Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
15 hours ago, hfthomas said:

I det virkelige liv møter jeg mennesker som har forståelse for mitt valg og jeg har også forståelse for deres. Jeg møter også på andre som ikke har tatt vaksinen og det overrasker meg hver gang. Men vi har aldri krasse dialoger i person og det blir aldri mye følelser som her inne. Merker at jeg selv blir mer og mer emosjonelt bundet til å diskutere alskens ting og utøve kritisk tenkning mot ting som blir lagt frem.

 

På bakgrunn av dette ønsker jeg ikke lenger å delta i noe særlig covid diskusjoner på nett. Ønsker alle alt vel og håper vi kommer til en konklusjon snart.

Jeg har også opplevd at en forelder er gått bort til kreft. I dag er kreftbehandling kommet et stykke lengre, men samtidig så er det fortsatt ganske mange av de samme typene behandling det går på. Noe som er litt nytt over årene er vel immunterapi. Men mye av de samme metodene som før nyttes den dag i dag. Kirurgi, strålebehandling (disse to om mulig), cellegift får vel de fleste kreftpasienter prøvd seg på. Ei greie med kreft er at det kan ramme alle aldre, men det er nok en del flere eldre som får det pga. nedkorting av kromosomlengdene over livets løp. Dersom det er en sykdom som de lengstlevende kan få, så er det ihvertfall gjerne kreft. En tankevekker for de som higer etter livsforlengende terapi, at du må få kontroll med denne kromosomdegraderingen.

Hjerneceller er noe av det mest robuste av celletyper man har. Så de tåler enormt med strålebehandling sammenliknet i mot noe av det svakeste man finner, altså lungevev. Dessuten med visse unntak så kan det fjernes ganske mye hjerne uten at det alltid får dramatiske konsekvenser. Veldig kjedelig om svulst eller kirurgi rammer amygdala og andre viktige ting i hjernen da.

Ønsker deg lykke til med sykdomsforløpet til din far.

Noen greie poeng du kommer med. Problemer med slike helsediskusjoner blant vanlige folk er at det er fryktelig lett å misforstå hverandre. F.eks. dersom du prater om skepsis til noe rundt vaksinen, så kan man regne med at filtrene og fortolkningene hos lytter ikke alltid fungerer å fange opp det du forsøkte å formidle. Så nyanser kan forsvinne, og du kan plasseres i båser hvor du ikke hørte til (f.eks. antivaxx).

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (9 minutter siden):

Og da er planen å fortsette slik vi gjør nå til år 2030? Eller hva er egentlig målet her?

Målet er jo å få antall syke som trenger behandling ned til et minimum, så vi kan slutte å måtte ha noen som helst livsinngripende tiltak for å kontrollere smittespredning. Skal man tro eksperter er veien dit å øke immuniteten i befolkningen nok med både vaksine og smitte til at det etterhvert "fisler ut". Ifølge Anne Spurkland kan dette skje allerede i løpet av i år, eller til neste år. Omikron kan forhåpentligvis hjelpe oss med det, og eventuelle nye varianter. Vi tåler jo stadig flere smittetilfeller, til slutt vil ikke viruset ha særlig mer spillerom.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så strategien er egentlig å krysse fingrene for at det dukker opp en mild mutasjon. For flokkimmunitet gjennom naturlig smitte (8%) er neppe godt nok slik det er nå (det går for tregt), og vi har vaksinert på spreng i et år uten at tiltakene har blitt lettere av den grunn.

Endret av Fibonacci
Lenke til kommentar
5 hours ago, Fibonacci said:

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/guldvog-vi-kan-faa-enda-et-aar-uten-barnetog.a4cgSD7NE

Ingen overraskelse der, altså. Forstår ikke hvorfor noen tror vi skal bli ferdige med pandemien. Det er jo ingen exit-strategi.

Jeg driter vel egentlig bittelitt i selve 17.mai-togene, men det skaper jo litt liv og røre. Dette hørtes ikke ut som noen særlig kjekk spådom dersom det ikke er et virkemiddel for å få folk til å fortsette å være forsiktige med disse skjøre sykehusene vi har i Norge som ikke tåler noen trøkk (pågang av pasienter). Dersom jeg anser det som trygt så kommer jeg ihvertfall til å treffe folk på 17. mai. Man begynner å bli sliten.

Kunne vært lurt å hatt justert vaksine kanskje, men ser ut som om befolkningen blir nødt å ta smitten via omikron eller neste mutasjon.

