Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

DaniNichi skrev (4 timer siden):

Dette handler jo om presset man blir utsatt for, som jeg skjønner du absolutt ikke forstod..Hun ville ikke ta den, men følte et ekstremt press fra alle sider noe hun absolutt ikke er alene om.

Man er her inne langt over gjennomsnitt interessert i covid og selv jeg får ikke med meg alt rundt bivirkninger fra vaksinene.

Leser ukentlig om folk som får bivirkninger jeg ikke ante fantes som myndighetene bekrefter.

Jeg mener det er helt korrekt og riktig om folk føler et lite press for å ta vaksinen. Se på det som drikkepress, men i denne saken mener jeg det er positivt. Svake sjeler lar seg styre av press. Og godt er det her. Samfunnet og regjering ønsker vaksinering, så at de som ikke vil ta vaksine føler litt press er bare godt, så får de tenke litt ekstra på valgene de tar SELV. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (5 timer siden):

Pandemien har kostet samfunnet mye, men når regneskapet skal gjøres opp så må gevsinsten av redusert sykefravær være med i regnestykket. Godt å huske på når det dukker opp artikler om kostnadene.

Mye kommer nok til å bli regnet på og bli analysert i ettertid av pandemien. Akkurat dette med gevinst av redusert sykefravær ville jeg ventet med å konkludert med til man har sammenlignet det med TISK. Det er ikke akkurat få tusen årsverk som har forsvunnet i karantene for nærkontakter og isolasjon for smittede de siste 18 månedene. Det blir teoretisk å anslå hvor mange tapte årsverk "normal" smittespredning ville ført til, men det går sikkert an å modellere.

Man har jo hørt om bedrifter som er glade for at det ikke har kommet sykdom inn på fabrikken, samtidig som de uten å nøle har isolert alle som har hatt mistanke å være i nærheten av noen med korona.

Da jeg var i isolasjon jobbet jeg som normalt hjemmefra, mens alle mine nærkontakter som hadde praktiske yrker frydet seg over en gratis friuke som de kunne bruke på hva de ville hjemme.

Endret av Fibonacci
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (2 minutter siden):

Noe av poenget med egenmeldinger er hvis man ikke er i stand til å jobbe skikkelig. Omtrent alle jeg kjenner har følt seg uggen etter vaksinene, men ingen så ille at de faktisk har tatt ut egenmelding. Men noen nevnte muligheten for å ta egenmelding for å få seg en gratis fridag. Det har også vært oppe flere ganger her i tråden at folk strategisk booker vaksinering på torsdager for å kunne ta langhelg fra og med fredag for f.eks å reise på hytta.

Noe av poenget er å ikke smitte kolleger f.eks med forkjølelse. Dette er åpenbart ikke tilfellet etter vaksinering.

Når en har feber er det ikke mye en duger til her i livet, da er det bedre å ta ut en egenmeldingsdag å holde senga, om en har en fysisk krevende jobb er det og ganske tafatt å prøve seg på dette med feber, og feber dagen etter vaksinen er en utrolig vanlig bivirkning, vertfall blant unge. At mange vaksinerer seg på Torsdag kan ha mye å gjøre med at kommuner ute i distriktene gjerne bare har et par vaksineringsdager i uka, typisk onsdag og torsdag, det kan derfor være strategisk å velge å vaksinere seg torsdag slik en kun trenger å ta ut en eventuell egenmeldingsdag å ta helga å komme seg på, det er ikke noe ondsinnet med dette eller forsøk på å "svindle" arbeisgiver. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (2 timer siden):

Du stusser litt på hvem dette presset kommer fram ? Virkelig, sånn seriøst ? Jeg leser hele tiden og fått med meg fra indre krets at folk "ikke vil være venner med de dem kjenner som ikke tar vaksinen" har jo lest det flere ganger også her inne , alt press fra sosiale medier, at man er taper om man ikke tar vaksinen, man er anti vaxxer, man er dum, man er ignorant, man er høyre vridd, eller denne man er en "resett leser".

Går liksom ikke bare være skeptisk lenger , eller bare rett ut ikke føle for å ta den, dette er jo bare en fake front man sier fordi man er en skjult anti vaxxer.

