Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
toreae skrev (1 minutt siden):

Ok. @Evil-Duck. Lurer på hvorfor? Er det ikke vaksine i blodåre som fører til blodpropp? Da jeg fikk den første, fikk jeg beskjed på at det ikke kom ut noe blod når sprøyten ble trukket ut, og at det var bra. Jeg så en annen vei mens vaksinasjonen pågikk...

Etter hva jeg kan lese er grunnen til at Aspirasjon ikke utføres i all hovedsak fordi det vil medføre en mer smertefull vaksinering og at det ikke er noen store blodkar der vaksinen settes.

https://www.fhi.no/nettpub/vaksinasjonsveilederen-for-helsepersonell/vaksinasjon/praktisk-vaksinasjon/#aspirasjon

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det med smerte gjelder unger som ikke sitter i ro, så det er vel neppe et problem. 5 til 10 sekunder ekstra er vel heller ikke et problem. Og det jeg har sett (youtube-videoer) brukes ikke det heller andre plasser. Da gjenstår det at det bare er små blodkar i område. Er det bevist at blodpropp bare kan skje etter at vaksine er satt i større blodkar?

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
nirolo skrev (16 minutter siden):

Er det påvist at vaksine i et større blodkar kan føre til blodpropp da?

Det er det vel, uten at jeg har bevis, eller link. Det er bare å søke på (den samme) dr John på youtube som jeg og andre har vist til ved mange anledninger. Om ikke, hadde det vel neppe vært en problemstilling med en løsning, aspirering?

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
toreae skrev (10 minutter siden):

Det er det vel, uten at jeg har bevis, eller link. Det er bare å søke på (den samme) dr John på youtube som jeg og andre har vist til ved mange anledninger. Om ikke, hadde det vel neppe vært en problemstilling med en løsning, aspirering?

Jeg forholder meg ikke til tilfeldige YT videoer som kilde. Hvis det er alt du har, så er det kun spekulasjoner uten faglig grunnlag. Da foreslår jeg at du først finner troverdige kilder på at vaksiner i blodkar kan føre til blodpropp før det har noen som helst verdi i å spekulere videre i om det er små eller store blodkar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

De aspirerer i Danmark eksempelvis grunnet en mistanke  om at vaksinene rett i blodkar kan føre til værre bivirkninger, så helt uten faglig grunnlag er det nok ikke, men det ligger sådan ikke nok bevis for dette til at instruksjonene til vaksinene har blitt endret fra produsent. Så for Danmark sin del dreier det seg vel i all hovedsak om et føre var prinsipp. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
William_S skrev (16 minutter siden):

Nå er det generelt et godt tips å holde seg unna Youtube hva gjelder dette hvor hvem som helst kan legge ut informasjon og påstander om ting som ikke er kvalitetssikra. 

Helt enig. Jeg er så drittlei disse Youtube-ekkokamrene som enkelte setter sin fulle lit til. Under denne pandemien har det vært en sterk fremvekst av dette.

Snakker helt på generelt grunnlag her og tenker ikke på noen spesifikke. Politikk-delen av forumet her er også delvis blitt ødelagt på grunn av dette, og aktiviteten faller som konsekvens. Folk skjønner ikke hva redaksjonelt ansvar er og for mange viskes skillet mellom meninger og journalistikk gradvis ut. Fremvekst av desinformasjon er kanskje den største utfordringen nå i bekjempelsen av denne pandemien.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
nirolo skrev (4 minutter siden):

Jeg forholder meg ikke til tilfeldige YT videoer som kilde. Hvis det er alt du har, så er det kun spekulasjoner uten faglig grunnlag. Da foreslår jeg at du først finner troverdige kilder på at vaksiner i blodkar kan føre til blodpropp før det har noen som helst verdi i å spekulere videre i om det er små eller store blodkar.

Du får selv bestemme om dr John Campbell er en "tilfeldig YT". Han viser hvor han henter sine data fra, og hvilken kvalitet rapportene har. Du er hjertelig velkommen til å fortelle om han ikke klare å skille mellom meninger og forskningsdata. Jeg har ikke kompetanse til gjennomgå forskningsdata han presenterer.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
toreae skrev (17 minutter siden):

Du er hjertelig velkommen til å fortelle om han ikke klare å skille mellom meninger og forskningsdata. Jeg har ikke kompetanse til gjennomgå forskningsdata han presenterer.

