Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Ankor skrev (4 minutter siden):

Jeg tror du har misforstått. Man har hatt tiltak for å redusere smitten, ikke for å plage folk. Det er derfor ikke slik at hvis ikke tiltak har vært til en stor plage så har de ikke hatt noen hensikt.

Spørsmålet er om de har vært proporsjonale. Det er stort sett det alle diskusjonene her har handlet om det siste halvannet året. Nå er det uansett over, samme hva man måtte mene.

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sandy Koufax skrev (4 minutter siden):

 

Fra selve artikkelen: "It found Pfizer effectiveness dropped to 42% in Minnesota in July, when Delta became the dominant strain."

Vi ser også at antallet døde er over 2000 personer per dag i USA, akkurat som i vinter. Med den kommende vinteren kan vi se langt høyere tall der f.eks. Her er det uansvarlig å fjerne det globale reiserådet.

Covid er over. Har du ikke hørt? Slutt å vær party pooper.... 

Hva er vitsen med livet hvis du planlegger å tenke på sykdom og død hvert eneste sekund?

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, Fibonacci said:

Spørsmålet er om de har vært proporsjonale. Det er stort sett det alle diskusjonene her har handlet om det siste halvannet året. Nå er det uansett over, samme hva man måtte mene.

Noen har sikkert diskutert det, men ut fra en slå ned-strategi så har det virkelige spørsmålet vært om summen av tiltak har vært nok til å holde R under 1. Det har vært liten vits i å la mange dø slik Sverige har gjort siden vi uansett måtte vente på vaksine før det ville monne. Nå er forhåpentligvis mange nok vaksinert til at ikke smitteøkning som sannsynligvis kommer fører til for mange innlagte.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Veldig nyanseløst det absolutt skal være da. Nå er vel ikke akkurat covid over fordi man opphever tiltak.

Det aller meste av restriksjonene som påvirker hverdagen til folk er heldigvis over, men samfunnet og helsemyndighetene må dessverre fortsatt forholde seg til en ekstra luftveissykdom. Hvordan dette blir vet vi ikke helt enda, og den kommende vinteren vil gi oss en del svar.

I verden herjer pandemien fortsatt. I snitt flere dødsfall i verden daglig nå enn det meste av 2020. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar

Verden forholder seg veldig ulikt til covid. Det har veldig mange årsaker. Økonomiske, helsemessige, genetiske, sosiale, kulturelle forhold osv. I Norge kommer vi som vanlig godt ut av det, sikkert mye pga. stor tillit til myndigheter og vitenskap (høy vaksineringsgrad), generelt god helse, god infrastruktur, en ikke så veldig sosial kultur i utgangspunktet, gode velferdsordninger og så videre.

Det er dyrt å være fattig.

Endret av Fibonacci
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

No blir det spennande om det blir meir smitte framover, eller om smitten vil halde fram med å falle. Blir det meir smitte er eg spent på kva som skjer blant eldre og sjukeheimspasientar no som det snart er eit år sidan desse vart vaksinerte. Eg håpar at ikkje alt for mange av desse må bli sjuke eller døy før FHI kjem på bana og bestemmer at det er på tide å gje desse gruppene ein ny dose.

Eg meiner elles at dette er eit svært godt tidspunkt for full gjenopning. No har dei fleste rokke å vaksinere seg utan å få korona fyrst, og det er ikkje sikkert at det hadde gått slik dersom ein hadde gjenopna for tidleg. Gratulerer med dagen alle saman!

Endret av torbjornen
  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Ankor skrev (2 timer siden):

Man har hatt tiltak for å redusere smitten, ikke for å plage folk.

med unntak av Svinesund, der har det helt klart vært unødvendig rigid. Det måtte fem-seks timer lange køer og intense protester fra varetransport-næringen til, før man tilslutt åpnet gamle-broa for fullvaksinerte i det minste.

Egentlig har man vært særdeles nidkjære ved hele riksgrensen, med HV og politi som sniker i skogene midt på natta osv. for å ta lokalt innfødte. Jeg tror faktisk ingen andre land vi liker å sammenligne oss med, har brukt noe i nærheten av de summene og personell-resurser som Norge har gjort. Jeg mistenker mye av dette utelukkende har vært pga. av den kjente handelslekkasjen. Men det benekter de selvsagt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Over 2/3 av heile befolkninga er fullvaksinerte. Og 76,5% har fått minst ein dose:

Satte vaksinedoser i Norge

Antall satte vaksinedoser: 7.728.221
Antall med dose 2: 3.604.749
Antall med dose 1: 4.123.472
Prosent av befolkning (dose 2): 66,95 %
Prosent av befolkning (dose 1): 76,58 %

Sist oppdatert: 23.09.2021Kilde: FHI

Endret av torbjornen
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
20 hours ago, Dagner said:

Gratulerer....du er fortsatt en del av problemet vi har i Norge hvor det ikke åpnes opp grunnet for lav vaksinering samtidig som uvaksinerte havner på sykehus. 
Og du klager på folk som reiser inn og ut av landet? På tide å tenke seg litt om. 

Er vaksineringen lav i norge? Er det uvaksinerte/eller de som ikke ønsker å være forsøks kaniner på en nye vaksine som er problemet?

Jepp, Hadde norge vært lukket tror jeg smitten ville vært lavere(Aldri testet så det vil vi aldri for svar på)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 9/23/2021 at 5:15 PM, Andre1980 said:

Jeg mener det er helt korrekt og riktig om folk føler et lite press for å ta vaksinen. Se på det som drikkepress, men i denne saken mener jeg det er positivt. Svake sjeler lar seg styre av press. Og godt er det her. Samfunnet og regjering ønsker vaksinering, så at de som ikke vil ta vaksine føler litt press er bare godt, så får de tenke litt ekstra på valgene de tar SELV. 

Ikke jeg, c19 vaksinen skulle være frivillig. Det er den ikke, er kontrollert tvang:hmm:

Ville du reise ut av norge måtte du ha c19 pass. Mange ting i norge måtte du også vise c19 pass. Snakkes mye om fritt land vi bur i, men er det nå det. Ja er det, men ikke når det gjelder c19:hmm:

Min foreldre ville reise til danmark, så de måtte ta de to dosene. De ønsket ikke å ta vaksinen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kjetil Lura skrev (41 minutter siden):

Er vaksineringen lav i norge? Er det uvaksinerte/eller de som ikke ønsker å være forsøks kaniner på en nye vaksine som er problemet?

Jepp, Hadde norge vært lukket tror jeg smitten ville vært lavere(Aldri testet så det vil vi aldri for svar på)

NEI, vaksineringen er ikke lav i Norge, men vi har fortsatt problem med folk som ikke vil la seg vaksinere. Verden kan ikke bare fortsette å stenges ned for alltid fordi at folk ikke vil vaksineres, og jeg vil heller kalle deg som er vaksinemotstander for forsøkskanin fremfor oss vaksinerte. Lykke til. Jeg håper du ikke ender opp med å ta opp plasser på sykehuset. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...