Du kan godt velge å ikke ta vaksinen, men du må forvente at folk har andre meninger og du må ta konsekvensen av ditt eget valg, som i dette tilfellet er veldig upopulært ( over 90% over 18 år har tatt minst 1 dose og ett annet valg). Du må regne med at folk da vil se på deg anderledes og at de tar det de selv føler er forhåndsregler. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
NortonM skrev (1 time siden):

"Presset" for å ta vaksine kommer fra alle kanter. SMK med Erna og Bent i spissen, FHI, Nakstad, media, venner, familie, kolleger, kommunen, ordføreren, kommuneoverlegen og deg selv. Ikke alle driver med direkte press, mer indirekte med "trusler".

Nabokommunen drev med press, sikkert mange andre kommuner gjorde det samme. De satt befolkningen opp på en time uten noen spørsmål. Når befolkningen ikke møtte opp gikk kommuneoverlegen og ordføreren ut i lokalavisen med pekefingeren.

I min kommune måtte vi melde oss på vaksinering. Vi fikk sms med link til timebestilling og kunne velge time til første og andre dose. Det er lov å spørre først.

 

Kjempebra utført av kommunen. Det SKAL være press. Det har aldri vært sagt at det ikke skal være noe press, hverken fra regjering eller storting. Å ta vaksinen er noe de ØNSKER at folk gjør, så de som ikke vil har bare godt av å få litt av dette presset. Om du motstår og fremdeles ikke vil ta vaksinen: Ok, men ikke kom å klag på press etterpå. 

Lenke til kommentar
Andre1980 skrev (14 minutter siden):

Du kan godt velge å ikke ta vaksinen, men du må forvente at folk har andre meninger og du må ta konsekvensen av ditt eget valg, som i dette tilfellet er veldig upopulært ( over 90% over 18 år har tatt minst 1 dose og ett annet valg). Du må regne med at folk da vil se på deg anderledes og at de tar det de selv føler er forhåndsregler. 

 

Stor forskjell på ha en mening og det å dra folk ned i søla eller tilegne dem meninger dem ikke har.

At voksne folk her inne ikke skjønner det er litt spesielt.

Endret av DaniNichi
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (24 minutter siden):

Egenmeldingene er mest sannsynlig svindel av arbeidsgiver. Bare synd det er så vanskelig å faktasjekke. Også synd at mange ser det som sosialt akseptert, bare litt "hysj hysj".

Jeg var dårlig i 3 uker etter 2. dose med pfizer... kom og gikk. plutselig veldig trøtt selv med full natt med søvn, litt vondt i halsen og generelt lite energi. Måtte dra hjem fra jobb 1 dag pga dette. Svindel vil jeg ikke kalle det. 

Lenke til kommentar

Jag hadde ikke tenkt å utdype hvorfor jeg selv ikke har tatt andre dose med vaksine, men jeg ser flere er inne på relaterte saker.

For det første glemte Lillestrøm kommune å kalle meg inn, slik at jeg selv måtte mase om å få den, og ble derfor sent ute i utgangspunktet. Kommunen lot innbyggerene velge hvilken vaksine de ville ta. Jeg valgte Pfeizer-vaksinen da andre i familien hadde tatt denne og ikke opplevd noen vesentlige bivirkninger. Dose to var booket til å settes først i oktober. Så langt så vel.

Så får jeg melding om at man har framskyndet vaksineringen og jeg får velge ny time. Dessverre ventet jeg noen få dager, og stod igjen med ett eneste tidspunkt som desverre ikke passet. Da måtte jeg vente for å se an. Uken etter skulle plutselig ungdommene vaksineres, og jeg ble dyttet ut av køen. Uken etter får jeg beskjed om at vaksinasjonsstedet er flyttet til et vesentlig mer utilgjengelig sted, og at jeg skal få Moderna-vaksinen i stedenfor. Jeg sender inn melding om at jeg fortsatt ønsker Pfizer, og må vente enda lenger. Nå hører jeg at Pfizer-vaksinene er ventet i Oktober. Altså er jeg tilbake der jeg opprinnelig var.

