Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Aiven skrev (13 minutter siden):

God leder av Astrid Meland i VG i dag, tydeligvis er ikke VG alltid kapitalistenes lakeier, men har også noen hoder som evner å tenke selv. Det gir håp for framtida.

 

Tenkte det samme. Denne spissformuleringen var forøvrig fin: 

«

Kanskje Erna Solberg vi at vi skal ta debatten om et alders-pass også? 

Siden de eldre og sårbare smittede fyller opp sykehussenger, og fratar oss andre friheten?»

 

sleng på <ordet som ikke kan sies på diskusjon> på alders pass så er vi der ;) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
minim skrev (24 minutter siden):

Tenkte det samme. Denne spissformuleringen var forøvrig fin: 

«

Kanskje Erna Solberg vi at vi skal ta debatten om et alders-pass også? 

Siden de eldre og sårbare smittede fyller opp sykehussenger, og fratar oss andre friheten?»

 

sleng på <ordet som ikke kan sies på diskusjon> på alders pass så er vi der ;) 

Det er vel et faktum at det ikke er uvaksinerte som stryker av korona, men folk med høy fettprosent, både vaksinerte og uvaksinerte. Så ville vel vært mer rasjonelt å ha et pass for vanlig BMI, regner med at du siktet til dette? Undres hvorfor Erna ikke har fått denne ideen også.

Endret av Aiven
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ny FHI-modell anslår færre sykehusinnlagte med covid-19
https://www.nrk.no/norge/ny-fhi-modell-anslar-faerre-sykehusinnlagte-med-covid-19-1.15820556

Sitat

Før jul ba Folkehelseinstituttet sykehusene forberede seg på 200 daglige koronainnleggelser. Nå anslår modellene 245 innlagte totalt med covid-19 som hovedårsak om tre uker.

Da regjeringen stengte skjenkekranene og innførte en rekke nye inngripende tiltak 13 desember i fjor, var årsaken frykt for sykehusenes kapasitet etter dramatiske modelleringer fra Folkehelseinstituttet.

FHI viste til at vi kunne få mellom 90 og 300 tusen daglige smittetilfeller med omikronvarianten.

Sykehusene måtte ifølge modellen forberede seg på mellom 50 og 200 daglige innleggelser.

12. januar publiserte FHI en ny risikovurdering. Da spådde modellene mellom 100 og 400 nye innlagte hver dag, med en topp på mellom 500 og 2500 inneliggende pasienter samtidig.

Sitat

I går kom en ny modelleringsrapport fra FHI. Den viser et lite alarmerende bilde på sykehusene de neste tre ukene:

Den 6. februar spår modellen at norske sykehus samlet vil ha 245 innlagte pasienter med covid-19 som hovedårsak. 28 pasienter vil ligge i respirator.

Denne uken ligger 112 pasienter på norske sykehus med covid-19 som hovedårsak, i følge FHIs ukerapport. Modellen spår altså omtrent en dobling i antallet innlagte som ikke ligger på intensivavdeling de neste tre ukene.

På sykehusene i Oslo spår modellen at det 6. februar vil ligge 5 pasienter på intensivavdeling, og 14 med covid-19 som hovedårsak til innleggelsen totalt.

Kriseleder Line Vold i FHI mener nedgangen kan være midlertidig.

– Vi er i en v-formet kurve, og vi foventer at det snur, og kanskje allerede har snudd. Det er ihvertfall bevegelse i sykehustallene denne uka. Modelleringen viser at den bratte stigningen i antall smittede vil vises i sykehusinnleggelser etter hvert, sier Vold.

Folkehelseinstituttet har hele tiden understreket at modellene er usikre, og ikke kan anses som prognoser. Likevel sendes modellrapportene hver uke til helseforetakene og brukes som verktøy når de skal planlegge antall innleggelser i ukene fremover.

Sitat

– Er pandemien nå over på den måten at omikron ikke lenger kan utfordre kapasiteten i sykehusene?

