Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Morromann skrev (7 minutter siden):

De kan vel ikke stå der og si at nå skal vi ha dugnad for Kari Jaquesson og Charter-Svein?

Det lages rikelig med dokumentarer om "My 600 lb life", der publikum heier på de overvektige og føler med dem. Så hvorfor ikke en dokumentar om Charter-Svein? Men dere legger vel merke til at det er mange anti-vaksere som ikke tar opp sykehusplasser. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 hours ago, Morromann said:

 De kan spare seg det og heller rydde litt på kontorene sine for å gjøre de klare til etterfølgerne. Erna har sikkert en del ting hun skal flytte ut av statsministerboligen regner jeg med så de bør heller gjøre det enn å holde oss for narr med flere innholdsløse pressekonferanser.

Ærlig talt det er spikret at landet skal ha et forretningsministerium, under en slik overgang med regjeringsskifte. Statsministerbolig er noe mer symbolsk noe. Politi greier nok å ha oppsikt rundt andre boliger også den korte tiden du mener vi skal vente før "hun sparkes ut". Snakke seg om type forrakt for systemet det jobbes etter 🙄

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/hva-er-et-forretningsministerium/id2871487/

Endret av G
Lenke til kommentar
Budeia skrev (15 minutter siden):

Det lages rikelig med dokumentarer om "My 600 lb life", der publikum heier på de overvektige og føler med dem. Så hvorfor ikke en dokumentar om Charter-Svein? 

Har det ikke allerede vært en da? Eller flere? Er det ikke det han er kjent for? Kjent for å være kjendis?

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
3 hours ago, Theo343 said:

Tredje dose i løpet av vinteren høres fantastisk ut. Jeg blir varm om hjerterota med tanken på alle som da kan føle seg trygge mot jul selv med underliggende tilstander.

Håper man da kan velge om man får Pfizer eller Moderna. Hørte i dag at moderna har problemer med renhet på vaksinene sine? Noe gummistoffer? Bare snakjk i lunsjen.

Det trekker nå litt ut da spm., men det låses ikke for noe aldri. Synd at Norge er så opphengt i "kun" de svakeste, når man kanskje burde ha hatt en omgang flokkimmunitet til. Men dette er vel så usikre spm. at omtrent ingen kan spå det.

Quote

Folkehelseinstituttet mener det foreløpig ikke er grunnlag for å tilby en tredje dose koronavaksine. Storbritannia mener noe annet og skal gi ekstradose til 30 millioner mennesker.

https://www.nrk.no/norge/fhi-vil-ikke-tilby-en-tredje-dose-til-eldre-og-spesielt-utsatte-1.15654068

Endret av G
Lenke til kommentar
Morromann skrev (17 minutter siden):

Er det ikke det han er kjent for? Kjent for å være kjendis?

Ja, reality-kjendis. Men han får vel ikke være med på noe slikt mer etter at han har blitt upop. 

De har nå sagt at de sløyfer nivå 4, og går til en ordning med økt beredskap. Hvis det ikke er noen gode nyheter i morgen, blir det skuffende. 

Lenke til kommentar
2 hours ago, Simen1 said:

Aner ikke, men i deres tilfelle ville jo en test mot influensa hjulpet mye. Finner de influensavirus så blir det jo det en veldig sannsynlig årsak for symptomene. Dobbeltinfeksjoner kan jo forekomme, men sannsynligheten er nok liten.

Her kunne de tjent en slant på å tipse media dersom det viste seg å være influensa. Ser for meg Dagbladet-overskriften "Influensa oppdaget i Norge", eller andre rariteter.

Endret av G
Lenke til kommentar
Pateia201 skrev (2 timer siden):

Jeg syns det er helt forjævlig å tenke på at antivaxxere tar opp mye av sykehusene sin kapasitet. Håper de blir nektet hjelp ved smitte i fremtiden....

Jeg synes også det er helt forjævlig å tenke på at folk med usunn livsstil tar opp mye av sykehusene sin kapasitet. Håper at overvektige med BMI på over 28 blir nektet hjelp ved hjertesykdom og diabetes i fremtiden. 

Selvsagt bør også røykere nektes hjelp dersom de får lungekreft. Hvorfor skal de som har valgt å utsette seg for risikoen med å røyke ha rett på å ta opp sengeplass på sykehus?

De som drikker alkohol bør videre også nektes hjelp hvis de får leverproblemer eller utvikler alkoholisme. Dette er jo ene og alene deres egen feil. Så ikke pokker om disse skal ha rett på helsehjelp slik at folk som har levd perfekte liv muligens må stå i helsekø.

