Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

9 hours ago, NortonM said:

Denne tråden er nå avsluttet. :woot:🤣

 

 

 

 

Billetter blir bestilt i helgen. Det blir høstferie.

Kanskje en tur til nabolandet for snusinnkjøp.

 

Tror du tar skammelig feil der. Er fortsatt mye som vil skje framover rundt covid. Selv med et åpent samfunn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
12 hours ago, Ankor said:

Som du ufrivillig demonstrerte så har vi hatt masser av frihet lenge. For min del har jeg benyttet den til å reise en tur til Spania i stedet for å sitte og sutre over det lille som er igjen. På den andre siden er det vel tryggere å være her siden de fortsatt holder avstand og bruker munnbind i butikker og på kollektivtrafikk. Det og vaksineringen gjør at smitten faller som en stein og er lavere enn i Norge i forhold til folketall.

Interessant å se at de gjør det bra igjen i Spania. Trodde de skulle forholde seg som rødt på kartet inn i evigheten. Men ser at de tydelig har hatt noen The hammer and the dance -øvelser der:

https://ourworldindata.org/coronavirus/country/spain

Satte inn Spania sammen med Canada og Norge. De landene interesserer meg:

Spania_Covid-19__25sep2021.thumb.jpg.4d4f3499018e30167e23c1addd975371.jpg

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
nightowl skrev (3 timer siden):

Og vips så mistet folk hodet. Skal bli gøy å se resultatet om 1-2 uker.

Det kan jo bli ein kortvarig auke (som i UK i sommar), før smitten held fram med å falle.

Det kjem jo også an på kor stor del som "mistar hovudet". Dei fleste av oss har vel levd forholdsvis normalt ei god stund no allereie.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
8 hours ago, Svein M said:

Det er det høye andelen vaksinerte i Norge som er hovedgrunnen til at vi kan åpne opp igjen i morgen.

En kan se her at smitten er på vei ned i Norge: Coronaviruset: Slik spres viruset i Norge og verden. Kart og statistikk. (vg.no)

Det er et tankekors at vi har bevart veldig mye kompetanse i å holde folk sykdomsfrie på en så bra måte. Dette kan landet være tjent med.

Ellers så ser jeg sånn på det:

- Norge har brukt en del penger og dugnadsinnsats

- Norge vil spare penger på det i lengden, dersom den nye Stortingssammensetningen klarer å holde folk friske og samfunnet så lite nedstengt som mulig. Ny frisk kapital inn i oljefondet fra dette.

- Norge har i tillegg spart folk fra død og fordervelse. Selv om det kan ha kostet litt psykisk.

- Hvor raskt kommer folk seg igjen etter slikt? Hvor mange klemmer må jeg dele ut for at andre skal komme seg psykisk?

Lenke til kommentar
12 hours ago, Guest ac691...431 said:

Det settes 800 000 - 900 000 influensavaksiner i året, til tross for at influensa er en vits i forhold til Covid-19 når det kommer til både smittsomhet og dødelighet. Antall influensa-døde (~0) i samme periode som koronadødsfallene burde gjøre det særdeles klart. Vi kunne holdt Norge praktisk talt influensafritt med en brøkdel av tiltakene vi har trengt for å holde Covid-19 i sjakk.

Anonymous poster hash: ac691...431

Likevel så gir vel det tallet kun dekning av omtrentlig noen av de sårbare i samfunnet. Et tankekors at så få tar influensavaksinen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
11 hours ago, Fibonacci said:

Jaha, og hvordan ønsker du å holde Norge influensafritt?

Norge har aldri vært influensafritt? Kanskje med unntak av under covid-19-pandemien. Og det ønsker du jo ikke av tiltaksnivå så..

Vi andre ønsker det nok heller ikke i mot influensa. Nok en gang, så er vaksine en fin ting.

Lenke til kommentar
1 hour ago, NortonM said:

Du er avhengig av covid. 

Interessant framstilling. Takker deg.

Vel det har interessert meg, engasjert meg og en har kjent på frykten i starten av pandemien når den bredte seg til Europa og alle satt på gjerdet uten tiltak. Etter det så har influensa-analogi-elskerne fyrt meg opp litt, fordi jeg liker sannhet framfor falsk informasjonsspredning.

Endret av G
endret ordet analog til analogi, da det er det riktige begrepet
Lenke til kommentar
11 hours ago, Kjetil Lura said:

Jepp, er det. Så vil tiden vise om det var smart. Nå kan vi ut å ta noen øl med de ansatte på jobben min.

Sist vi hadde det var desember 2019

Jeg har kunnet drukket øl hjemme under hele pandemien. Kunne til og med drukket øl sammen med ansatte i fra jobben min selv under de mer strenge tiltakene om jeg lystet å gjøre dem til min kohort (selv om det ville begrenset på antallet). Så vi har da ikke hatt det særlig tøft, eller? Er jo individuelle forskjeller på hvor tøft folk har hatt det da.

Lenke til kommentar

Fint å se at arbeidsgiver har lært null og niks av erfaringene med hjemmekontor. Han var kjapt ute etter gjenåpningsnyheten i går med å sende ut en epost til alle ansatte der han presiserer at meteren ikke gjelder, at man kan reise kollektivt som før og at hjemmekontor nå er en saga blott.

Har selv sittet i en arbeidsgruppe som har kartlagt at ca 90% av de ansatte ikke vil gå tilbake til sånn ting var før pandemien og at man ønsker mulighet for 1-2 dager med hjemmekontor per uke. Folk har trivdes godt med økt ansvarsfølelse, tillit, fleksibilitet og mindre stress. Denne arbeidsgruppa var jo selvfølgelig bare bortkastet tid (som vanlig).