Endret av G
Lenke til kommentar
OlavEH skrev (29 minutter siden):

Det bør være helt innafor om det kan bidra til at vi nærmer oss flokkimmunitet i løpet av andre kvartal i år. Dette har vedvart mer enn lenge nok. Det er på tide at man har en klar exitstrategi. 

Kanskje, eller kanskje ikkje. Eg veit ikkje nok om kor pressa helsevesenet er til å konkluderer om dei tåler 2 - 3 ganger så mange innlagte i kombinasjon med f.eks. dobla sjukefråvær. Og i tillegg vil vi få auka sjukefråvær i andre sektorar som også kan slå uheldig ut. Eg håpar berre at dei som sit og bestemmer har god nok oversikt til å ta dei rette valga.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Fibonacci said:

Jeg var optimist, men har nå gitt opp håpet. Selv om vi er i verdenstoppen når det gjelder vaksiner, er det fremdeles hjemmekontor, munnbind, serveringsforbud, avstand, nedlagt kulturliv osv. Så det er åpenbart at vaksiner ikke er veien ut av uføret. Setter alt resterende håp til at omikron er så mild at folk flest ikke blir innlagt.

Det tar lang tid med utvikling og produksjon av nye justerte vaksiner. Og man fikk ingen løpende utvikling på det. Slik at deler av befolkningene i verden ville ha vært vaksinert mot nyeste mulige mutasjon å produsere vaksiner for til en hver tid. Istedetfor så har man hoppet over Delta, fordi det ble ansett som et så lite endret virus.

Noen av lovnadene med mRNA har rent ned i sluket. De skulle jo være så enkle å endre på sa de. Det eneste gode med covid-vaksinene er at de kom raskt på banen, med de snarveier som ble valgt å ta i ånden av hastverk. En har vært svært heldige i det eksperimentet egentlig sånn totalt sett. Tross at de ikke aspirerer vaksinene.

Lavthengende frukt som en sa, å begynne å aspirere vaksinene i tillegg.

  

3 hours ago, Theo343 said:

Jeg satser på at omikron kombinert med vaksine kan være veien ut av pandemien :) At man er forsiktig inntil man vet mer om omikron er bare klokt.

Jeg er stygt redd for at disse to fokusene er et nødvendig onde. Man må visst tørre å ta en forholdsvis risiko for å komme ut av uføret. Siden vaksinene ikke er perfekte. Forsiktigheten er for å spare sykehusene, for å gi deg muligheten til at noe nytt medisinsk dukker opp og egentlig litt av vane også. Men, det kan kanskje også være gunstig for å holde litt lavere viral load på individer som uheldigvis møtes på de mest utfordrende møteplassene, at samfunnet som helhet ikke er syke samtidig.

Sånn sett så tror jeg at en viss bruk av munnbind fortsatt kan være smart en stund til.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (7 minutter siden):

Så strategien er egentlig å krysse fingrene for at det dukker opp en mild mutasjon. For flokkimmunitet gjennom naturlig smitte (8%) er neppe godt nok slik det er nå, og vi har vaksinert på spreng i et år uten at tiltakene har blitt lettere av den grunn.

Omikron er den nye vaksinen. 

Den virker bedre enn alle andre vaksiner, men siden den er gratis og ikke forsyner eliten med milliarder blir den ikke godkjent 🤣

 

Fikk sms om booster i dag. Hva skjer hvis jeg tar tredje dose? Får jeg flere bivirkninger? Angrer på at jeg tok andre dosen.

Lenke til kommentar
3 minutes ago, NortonM said:

Omikron er den nye vaksinen. 

Den virker bedre enn alle andre vaksiner, men siden den er gratis og ikke forsyner eliten med milliarder blir den ikke godkjent 🤣

 

Fikk sms om booster i dag. Hva skjer hvis jeg tar tredje dose? Får jeg flere bivirkninger? Angrer på at jeg tok andre dosen.

Synd at man ikke kan få innkalling til å få omikron-viruset da? :laugh:

Selvsagt med etisk uthaling i det uendelige for å holde viral load under kontroll. Kan du gi oss noen forskningsdokumenter på tryggheten av omikron er du snill?

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
ok67 skrev (12 minutter siden):

Kanskje, eller kanskje ikkje. Eg veit ikkje nok om kor pressa helsevesenet er til å konkluderer om dei tåler 2 - 3 ganger så mange innlagte i kombinasjon med f.eks. dobla sjukefråvær. Og i tillegg vil vi få auka sjukefråvær i andre sektorar som også kan slå uheldig ut. Eg håpar berre at dei som sit og bestemmer har god nok oversikt til å ta dei rette valga.

