Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Kjetil Lura skrev (5 timer siden):

Det er ikke det som er problemet. Coronapass stopper ikke smitten, smitten stoppes om folkens kan ta pause

Det er ingen som tror at coronapass stopper smitten, det skal la folk få leve et mest mulig normalt liv fremfor å fortsette "pausen" vi har hatt i halvannet år, mens vi fortsatt har kun en tredjedel fullvaksinerte. De inngripende restriksjonene kan kun være midlertidige inntil løsningen i form av vaksinasjon er på plass. Smitten kan stoppes lokalt, som det ble gjort i Australia, men viruset sirkulerer rundt i alle verdens kriker og kroker og vil ikke stoppes globalt, den vil etterhvert snike seg tilbake, som den har gjort i Australia. 

Hva gjelder krav til vaksinasjon blant helsearbeidere er jeg mer usikker. Man må selv få lov til å velge om man vil vaksineres, men man må samtidig ta ansvar for å beskytte sine pasienter. Dvs. om man ikke vil vaksineres bør man neppe jobbe med noen i risikosonen. Jeg hadde blitt rimelig forbannet om et av mine eldre familiemedlemmer ble smittet på sykehuset av en lege eller sykepleier som ikke ville bli vaksinert, og familiemedlemmet mitt ble alvorlig syk eller døde. Og så er spørsmålet i neste omgang, hvor mye må man tilrettelegge for ansatte i helsevenenet som ikke kan jobbe med pasienter fordi de ikke vil vaksineres? Det er vel begrenset behov for en sykepleier som ikke kan ha nærkontakt med pasienter. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
4 hours ago, DaniNichi said:

Fordi de ønsker full kontroll de tør bare ikke si det..

Jeg er ikke for rep. siden i USA, men er det en ting jeg forstår 100% så er det right to keep and bear arms.

Etterretningsloven..DLD.. Nettkontroll..Covid tiltak eks med at de prøver innføre grunnlovsstridig ting som portforbud,vaksinepass..Lister er lang..

Politiet  er jo noe helt for seg selv også

Kastet jødene til nazistene, de arresterte homofile/lesbiske en årrekke å rett ut laget livet surt for dem så mange tok livet sitt, de har sørget for at Norge har hatt Europas høyeste dødsfall rundt narkotika i en årrekke med sin lobbyvirksomhet og bruken av NNPF, nei beklager jeg stoler ikke på slike mennesker som ikke klarer ha et korrekt moralskt kompass.

Eneste som jeg hadde stolt på er et direkte demokrati som Sveits der folket bestemmer i langt større grad.

Er enig i mange av disse tingene men akkurat rundt vaksine tror jeg ikke de har så mange slike motiver.

Lenke til kommentar
Sitat

Det siste døgnet er det registrert 330 nye koronatilfeller i Norge. Det er 135 flere enn forrige mandag, og det høyeste smittetallet på en enkelt dag siden 1. juni. De siste sju dagene er det i snitt registrert 223 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 166, så trenden er stigende.

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
8 hours ago, Kjetil Lura said:

Så coranapasset er ikke laget for å stoppe c19?

Hadde folk tatt pause? ol , em osv.

Smitten i finland har gott opp på grunn av em....

Hva med de andre landene som var med i em.🙂

Er det en konspirasjonsidé?

Det finnes vel også muligheten for at det ikke går å lage vaksinen for korona 100 % med dagens teknologi? Eller dagens nivå av erfaring med vaksinasjonsteknologien sånn alternativt sett?

Lenke til kommentar

Stor oppslutning om koronavaksine blant helsepersonell
https://www.fhi.no/nyheter/2021/stor-oppslutning-om-koronavaksine-blant-helsepersonell/

Sitat

En stor andel av helsepersonell i Norge har allerede tatt koronavaksine. Blant de som hittil ikke er vaksinert, ønsker også det store flertallet å ta vaksinen. Dette kommer frem i en spørreundersøkelse gjennomført i sommer.