Ok, dette er hva jeg fant og det viser at det ikke er noen grunn til å tro at vaksine i blodkar fører til blodpropp:

Sitat

Meg bekjent er det ingen konkrete data som viser en sammenheng mellom injeksjonsteknikk og disse bivirkningene

Sitat

SSI har som sagt ikke anbefalt aspirasjon på mange år. Derfor er det også misvisende å kalle manglende aspirasjon «gal injeksjonsteknikk», påpeker Andersen.

Les hele artikkelen for bedre kontekst.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (10 timer siden):

Ja, jeg stusser også på hvorfor dette fører til at Bergen og Trondheim får flere doser. Dette er jo kommuner som ikke skal bli påvirket av skjevfordelingen og dermed få en jevn strøm av doser. 

Det som skal skje nå, er jo at minuskommunene får flere og plusskommunene færre. 0-kommunene skal ha like mange som før. Rart ikke media er på ballen her og stiller spørsmål ved hvorfor også 0-kommunene får flere. Særlig når disse kommunene allerede virker å få dekket sitt vaksinebehov.

Endret av RichardNoname
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Tirsdag er det registrert 39 nye smittede i Bergen.

19 av de smittede tirsdag er nærkontakter.

Sju er importsmitte, seks har ukjent smittevei og sju er ennå ikke klarlagt, opplyser Bergen kommune.

– Dette viser at situasjonen er omskiftelig og at det er ingen grunn til å slappe av med tanke på pandemien, sier smittevernoverlege Egil Bovim i Bergen kommune.

Vaksinerte smittet

Bergen har hatt flere dager med litt høyere smittetrykk. Mandag ble det meldt om 12 smittetilfeller, men tallet har mer enn tredoblet seg tirsdag.

Flere av de smittede er i aldersgruppen som nylig har fått tilbud om vaksine mot koronaviruset.

– Vi ser at en del blir smittet etter at de er vaksinert med første dose. Man må være klar over at det går tre uker fra første dose til man har god beskyttelse, og den gode beskyttelsen mot deltavarianten av viruset har man først etter andre dose, sier Bovim.

https://www.nrk.no/vestland/kraftig-smitteokning-i-bergen_-39-nye-smittetilfeller-1.15581395

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Ang. desinformasjon som den største utfordringen i å komme ut av pandemien, som jeg var inne på over.

Kristin Brataas er politiker i Frp i Oslo og satt tidligere i Stortingets rettssikkerhetsgruppe. Noen husker henne kanskje for å ha omtalt Lan Marie Berg som «viatnamesermegge». Nå har hun skrevet dette på Facebook om vaksinen.

471796B0-C74F-4369-B2D3-DA28869C9F81.jpeg.600661a0f23b581e43fb28d22e261ff8.jpeg

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Sitat

24 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus

i dag kl 13:39av NTB

DEL

Tirsdag var 24 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på fire pasienter fra dagen før.

Fire av pasientene får respiratorbehandling, og seks ligger på intensivavdeling.

Det er like mange på respirator og to færre på intensivavdeling enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt tirsdag.14 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, fem er innlagt i Helse Midt-Norge, tre er innlagt i Helse vest, og to er innlagt i Helse nord.

Tre av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, to er innlagt hos Helse Midt-Norge, og én er innlagt hos Helse nord.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bergen:

Sitat
 
 
  •  
    av Ole Løkkevik
    12:01
    DEL
    39 nye smittede i Bergen
    6222084d0b1b131b07cf9b0ff9839484?t%5B%5D
    Foto: Jil Yngland / NTB

    Det er registrert 39 nye smittede siden forrige rapport, opplyser kommunen.

    19 av de smittede er nærkontakter, syv er importsmitte, seks har ukjent smittevei og syv er foreløpig ikke klarlagt.

    De smittede er fordelt i alder slik: 1 (0-5 år), 3 (6-12 år), 3 (13-19 år), 9 (20-29 år), 11 (30-39 år), 5 (40-49 år), 5 (50-59 år) og 2 (70-79 år).

    Det var totalt 1425 mennesker som testet seg mandag.

Kjelde: bt.no.

Sunnfjord kommune i Sunnfjord:

Sitat
  • Smitta var på tur på Austlandet
Øystein Furnes. Kommuneoverlege og smittevernlege i Sunnfjord kommune.
NYE SMITTETILFELLE: Det var to personar som testa seg i Sunnfjord kommune, som fekk påvist koronavirus måndag. Foto: Bent Are Iversen
20.07.21 09:55
Åpne deleknapper for artikkelen

Måndag fekk to personar positivt prøvesvar.

