Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

ok67 skrev (1 time siden):

Men, det har gått trengt med vaksinering av nye den siste tida

image.png.e967154eb01fc5c2452d9260d3524be8.png

Ja, det virker som de ikke har mange doser igjen til 1. dose etter at de har brukt de fleste på 2. dose 6 uker etter at de fikk 1. dose.

Se hvordan grafene for 1. og 2. dose følger hverandre i diagrammet ca 6 uker forskjøvet. Stipulerer man kurvene videre og sammenligner med forventede leveranser så ser man at 2. gangs doser når plattået på 1,6M om ca 3 uker, mens leveransene er så store at veldig mange vil få 1. dose fra ca st. hans og utover. Litt sånn ketchupflaske-effekt. Det er jo et stykke reguleringsteknikk dette her :)

Screenshot_2021-05-31 Coronaviruset Vaksineringen i Norge.png

Endret av Simen1
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette har jeg ikke fått med meg:

Sitat

Minst tre dager på karantenehotell

Reisende fra «røde» land med høyt smittepress i Storbritannia, EØS og Schengen må oppholde seg på karantenehotell i minst tre døgn.

Dersom du tester negativt på døgn tre, kan du fullføre resten av karantenetiden hjemme. Hvis du også tester negativt tidligst etter syv døgn, kan du gå ut av karantene.

https://e24.no/naeringsliv/i/aPmLoM/nye-regler-naa-slipper-du-karantenehotell-fra-disse-landene

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Vil stenge ned store deler av samfunnslivet i Trondheim

Dette er tiltakene i den nye koronaforskriften:

1. Formannskapet vedtar følgende påbud som tilsvarer nasjonal covid-19 forskriften kap 5B: Forsterkede smitteverntiltak i enkelte kommuner – høyt tiltaksnivå. Dette innebærer

a. Stenging av virksomheter

b. Forbud mot arrangementer

c. Påbud om hjemmekontor

d. Skjenkestopp

e. Stenging universiteter, høyskoler og fagskoler

f. Stans av idretts- og fritidsaktiviteter

g. Plikt til å bruke munnbind

Detaljert ordlyd i vedlagte forskrift

2. Formannskapet vedtar i tillegg følgende påbud i lokal forskrift:

a. Forbud mot private sammenkomster i eget hjem med flere enn to gjester.

Detaljert ordlyd i vedlagte forskrift

3. Formannskapet vedtar å forlenge følgende sterke anbefalinger:

a. Begrense sosiale kontakter til inntil 5 personer per uke (gjelder ikke egenhusstand/ arbeid/ skole)Formannskapet anmoder på det sterkeste om å unngå all unødvendig reiseaktivitet i Trondheimsregionen.

https://www.adressa.no/nyheter/trondheim/2021/05/31/Vil-stenge-ned-store-deler-av-samfunnslivet-i-Trondheim-24044337.ece

Må rette en stor takk til de som tok helt av på 17. mai!

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Bydel Nordre Aker i Oslo etter påvist indisk mutasjon forrige uke. 52.300 innbyggere. Kun 7 nye smittetilfeller siste 7 dager, null fredag og null i går. Etter all sannsynlighet ingen lokal spredning der.

1419950699_Skjermbilde2021-05-31kl_11_50_49.thumb.png.69a3c41d7ec095e46cdfb0237de1a40f.png

Nordre Aker er forresten bydelen med klart færrest smittede i Oslo siden i mars. Det er også bydelen med størst andel eneboliger/hus, neppe tilfeldig.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (På 30.5.2021 den 0.47):

Færre? fulgt  3 forskjellige streamere i Oslo i hele går og i dag og så 1-2 personer med munnbind.
Krydde av folk og Oslo så ut  som 30. mai 2019.

Misforstå meg rett, veldig ålreight å se folk kose seg i finværet men jeg trodde ærlig talt munnbind nå var helt borte fra dagsorden ut i fra hva jeg så.

Men hva er dette "streamere" for noe? Jeg forstår ikke hva du snakker om. Hva er det? Håper noen andre kan hjelpe meg hvis ikke du vil svare for dette skulle jeg gjerne likt å vite.

