Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

8 hours ago, torbjornen said:

No er det jo eigentleg ikkje noko nyheit at folk kan bli smitta og spreie smitte trass i at dei er vaksinerte. Særleg vil jo dette gjelde delvaksinerte. Poenget her er å nå ut med informasjon om dette slik at folk er klar over det. Samstundes blir det også sagt at vaksina virkar godt når det gjeld å hindre sjukdom.

Hausten blir eit kappløp mellom deltaviruset og vaksineringa. Når alle over 18 år som ynskjer det er fullvaksinerte vil smittenivået forhåpentlegvis bli mindre relevant. Det eg er mest spent på er korleis det vil gå med born og unge, og om ein torer å satse på at desse skal gjennom ein koronaepidemi framfor å tilby desse vaksiner.

Det store spørsmålet blir om folk feiloppfattet dette når de valgte å reise på ferie og/eller mingle mer med folk på daglig basis? Tipper at en del vaksinerte ble lettet over sin livssituasjon og valge å leve mer vågalt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
8 hours ago, Snikpellik said:

Det er ikke lockdown i det hele tatt, Moromann har fått dette for seg helt riv ruskende feil.

Det Island har gjort nå er å gjeninnføre noen tiltak, som stenging av barer klokka 23:00, maks 200 mennesker som kan samles, og at at idrettsanlegg kan operere med 75% kapasitet. De har også gjeninnført anbefalingen om en meters avstand og munnbind innendørs.

Thats it.

Ja, det kan virke som om en del er overivrige med å kalle hva som helst av aktive tiltak for lockdown. Må jo være litt flaut å se så mange reagere på at man har gjort denne feilen i debatten? :hmm:

Lenke til kommentar
8 hours ago, torbjornen said:

Det ser diverre ikkje ut til å vere mogeleg. Men dersom alle unntatt vaksineskeptikarane og dei som ikkje kan få vaksine blir vaksinerte vil dette forhåpentlegvis bremse smittespreiinga. Ein kan uansett ikkje ha koronarestriksjonar til evig tid.

Løsning, Bubble boy?

Spoiler

MV5BZWVhZmU5NmYtNTQzMS00ZTIwLTkyMTgtNmY2

 

Endret av G
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Byggevare- og møbelbransjen har gjort det godt under pandemien:

Sitat

Dei har jobba i butikken i nær 70 år til saman. Eit salsår som 2020 har dei knapt sett maken til

3Q7A1466.jpg?chk=F27D61
KNALLÅR: Egil Hagen (t.v.) og Svein Ove Osland kan sjå tilbake på eit knallsterkt 2020. Dei fortel at dei har god fart også i 2021. Foto: Idar Stadheim
25.07.21 07:00
Åpne deleknapper for artikkelen

Møbelbutikken selde for 37,7 millionar kroner i fjor. Ein vågal sjef gjorde også at dei fekk ein pangstart då landet elles var prega av uro.

 For abonnentar

– Vi likar at det er travelt, seier Svein Ove Osland.

Han og Egil Hagen er både medeigarar og butikkmedarbeidarar ved Førde Varehus i sentrum sør. Dei to veteranane har om lag 70 års jobbtid til saman i butikken, men eit resultat som bedrifta hadde i 2020 har dei knapt sett maken til.

Årsresultatet for 2020 enda på like over fire millionar kroner etter skatt. Til samanlikning var resultatet om lag 1,6 millionar året før. Omsetninga auka 18 prosent, frå 32 millionar til 37,7 millionar.

– Vi har vore heldige her med at det ikkje har vore heilt nedstengt i pandemien. Det kunne fort vore annleis om vi måtte halde stengt, seier Hagen.

Han hadde aldri trudd at året skulle ende slik, då nedstenginga kom i mars. Som hos mange andre vart det permitteringar i starten, men det skulle raskt ta seg opp att.

Dei to fortel om bra med kundar, og uvanleg mange i sommarhalvåret. Særskilt i normalt stille veker.

– I fjor var det heilt ekstremt i den sommarveka vi går inn i no, seier Osland.

Han er spent på om det same skjer i år. Så langt i år ligg salstala framfor fjoråret.

Oppussingsbølge

– Det har vore enormt arbeidskrevjande, men det har også vore kjekt. Når vi har sett kor bra det har gått, så har det gitt mykje energi blant dei tilsette, seier Anders Ole Sunnarvik.