 For abonnentar

Helse Førde analyserte 166 prøver måndag. Av desse var det to prøver som gav utslag for covid-19.

Prøvetakingskommunen for dei positive prøvene var Sunnfjord. Kommunen for prøvetaking er ikkje nødvendigvis kommunen der pasienten bur. Kommuneoverlege Øystein Furnes fortel at det er berre èin av desse to smitta som er busett i Sunnfjord.

– Vi har eitt nytt tilfelle i Sunnfjord. Det andre tilfellet vart testa i Sunnfjord, men er busett i ein annan kommune.

Få nærkontaktar

– Personen er i isolasjon, og personane rundt er i karantene, seier Furnes om den smitta i Sunnfjord.

Ifølge Furnes hadde den smitta få nærkontaktar.

– Smittetilfellet er relativt avgrensa, fordi den smitta hadde kontakt med få menneske. Det er rundt ni personar som fekk beskjed i går om at dei skulle gå i karantene, seier han.

Nærkontaktane skal teste seg tysdag.

– Så får vi sjå kva som skjer, seier Furnes.

Var på reise

Fredag var det også eit positivt smittetilfelle i Sunnfjord. Ein tilsett ved Nordea Direct i Førde blei smitta med koronaviruset, etter å ha vore på tur.

– Hadde det nye smittetilfellet noko med tilfellet i Nordea å gjere?

– Nei, dei er uavhengige, seier Furnes.

Furnes fortel at også det nyaste smittetilfellet oppstod etter reise.

– Personen hadde vore på tur til Austlandet.

https://www.firda.no/smitta-var-pa-tur-pa-austlandet/s/5-15-1255736

Askvoll kommune i Sunnfjord:

Sitat

11 i karantene i Askvoll – ventar på prøvesvar

Siv Tønder, smittevernlege i Askvoll kommune.
VENTAR PÅ PRØVESVAR: Siv Tønder, smittevernlege i Askvoll kommune. Foto: Privat
20.07.21 14:48
Åpne deleknapper for artikkelen

Kommunen ventar på prøvesvara til 15 nærkontaktar etter det første smittetilfellet i Askvoll på lang tid.

 For abonnentar

– Tilfellet er knytt til gjestehamna på Værlandet, seier Siv Tønder.

Ho er smittevernlege i Askvoll kommune. Etter lang tid utan smittetilfelle ringde koronaalarmen på ny måndag då det blei oppdaga ein ny koronasmitta med tilknyting til kommunen.

15 nærkontaktar testa

Personen er ikkje fastbuande i kommunen, seier Tønder. Den smitta skal ha vore i Askvoll i perioden 7. til 15. juli opplyser ho.

Måndag melde Helse Førde om to nye positive prøvar, der begge prøvane var tekne i Sunnfjord. Eitt av desse har altså tilknyting til nabokommunen i sørvest. Kommunen for prøvetaking er ikkje nødvendigvis kommunen der personen held til eller har opphalde seg.

Askvoll kommune arbeider no med smittesporing. Per i dag er det funne 15 nærkontaktar, der 11 av desse bur i kommunen.

Tønder seier sporingsarbeidet har fungert bra, trass i ferie og lengre tid utan særleg aktivitet.

Alle dei 15 nærkontaktane blir testa i løpet av tysdag.

– Vi får forhåpentleg prøvesvara i kveld. Resultata får mykje å seie for arbeidet vidare. Viss vi ikkje finn meir smitte, går det fort. Dersom nokon er smitta, må vi smittespore vidare.

Vanlegvis må nærkontaktar vere ti dagar i karantene frå dagen dei hadde kontakt med den smitta, eller dei kan teste seg ut av karantene på dag sju.

Fyller opp timane

Grunna skeivfordeling av vaksinar ligg Askvoll kommune litt etter når det gjeld kva aldersgrupper som har fått tilbod om første vaksinedose.

Tønder seier dei ikkje har hatt problem med å fylle opp vaksinasjonstimane.

– Vi har merka at det går litt treigare å fylle opp vaksinasjonstimane i ferien, men det har gått fint til no. Eg oppfordrar folk til å bestille time så snart det blir tilgjengeleg for deira aldersgruppe.

Ho oppfordrar også folk om å framleis vere flinke til å ta kontakt for testing ved symptom.

https://www.firda.no/11-i-karantene-i-askvoll-ventar-pa-provesvar/s/5-15-1255949

Askvoll ligg ein del etter mange kommunar i vaksineringa, og har nyleg opna opp for timebestilling for folk fødde fram til 1969.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...