Endret av Skrekkugle
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
G skrev (1 time siden):

Likevel så gir vel det tallet kun dekning av omtrentlig noen av de sårbare i samfunnet. Et tankekors at så få tar influensavaksinen.

I år skal det være nok til alle, men det er sikkert lurt å være tidlig ute nå som vaksinering har blitt så populært. Og siden det er spådd mer av luftveisinfeksjoner i vinter.

Ellers husker jeg en samtale fra før Covid-19 om en hel familie som hadde bestilt influensavaksine på apoteket, for å holde seg friske gjennom vinteren. Ung som gammel. Jeg tok influensavaksinen for første gang i forfjor til apotekpris, da  jeg synes det er litt plagsomt når folk sitter og hoster på hverandre i rushtiden på  toget. Lurer på om arbeidstakere vil være hjemme fra jobben når de blir forkjølete denne vinteren, som anbefalt fra regjeringshold.

I går var jeg innom en butikk i byen. Hun som ekspederte hostet og hadde på seg munnbind. Ellers var det munnbindfri sone bortsett fra noen eldre kunder. Så kanskje ser vi at folk som ikke kan ha hjemmekontor går på jobb som før, men bruker munnbind for ikke å smitte andre. Det må være vanskelig å puste igjennom med tett nese.

Endret av Subara
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

UDs globale reiseråd fjernes fra 1. oktober

Pressemelding | Dato: 24.09.2021

Sitat

Reiserådet som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land utenom EU/EØS, Storbritannia og Sveits, samt enkelte land og områder utenfor Europa forlenges ikke etter utløpsdatoen 1. oktober.

Sitat

Enkelte land vil fortsatt ha reiseråd etter at det globale reiserådet oppheves, både av pandemi- og sikkerhetsrelaterte årsaker. Nye, pandemirelaterte reiseråd for spesifikke land vil kunne opprettes på anbefaling av enten utenriksstasjonene eller norske helsemyndigheter. Høy forekomst av smitte, stor utbredelse av nye virusvarianter, kapasitetsutfordringer i helsetjenesten er forhold som kan bety at det bør det bør gis et pandemirelatert reiseråd. Utenriksdepartementet vil informere om hvilke land dette gjelder før 1. oktober.

Og hvilken farge får de utsorterte landene?

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
On 9/24/2021 at 10:46 AM, ToxicTed said:

Morsom og satt litt på spissen, men som all satire er det jo en snev av sannhet i det. Er selv i risikogruppe, og selv om jeg er fullvaksinert ser jeg vel ikke akkurat frem til lange møter på små, overfylte møterom på jobben igjen. Så selv om det gjenåpnes snart (og hurra for det!), så håper jeg at sånne små, enkle ting som ikke å fylle opp møterom fortsetter gjennom vinteren.

Jeg merker tendenser til at det er ønske om dette på jobben nå. Man oppfordres til å samles fysisk i allmøter i rom som definitivt er for små til å huse titalls med mennesker.  Men vi får se hvordan det utvikler seg.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
22 hours ago, Fibonacci said:

Gratulerer med frihetsdagen! Champagnen får vente til i morgen kl 16, men feirer litt allerede nå 🥳

DSC_2564-01.jpeg

Er det bare jeg som  ikke merker noen forskjell i dag fra siste 4+ uker? 😮 Eneste forskjellen jeg har merket er at folk ikke lenge nyser og hoster i albuen...

Endret av Theo343
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest ac691...431
13 hours ago, Fibonacci said:

Jaha, og hvordan ønsker du å holde Norge influensafritt?

Det skulle ikke forundre meg om det var nok at alle hadde god håndhygiene og holdt seg hjemme når de var syke. I motsetning til korona så smitter influensa sjelden mens ikke man har symptomer. De som ble syke måtte vært borte fra skole, jobb og fritidsaktiviteter lenger enn de vanligvis har vært, men totalt sett ville fraværet gått kraftig ned siden mye færre ville blitt syke. Vi ville også fått frigitt en del sykehussenger om vinteren og levealderen ville økt.

Anonymous poster hash: ac691...431

Lenke til kommentar
22 hours ago, Glassmaneten said:

Synes det er litt rart at de sier at folk med luftveissymptomer BØR ta en test, men at det ikke er et krav. Da blir det altså mange forkjølete slafsende slevende hostere på jobb utover høsten og vinteren. Må jo være litt småkjipt for de som ikke ønsker å bli smittet med noe.

Og fullvaksinerte som bor sammen med en bekreftet smittet, BØR også teste seg, men heller ikke det er et krav. Det er veldig slækt.

Jeg vil ha den tredje dosen min! Neida, tuller. Men jeg føler ikke noe voldsomt behov for at folk jeg knapt kjenner skal hoppe på meg og klemme meg med det første. Trives bra med hvordan ting er nå, før lørdag klokken 16.

Siste uka på jobb nyser og hoster folk som bare det over alt. Det rare er dog, det virker som man nå på død og liv skal nyse og hoste uten å holde seg for munn. Nesten som en "ja nå gidder jeg ikke mer av dette covid kan være farlig tullet. Se på meg - jeg nyser nå demonstrativt flere ganger rett ut i luften rundt meg". 

Jeg skjemmes litt av folks egoisme og hvordan de gir f. i andre rundt seg for å være helt ærlig. Fremover kommer jeg til å gå hardt på alle som gjør det og håper andre også gjør det. Jeg har ikke sittet nesten 2 år i en pandemi for at folk skal oppføre seg som tankeløse unger.

Endret av Theo343
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...