Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

knipsolini skrev (10 timer siden):

Sikkert blitt diskutert her tidligere, men den konserten hvor 70 personer har blitt smittet med delta. Personen som smittet dem hadde blitt smittet i utlandet? Hvorfor var hen ikke da i karantene?! Kom vedkommende fra et av de få landene som har lite smitte at det ikke var påkrevd med karantene, eller var fullvaksinert og slapp karantene? Og hvorfor uansett ta risikoen med å gå på konsert etter nylig å ha vært i utlandet? Og hvorfor avholdes det innendørs konsert uten løsning med koronasertifikat? Mange spørsmål fra meg. 

Jacobsen forteller at smitteutbruddet i Færder har sin opprinnelse i en person som ble smittet i utlandet.

Mulig det ikke står mer for å unngå stigmatisering i lokalmiljøet eller pga personvernet. Hvis det i tillegg gjaldt en ungdom, så bør man gå varsomt fram. Men folk begynner å tvile på om smittevernsreglene er strenge nok.

Snikpellik skrev (3 timer siden):

Men er det sikkert at den personen som har vært i utlandet deltok på konserten? Personen kan ha vært i karantene hjemme, og smittet familiemedlemmer som igjen dro på konserten ut fra den setningen.

Man skal bare i ventekarantene hvis man bor sammen med en person som er i smittekarantene står det, så kanskje vedkommende dro på konsert før den som var i reisekarantene/hjemmekarantene hadde fått svar på koronatesten? Hvis konserten var planlagt et helt år i forveien, en stor begivenhet i lokalmiljøet som alle har ventet på, er det vanskelig å si nei når alle andre skal dra, uavhengig av forholdene,

Ellers har det vært mye smitte i sangkor, så jeg ville holdt meg langt unna. Men der er vi forskjellige. Noen følger smittevernsreglene og så tenker de ikke mer over det. Mulig det var regnvær den dagen, men hvorfor ikke holde konserten utendørs?

Det spørs om 3 dager karantenhotell og å gjennomføre resten hjemme egentlig er godt nok. 10 dager på karantenehotell er nok tryggere hvis man bor sammen med andre og tar med seg Delta-viruset hjem.  Bor man alene er heller ikke ordningen knirkefri, siden man har lov til å gå på apoteket og i butikken i karantenetiden.

Når kommer det lovpålagt hurtigtest 24 timer før et arrangement for å få slippe inn hvis man ikke er vaksinert?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Subara skrev (6 minutter siden):

Når kommer det lovpålagt hurtigtest 24 timer før et arrangement for å få slippe inn hvis man ikke er vaksinert?

Sånn er det i en del andre land, men går litt trått med Norge. Kommer kanskje senere? Burde ikke ha sånne (innendørs) arrangementer før det er på plass eller man har kommet langt nok med vaksineringen. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Vil kjapt beklage for alle som ufrivillig ble lesere av den hissige debatten mellom meg og Pateia201 i går men innimellom blir jeg mektig provosert av gjentakende stigmatiserende ordbruk av andre her i tråden.

Skal innrømme at jeg ble dratt ned i gjørma og mistet meg selv litt i diskusjonen som i grunn er mot min egen mantra men alle kan ha en dårlig dag/kveld. Likevel beklager jeg dette ovenfor de som ble nødt til å bla seg forbi sider med diskusjon som kunne vært kortet ned til 2 innlegg og vært ferdig.

Endret av Theo343
  • Liker 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

En buss fra Sverige. En korøvelse. Et karantenehotell. Slik kom Delta-mutanten til Norge.

Sitat

Til tross for strenge tiltak på grensen, er Delta-viruset i ferd med å etablere seg i Norge. Den gode nyheten er at det ene utbruddet etter det andre blir slått ned.

Vet ikke hvilket utbrudd det snakkes om her, men:

Sitat

Smittet forlot koronahotellet

Utbruddet startet etter at en smittet reisende fra et land utenfor Europa forlot koronahotellet før tiden. Siden spredte viruset seg lokalt, blant annet etter to korkonserter på Nøtterøy.

De siste dagene er det bare kommet inn fem nye tilfeller. Og alle var i karantene.

– Derfor mener vi at vi nå har fått kontroll. Det vi er bekymret for, er om det er en eller annen nærkontakt som vi ikke har oppdaget.

Erfaringene fra Tønsberg, Trondheim, Bergen, Viken og Oslo er de samme.

Med raske tiltak og god smittesporing er det mulig å bremse eller stoppe også Delta-mutanten.

 

Endret av Subara
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
knipsolini skrev (1 time siden):

Sånn er det i en del andre land, men går litt trått med Norge. Kommer kanskje senere? Burde ikke ha sånne (innendørs) arrangementer før det er på plass eller man har kommet langt nok med vaksineringen. 

Det kommer på plass nå straks, og er i praksis mulig allerede. For eksempel på Brann stadion til helga kan koronapasset brukes for å ta inn 5000 publikummere. Det blir hurtigtesting av alle som skal inn, og vaksinerte kan slik jeg har skjønt beepe QR-koden sin.

Appen som heter «Kontroll av koronasertifikat» ligger ute på App Store og Android.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

FHI: − Sirkulasjon av virus blant vaksinerte kan ha positiv effekt

Sitat

Flere vil bli smittet når samfunnet åpner opp. Det trenger ikke å være negativt, ifølge Folkehelseinstituttets vaksineekspert.