Han er regionleiar i Møbelringen Nordvestlandet, men også innkjøpar og medeigar i Førde Varehus.

Året han og kollegaene la bak seg i fjor omtalar han som formidabelt.

 

Sunnarvik.jpg?chk=E4C069
OPPUSSING OG ATTER OPPUSSING: Anders Ole Sunnarvik fortel at det var lett å sjå kvar folk la pengane sine i pandemiåret 2020. Foto: Privat

– Det er det beste resultatet vi har hatt nokosinne i mi tid her ved varehuset. I alle fall omsetningsmessig, seier Sunnarvik.

Sunnarvik fortel at dei også har hatt framgang på regionnivå. Og årsaka? Den er både enkel og kanskje ikkje så overraskande: Den store oppussingsbølga ein såg på tvers av landet då folk flest fekk langt meir heimetid tidleg i pandemien.

– Det var verkeleg trykk! Opna du kva som helst avis det året så fann du ei reportasje om nokon som hadde pussa opp, seier Sunnarvik og ler, før han hoppar litt meir inn i djupna på det gode salet.

– Vi har greidd å få eit volumløft, samtidig som vi har blitt meir effektive. Greier du det, så syner det att på resultatet.

Tok ein sjanse – fekk kjempestart

Varehuset fekk også godt betalt for at Sunnarvik hadde is i magen og var meir offensiv då uro spreidde seg i handelsbransjen i starten av pandemien. Han hadde vore på eit regionmøte i Møbelringen dagen før landet stengde ned, og det var krisestemning. Det vart diskutert om ein skulle stenge ned butikkar heilt, og om ein skulle stoppe heilt opp med annonsering.

Sunnarvik råda til at det ville vere dumt, og fortalde at han trudde ting ville normalisere seg. Sentralt valde møbelkjeda å stoppe annonsering, medan han annonserte så tidleg han kunne innanfor smittevern og fornuft.

– Då fekk vi verkeleg ein god start. Og vi hadde flaks med at vi torde å gjere det. Vi fekk ein svært god mai og dels april månad sidan vi var så tidleg ute.

 

https://www.firda.no/dei-har-jobba-i-butikken-i-nar-70-ar-til-saman-eit-salsar-som-2020-har-dei-knapt-sett-maken-til/s/5-15-1255747

Lenke til kommentar

VeFQTxb.png

9Qnlhsb.png

hvilken planet lever de på?

dette holdningen er for såvidt ikke sær-norsk, har jo sett samme type tvangsmessige gjenåpning-euforisme blant politikere både i Danmark og UK bl.a. der tidligere fastlagt roadmap følges, uansett om alle tegn og farevarsler indikerer mørke skyer i horisonten.

Det er ikke over.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Litt om smittetala laurdag:

Sitat

Det siste døgnet er det registrert 168 koronasmittede i Norge. Det er 30 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 200 koronasmittede per dag. Fredag var 21 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før.

Sitat

Det er registrert sju nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 15 under snittet de sju foregående dagene. Sju tilfeller er 20 færre enn på fredag, og åtte færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag.

Smitten i Oslo går ned, medan smitten elles går opp. Sidan Erna og regjeringa ser verda frå Oslo ser alt bra ut, og ein kan gå vidare med gjenopninga. (Og så er det valkamp).

Sitat

Åtte nye har testa positivt

 
25.07.21 09:41
Åpne deleknapper for artikkelen

Av dei 229 analyserte prøvene Helse Førde gjekk gjennom laurdag, var åtte av dei positive.

Det melder helseførtaket på heimesidene sine.

Prøvetakingskommunane for dei postive prøvene er i Luster og i Sogndal.

Sogndal kommune melde laurdag kveld at dei hadde sju nye smitta personar denne dagen.

https://www.firda.no/atte-nye-har-testa-positivt/s/5-15-1257967

I fjor hadde ikkje Sogn og Fjordane eitt einaste smittetilfelle frå mai til ut på hausten (september?).

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
3 hours ago, Mr.M said:

Det er ikke over.