– Nå jobber vi med en oppdatert risikovurdering og oppdaterte modeller. Så er vi opptatt av å ha best mulig situasjonsforståelse og data å bygge på, Vi vil hele tiden vurdere hvordan dette ser ut og om vi bør gi nye råd til regjeringen om justeringer.

– Kultursektoren demonstrerer utenfor Stortinget, barn og unge har gult nivå på skolen, vi lever med mange andre begrensninger, og modellen deres viser 5 respiratorpasienter i Oslo om tre uker. Er det forholdsmessig?

– Som sagt jobber vi med oppdatert modellering som er spesifikk for omikron, og hvordan den samlede risikovurderingen da blir. Her er det vanskelige avveininger og viktig å finne riktig nivå på tiltak. Vi er i en ny situasjon med en ny variant med usikkerhet.

– Når modellene går fra 200 daglige innlagte til 250 samtidig innlagte om tre uker, hva gjør det med tiltroen til modelleringen deres?

– Vi har hele tiden pekt på usikkerheten i modelleringene. De er avhengig av forutsetningene som legges inn, og når vi har lite kunnskap om forutsetningene så blir det også stor usikkerhet i modelleringen, sier Vold.

– Hensikten med å modellere ulike scenarier som gir så ulike utfall er nettopp å vise hvilke ulike retninger pandemien kan utvikle seg i, når vi legger inn forskjellige forutsetninger. Bredden i utfallene illustrerer usikkerheten. Vi lar ikke være å modellere fremtidsscenarier fordi vi ikke har sikker kunnskap om fremtiden, sier Vold.

Dette er strålende nyheter. Veldig usikkert skal sies. 245 inneliggende med covid-19 som hovedårsak samtidig er fortsatt mye å håndtere for sykehusene, en dobling av dagens tall, men det er ikke så altfor gærent og det anslås færre på respirator i modellen. Og for å ha nevnt det - det er ikke prognoser dette her, men modelleringer.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Aiven skrev (55 minutter siden):

God leder av Astrid Meland i VG i dag, tydeligvis er ikke VG alltid kapitalistenes lakeier, men har også noen hoder som evner å tenke selv. Det gir håp for framtida.

 

Noe av det bedre jeg har lest av Meland på lenge. Alltid likt Erna, men herlighet så glad jeg er for at det ikke er hun som styrer skuta nå. 

Aavitsland i DB idag (via hans egen blog):

«Frihetens øyeblikk nærmer seg. Det kan bli en frihet fra coronatrusselen, coronafrykten og coronatiltakene. Snart er det på tide at folk selv tar ansvar for testing, isolering og varsling av nærkontakter, og de igjen kan selv kan ta ansvar for å følge med på symptomer og teste seg», skriver Aavitsland i blogginnlegget og fortsetter:

«Alt kan åpnes, så kan folk heller bestemme selv hvor mye de vil skjerme seg. Slutter vi med karantene, gult og rødt nivå på skolene, og å holde oss hjemme med bare lett forkjølelse og negativ test, vil fraværet på skoler og arbeidsplasser reduseres betraktelig».

«Utviklingen i EU bør skremme. Der er ulikheten i ferd med å gro fast. Passersedler skal kreves ved grensepasseringer i lang tid framover; det er ingen tegn på at politikerne vil avslutte ordningen», skriver Aavitsland.

«Mange land har i tillegg tydelig forskjellsbehandling av vaksinerte og uvaksinerte innenlands. Fra et smittevernsynspunkt er det meningsløst, men politikerne får vise handlekraft og innbille folket at epidemien bekjempes mens man egentlig bare plager det uvaksinerte mindretallet. Dessverre fører ordningen til at noen føler seg nødt til å ta flere vaksinedoser enn de trenger.»

«Jeg er redd det blir bare verre før EU-byråkratene i Luxemburg og politikerne i EUs hovedsteder en gang innser hva de holder på med».