På oppdrag fra FHI ble det fra 16. til 30 juni i år gjennomført en spørreundersøkelse blant helsepersonell om deres syn på koronavaksine. Det fullstendige tallmaterialet skal gjennomgås noe senere i sommer, men trendene i dette materialet er tydelige.

Sitat

Blant de 3886 respondentene var det hele 97 prosent som sa at de enten allerede hadde tatt vaksinen (82%) eller kommer til å ta koronavaksine når de får tilbud om den (15%). 

Deilig. Vi trenger kanskje ikke en gang gjøre den obligatorisk for helsepersonell her i landet slik som med andre vaksiner siden oppslutningen er så stor. 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
14 minutes ago, Snikpellik said:

Stor oppslutning om koronavaksine blant helsepersonell
https://www.fhi.no/nyheter/2021/stor-oppslutning-om-koronavaksine-blant-helsepersonell/

Deilig. Vi trenger kanskje ikke en gang gjøre den obligatorisk for helsepersonell her i landet slik som med andre vaksiner siden oppslutningen er så stor. 

Du mener at vi har råd til å plassere noen av de ansatte som motsetter seg vaksinering som daukjøtt i helsevesenet?

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (1 minutt siden):

Du mener at vi har råd til å plasser noe av de ansatte som motsetter seg vaksinering som daukjøtt i helsevesenet?

Når det er såpass få som 3%, så ja - det kan vi faktisk. Det har vi alltid gjort. Det ideelle er selvsagt at 100% tar den, men det er kanskje ikke mulig å oppnå. Om man gjør den obligatorisk vil kanskje disse magre 3% slutte uansett, og kanskje en effekt av å gjøre den obligatorisk vil føre til at noen flere av prinsipp ikke vi ta den. Så jeg tror ikke det ville gjort noen særlig forskjell.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
21 minutes ago, G said:

Du mener at vi har råd til å plassere noen av de ansatte som motsetter seg vaksinering som daukjøtt i helsevesenet?

Nå er det ganske mye arbeid i helsevesenet som ikke innebærer «pasientkontakt med risikogrupper», så er ikke akkurat snakk om «daukjøtt»…. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
8 minutes ago, M98kF1 said:

Nå er det ganske mye arbeid i helsevesenet som ikke innebærer «pasientkontakt med risikogrupper», så er ikke akkurat snakk om «daukjøtt»…. 

Det kommer jo an på smitterisikobildet det. Dersom personen omtrent ikke er plasserbar pga. at hele sykehuset kan spre smitten videre til disse risikopasientene, samt at mange personer får en sykdom som kan gi alvorlige mén..

Endret av G
Lenke til kommentar

Immundempende medisiner gir koronavaksinen dårligere effekt
Forskere i Norge jobber nå for å finne en løsning. En del av prosjektet går ut på å gi en tredje vaksinedose til blant annet MS-pasienter.

Personer med sykdommer som MS, revmatiske lidelser, tarmsykdommer, autoimmune sykdommer, lymfekreft, eller mennesker som har fått organer transplantert, bruker gjerne immundempende medisiner.

For noen sykdommer hjelper medisinen til at immunsystemet ikke angriper kroppen, mens det for andre er en medisin som bidrar til å holde sykdommen i sjakk.

Forskning fra Israel og Norge viser at pasienter som går på noen av disse medisinene, får lite, eller ingen antistoffer mot koronaviruset. Selv etter to vaksinedoser.

Medikamentene det er snakk om er Rituksimab og medisin fra merkevarenavnet Gilenya.

Svein Erling Tysvær har MS og går på immundempende behandling. Uten medisinene hadde han ikke klart å være i full jobb.

Han er fullvaksinert mot korona, men vet ikke om han har utviklet antistoffer mot viruset.