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Screenshot_20210531-114852_Meldinger.thumb.png.85baf3d68959d47988bfaee09c15ae8d.png

Endeleg! Fjaler skal til på risikogruppe 7.

Det var 4(!) ledige timar denne dagen, og ingen timar torsdagen etter. Alt anna var opptatt. Så dei som ikkje er raske med å bestille må vente ei god stund til ser det ut til. Kommunen har sikkert ikkje vaksinert alle i risikogruppene før ein kjem til juli.

Lenke til kommentar

Nå er ikke jeg en som skal uttale meg for skråsikkert om vaksineprioritering men burde kanskje Oslo avse doser til Trondheim nå? Jeg går ut i fra at om ikke alle så er tilnærmet alle i risikogruppene i Oslo godt vaksinerte nå; de vaksinerte til og med yngre og friske folk ned til 30 i april. Oslo får sikkert flokkimmunitet snart så det bør kanskje være mulig å være litt solidariske med de som sitter skikkelig i det nå? Men jeg har ikke peiling, bare en tanke.

Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (5 minutter siden):

Trondheim har ett ekstremt stort sprednings potensiale slik som Oslo og Bergen på grunn av alle studentene.

Ja, det har du helt rett i. Jeg bor i en studentby, og så selv hvor hensynsløse studenter utenfor her var. Et kollektiv over gaten hadde sannsynligvis 50-100 personer inn og ut i løpet av hele 17.mai, utover dagen bare mer og mer fulle folk som bokstavelig talt hang på hverandre. Helgen etter var det 2-3 høylytte fester. At en person hadde 200 nærkontakter overrasker meg ikke.  

  • Liker 4
Lenke til kommentar
fredrik2 skrev (2 minutter siden):

Tror han snakker om live video som streamas över nettet.

OK. Snakker med andre ord om folk som går ute på gata. Ja, i Norge har ikke de fleste for vane å gå med munnbind ute i friluft, heller ikke i Oslo. Men butikker i Oslo er fullapakket av tildekte fjes selv om det alltid finnes unntak.

Tusen takk for svaret forresten:)

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
ok67 skrev (2 timer siden):

Men, det har gått trengt med vaksinering av nye den siste tida

image.png.e967154eb01fc5c2452d9260d3524be8.png

Dette har vore slik over heile landet. Dei fleste vaksinedosane går for tida til andregongsvaksinasjon. Når alle i risikogruppene samt dei som fekk sin fyrste dose før ca. 1 mai har fått andre dose kjem effekten av utvida intervall frå 6 til 12 veker, og då vil farten ta seg kraftig opp.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (23 minutter siden):

Trondheim har ett ekstremt stort sprednings potensiale slik som Oslo og Bergen på grunn av alle studentene.

Det er nok i mindre grad studentene enn "andre unge voksne" som sprer dette i Trondheim. Gutta på 23 som tjener raske spenn på selgerjobben sin, og svir de av på byen i helgene. 

Lenke til kommentar

Et lite høydepunkt: Sarpsborg er første bykommune i Norge med 25% av befolkningen fullvaksinerte. De er riktignok på 24.9%, men det har nok sneket seg over 25% siden forrige oppdatering. Nå går de i gang med gruppe 9 (45-54 år). Ifølge kommunen har over 37.000 av 54.000 innbyggere nå fått minst én dose (oppdatert 18. mai).

De er en kommune som har hatt vedvarende mye smitte over lang tid og dermed fikk prioritert doser, men nå er jeg ganske sikker på at vi endelig virkelig ser effekten av vaksine, med kun 23 smittede de siste 3 ukene. Første uka i mai var første gang de hadde under 20 smittede siden oktober i fjor. Så Sarpsborg er et godt eksempel på dit mange flere byer i Norge er på vei veldig snart :) 

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
OlavEH skrev (2 minutter siden):

Det er nok i mindre grad studentene enn "andre unge voksne" som sprer dette i Trondheim. Gutta på 23 som tjener raske spenn på selgerjobben sin, og svir de av på byen i helgene. 