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Der kom den, ikke uventa:

Helsedirektoratet foreslår endringer i test-systemet
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/z7eXA9/helsedirektoratet-foreslaar-endringer-i-test-systemet

Sitat

Flere kommuner melder om et testtilbud som er i ferd med å falle sammen, og etterlyser at hurtigtester erstatter PCR-testing. – Løsninger kan være på plass i løpet av helgen, skriver Helsedirektoratet til VG.

Liker at ting virker å skje litt raskere fra råd til handling med denne regjeringa enn den forrige.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

I UK fikk de statistikken fra en freedom-of-information request:

TOTALT antall døde uten noe annet underliggende sykdomsbilde for hele 2020 og tre første kvartalene i 2021:

17371

Lignende statistikk er ikke offentlig tilgjengelig i Norge.

Dvs at under hele koronaperioden var risikoen for død for en frisk person, uansett alder, 0.025%

Annualisert var risikoen 0.025*12/21 = 0.014%

For mennesker under 65 år var det kun 3774 friske som døde av covid-19, noe som gir annualisert risiko på kanskje 0.005% (0.003% hvis man regner hele befolkningen, men la oss anta at 60% er under 65 år)

Dette er da helt sinnsyke tall??

Ref:

2020: 9400 (0-64: 1549 / 65 and over: 7851)

2021 Q1: 6483 (0-64: 1560/ 65 and over: 4923)

2021 Q2: 346 (0-64: 153/ 65 and over: 193)

2021 Q3: 1142 (0-64: 512/ 65 and over: 630)

https://www.ons.gov.uk/aboutus/transparencyandgovernance/freedomofinformationfoi/deathsfromcovid19withnootherunderlyingcauses?s=09

 


 

 

Endret av oppat
feil beregning
  • Liker 3
Lenke til kommentar
minim skrev (7 timer siden):
Svein M skrev (8 timer siden):

Snip

Hvorfor det? Omikron regnes av de aller fleste som en mild forkjølelse og er relativt ufarlig for de aller fleste. Statistikkene viser antall innleggelser går nedover og alvorligheten (intensiven) går også nedover. Alder går igjen for de som får alvorlig forløp og det er delta som i stor grad henger igjen. Andel uvaksinerte innlagte er også synkende.. Tror du kan legge bekymringene dine bort. Les heller siste kronikken til Aavitsland og se hvordan England åpner alt igjen :) 

Man skal ikke legge for mye vekt på hva England gjør med en statsminister som gjør hva som helst for å holde på stillingen en dag til. Partigate, kofferter med sprit, og løgn etter løgn. Eneste grunn til at han sitter er at de konservative ikke har funnet noe bedre. Men alle avgjørelser statsministeren tar nå, har kun med å bli værende, ikke fornuftig (smitteverns-) politikk.

Endret av toreae
  • Liker 2
Lenke til kommentar
On 1/20/2022 at 9:56 AM, OlavEH said:

De som sitter på Stortinget reagerer jo på det som kommer fra departement og andre, og agerer i liten grad på egne innfall for såpass komplekse områder som dette. Det er jo blitt advart fra folk "på gølvet" i ganske lang tid, men har advarslene kommet fra de som faktisk Regjeringen og Stortinget faktisk hører mest på? Helsedepartementet, Hdir og styrene i helseforetakene? De tviler jeg meget sterkt på. Hdir har et overordnet ansvar for beredskap i helsevesenet. Når den er så dårlig som den er, er det ganske tydelig at de overhodet ikke har gjort jobben sin. Og det gjelder i enda større grad etter snart 2 år med pandemi. 

Uten at det er noen unnskyldning. Kan det være at de i Hdir ikke har hatt noe å brynt seg på? På et annet område: Man har jo suksessivt bygget ned tilfluktsromkapasiteten og fylt det som lagre og brukt til mye rart virker det som også. Den kalde krigen var over.. Håper situasjonen med russerne roer seg, men en kan jo aldri være helt trygg. Soldater har vi også lite av, rekrutteringen har stått i stil med her og nå situasjonene og virker ikke å være i tråd med noen særlig stor beredskap, sånn hvis, om, når..

