Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

8 hours ago, Fresh Prince said:

Bivirkninger er en fellesbetegnelse på både forventede effekter og uventede. Moderna gir rapportert litt kraftigere kjente bivirkninger i form av hodepine og influensasymptomer. Det er ingenting feil ved å si bivirkninger. Hodepine er en bivirkning, en forutsigbar bivirkning. En tredje arm er en uforutsigbar bivirkning.

Quote

https://legemiddelverket.no/

Bivirkninger
 er alle uønskede virkninger legemidler kan ha.

Man kan ikke ta en vaksine uten at kroppen reagerer på noen som helst måte, da har man i så fall meget lav virkningsgrad. Får man kvalme av en hodepinetablett er det helt klart en uønsket virkning.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
6 hours ago, Simen1 said:

Egenmeldingene er mest sannsynlig svindel av arbeidsgiver. Bare synd det er så vanskelig å faktasjekke. Også synd at mange ser det som sosialt akseptert, bare litt "hysj hysj".

Hører nesten ukentlig folk som pratet aka "ok da, da tar vi noen øl og går på konsert så tar vi egenmelding i mårra". Eller langfylla i helgen og merkelig nok egenmelding på mandag. Absolutt utbredt. Og siste årene "spillet launcher på tirsdag, yes jeg har egenmelding til gode!" etc. Det verste er at nærmeste sjef også kan forsvarer disse menneskene så lenge de tilhører "riktig gruppe".

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
11 hours ago, DaniNichi said:

Nei de klarte lure/tvinge nok folk til å la seg kryss vaksinere, alle som nekter Moderna får pfizer nå ifølge en lege jeg kjenner.

Har da ikke noe med være vrange, blir litt som at du skal i butikken tørst som faen, din brus er cola, du elsker cola så tar du med deg en kald en til kassen, så tar dama i kassen colaen din og gir deg en varm Pepsi..Er jo nesten samme da, slukker jo tørsten, koster ca det samme, varm / kald who cares..Kalde colaen er holdt av så den får du ikke..

Man kan også si det slik at den norske stat har spandert på folk gratis frivillige vaksiner. Som koster enorme summer. Du er heldig som bor i Norge som kan gi folk dette tilbudet. Eller heldig som bor i den vestlige verden sånn sett, som kan gi befolkningene sine vaksiner for både å demme opp for død og fordervelse, men også for å beskytte økonomiene i nasjonen, sin verdensdel og verden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
10 hours ago, Theo343 said:

Også uforståelig for meg. Da får man den beste beskyttelsen man kan få.

Igjen så bruker man ordet bivirkninger feil. Bivirkninger er forhold som ikke er ment å oppstå i sammenheng med vaksinen. Virkninger er det vi ser når vi blir småsyke fordi immunforsvaret aktiveres.

Det er viktig å skille mellom hva som faktisk er bivirkninger (uventede) og det som er normalt å oppleve. Man kan selvsagt si at virkningen er beskyttelse men for å få beskyttelsen må man også aktivere/lære/trene immunforsvaret.

Jeg synes at det er enklere å prøve å forstå hva begrepet bivirkninger betyr framfor å sy nye forståelser på eksisterende som du forsøker på.

Altså bivirkninger slik jeg ser det er uønskede virkninger. Så slik vanlige / milde bivirkninger som ømhet i armen får jo omtrent alle. Det er jo ikke ønskelig og man kan kalle det en svært vanlig bivirkning. Men, man vet at man ikke kan lage vaksinene bedre pr. i dag. For ellers så måtte man vel ha laget et slags hjem utenfor kroppen i en maskin for å trene immunforsvaret for så å reintrodusere immunforsvarscellene og deres sluttprodukter?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
9 hours ago, DaniNichi said:

Du stusser litt på hvem dette presset kommer fram ? Virkelig, sånn seriøst ? Jeg leser hele tiden og fått med meg fra indre krets at folk "ikke vil være venner med de dem kjenner som ikke tar vaksinen" har jo lest det flere ganger også her inne , alt press fra sosiale medier, at man er taper om man ikke tar vaksinen, man er anti vaxxer, man er dum, man er ignorant, man er høyre vridd, eller denne man er en "resett leser".

Går liksom ikke bare være skeptisk lenger , eller bare rett ut ikke føle for å ta den, dette er jo bare en fake front man sier fordi man er en skjult anti vaxxer.

Nei presset finnes jo ikke noe sted, ikke i det hele tatt.

Og ja Kryss vaksinering var noe av det dummeste de kunne gjort, måten det ble gjort på var en fiasko, kunne bare vært helt åpne rundt det så hadde det gått helt fint, Norges befolkingen stoler jo såpass på myndighetene at sier dem hopp så sier alle i kor hvor høyt..

Skal innrømme at du kan ha noen poenger på det der med å føle press. Men, man ser også hvor stor skade vaksineskepsisen i USA og andre land som internett lar feilinformasjon spres til bidrar til. Ergo så blir det jo antivaxxerne som setter opp en kampfront, som det må brukes store ressurser på å få informert vitenskapelig informasjon i mot.

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Herlig :laugh:

COVID pandemic will be over within a year - Moderna CEO

Quote

In response to a question about how safe the vaccine is, Bancel explained that half of the injected molecules break down with four hours of vaccination, with the rest breaking down after 48 hours. Independent and verified studies determined years ago that Moderna's mRNA does not enter the DNA nucleus or cause long-term damage. "We have also made the vaccine safer and safer in other ways over the past few years," he said.

https://www.jpost.com/health-and-wellness/covid-pandemic-will-be-over-within-a-year-moderna-ceo-680119

Endret av G
Lenke til kommentar
12 hours ago, DaniNichi said:

Halvveis påtvinge folk et valgt som de gjorde med moderna er langt ifra greit, så langt ifra at det grenser til kriminelt.Når noen bare kan valse inn velge, og andre blir rett ut lurt så synes jeg det er så langt ifra greit.Om det så er trygt eller ikke er totalt irrelevant.

