Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Baranladion skrev (2 timer siden):

Jeg tror ikke mørketallene er like store nå, som tidligere i pandemien, ganske langt ifra. Det hurtigtestes ofte i skoler og på arbeidsplasser som gjenspeiler seg i antall positive tester som nå nærmer seg 30%....  Folk med symptomer hurtigtester seg, og helt friske i skole og arbeidsplasser hurtigtester seg ofte, det burde luke ut endel av mørketallsprosenten, 

Samtidig så er det flere enn tidligere som tar hurtigtest. Og det er ikke gitt at alle sørger for å få positiv hurtigtest bekreftet ved pcr-test. De som går i isolasjon uten først å ta pcr vil inngå i mørketallene.

Edit: ser at dette allerede er nevnt og diskutert. 

Endret av RichardNoname
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

For strengt, sier flere enn før

Så langt i januar sier rekordmange 32 prosent at de synes at retningslinjene myndighetene har innført for å begrense koronasmitte er for strenge. Dette er hele 9 prosentpoeng økning fra desember. Annenhver nordmann er uenig i at det er for strengt (50 %), men dette er samtidig uvanlig lave tall i pandemien.

- Folk flest har i pandemien heller stått på bremsen enn gassen når lettelser vurderes i møte med økt smitte, men dette er ikke lengre like selvfølgelig, sier Clausen.

Sitat

Rekordmange 31 prosent sier at påkjenningen på det norske folk er blitt for stor til at myndighetenes tiltak for å begrense koronasmitte kan forsvares. 43 prosent er uenig, mens resten svarer verken eller.

I januar sier 16 prosent at de synes at omfanget på koronatiltak i deres kommune bør økes. 29 prosent sier de bør reduseres, mens halvparten sier bestå som i dag (50 %).

Sitat

En halvliter omikron, takk

Norsk koronamonitor har i snart en måned spurt over 5.000 nordmenn om de synes det var en riktig beslutning at det er innført full skjenkestopp i hele landet.

I januar sier 36 prosent ja til dette. Et flertall på 52 prosent sier nei, mens 12 prosent svarer vet ikke. Andelen som sier ja, har falt med hele 13 prosentpoeng siden desember.

Sitat

- Frem til julaften var det flertall i befolkningen for skjenkestopp. Flertallet har nå snudd, sier Clausen.

Regjeringen innførte nasjonal skjenkestopp 13. desember og vil trolig presentere flere endringer i nasjonale tiltak på en pressekonferanse i morgen.

https://opinion.no/2022/01/stemningsskifte/

Oppdatert undersøkelse fra Koronamonitoren. De fleste mener fortsatt ikke tiltakene er for strenge, men det har skjedd en forandring de siste par-tre ukene. Når det kommer til skjenkestopp synes flertallet at det var riktig før jul, mens det har snudd nå.

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Hallo vi har dobbeltvaksinert alle som vil og har trippelvaksinert mange. Hva pokker skal vi egentlig med   såpass mange tiltak bortsett fra noen veldig få og enkle tiltak? Begrunnelsene for dem er syltynne.  Dvs de få og enkle tiltakene er å holde seg hjemme når man er syk, opprettholde god håndhygiene og lignende. 

Endret av William_S
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Savner litt info om hva som er overkommelig. Nå dobler smitten seg pr uke med de tiltakene vi har hatt, blir spennende å se hva som skjer med færre tiltak. Så stuper antall innlagte samtidig som antall smittede skyter i været, forhåpentligvis er det da slik at viruset i praksis ikke er i stand til å overbelaste helsevesenet lenger. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ble overrasket over at de opprettholder påbud om hjemmekontor på nasjonal basis. Mye annet ble overlatt til kommunene å avgjøre nå, jeg ville trodd hjemmekontor også kunne håndteres på samme måten. 

Sitat

Påbud om at arbeidsgivere sørger for at ansatte jobber hjemmefra dersom dette er praktisk mulig og ikke til hinder for viktig og nødvendig virksomhet på arbeidsplassen, blant annet virksomhet for å ivareta barn og sårbare grupper.

 

Endret av :utakt
Lenke til kommentar
33 minutes ago, Kjetil Lura said:

Ved å holde smitten nede, derfor så mange tiltak.

Men nå åpner de opp mere, så nå vil spredningen gå opp.

Det ser du i utlandet: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Det er ingen grunn til å holde smitten nede med Omikron.

Det eneste man trenger er flere sykehusplasser og det har regjerigen glatt ignorert å fikse i 2 år.  Helt ufattelig inkompetent ledelse.  Når noe faktisk skal gjøres "på kort varsel" (2 år) ser man med egne øyne hvor ekstrem inkompetansen er i Norge.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Wisd0m skrev (1 minutt siden):

Jeg må sitte på hjemmekontor og kan ikke møte de 2-3 kollegaene mine jeg jobber mest med. Jeg kan derimot dra på treningssenter og gå forbi 30-40 stk i 20-årene som gir faen og gå på byen og ta meg en drink eller tre. Forstå det den som kan 🙈

Inviter de til hjemmekontor hjemme hos deg, med en meter avstand mellom sitteplassene 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Wisd0m skrev (11 minutter siden):

Jeg må sitte på hjemmekontor og kan ikke møte de 2-3 kollegaene mine jeg jobber mest med. Jeg kan derimot dra på treningssenter og gå forbi 30-40 stk i 20-årene som gir faen og gå på byen og ta meg en drink eller tre. Forstå det den som kan 🙈

Jepp! Jeg savner også et hytteforbud :p 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...