Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Fnugle said:

Nedjustering av TISK om 10 dager er da god på vei mot mye mer normal hverdag. Restriksjoner for arrangement etc. og meteren blir nok fjernet om ikke så lenge. 

 

 

Veldig godt tegn! Regner med at restriksjoner forsvinner omtrent samtidig som dette, også håper jeg vi dropper metern og utvider 500-kohortene til 1000 eller strørre i starten av oktober om ikke enda mer frislipp. Har ikke så høye forhåpninger, men så lenge det åpner opp og ikke stenger ned igjen, om det så går litt vel sakte så er det egentlig greit for meg. 

For meg personlig er 100/200/500-kothortene på arrangement som er mest irriterende/ingripenede nå. Samt kravet om sitteplasser for alkoholservering på konserter o.l.

Klarer stort sett å leve som normalt, men merker veldig disse restriksjonene når de treffer meg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Pateia201 skrev (50 minutter siden):

Ahh så privilegert vi er. Fokus på fattige land er fortsatt skremmende lite tilstedeværende….

Her må du uttdype... hva mener du egentlig her...?!

Hvis du sikter til dose 3 for de med alvorlig svekket immunforsvar så spør jeg om vi ikke skal ta vare på våre egne først.

Hvis du sikter til mangel på vaksiner i Afrika, så bedret dette seg i Juli og August. Det ble levert over 20 millioner doser til Afrika via Covax i August. Tilsvarende de siste 4 månedene slått sammen.

Problemet er også komplekst, og ikke bare pga mangel på vaksiner:

https://www.bbc.com/news/56100076

 

 

Endret av Andre1980
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Budeia skrev (2 timer siden):

Påstanden om at de som ikke er vaksinert, kommer til å bli smittet i løpet av de neste månedene, er merkelig. 

https://www.nettavisen.no/nyheter/opptil-400-000-personer-har-takket-nei-til-koronavaksine-i-norge/s/12-95-3424180563

Da mange har vært smittet allerede, og smitten er nå nedadgående. Han sier bare hva som helst for å skremme folk til å vaksinere seg. 

Jeg oppfatter dette litt annerledes:

Sitat

Det gjør at 300.000-400.000 mennesker fort kan bli smittet og merke symptomer likevel, sier Nakstad ifølge NTB.

Jeg så ham uttale dette tidligere, og oppfattet det slik at han mener dette blir den gjenværende gruppen som "kan" bli smittet og "merke symptomer likevel", altså at det er en risiko som er høyere for disse som gruppe om de fortsatt er uvaksinert eller ikke har effekt av den, enn den er for alle andre som er vaksinert.
Jeg oppfatter det heller ikke slik at han mener det slik at det kommer til å skje skje nå i september som smitten er nedadgående, men videre fremover, gjennom vinteren osv. Ikke "fort" som hvor raskt det kommer til å skje, men at det lett kan skje for den gruppen siden de er uvaksinert, dersom de fortsetter med det.

Mange som har vært smittet har også blitt vaksinert som anbefalt, en del av disse ble smittet i fjor mens det ikke var vaksiner tilgjengelig. Dette er neppe en adskilt gruppe som utgjør en stor andel av de 400 000, men det kan være noe overlapping.
Jeg oppfatter det ikke slik at det er intensjonen å "skremme" noen til å gjøre noe de ellers ikke ville gjort. Er man i den gruppen kan det vært greit å ta en vurdering og bare få det gjort nå etterhvert. Det fins endel som bare utsetter ting, jeg har slike i min egen familie. Men noen lar seg kanskje skremme av Nakstad, dørhåndtak, værmeldingen, etc.

Endret av xRun
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Andre1980 skrev (43 minutter siden):

Her må du uttdype... hva mener du egentlig her...?!

Hvis du sikter til dose 3 for de med alvorlig svekket immunforsvar så spør jeg om vi ikke skal ta vare på våre egne først.

Hvis du sikter til mangel på vaksiner i Afrika, så bedret dette seg i Juli og August. Det ble levert over 20 millioner doser til Afrika via Covax i August. Tilsvarende de siste 4 månedene slått sammen.

Problemet er også komplekst, og ikke bare pga mangel på vaksiner:

https://www.bbc.com/news/56100076

 

 

Dose 3 blir satt på både friske og syke mennesker i flere land, argumentet om at det handler om å ta vare på syke folk er derfor ikke gyldig.
 