Det ville jo krevd digitale selvbetjeningsløsninger, som koster penger, som koster feilsøkingstimer og drifting. Små kommuner (eller noen) så seg kanskje mest tjent med å bare tilby det de hadde for dagen.

Det er jo ikke slik at alle kommuner til en hver tid i dette lange vaksineringskappløpet har hatt tilgang til alle typer vaksiner på en gang. De har jo satt den typen vaksine som de har hatt tilgang på. En skulle gjerne ha ønsket en buffet, men hva om de "er utsolgt" / mangler en type av vaksinene?

Lenke til kommentar
Sitat

Fredag klokken 12.30 inviterer regjeringen til pressekonferanse om koronasituasjonen. Det kan bety gjenåpning av Norge.

Erna Solberg og statsrådene Guri Melby, Bent Høie og Monica Mæland deltar på pressekonferansen.

Helseminister Bent Høie (H) har tidligere denne uka bedt kommunene om å forberede seg på gjenåpning av landet fra og med fredag.

Kanskje den viktigste pressekonferansen siden 12 mars i fjor 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (26 minutter siden):

De har i praksis ikke noe annet valg enn å gjenåpne i dag. Fagfolkene anbefaler det, og målene regjeringen tidligere satt er for lengst nådd. Forblir de på nivå 3 nå, er det bare en politisk maktdemonstrasjon.

Champagnen er klar.

Det blir nok gjenåpning når Erna deltar . Jeg er ikke i tvil ..i såfall blir det et gedigent mageplask  om det ikke skjer 

Endret av William_S
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (1 time siden):

De har i praksis ikke noe annet valg enn å gjenåpne i dag. Fagfolkene anbefaler det, og målene regjeringen tidligere satt er for lengst nådd. Forblir de på nivå 3 nå, er det bare en politisk maktdemonstrasjon.

Champagnen er klar.

Skulle aldri ha stengt i første omgang. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (14 timer siden):

Noe av poenget med egenmeldinger er hvis man ikke er i stand til å jobbe skikkelig. Omtrent alle jeg kjenner har følt seg uggen etter vaksinene, men ingen så ille at de faktisk har tatt ut egenmelding. Men noen nevnte muligheten for å ta egenmelding for å få seg en gratis fridag. Det har også vært oppe flere ganger her i tråden at folk strategisk booker vaksinering på torsdager for å kunne ta langhelg fra og med fredag for f.eks å reise på hytta.

Noe av poenget er å ikke smitte kolleger f.eks med forkjølelse. Dette er åpenbart ikke tilfellet etter vaksinering.

Jeg måtte ta ikke bare 1 egenmeldingsdag men hele 3 etter andre dosen Pfizer. Første dagen var jeg kvalm, andre dagen hadde jeg en skikkelig feberfølelse og tredje dagen en hodepine. Så det varierer enormt fra person til person. Men så jobber jeg på et sted hvor det er høvelig nulltoleranse for symptomer av noe slag også. De er ikke redde for å sende hjem folk fra jobb for å si det forsiktig. 

Lenke til kommentar

Erna om full gjenåpning: – Endelig kan nordmenn slutte å bry seg om hverandre

Sitat

– Aldri mer!

Norge er på vei mot full gjenåpning. Det lover statsminister Erna Solberg.

– Vi har vært gjennom en tøff tid hvor vi alle har måttet ta mye hensyn til de sykeste og eldste i samfunnet. Den tiden er nå over, sier Solberg.

– Jeg håper aldri noen må oppleve det igjen.

Spoiler

Marvel Studios Reaction GIF by Disney+

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Tid for tillit
https://opinion.no/2021/09/i-tillitens-tegn/

Sitat

Tilliten til myndighetene, samt tilliten mellom folk flest øker kraftig. Færre frykter smitte eller smitteøkning.

Norsk koronamonitor fra Opinion har gjennom pandemien spurt 135.000 nordmenn om deres bekymringer for at de selv eller noen i familien blir koronasmittet.

Så langt i september sier tre av ti nordmenn (31 %) at de er bekymret for å bli smittet. Dette er en nedgang på 4 prosentpoeng fra august og er laveste måling siden juni i fjor.

47 prosent er bekymret for at noen i familien vil bli smittet. Det er 5 prosentpoeng lavere enn i august og er laveste nivå under hele pandemien.

- Folks bekymring for å bli smittet faller, og trenden forsterkes særlig siste to uker. Økt vaksinering og fallende smittetall påvirker folk, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Sitat

Økt tillit til myndighetene

Denne uken økte tilliten til informasjon som gis av regjeringen med hele 8 prosentpoeng.

- Kanskje er dette også et uttrykk for en liten dose takknemmelighet til en regjering som går av i en pandemi, som stort sett er håndtert temmelig godt, sier Clausen.

Dagens pressekonferanse, i likhet med den forrige, bar preg av å tydeliggjøre kommunikasjon, fremfor å slippe nyheter. Nettopp det bør heller ikke undervurderes og settes trolig pris på av mange i denne fasen av pandemien, tror Clausen.

Sitat

Tilliten folk flest imellom øker

Denne uken sier 47 prosent av befolkningen at de har tillit til at folk flest i Norge følger råd og retningslinjer for å unngå smitte. Dette er en økning på 9 prosentpoeng fra forrige uke og hele 14 prosentpoeng fra uken før det.

- Økt tillit mellom folk flest, er nok mer et uttrykk for at smittetall går ned, fremfor at folk eller myndigheter strammer inn på adferden, sier Clausen.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...