Sitat

– Sirkulasjon av virus kan ha positiv effekt - eksponeringen fra viruset «booster» immunresponsen din og opprettholder beskyttelsen uten at man blir alvorlig syk.

Etter en eller to vaksinedoser?

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (8 timer siden):

Det er nok ikke mulig å stoppe en ny bølge. Til det er for få fullvaksinert. Delta nærmer seg meslinger i smittsomhet og vi er i ferd med å åpne mer og mer opp til tross for pågående delta-utbrudd. Det er en dårlig kombinasjon. 

I UK er vel noe sånt som 80% vaksinert med 1 dose. Allikevel løper delta løpsk der borte. 

Ja, det er meget skummelt. Virker dokk som at myndighetene tar høyde for at de skal ha fått de fleste vaksinert samtidig som de lar deltavarianten spre seg gjennom samfunnet:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/mBO2yp/fhi-sirkulasjon-av-virus-blant-vaksinerte-kan-ha-positiv-effekt

EDIT: Såg nå at du selv hade delt densamme lenken.

Endret av Kato85
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (6 minutter siden):

Må jo være to. Bare 1 dose funker dårlig mot Delta 

Ja, må nok være det. Men på en måte litt tidlig ute med gode nyheter når de som har fått to doser er i mindretall og resten ingen doser.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å være positiv, men merker jeg ble litt irritert. Kanskje fordi jeg skal i butikken etterpå og munnbindkravet er opphevet. Nå er det bare påbudt i taxi og på kollektivtransport når man ikke kan holde en meters avstand. Føler det blir å gå et skritt tilbake mens det egentlig er to fram. Merkelig tid vi lever i.

Avvenningskuren har begynt, men jeg beholder munnbindet på en stund til. Ellers bare en smittet siste 24 timer i kommunen, så ingen grunn til å sikkerhetsklarere seg 🙂

Lenke til kommentar
On 6/18/2021 at 5:08 PM, Vaniman said:

Det er nok en del hysteriske personer eller hypokondere inne på denne tråden. Men jeg synes også mentalt friske personer har en tendens til å se seg blinde på corona, og ikke ha øye for samfunnets helhet. Kuren mot en sykdom skal ikke være verre enn sykdommen selv. Med vaksine av risikogruppe er det rett og slett ikke lenger mulig å forsvare inngripende tiltak på en rasjonell måte. 

Vi behøver egentlig en ordentlig behandling for viruset. Noe israelerne er kommet veldig langt med. Dessverre så er disse stoffene de eksperimenterer med i veldig tidlig fase, men de oppviser likevel ekstremt gode resultater som at alvorlig rammede pasienter kan forlate sykehuset etter under en uke.

Når vi har noe sånn på plass så kan man absolutt tenke sånn du gjør. Men, før man har den sikkerheten så mener ihvertfall jeg at man behøver å ta hensyn til hverandre så færrest mulig må bli alvorlig syke.

https://www.jpost.com/health-science/10-serious-covid-patients-given-israeli-drug-leave-hospital-in-one-day-669564

Dessverre så kan det fort gå mange måneder før lovende medisin tas i bruk i markedet. Mange ganger så hadde det vært nyttig om det faktisk ble eksperimentert med en viss høyere risiko. Men, da blir man vel kalt for nazist og mengele før man vet ordet av det.

Endret av G
Lenke til kommentar

Vet kun dette foreløpig:

https://www.jpost.com/health-science/10-serious-covid-patients-given-israeli-drug-leave-hospital-in-one-day-669564

Her er mer vi kan lære om hvordan de har det i Israel nå:

Quote
The corona crisis might be over, but all over Israel adults and children are getting sick with viral infections in a phenomenon that is unprecedented for this time of the year, according to several medical professionals.
 
“We have never seen anything like this,” said Dr. Tal Brosh, head of Infectious Disease Unit at the Samson Assuta Ashdod Hospital. “We’ve been monitoring viral infections in the hospital, which of course is just the tip of the iceberg of what is going on in the community, as for each hospitalized patient, there are many more out there. Since the spring, we have been seeing an increasing number of respiratory diseases, and since May there has been a surge in RSV cases.”
RSV, or respiratory syncytial virus, usually appears in the winter together with the influenza, and is especially serious for very young children and older, vulnerable adults.
 
“We usually see it disappearing in the summer, but if we consider the numbers now, it looks like winter in previous years,” said Brosh. “During the winter 2020-2021, we did not see one individual case of RSV.”
 
RSV is not the only virus that is widely circulating – other diseases that are currently infecting a growing number of people are a type of adenovirus, the human metapneumovirus (HMPV), and the rhinovirus. All of them are associated with respiratory symptoms and other symptoms similar to those of a severe cold. At the same time, influenza has not hit the country since the winter previous to the pandemic.
 
“However, we are not checking the type of virus in all cases,” said Dr. Tal Snir, director of the Adolescent Clinic at Tel Aviv’s Sourasky Medical Center (Dana-Dwek Children’s Hospital).
 
Snir noted that after the year of the pandemic, it is not surprising that these diseases are reappearing.

https://www.jpost.com/health-science/covid-19-might-be-over-but-viral-infections-in-israel-are-surging-671354

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...