Hvem har sagt det blir 2-3 ganger så mange innlagte? Det jeg skrev var at dersom omikron gir såpass redusert risiko for innleggelse og redusert liggetid at man kan tåle 2-3 ganger flere smittede uten at belastningen så sykehusene blir særlig større enn de siste ukene, så bør man slippe opp og ta sjansen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Fibonacci said:

Om veien ut av dette viser seg å være immunitet gjennom vaksine og gjennomgått infeksjon, er det vel ikke en god strategi å bremse det for mye? Med dette tempoet vil det gå årevis før nok mennesker har fått "dobbel" immunitet?

Jeg tror du tenker litt feil der. Du har et "vilt beist" i form av omikron mhp. hvor smittsom det er. Så her kreves det en nokså finbalanse på hvor mange man tillater at er smittet til en hver tid. Ihvertfall om du vil spare sykehusene tilstrekkelig. De er jo så skjøre disse sykehusene, at for mye ukontrollert smitte tar av før en vet ordet av det og du har sluppet det helt ut av sekken.

Det kan tenkes at det er slike kvaler disse helsebyråkratene som Guldvåg er nødt å ta i betraktning, da det er deres jobb å redde det som reddes kan.

Endret av G
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Fibonacci said:

Strengt tatt burde vi, etter to år med pandemi nå, satse på å eksponere befolkningen så mye som mulig - helt i grenseland for hva helsevesenet tåler - så vi oppnår en viss flokkimmunitet. Å seigpine og slå kurven flat, med 3000-4000 smittede per dag, vil dra dette ut i mange år fremover.

Siden mars 2020 er bare åtte prosent av befolkningen (offisielt) eksponert.

Snart må vi rive av plasteret, fort og brutalt. Ikke saaaakte og smertefullt. Jeg vil bli ferdig med dette, ikke fortsette uten noen slutt i sikte.

Hva med å bygge et sykehus eller tre på 30 dager. Ansatte noen midlertidige leger og sykepleiere i fra Kina? Kineserne er vel den nasjonen som har størst tåleevne på å låne ut noen, da de er så fryktelig mange mennesker ift. oss.

Men, kjenner jeg norsk planleggingsbyråkrati rett, så ville en slik beslutning ha tatt 15 år minst, på tross av at det bugner av penger i oljefondet. Inflasjonen som er det yndete debattmiddelet til Arbeiderpartiet er det jo kineserne som vil få siden det er dem man betaler penger. Og siden det er en dråpe for kineserne så vil det jo ikke ramme dem heller særlig, så da har vi fått den diskusjonen ut av skapet og plassert bra.

  

53 minutes ago, Fibonacci said:

Og da er planen å fortsette slik vi gjør nå til år 2030? Eller hva er egentlig målet her?

Bygg sykehuset og lei inn noen, er mitt sprellforslag. Jo før jo heller :laugh:

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (1 time siden):

Strengt tatt burde vi, etter to år med pandemi nå, satse på å eksponere befolkningen så mye som mulig - helt i grenseland for hva helsevesenet tåler - så vi oppnår en viss flokkimmunitet. Å seigpine og slå kurven flat, med 3000-4000 smittede per dag, vil dra dette ut i mange år fremover.

Siden mars 2020 er bare åtte prosent av befolkningen (offisielt) eksponert.

Snart må vi rive av plasteret, fort og brutalt. Ikke saaaakte og smertefullt. Jeg vil bli ferdig med dette, ikke fortsette uten noen slutt i sikte.

Jeg skjønner logikken, men husk at immunitet som følge av infeksjon ikke er uendelig mye bedre enn immunitet som følge av vaksiner. Så det du ber om er egentlig bare å tyne livskiten ut av de intensivsykepleierne som ennå ikke har sagt opp, bare for å få en reprise av det hele om et år eller to.

Flatten the curve gjelder fortsatt.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
OlavEH skrev (23 minutter siden):

Hvem har sagt det blir 2-3 ganger så mange innlagte? Det jeg skrev var at dersom omikron gir såpass redusert risiko for innleggelse og redusert liggetid at man kan tåle 2-3 ganger flere smittede uten at belastningen så sykehusene blir særlig større enn de siste ukene, så bør man slippe opp og ta sjansen.

Omikron er visstnok mye mer smittsom enn delta, som vi har slitt med å holde tilbake med diverse tiltak. Hvilke grunner har du til å tro at vi klarer å fintune smitten rundt smertegrensa? For alt jeg vet kan det ta av og gå langt over smertegrensa.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...