<snip>

https://www.nrk.no/norge/pasienter-pa-immundempende-medisiner-har-darligere-effekt-av-koronavaksinen-1.15585562

Endret av G
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Om 100% helsearbeidere tok vaksina ville forsatt ca 10 % bli smitta og eventuellt smitte vidare. Man må forsatt holde smittepresset lågt for å ha ein sjans mot corona-viruset samt håpe på at det ikkje oppstår ein enda verre mutasjon som vaksinen ikkje greier å beskytte mot. Di minst inngripande verktøya er i så måte å stoppe smitten på grensa samt slå ned lokale utbrudd med nødvendige tiltak. Om vi må holde på slik i 1 år eller 3 år til betyr lite i forhold til konsekvensane av frislepp og "lære å leve med corona-viruset". Høgt smittepress gir fleire mutasjoner og fare for at ein riktig stygg mutasjon dukker opp.

Lenke til kommentar

<snip>

Kritiserte skjevfordeling
Thorheim har tidligere uttalt seg kritisk mot skjevfordelingen av vaksiner til sentrale strøk med et høyt smittetrykk.

– Vi har nå fått små og store utbrudd over hele landet, både i større byer og små kommuner. Men man har klart å slå ned de utbruddene uten å rope på å bli prioritert i vaksinekøen. Jeg mener at Oslos ledelse nå må få til det samme som man har klart i resten av landet, sa Thorheim til VG i mars.

Nå vil han derimot prøve å sørge for at Vesterålens kommuner er bedre rustet mot viruset i tiden som kommer.

– Du har selv vært kritisk mot dette, har du ombestemt deg?

– Jeg har vært imot at vi politisk skal bestemme skjevfordeling. Men når det var et så tydelig faglig råd som skulle føre til at alle skulle komme bedre ut av pandemien, så må man selvfølgelig gå med på det. Nå er heldigvis den perioden snart over, så i august vil Nordland få flere vaksiner.

– Hvordan skal flere vaksiner hjelpe når smitteutbruddet allerede er såpass stort?

– Som sagt, dette bør gjøres hvis det er en vedvarende situasjon, og man ikke få ned smitten. Men det som er bra, er at de sårbare gruppene allerede er vaksinert, og jeg håper at det slås ned lokalt. Vi kan derimot ikke ha regioner med lav vaksinasjonsgrad.

FHI har tidligere uttalt at allerede fra uke 29, altså forrige uke, har skjevfordelingen blitt avviklet.

<snip>

https://www.nrk.no/nordland/bard-ludvig-thorheim-vil-ha-flere-koronavaksiner-til-vesteralen-etter-smitteutbrudd-1.15588263

  • Liker 1
Lenke til kommentar

5. juli besluttet regjeringen å utsette innføringen av trinn 4 i gjenåpningsplanen av Norge, etter råd fra Helsedirektoratet og FHI.

Da sa regjeringen at overgangen til trinn 4 kan tidligst skje i slutten av juli eller begynnelsen av august.

Mandag har Helsedirektoratet sendt oppdaterte vurderinger og anbefalinger til Helse- og omsorgsdepartementet, forteller assisterende helsedirektør, Espen Nakstad til NRK.

<snip>

https://www.nrk.no/norge/helsedirektoratet-leverte-nye-vurderinger-om-gjenapning-mandag-1.15588080

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, G said:

5. juli besluttet regjeringen å utsette innføringen av trinn 4 i gjenåpningsplanen av Norge, etter råd fra Helsedirektoratet og FHI.

Da sa regjeringen at overgangen til trinn 4 kan tidligst skje i slutten av juli eller begynnelsen av august.

Mandag har Helsedirektoratet sendt oppdaterte vurderinger og anbefalinger til Helse- og omsorgsdepartementet, forteller assisterende helsedirektør, Espen Nakstad til NRK.

