Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Maabren skrev (15 timer siden):

Det du surrer om er seigpininga til erna & co. Eg snakker om å oppnå lågt smittepress ved å stoppe smitten på grensa samt slå ned smitten lokalt ved behov. Ved lågt smittepress(under 50 smitta pr uke) kan man nærmast leve som normalt og slippe nedstenging type erna & co. Det beste er at mutasjonane blir færre og man kan oppnå at corona-viruset dør ut.

OK, jeg forstår hva du mener og tar selvkritikk på at jeg kanskje misforstod . Men nå er det ganske så klart at coronaviruset ikke lar seg utryddedet er av den type virus som sprer seg såpass hurtig i omgang i likhet med andre coronavirus som heller ikke las seg utrydde, selv om disse andre coronavirusene er langt mer harmløse og i sjelden grad fører til dødsfall og innleggelse annet enn hos de med dårlig immunforsvar(og slik er jo covid-19 verre for de som ikke er vaksinerte). Jeg skulle ønske det lot seg gjøre jeg også men vi må desverre innse at det nå er helt urealistisk. Viruset har for stor utbredelse over hele jordkloden til at et slikt mål kan oppnås. Selv ikke Australia med sin knallharde nedstenging og grensekontroll har klart å holde det ute. Det "sniker " seg inn i kandet igjen hele tiden. 

Endret av Morromann
formuleringer ble misforstått og fører til unødig diskusjon om begrep. skrev opprinnelig "som en slags seig forkjølelse" innenfor konteksten av det å være vaksinert men det var kun en formulering og ikke ment bokstavelig.
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (10 timer siden):

Et annet problem er at de innlagte krever såpass mye ressurser at sykehusene ikke kan levere vanlig drift og yte de tjenestene de skal.

De skal snues flere ganger daglig og når man vet de med høy bmi ofte er de som legges inn så skjønner man at 2 sykepleiere kan ikke gjøre den jobben.

Med tanke på smittervern er det ikke så lett for sykepleier skifte fra et jobb sted til et annet, så de må jobbe kun med covid under skiftet sitt noe som også legger press på kapasiteten.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Morromann skrev (1 time siden):

Men nå er det ganske så klart at coronaviruset ikke lar seg utrydde

Nakstad sier at de gamle virusene (britisk og sør-afrikansk variant) ikke lenger finnes i prøvene. Og det samme vil jo etter hvert skje med "delta". Sånn sett er det en merkelig påstand at mutasjonene ikke forsvinner. Om det etterhvert blir snillere mutasjoner, er jo ikke det noe å bry seg om. Men de som hører til hemmelige organisasjoner, har kanskje informasjon om at det vil "dukke opp" like mange dårlige mutasjoner neste år som i år. Det er klart. 

Noe av det verste med å være pleier på en slik avdeling, må være å svette i mange timer i en plastfrakk. Men det er en litt merkelig logikk å slutte fordi det føles som en krigstilstand. Tenk hvis sykesøstrene under Krim-krigen skulle sagt "duh, det her føles som en krigstilstand og vi må gå rundt i upraktiske klær. Vi stikker hjem". 

Slår man opp på grunnen til at operasjonleger bruker ansiktsmaske, står det at grunnen er todelt. En ønsker både at ingenting skal komme fra legens ansikt til operasjonssåret, men en ønsker heller ikke at det skal komme dråper o.l. ifra operasjonssåret til legens ansikt. Dermed er det ikke kun med tanke på smitte at operasjonsleger bruker masker/munnbind. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Budeia skrev (20 minutter siden):

Noe av det verste med å være pleier på en slik avdeling, må være å svette i mange timer i en plastfrakk. Men det er en litt merkelig logikk å slutte fordi det føles som en krigstilstand. Tenk hvis sykesøstrene under Krim-krigen skulle sagt "duh, det her føles som en krigstilstand og vi må gå rundt i upraktiske klær. Vi stikker hjem". 

Det har nok mye med slitet å gjøre. Det kan være veldig slitsomt etter uker og måneder å ikke bare gå slik, men all løftingen og snuingen av pasienter en gjerne har mange flere av i slike perioder. For de som jobber på avdelinger hvor det dør pasienter omtrent daglig, flere om dagen, og en del totalt unødvendig når vaksiner har vært tilgjengelig en stund, så er det utvilsomt både frustrerende å ikke kunne redde dem, og emosjonellt slitsomt med død på død også. Ansiktene til pårørende er heller ikke lett å ignorere når de kommer. Skjønner godt at en del av dem slutter, det er ikke alle som takler det like bra, spesielt når det er en uvanlig situasjon som trekker ut i tid, og som de ikke så for seg når de tok jobben flere år tidligere.