Noen tanker har jeg gjort meg:
- Kommunen klarer å få til automatiske meldinger på SMS om avfallshåndtering, vann- og avløp og andre saker, men klarer ikke å sikre innkalling til "livsviktig" vaksine til alle sine folkeregistrerte innbyggere.
- Kommunen lar innbyggere velge vaksine, men senere er ikke det så viktig likevel.
- Ungdommer eller andre grupper blir valgt å prioriteres, og selv om det føles litt urettferdig, er det fornuftig i kampen mot pandemien.
- I følge Bent Høie, er jeg en "etternøler".

Jeg synes det er leit å se av man skal kaste vaksiner. Jeg kunne sikkert tatt den, uten at det hadde vært noen krise, men når jeg er blitt gitt et valg, og tatt det, så skal det vel etterfølges. Jeg vet ikke hvorfor andre eventuelt har takket nei til Moderna-vaksinen. Uansett, mener jeg at man skal gi folk valgmuligheten. Jeg får inntrykk av at enkelte tror og mener så mye rart om andre, og er raske med å dømme dem. Kanskje kan min lille historie bidra til å mykne opp dette litt.

Ja, og så hadde det jo vært greit om politikere og FHI gikk så hardt ut i å signalisere at "alt er over". Jeg mener dette ikke stemmer i det hele tatt. 2/3 av befolkningen er fullvaksinert. Det er ikke i nærheten av flokkimmunitet.

Endret av Verm
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (7 minutter siden):

Stor forskjell på ha en mening og det å dra folk ned i søla eller tilegne dem meninger dem ikke har.

At voksne folk her inne ikke skjønner det er helt sykt.

Det er ikke stor forskjell på å ha en annen mening og begrunne hvorfor de har den meningen. Du må tåle at folk sier grunnen til at de sier at de er uenig med deg. Så får du handle deretter. Enten ved å lage en stor debatt/krangel som du ikke vil vinne, eller å la det gå. Du er i dette tilfellet i mindretallet ( 90% mot deg... i hvert fall 82%). 

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (29 minutter siden):

Egenmeldingene er mest sannsynlig svindel av arbeidsgiver. Bare synd det er så vanskelig å faktasjekke. Også synd at mange ser det som sosialt akseptert, bare litt "hysj hysj".

Noen egenmeldinger er sikkert det, akkurat slik det er med alle andre egenmeldinger, før og under covid. 

Andre1980 skrev (6 minutter siden):

Kjempebra utført av kommunen. Det SKAL være press. Det har aldri vært sagt at det ikke skal være noe press, hverken fra regjering eller storting. Å ta vaksinen er noe de ØNSKER at folk gjør, så de som ikke vil har bare godt av å få litt av dette presset. Om du motstår og fremdeles ikke vil ta vaksinen: Ok, men ikke kom å klag på press etterpå. 

Men å tvinge en time på folk for deretter å klage i avisa når ikke folk møter opp er idiotisk. 

Lenke til kommentar
NortonM skrev (1 minutt siden):

Noen egenmeldinger er sikkert det, akkurat slik det er med alle andre egenmeldinger, før og under covid. 

Men å tvinge en time på folk for deretter å klage i avisa når ikke folk møter opp er idiotisk. 

Slik har det vært under hele vaksinering i enkelte kommuner. Du får tildelt tid og dato for vaksinering. Andre kommuner har gjort det anderledes ved at de har åpnet opp en gruppe for vaksinering, lagt ut x antall timer og lar folk gå inne å booke selv. Er du tidlig har du masse valg, er du seiner, har du få om noen valg. Det blir ansett som at vaksinering er så prioritert at du tilpasser din egen timeplan til timen du har fått. Møte i Oslo kl. 09? Kanseller det. Og det er forsåvidt greit. Dette er en hendelse som skjer 1 gang hvert 100 år. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
5 hours ago, Snikpellik said:

Forstår ikke helt poenget i den saken. Alle kan få sjeldne bivirkninger etter vaksinasjon, både av koronavaksinene og andre, men å vaksinere seg vil likevel være det riktige valget for så godt som alle av oss. Angre på at man valgte å vaksinere seg fordi man fikk bivirkninger? Man kan ikke vite hvem som vil få denne bivirkningen på forhånd, så det gir ingen mening å angre i etterkant dersom man fikk det.

"Jeg følte på meg at det kom til å skje en ulykke da jeg gikk ut av døra i dag tidlig, og rett før jeg kom frem til jobb så snubla jeg og slo hodet i fortauskanten. Jeg hadde ikke lyst til å dra på jobb, men følte meg presset av samfunnet og omgivelsene!"