Joda, det er over. Folk blir syke, og noen dør, kanskje til og med noen får «long covid»…. Men det er stort sett over. Nå, eller rimelig snart, er vaksineprosenten så høy at «covid» er like farlig som alt annet vi godtar til daglig. Da «gidder ikke» folk mer og ting vil gå tilbake til fest og morro og jobb og sykdom og død, også kjent som «livet». Men noen tilfeller av idioti vil nok snuble fram en stund til: https://sn.dk/Ringsted/Badegaest-hoppede-i-bassin-uden-gyldigt-coronapas-nu-skal-alt-vandet-kasseres/artikel/1454489?

 

B6F11CD1-99FD-46EF-9828-213FE9FBA9BA.jpeg

Endret av M98kF1
  • Liker 2
Lenke til kommentar
47 minutes ago, M98kF1 said:

Joda, det er over. Folk blir syke, og noen dør, kanskje til og med noen får «long covid»…. Men det er stort sett over. Nå, eller rimelig snart, er vaksineprosenten så høy at «covid» er like farlig som alt annet vi godtar til daglig. Da «gidder ikke» folk mer og ting vil gå tilbake til fest og morro og jobb og sykdom og død, også kjent som «livet». Men noen tilfeller av idioti vil nok snuble fram en stund til: https://sn.dk/Ringsted/Badegaest-hoppede-i-bassin-uden-gyldigt-coronapas-nu-skal-alt-vandet-kasseres/artikel/1454489?

 

B6F11CD1-99FD-46EF-9828-213FE9FBA9BA.jpeg

Jeg har ikke hørt noen rapporter om at viruset spres via f.eks. svømmebassenger. Nå er jo svømmebassenger også ofte fylt med klortilsetninger. Hva er det de begrunner det med, kan man f.eks. forvente å innånde viruset via vanndampen? Jeg er skeptisk til at det er mulig. Men, man har jo disse legionella-bakteriene da. Men da prater man om bakterier.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (4 minutter siden):

Jeg har ikke hørt noen rapporter om at viruset spres via f.eks. svømmebassenger.

Sjansen for å bli gravid i svømmebasseng er sikkert mye større. 

Hvis panikken skal kunne holdes oppe til jul, må det snart komme en ny mutasjon. Ved forrige nyttår hadde vi panikk for Sør-Afrikansk virus. Men dette er nå glemt. Så ser ikke for meg at Delta-panikken skal kunne vare i mange måneder til. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
M98kF1 skrev (3 timer siden):

Joda, det er over. Folk blir syke, og noen dør, kanskje til og med noen får «long covid»…. Men det er stort sett over. Nå, eller rimelig snart, er vaksineprosenten så høy at «covid» er like farlig som alt annet vi godtar til daglig.

da forutsetter du at politikerne bare vil la smittetallene leve sitt eget liv, uten inngripen.

Det tror jeg ikke kommer til å skje.

Vaksinene vil ikke fundamentalt forandre på det. Tvertimot, det at vaksinerte ettersigende får så milde symptomer ved evt. smitte at de knapt merker det sjøl, har den ulempen at de dermed kan gå rundt i lang tid som uvitende smittespredere.

Det er kun de gamle enkle verktøyene dvs. ulike restriksjoner og innskrenkinger slik vi kjenner til fra tidligere, som er effektive. Bruk maske i butikker, vask hendene, holde seg vekk fra foreninger, kirker & moskeer, bingo, bryllup, skjenkesteder & restauranter osv.

Smittetallene nå, er slik de var (lave) på samme tid i fjor. Grafene for hele perioden opp/ned er temmelig likt hele veien. Mens Erna's tidligere nevnte vaksinejubel, feilaktig og naivt tar stikket til inntekt for lave tall.

Alle tegn rundt oss tyder på at smitten vil fyke i været nok en gang, og blir vel da 3 eller blir det "4 bølgen"

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (37 minutter siden):

da forutsetter du at politikerne bare vil la smittetallene leve sitt eget liv, uten inngripen.

Det tror jeg ikke kommer til å skje.

Vaksinene vil ikke fundamentalt forandre på det. Tvertimot, det at vaksinerte ettersigende får så milde symptomer ved evt. smitte at de knapt merker det sjøl, har den ulempen at de dermed kan gå rundt i lang tid som uvitende smittespredere.