Lenke til kommentar
Pateia201 skrev (1 time siden):

Ahh så privilegert vi er. Fokus på fattige land er fortsatt skremmende lite tilstedeværende….

det har ikke noe for seg å tro vi kan gi bort våre Pfizer og Moderna til Afrika etc. De har i fleste tilfeller ikke logistikken til å håndtere fryse-krav og distribusjon som kreves.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
9 hours ago, Fustasjeopphengsforkobling said:

Prøv å ro ned. Dette hysteriet er ingen tjent med. Er man selv vaksinert har man svært lite å frykte. Å bli smittet vil da være nærmere ønskelig fordi det gir boost i immuniteten, og en bedre og bredere immunitet enn vaksinen gir. Det er egentlig dit man vil. At folk oppnår bred immunitet gjennom naturlig infeksjon (etter vaksinering). Da blir covid etterhvert ikke mer alvorlig enn influensa.

Restriksjoner kan du rette mot politikerne. Det er mer imot sin hensikt å sitte med en vaksinert befolkning, og samtidig opprettholde restriksjoner. Da får man egentlig et sirkelløp gående, hvor man årlig gis ny immunitet gjennom vaksinering, men hvor restriksjoner setter en stopper for at vaksineringen gir den effekten den er ment å gi. Utenom kommer jo alle mulig negative effekter for eksempelvis kulturliv, sosialliv og næringsliv ved restriksjoner.

Men når folk har forsøkt kjempe mot å ikke få viruset så kan det være utfordrende. Endring er jo noe som menneskesinnet sliter med. Mennesket føler seg tryggest med status quo og det der.

Det kan også være slik at uroen kan være bittelitt fundert i reelle hensyn. For noen kan det jo være at de forsøker holde smitten unna noen kjære med svekket immunforsvar. Mens hos de vanlige folk som du nå ser for deg at bør kunne tåle et sykdomsforløp, fordi det er så mildt som du tror.

Sykdommen er jo i seg selv noe farlig som et utgangspunkt, da man har en viss usikkerhet rundt hvorfor også en del friske yngre voksne også har dødd. Samt usikkerhet om man blir kvitt long covid.

Da er det jo ikke så rart at det kan henge urolighet igjen i folk. At noen håper på å møte en utsettelsesbonus når folk har oppnådd flokkimmunitet, og viruset kanskje gir oss fri utpå vårparten noen måneder før det sesongmessig muterer og kommer igjen.

Kan hende noen er urolige for om alpha-vaksinen er trygg nok.

Kan også hende at noen er usikre på hva slags antistoffnivå vaksinen ga dem.

Det er jo tydeligvis mange i denne verden som ikke stoler på konsensus rundt pandemien og sine myndigheter. Da kan det tenkes at det finnes en like stor flokk i andre enden av skalaen som heller ikke stoler helt på om myndighetene har rett i alt, men da med motsatt fortegn. La oss kalle det "vegrerne" i mangel på stående oppfinnsomhet.

Altså kan det tenkes det finnes en god del mennesker som av forsiktighet basert i mer forståelig uro og bortover i spekteret at pandemien har ledet til at noen opplevelser har festet seg ugunstig for at de skal kunne fungere normalt igjen med det samme. Noen få har kanskje en knekk på psyken i tillegg av ymse årsaker. Det vil alltid være forskjellige grader av robusthet i en større flokk. Noe så hverdagslig som mobbing vitner jo om det sistnevnte.

Også du tegner nå opp en A4 som du forventer at alle skal passe perfekt inn i ved covid-gjenåpning.

For mange så vil gjenåpning gå bra fordi når endringen først har skjedd så vil flertallet tilpasse seg greit. Men en bør forvente noen små grupper hvor det ikke går like greit. Tror jeg da.

Jeg er tvilende til at psykiatrien også skal klare å fange opp samtlige. Kanskje smart å sette litt covid-midler til nyansettelser i psykiatrien? Er det noe vi stadig hører om så er det ventekøer og kapasitetsmangel i psykiatrien.

Endret av G
Lenke til kommentar
Fibonacci skrev (5 timer siden):

Fremdeles ikke gjenåpning, og kriteriene for å gjøre det er fortsatt en statshemmelighet.

Gjesp.

ikke overrasket at det ikke kom noe håndfast, -derfor gadd jeg ikke engang se/høre på.