Tidlig i pandemien fikk en jo høre om hvor dårlig beredskapsmateriellet var i befatning også. Dette gikk vel på mye på munnbindssituasjonen den gang tidlig i 2020.

Endret av G
Lenke til kommentar
23 hours ago, Allostasis said:

@Simen1 + andre som har sagt noe om vaksinestatus og smitte med Omikron.

Ingenting nytt for de som følger med, men nå er det ihvertfall innrømmet fra offisielt hold at vaksinene ikke beskytter mot smittespredning når det gjelder Omikron varianten. Camilla Stoltenberg sier det 2:06 i videon her:
https://www.vgtv.no/video/231582/siste-nytt-om-coronaviruset-med-camilla-stoltenberg
 


Tallene fra Danmark viser også dette tydelig og det er nok de mest pålitelige tallene du finner, da Danmark tester manger ganger mer enn oss i Norge og andre land sett utifra befolkningstall. 

omikrondan.png.709a330436e1da94640556f4bc247c82.png

Stemmer, det er jo ikke akkurat noen nyhet lengre. Lurer på hvor mye den uttalelsen slår ut på fryktometeret hos folk? Er mye å holde styr på alt i fra "bare en forkjølelse" til det var ikke bare en forkjølelse likevel (WHO) og til at "alle skal få!" (viruset).

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
22 hours ago, Comma Chameleon said:

Har ikke fulgt med i tråden, den går utrolig fort, men er det mange her som mener at målet med vaksine var å fjerne smitten? Det var jo alltid å forhindre alvorlig sykdom. 

Greit å få bekreftet det, da er det ingen vits i å låse ned så mye. Folk blir smittet uansett.

 

Jeg er drit lei tiltak. Tatt alle tre dosene, klar for å faktisk få leve igjen.

Svaret kommer jo helt an på hvem du spør:

A. vaksineprodusenten

B. myndigheter i land

C. folk

Vaksineprodusenten er opptatt av inntekt og det å få lov til å drive store eksperimenter som gjør at de kan tjene mer penger inn i framtiden. Utprøvingen gir dem anledning til å finne ut av hvordan ting virker og å justere deretter. Produsenten kommer til å forsøke å påvirke på sin spesielle måte.

Myndighetene er jo opptatt av at samfunnet ikke kneler, at økonomien ikke kollapser og deretter også litt folkehelse. Myndighetene i Norge og WHO er opptatt av at sykehuset ikke kneler først og fremst.

Folk vet jo egentlig ikke så mye og må stake ut veien sin basert på det de lærer underveis. Det var litt treghet i begynnelsen i fra WHO og myndigheter - også ble det plutselig tiltak over natten. Noen folk hører på alternative kilder, noen av disse har det gått veldig bra for, mens for andre blant disse så har de forgiftet seg, slikket på toalettseter i TikTok-stil og noen har latt være å vaksinere seg og dødd av viruset. Folk er opptatt av så mye rart.

Er litt vanskelig å si hvordan det står til med folk som har diskutert viruset siden januar/februar 2020 her på forumet. Men, virker jo som om det har gått greit med de fleste av oss, kanskje som en bonus av at Guldvåg reagerte tidlig i pandemien 2020? Siden så har vi klart oss "best i verden" som nordmenn.

Stemmer. Ingen andre enn noen litt overivrige har turt å spå noe annet enn beskyttelse for alvorlig sykdom.

Endret av G
Lenke til kommentar
19 hours ago, torbjornen said:

At vaksinene ikkje hindrar smitte er ikkje det same som at vaksinene ikkje begrensar smitten i det heile teke.