Det er kun de gamle enkle verktøyene dvs. ulike restriksjoner og innskrenkinger slik vi kjenner til fra tidligere, som er effektive. Bruk maske i butikker, vask hendene, holde seg vekk fra foreninger, kirker & moskeer, bingo, bryllup, skjenkesteder & restauranter osv.

Smittetallene nå, er slik de var (lave) på samme tid i fjor. Grafene for hele perioden opp/ned er temmelig likt hele veien. Mens Erna's tidligere nevnte vaksinejubel, feilaktig og naivt tar stikket til inntekt for lave tall.

Alle tegn rundt oss tyder på at smitten vil fyke i været nok en gang, og blir vel da 3 eller blir det "4 bølgen"

Noen lever jo tydeligvis på frykt planeten der man tror at eneste faren som truer livet er covid.

Vi andre tenker leve litt før man dør og da er tiltak ikke godtatt..Vaksinepass er heller ikke det..

Fleste mennesker ønsker ikke blir kontrollert eller ha noen som holde oppsyn over de få frihetene man har.

Og de aller fleste er ikke redd for covid lenger , man har våknet fra covid dvalen.

 

Lenke til kommentar
M98kF1 skrev (4 timer siden):

Joda, det er over. Folk blir syke, og noen dør, kanskje til og med noen får «long covid»…. Men det er stort sett over. Nå, eller rimelig snart, er vaksineprosenten så høy at «covid» er like farlig som alt annet vi godtar til daglig. Da «gidder ikke» folk mer og ting vil gå tilbake til fest og morro og jobb og sykdom og død, også kjent som «livet». Men noen tilfeller av idioti vil nok snuble fram en stund til: https://sn.dk/Ringsted/Badegaest-hoppede-i-bassin-uden-gyldigt-coronapas-nu-skal-alt-vandet-kasseres/artikel/1454489?

 

 

Ikke over før man har kjempet imot ting som vaksinepass, se nedover Europa..

Totalitære greier de innfører rundt om.

Lenke til kommentar
1 hour ago, DaniNichi said:

Ikke over før man har kjempet imot ting som vaksinepass, se nedover Europa..

Totalitære greier de innfører rundt om.

De kan jo prøve…. Om «folk flest» driter i tiltakene så er pandemien over. Noen få vil kanskje få 6-sifret bot (i euro..) men ingen europeiske land vil tåle massiv sivil ulydighet mot «tiltakene» over tid. 

Endret av M98kF1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Mr.M said:

da forutsetter du at politikerne bare vil la smittetallene leve sitt eget liv, uten inngripen.

Det tror jeg ikke kommer til å skje.

Vaksinene vil ikke fundamentalt forandre på det. Tvertimot, det at vaksinerte ettersigende får så milde symptomer ved evt. smitte at de knapt merker det sjøl, har den ulempen at de dermed kan gå rundt i lang tid som uvitende smittespredere.

Det er kun de gamle enkle verktøyene dvs. ulike restriksjoner og innskrenkinger slik vi kjenner til fra tidligere, som er effektive. Bruk maske i butikker, vask hendene, holde seg vekk fra foreninger, kirker & moskeer, bingo, bryllup, skjenkesteder & restauranter osv.

Smittetallene nå, er slik de var (lave) på samme tid i fjor. Grafene for hele perioden opp/ned er temmelig likt hele veien. Mens Erna's tidligere nevnte vaksinejubel, feilaktig og naivt tar stikket til inntekt for lave tall.

Alle tegn rundt oss tyder på at smitten vil fyke i været nok en gang, og blir vel da 3 eller blir det "4 bølgen"

Smittetalla for uke 28 og uke 29  i fjor var på 54 og 60 smitta pr uke. Årets smittetal for uke 28 og 29 er 1143 og 1381 smitta pr uke der uke 29 mangler søndagens tal + eventuelle justeringer. Smitten er over 20 ganger høgare i år enn på samme tid i fjor. Etter oppopning og vaksinejubel ser vi nå at smitten ikkje har sjans å komme ned på nivået man oppnådd i fjor. Smitten blir nå drive av vaksinerte som slepp å teste seg på grensa, samt vaksinerte og uvaksinerte som gir pokker i avstand og munnbind. Mutasjoner avleda fra vaksinerte kan bli ein stygg joker til hausten. At erna & co ikkje har lært enda er smått utrulig. Blir kanskje både femte og sjette bølge før året er omme.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...