i uke 5. Delta-varianten påvises nå kun sporadisk.

- R-tallet beregnes til 1,3 og man forventer smittetopp nasjonalt "i løpet av de nærmeste ukene".

- Det er knapt noe influensa i sirkulasjon i Norge. Prevalensen blant testede er kun på 0,3. Nivået på andre luftveissykdommer er så lavt som på nivå med juli 2021, og det lille som forekommer er stort sett rhinovirus.

- Innleggelser for andre luftveisinfeksjoner enn covid-19 er like lavt som samme periode i fjor, men langt under nivået i samme tidsrom før pandemien.

- 64% av aldersgruppen 18 år og eldre har mottatt oppfriskingsdose.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (På 12.2.2022 den 23.33):

Jeg kommer fortsatt til å bruke munnbind helt til smittetallet går drastisk ned og temperaturen stiger. 

vært i endel butikker i dag, og ja, en god del mennesker bruker munnbind fortsatt.

og egentlig, hvorfor skulle de ikke det? Ikke noe forandret seg på lørdag (medisinsk sett) fordi Støre erklærte full gjennåpning. Det var bare en indikasjon på at samfunnet mener å kunne takle antall innleggelser og trykket av sykemeldinger.

All den tid smitten er skyhøy, er det ingen vits å utfordre skjebnen. En ting er at man kanskje vil senke garden litt i omgang med familie/bekjente, men på kollektiv-transport og butikker og steder med mye folk tettpakket, er det kanskje smart å bruke en stund til vil jeg si.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...