Uansett, så er det viktigaste no at vaksinene beskyttar godt mot alvorleg sjukdom.

Alle her inne er opptatt av vaksinene, om du sprer c19 eller ei. Hva med bi virkningene som kommer. Tenker dere på det.

 

Lenke til kommentar
21 hours ago, :utakt said:

De er ikke så nøyaktige som PCR, nei. 

Har du symptomer selv?

Det der er vel heller noe mer nyansert enn hva du forsøker å framstille her. PCR-tester er en oppkopiering av RNA-et, slik at du risikerer å få falske positive prøvesvar. Laboratoriet kan velge antall oppkopieringer. Den testen er naturligvis avhengig av oppkopiering, men så kan det gå over stokk og stein der også. Noe som viste seg svært tidlig under pandemien med PCR-testene. En får håpe at de har kontroll og fått kalibrert antall oppkopieringer ordentlig nå da. Det vil vel alltid være en svakhet med testen, at den under riktige forutsetninger kan tenkes å gi falske positive prøvesvar.

Var det ikke også en israelsk lab som kom fram til at det fantes en delta og omikron -krysning, også viste det seg at det var kontaminering som var svaret?

Sånn sett så er vel hjemmetesten mer ærlig. Men, begge testene har altså sine begrensninger. Slik ville heller jeg ha presentert det.

Endret av G
Lenke til kommentar
21 hours ago, Snikpellik said:

Han testet seg hver dag men det tok faktisk 6 dager før noen tester slo ut. Plutselig viste både PCR og selvtest positivt resultat.

PCR-testet han seg hver dag? :laugh: Hvor mange PCR-tester fikk han egentlig innvilget?

Endret av G
Lenke til kommentar
3 hours ago, oppat said:

 

I UK fikk de statistikken fra en freedom-of-information request:

TOTALT antall døde uten noe annet underliggende sykdomsbilde for hele 2020 og tre første kvartalene i 2021:

17371

Lignende statistikk er ikke offentlig tilgjengelig i Norge.

Dvs at under hele koronaperioden var risikoen for død for en frisk person, uansett alder, 0.025%

Annualisert var risikoen 0.025*12/21 = 0.014%

For mennesker under 65 år var det kun 3774 friske som døde av covid-19, noe som gir annualisert risiko på kanskje 0.005% (0.003% hvis man regner hele befolkningen, men la oss anta at 60% er under 65 år)

Dette er da helt sinnsyke tall??

Ref:

2020: 9400 (0-64: 1549 / 65 and over: 7851)

2021 Q1: 6483 (0-64: 1560/ 65 and over: 4923)

2021 Q2: 346 (0-64: 153/ 65 and over: 193)

2021 Q3: 1142 (0-64: 512/ 65 and over: 630)

https://www.ons.gov.uk/aboutus/transparencyandgovernance/freedomofinformationfoi/deathsfromcovid19withnootherunderlyingcauses?s=09

 


 

 

Fint at John Campbell, som når ut til så mange, tar opp dette. Det må komme et oppgjør med hvordan man har talt, og fortsetter å telle, COVID19 dødsfall mange steder i verden. I UK så teller de alle dødsfall intil 28 dager etter en positiv COVID19 test som et COVID19 dødsfall. Man trenger ikke veldig stor forståelse for tall og data for å skjønne at dette må bli helt spinnvillt på sikt, og at dødsfallene vil i prinsippet bli en funksjon av antall tester som utføres.

At tallet på folk som har dødd uten andre underliggende tilstander er så lite som ca. 17000, er jo oppsiktsvekkende, og stiller store spørsmålstegn ved hele den globale statistikken rundt "COVID19" dødsfall.

Ser også at snittalderen på de som har dødd uten underliggende tilstander er rundt 82 år - mao over forventet levealder...

Sjokkerende å høre at det også mest sannsynlig har vært rundt 50.000 "ekstra" kreftdødsfall som følge av pandemihåndteringen.

Endret av Per H
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...