Endret av xRun
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

regjeringen har med seg ferske innspill fra Helsedirektoratet når de på nytt skal vurdere om det er på tide å gå til trinn fire i gjenåpningen – eller om det lønner seg å vente.

Svaret kommer antagelig på en pressekonferanse klokken 12.15 onsdag.

https://www.nrk.no/norge/_-utviklingen-i-andre-land-er-det-som-i-storst-grad-kan-pavirke-gjenapningsplanene-1.15588910

Lenke til kommentar
Sitat

Det siste døgnet er det registrert 273 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 27 flere enn forrige tirsdag. De siste sju dagene er det i snitt registrert 227 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 175, så trenden er fortsatt stigende.

Tirsdag var 22 koronapasienter innlagt på sykehus, to færre enn mandag. Foreløpige tall viser at 799 koronasmittede personer er døde i Norge siden mars i fjor.

Sitat

Nå har 63,3 prosent av befolkningen fått første dose av koronavaksinen og 32,3 prosent er fullvaksinerte med to doser. Om man kun regner innbyggere over 18 år, er andelen vaksinerte henholdsvis 79,7 og 40,7 prosent. Til sammen er det nå satt 5,15 millioner vaksinedoser i Norge.

Sitat

Antall satte vaksinedoser: 5.153.292
Antall med dose 2: 1.740.800
Antall med dose 1: 3.412.492
Prosent av befolkning (dose 2): 32,33 %
Prosent av befolkning (dose 1): 63,38 %

Sist oppdatert: 26/07/2021Kilde: FHI

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Blir en tredje dose tema på pressekonferansen tro? Det er jo nå godt over et halvt år siden de første vaksinene ble satt og om effekten faller etter et halvt år vil de eldste og sårbare igjen være utsatt og vi kan ikke risikere å rykke tilbake til start.

Om det skulle bli så vil man selvfølgelig måtte utsette andredosene til de unge personene som gjenstår i vaksineringen for å gi tredjedosen de de eldste, men det tåler vi når det er snakk om personer som ikke er i risikogrupper.

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå kan fastlegen teste deg for å avgjøre om du kun trenger én vaksinedose
https://www.ao.no/na-kan-fastlegen-teste-deg-for-a-avgjore-om-du-kun-trenger-n-vaksinedose/s/5-128-145183

Sitat

Fra mandag er det mulig å ta en test hos fastlegen for å slå fast om du har hatt korona og kun trenger én vaksinedose.

Du trenger kun én vaksinedose for å være fullvaksinert hvis du har hatt korona tidligere

Hvis du tror du har vært smittet, men ikke er testet, kan du nå bestille en antistoff-test hos fastlegen. Den vil vise om du har antistoffer mot covid-19 i kroppen og altså slipper unna med én vaksinedose.

Du kan også ta antistoff-testen hvis du har fått påvist korona i utlandet. Da vil ikke testresultatet være registrert i Norge. Du må kunne dokumentere at du har hatt korona før for å regnes som fullvaksinert etter første dose.

Sitat

Disse kan ta testen

Det er Helse- og omsorgsdepartementet som på bakgrunn av råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har gjort en forskriftsendring hvor det åpnes for bruk av antistoff-tester. Endringen trådte i kraft forrige uke.

Lege i Folkehelseinstituttet, Joakim Øverbø, presiserer at testen kun er aktuell for personer som ikke allerede er vaksinert. Du trenger heller ikke å ta den hvis du har fått påvist korona i Norge. Da er testresultatene allerede registrert hos FHI.

– For de aller fleste er det ikke nødvendig å ta en antistoff-test, og jeg vil oppfordre folk til å sjekke om de kan ha nytte av en slik test før de kontakter fastlegen, sier Øverbø til NTB.

Antistoff-testen er altså ment for personer som mistenker at de har hatt korona, men ikke har fått det påvist, og for alle som har testet positivt for korona i utlandet. I så fall må du vente i tre uker etter den positive koronatesten før du tar en antistoff-test.

Sitat

Grønt koronasertifikat etter én uke

Du regnes som fullvaksinert etter én uke hvis antistoff-testen viser at du har hatt korona og du har tatt én vaksinedose. Dermed får du også grønt koronasertifikat.

Motsatt vil du ikke få grønt koronasertifikat hvis du lar være å ta vaksine etter en antistoff-test som viser at du har hatt korona. Grunnen til det er at testen ikke viser når du var smittet. Du må ha vært smittet i løpet av de siste seks månedene for å være regnet som beskyttet etter koronasmitte.