<snip>

https://www.nrk.no/norge/helsedirektoratet-leverte-nye-vurderinger-om-gjenapning-mandag-1.15588080

Håper på nok en utsettelse siden vi har stigende trend. Bør egentlig ta et steg tilbake. Er lenge igjen til majoriteten er fullvaksinert 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 time siden):

Når det er såpass få som 3%, så ja - det kan vi faktisk. Det har vi alltid gjort. Det ideelle er selvsagt at 100% tar den, men det er kanskje ikke mulig å oppnå. Om man gjør den obligatorisk vil kanskje disse magre 3% slutte uansett, og kanskje en effekt av å gjøre den obligatorisk vil føre til at noen flere av prinsipp ikke vi ta den. Så jeg tror ikke det ville gjort noen særlig forskjell.

100 prosent er utopi å oppnå. 97 prosent er faktisk langt over forventet 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Maabren skrev (1 time siden):

Om 100% helsearbeidere tok vaksina ville forsatt ca 10 % bli smitta og eventuellt smitte vidare. Man må forsatt holde smittepresset lågt for å ha ein sjans mot corona-viruset samt håpe på at det ikkje oppstår ein enda verre mutasjon som vaksinen ikkje greier å beskytte mot. Di minst inngripande verktøya er i så måte å stoppe smitten på grensa samt slå ned lokale utbrudd med nødvendige tiltak. Om vi må holde på slik i 1 år eller 3 år til betyr lite i forhold til konsekvensane av frislepp og "lære å leve med corona-viruset". Høgt smittepress gir fleire mutasjoner og fare for at ein riktig stygg mutasjon dukker opp.

Men økonomien da? Hvordan skal den overleve 3 år med repeterende nedstenginger av bedrifter og arbeidsplasser? Hvordan skal det gå med den psykiske helsen i samfunnet? Verdiskapningen? Tilliten mellom stat og befolkning? Burde man i det minste ikke gjøre noen konsekvensanalyser? Og er covid så langt mer alvorlig enn alle andre sykdommer i historien at det retferdiggjør en såpass revolusjonerende og inngripende tiltak? Hvordan skal det gå med den sosiale kontakten mellom mennesker? Hvordan skal vennskap oppstå npr vi ikke får omgås fremmede og knapt nok våre egne? Hvordan skal det gå med barn som vokser opp og ikke kjenner til noen annen verden enn en verden med coronatiltak, munnbind og karantene? 3 år til? Det er år hvor barn vokser opp og former sine perspektiver på verden!

Det finnes virkelig farligere ting enn corona det er sikkert og visst. En permanent unntakstiltstand preget av lockdown og begrensninger på medmenneskelig kontak har atskillig verre konsekvenser for samfunnet vårt enn covid-19.

 

Endret av Morromann
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Jeg har vært innom Ahus gjennom pandemien og bekymret meg over liten grad av munnbindbruk blant de ansatte og fulgt med på utviklingen når munnbindene kom på og når de tok det av igjen.

Sist ble jeg spurt om jeg var vaksinert, så sykehusene er nok mer opptatt av pandemien enn jeg har beskyldt dem for. Godt å høre at helsepersonell lar seg vaksinere uten noe særlig unntak. Det går på en måte ikke ihop at de som jobber med helse boikotter det nasjonale/verdensomfattende vaksineprogrammet.

Under pandemien har de screenet pasientene fortalte en overlege - må være de som blir lagt inn. Det er nok årsaken til at sykehuspersonell har kunnet gå uten munnbind i den daglig driften.

https://ehandboken.ous-hf.no/document/137488

  • Liker 2
Lenke til kommentar

u0gqoVOhdyYtMs4PaN_-EgVCpd28c8-5_GpGRrFR

https://www.nrk.no/rogaland/stavanger-kommune-bruker-vandrende-virus-for-a-minne-innbyggerne-pa-smittevern-1.15586416

 

Vaksinerer folk på kjøpesenter: – Vi er avhengig av at flest mulig tar vaksine
Moss kommune tilbyr drop in-vaksinering på kjøpesenter og på stranda. Kommunen håper å få tak i de unge, uvaksinerte innbyggerne.

https://www.nrk.no/osloogviken/moss-kommunen-vaksinerer-folk-pa-kjopesenter-og-pa-stranda-1.15587508

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...