Saken tjener egentlig ikke til så mye annet enn å "bekrefte" for vaksinemotstandere at de "har rett", i deres virkelighet. Media må jo skrive hva de vil, men her er det jo ingen sak eller poeng. Det er grundig informert om bivirkninger og at noen svært få kan få alvorlige, sånn som med andre legemidler og vaksiner.

Man må forholde seg til risiko på et populasjonsnivå og ikke på et individnivå når man selv tar beslutningen om å bli vaksinert.

Jeg valgte å ikke ta ta vaksinene. C19, influensa, Flåttvaksine, osv.

Så jeg har ikke bivirkninger som mange sliter med med å ta vaksinene.

Lenke til kommentar
31 minutes ago, toreae said:

Jeg blir så imponert over ordvalget - umenneskelige. Hvis noen føler det er et umenneskelige press for å ta vaksinen, så bør han/hun snarest ta det opp med psykologen sin.

Det er ett høyt press for å ta vaksinen. Si du ikke vil ta den så finner du raskt ut det?

Får til svar: du vil dø, vil ha deg her kjetil, du sprer smitten osv.

Lenke til kommentar
toreae skrev (1 time siden):

Jeg blir så imponert over ordvalget - umenneskelige. Hvis noen føler det er et umenneskelige press for å ta vaksinen, så bør han/hun snarest ta det opp med psykologen sin.

Kanskje dette hadde vært bedre. Promotering fra begravelsesbyrå. (ikke fra Norge, just in case)

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (3 timer siden):

Noe av poenget med egenmeldinger er hvis man ikke er i stand til å jobbe skikkelig. Omtrent alle jeg kjenner har følt seg uggen etter vaksinene, men ingen så ille at de faktisk har tatt ut egenmelding. Men noen nevnte muligheten for å ta egenmelding for å få seg en gratis fridag. Det har også vært oppe flere ganger her i tråden at folk strategisk booker vaksinering på torsdager for å kunne ta langhelg fra og med fredag for f.eks å reise på hytta.

Noe av poenget er å ikke smitte kolleger f.eks med forkjølelse. Dette er åpenbart ikke tilfellet etter vaksinering.

Vel.... Dagen etter min andre dose var ikke eg i stand til noe jobbing hvertfall. 

Stigmatiserende holdning vil eg si. Man kan godt få bruk for egenmelding pga covid vaksinen. 

Man har forskjellige jobber vet du.... 

Endret av Jotun
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kjetil Lura skrev (3 timer siden):

Jeg valgte å ikke ta ta vaksinene. C19, influensa, Flåttvaksine, osv.

Så jeg har ikke bivirkninger som mange sliter med med å ta vaksinene.

Gratulerer....du er fortsatt en del av problemet vi har i Norge hvor det ikke åpnes opp grunnet for lav vaksinering samtidig som uvaksinerte havner på sykehus. 
Og du klager på folk som reiser inn og ut av landet? På tide å tenke seg litt om. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Andre1980 skrev (På 23.9.2021 den 17.42):

Det er ikke stor forskjell på å ha en annen mening og begrunne hvorfor de har den meningen. Du må tåle at folk sier grunnen til at de sier at de er uenig med deg. Så får du handle deretter. Enten ved å lage en stor debatt/krangel som du ikke vil vinne, eller å la det gå. Du er i dette tilfellet i mindretallet ( 90% mot deg... i hvert fall 82%). 

Jeg har en evne til å se ting fra flere perspektiver og ikke minste forsvare rettighetene til andre selv om jeg ikke alltid er enig.

Å det har vært såpass press på ta vaksinene synes jeg ikke er greit.

toreae skrev (På 23.9.2021 den 18.01):

Jeg blir så imponert over ordvalget - umenneskelige. Hvis noen føler det er et umenneskelige press for å ta vaksinen, så bør han/hun snarest ta det opp med psykologen sin.

Nå er jeg fullvaksinert, men for de som velger avstå er det ikke langt ifra et umenneskelig press, ordet var nok litt drøyt bruke, men i sy puter under armene nivåene man har på alt i Norge kan man anse bli støtt ut av venner, familie osv som rimelig kjipt.

Endret av DaniNichi
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...