 

Endret av basillen
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
basillen skrev (48 minutter siden):

Selvsagt ikke. Det var ment sarkastisk. Jeg bare reagerer på holdninger enkelte har om at de som ikke tar vaksinen bør nektes legehjelp. Noe som jeg synes er en helt forkastelig holdning.

Hvorfor er dette en forkastelig holdning? Overvekt smitter ikke over til andre.

Overvekt er også noe man i større grad kan gjøre noe med selv, om man blir smittet av covid er derimot en annen sak.

Og sist men ikke minst, hvorfor skal folk ikke ta vaksinen? Jeg syns det er en forkastelig holdning å ikke ta vaksinen. 

Lenke til kommentar
G skrev (40 minutter siden):

Forsker mener covid alltid vil prege «Generasjon Z»
For noen er det 11. september. For andre er det den kalde krigen. For de unge som vokser opp i dag, er det Covid. Pandemien vil alltid prege dagens unge, ifølge forsker.

...

https://www.nrk.no/urix/forsker-mener-covid-alltid-vil-prege-_generasjon-z_-1.15653695

Husker nøyaktig hvor jeg var i minuttene rundt kl. 15:03 norsk tid 11. september 2001 ja. Det er en hendelse en gjerne husker enten en vil eller ikke, omtrent som mange husker akkurat hvor de var da Kennedy ble skutt. Jeg er ikke sikker på hvor mye det preger meg, eller dem, i hverdagen.

Endret av xRun
typo
Lenke til kommentar
Pateia201 skrev (23 minutter siden):

Hvorfor er dette en forkastelig holdning? Overvekt smitter ikke over til andre.

Overvekt er også noe man i større grad kan gjøre noe med selv, om man blir smittet av covid er derimot en annen sak.

Og sist men ikke minst, hvorfor skal folk ikke ta vaksinen? Jeg syns det er en forkastelig holdning å ikke ta vaksinen. 

Jeg er helt enig med deg i at folk bør ta vaksinen. Jeg er fullvaksinert, og min tolv år gamle sønn tok vaksinen i går. Men det faktum at man kan bli smittet har ingen ting med saken å gjøre. Det vi snakker om er hvorvidt uvaksinerte bør nektes legehjelp eller ikke da det det var dette du mente de ikke burde få. Og det er her jeg er fullstendig uenig med deg. Ikke minst er dette et komplett brudd med den hippokratiske ed. At det faktisk går an å ha et slikt menneskesyn er egentlig ganske så sjokkerende.

Som sagt - jeg er helt enig i at man reduserer risikoen for alvorlig Covid-19 sykdom ved å ta vaksine. Akkurat som at man reduserer risikoen for hjerteproblemer og diabetes ved å spise sunt og holde seg i form. Men hvis du først skal nekte en gruppe helsehjelp, så hvorfor ikke andre også? De usunne kan jo faktisk ta opp mye kapasitet i helsevesenet med sine selvpåførte helseproblemer. Bare tenk på hvor mange som får helseproblemer grunnet sigaretter for eksempel. Og sigaretter gjør også skade på andre i form av passiv røyking.

Endret av basillen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (11 timer siden):

Politikere kan ikke bestemme at en pandemi er over eller ikke. De vil gjerne, vi vil gjerne, men viruset driter i det. 

Leser at sykehusene i et område i Canada (Alberta) er under svært hardt press nå; u- og delvaksinerte pasienter renner inn og sender kapasiteten i kne. 

Såvidt jeg kan se har Alberta omtrent samme vaksinasjonsgrad som Norge. Siden det er kaos der og ikke her så må det vel være noe med etterlevelse av smitteverntiltak osv som gjør at det har sklidd ut.

For å si det sånn, det kan godt hende at pandemien er over i Lofoten, på Dovre og i Sirdal. Sannsynligvis er den det. Men at byene våre skal klappe i henda og si "dett var dett", det er jeg redd kommer til å slå tilbake på oss i løpet av høsten og vinteren. 

Jeg kan støtte opp om å avvikle nasjonale tiltak. Men la kommunene beholde muligheten til å følge opp lokalt der det trengs.

 

Pandemien virker da så godt som over i Oslo også.

Jeg holder med ene virologen til FHI som frykter årets influensa sesong mer..

Får se om alle plutselig klarer tåle massive dødsfall som kan komme da eller om det skal bli like paniske tilstander som rundt covid dødsfall.

 

Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...