Bent Høie har gjort det til en kunstart å avholde intetsigende pressekonferanser, bare krydret med hans egne personlige morsomheter. De har til gjengjeld vært morsomme noen ganger. :mrgreen:

Lenke til kommentar
9 hours ago, xRun said:

Blirre'ke 90 i gågata snart, så får'n bare gi bånn gass på egen hånd!  :fun:

Ble nysgjerrig på om dette er et ordtak som har sklidd forbi.

Med realisme så vekket dette dessverre tanker til påkjørselterroren i Nice (July 14, 2016) og Barcelona (Aug. 17, 2017). Sorry 😐

Lenke til kommentar
7 hours ago, Fresh Prince said:

Det er mer enn nok tilgjengelige vaksiner. FHI har en halv million på lager som kommunene ikke vil ha grunnet lav oppslutning.

Og nå kunne jo pasientreiser ha spandert på ungdommen artige dagsturer for å bukt med dosene som står i fare for å gå ut på dato hos disse vaksinestasjonene som behandlet kjøledata for Pfizer og Moderna helt likt hverandre.

Alternativt litt ekspresskjøring mellom vaksinestasjonene her og nå?

Endret av G
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (37 minutter siden):

det har ikke noe for seg å tro vi kan gi bort våre Pfizer og Moderna til Afrika etc. De har i fleste tilfeller ikke logistikken til å håndtere fryse-krav og distribusjon som kreves.

Okei, nå vet jeg ikke om dette er tilfelle eller ikke. Men om dette er tilfelle så burde vi (sammen med andre land) kanskje bidra til at det faktisk er mulig å få logistikken til å gå rundt. Nei, Norge kan ikke redde hele verden, men vi kan så absolutt bidra. 

Lenke til kommentar
4 hours ago, Budeia said:

[snip]

Så kunne godt tenkt meg å si fra om dette til Nakstad, men ser det som usannsynlig at han vil høre på meg. 

Du sa noe om de som allerede har vært igjennom smitten.

Her er det sikkert også en salig blanding underkategorier.

Helsevesenet var sparsommelige våren 2020, og man måtte omtrent bli innlagt for å få covid-testet seg.

Noen uvitende til spm. om de kun hadde en forkjølelse annet enn covid-19 typen.

Noen med sterk og svak forkjølelse som er uvitende blant dem.

Noen vaksinerte og uvaksinerte blant underkategoriene der igjen.

Lenke til kommentar
2 hours ago, Andre1980 said:

Her må du uttdype... hva mener du egentlig her...?!

Hvis du sikter til dose 3 for de med alvorlig svekket immunforsvar så spør jeg om vi ikke skal ta vare på våre egne først.

Hvis du sikter til mangel på vaksiner i Afrika, så bedret dette seg i Juli og August. Det ble levert over 20 millioner doser til Afrika via Covax i August. Tilsvarende de siste 4 månedene slått sammen.

Problemet er også komplekst, og ikke bare pga mangel på vaksiner:

https://www.bbc.com/news/56100076

 

 

Under 5 prosent har fått vaksinen i Afrika. Så det er et gapende "tørst monster" det der.

Tviler på at å gi vekk våre få doser monner særlig for flokkimmunitetsoppnåelsens skyld.

Så man blir vi stående igjen med om man skal hjelpe en vestlig eller en afrikaner pr. dose.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/34BMBe/mener-norge-har-overbetalt-massivt-for-vaksinene

Endret av G
Lenke til kommentar
1 hour ago, Pateia201 said:

Dose 3 blir satt på både friske og syke mennesker i flere land, argumentet om at det handler om å ta vare på syke folk er derfor ikke gyldig.
 

Nja Norge er nå treige i det meste da. Er jo helt uaktuellt å gi 3.dose til hvem-som-helst foreløpig da.

Lenke til kommentar
50 minutes ago, Mr.M said:

ikke overrasket at det ikke kom noe håndfast, -derfor gadd jeg ikke engang se/høre på.

Bent Høie har gjort det til en kunstart å avholde intetsigende pressekonferanser, bare krydret med hans egne personlige morsomheter. De har til gjengjeld vært morsomme noen ganger. :mrgreen:

Jens Stoltenberg er nå en autoritet i høyeste klasse, på intetsigenhet. Faktisk ikke morsom en gang med sine vri seg unna reporters/stortingsrepresentants spm. gang etter gang etter gang. Med sin god dag mann økseskaft retoriske hersketeknikk.

Edit:

Mulig dette er off-topic. Ser det modereres nå.

Endret av G
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...