Testen kan tas hos fastlegen, på et kommunalt helsesenter eller en på en privat helseinstitusjon. Når testen er tatt, kan du få første vaksinedose. Hvis du vet når du ble smittet, bør du likevel vente i tre måneder fra du fikk positiv test til du tar vaksinen.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (3 minutter siden):

Nå kan fastlegen teste deg for å avgjøre om du kun trenger én vaksinedose
https://www.ao.no/na-kan-fastlegen-teste-deg-for-a-avgjore-om-du-kun-trenger-n-vaksinedose/s/5-128-145183

 

Viktig at fleste mulig gjør det slik at man kan spare eventuelle unødige vaksinedoser som da kan avses til den tredje verden. Eller bruks til tredjedoser? Jeg er litt på jordet her, men første- og andredoser er helt like eller er de forskjellige?

Om flere trenger kun en dose vil det gi fortgang i den etterlengtede gjenåpningen isåfall.

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
10 hours ago, Morromann said:

OK, jeg forstår hva du mener og tar selvkritikk på at jeg kanskje misforstod . Men nå er det ganske så klart at coronaviruset ikke lar seg utrydde; akkurat som vanlige forkjølelsesvirus ikke lar seg utrydde. Jeg skulle ønske det lot seg gjøre jeg også men vi må desverre innse at det nå er helt urealistisk. Viruset har for stor utbredelse over hele jordkloden til at et slikt mål kan oppnås. Selv ikke Australia med sin knallharde nedstenging og grensekontroll har klart å holde det ute. Det "sniker " seg inn i kandet igjen hele tiden. 

Jeg reagerer bittelitt på hvordan du kan forsvare at det kun er en seig forkjølelse. Hva er dette basert på, egne observasjoner på et lite utvalg venner og bekjente?

Her kunne du godt ha gitt oss litt bakgrunnsinformasjon gjerne i form av forskningsartikler elns. Dersom du har slike forskningsartikler så må det jo være viktig å dele dem med omverdenen slik at vi kan omvende oss?

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har ikke skrevet det noe sted i innlegget. Ikke noe sted har jeg skrevet at covid-19 som jeg kjenner 4 personer som har død av kun er en "seig forkjølelkse". Jeg skrev at viruset er her for å bli og at det ikke forsvinner.

Beslektet med forkjølesesvirus, ja det er det men ikke et vanlig forkjølkesesviurus.

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, Morromann said:

Jeg har ikke skrevet det noe sted i innlegget. Jeg skrev at viruset er her for å bli og at det ikke forsvinner.

Nei jeg vet at du ikke skrev det i dette innlegget, men du har skrevet det nokså nylig, muligens i går eller for få dager siden i et annet innlegg. Men det går jo stort sett i det samme da med tolkningen du gjør av hvordan det utarter seg, hvordan vi har det.. Det dukker nok opp igjen at du kaller det en seig forkjølelse eller liknende snart. Kan godt forsøke å lete det innlegget fram om du var i tvil over hva du har ytret? Jeg gadd ikke å ta dette opp i går.

Endret av G
Lenke til kommentar
19 hours ago, Morromann said:

Ja, det er jeg klar over, men vil man da fortsatt basere politikken på antall positive tilfeller? Vi vet nå at vaksinen virker mot alvorlig sykdom og død, men den virker ikke mot det å teste positivt på en PCR-test, og det er jo nettopp disse testene som man baserer hele smittevernspolitikken på. Vil man da slutte med TISK og daglige oppdateringer på hvor mange som er registrert som smittede? Som sagt så vet vi nå at man kan få corona selv om man er fullvaksinert, men sannsynligvis er det ikke verre enn en seig forkjølelse en ukes tid og det er ikke noe man stenger ned samfunnet for. Jeg er ikke redd for en seig forkjølelse, jeg hater selv å være forkjølet, men jeg synes ikke samfunnet bør bygge en mur rundt meg for å forhindre at jeg får det. Jeg kan leve med det en uke i livet. Men lockdown i større eller mindre grad i flere år - det er noe annet.

Nakstad sier det vil bli en fjerde bølge til høsten. Klart det blir det; det er alltid bølger av virus. Men er det snakk om alvorlige bølger som krever forandring av samfunnet?

Her fant jeg innlegget ditt. Det står til og med at du er over det verste her etter en uke.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når man er fullvaksinert, ja,, til en viss grad men ikke når man er uvaksinert. Selvfølgelig er det et farlig virus for uvaksinerte i risikosonen og det vet du veldig godt at jeg mener også. Du har fulgt meg i denne diskuisjonen og vet veldig godt og utmerket hva jeg mener om den saken. "Seig forkjlelse" var en dum formulering og jeg har derfor redigert det for at man ikke skal måtte lage diskusjoner om misforståelser basert på forumleringer.

Endret av Morromann
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...