Eg trur nok også det i stor grad er andre enn studentar som er årsaka her, det er nok heller gutta i jobb som har mykje "laks" å bruke på byn. Det ser ut for at NTNU i liten grad er berørt som stad der smitta har opphalde seg. Studentane er vel forhåpentlegvis meir opptatt med eksamen enn fest for tida, og kontoen brukar vel også å vere ganske tom på slutten av semesteret.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (4 minutter siden):

Et lite høydepunkt: Sarpsborg er første bykommune i Norge med 25% av befolkningen fullvaksinerte. De er riktignok på 24.9%, men det har nok sneket seg over 25% siden forrige oppdatering. Nå går de i gang med gruppe 9 (45-54 år). 

De er en kommune som har hatt vedvarende mye smitte over lang tid og dermed fikk prioritert doser, men nå er jeg ganske sikker på at vi endelig virkelig ser effekten av vaksine, med kun 23 smittede de siste 3 ukene. Så Sarpsborg er et godt eksempel på dit mange flere byer i Norge er på vei veldig snart :) 

 

Overraskande at det at godt vaksne er vaksinert vises på smittestatistikken all den tid det meste av smitten for tida ser ut for å vere i aldersgruppa 20 - 30 år som ikkje er vaksiner.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (1 time siden):

Indisk mutasjon er nå sikkert spredd over hele landet. Ny nedstegning i juli fordi vi åpnet opp for fort. Hvorfor lærer aldri regjeringen!

Om sommaren er folk meir ute, og skular og barnehagar er "nedstengt". Eg trur at dette vil vere nok til at smitten går ned. Når ein fyrst vel å la det indiske viruset spreie seg er dette såleis ikkje det verste tidspunktet. I tilfelle vaksinene virkar dårleg vil smitten kunne auke så snart sommarferien er over.

Regjeringa greier ikkje å få på plass eit kontrollregime som sikrar at nye virusvariantar ikkje kjem inn i landet, og karantenehotella ser ut til å spreie smitte i staden for å hindre det. Då er dette akkurat som forventa, slik som ved nyttår då den britiske varianten allereie var godt etablert før FHI og regjeringa reagerte.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (1 time siden):

Heldigvis er Romania som hadde dårlige test tall Heldigvis er Romania som fjernet fra gule land som medfører karantenehotell frihet i dag.

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/

kart-over-rde-og-gule-la.thumb.jpeg.09e89108f38f121ee1a0fb65fc3d96ae.jpeg

I følgje teksten viser ikkje kartet kven som slepp karantenehotell, men derimot kven som slepp innreisekarantene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (12 minutter siden):

Om sommaren er folk meir ute, og skular og barnehagar er "nedstengt". Eg trur at dette vil vere nok til at smitten går ned. Når ein fyrst vel å la det indiske viruset spreie seg er dette såleis ikkje det verste tidspunktet. I tilfelle vaksinene virkar dårleg vil smitten kunne auke så snart sommarferien er over.

Regjeringa greier ikkje å få på plass eit kontrollregime som sikrar at nye virusvariantar ikkje kjem inn i landet, og karantenehotella ser ut til å spreie smitte i staden for å hindre det. Då er dette akkurat som forventa, slik som ved nyttår då den britiske varianten allereie var godt etablert før FHI og regjeringa reagerte.

De fleste tilfellene med indisk variant i England har vært hos uvaksinerte uansett. Dette er skremsler som media kjører på nok en gang. Agurktiden har begynt og hva passer vel da bedre i coronaens siste dager med skremsler, doom and gloom om indisk variant som skal ødelegge alt? Interessen for Gaza har bleknet, Trump er borte, smitttetallene i India har gått dramatisk ned men noe må jo media skrive om. Og det er lite å skrive om corona også, vi vet nå at 99,9% av all smitte skjer innendørs, men "sjokkeffekten" av å vise bilder av folk som hygger seg ute i sommersola virker sikkert inn på noen(ikke på meg, for meg er det våren 2020 på repeat), de fleste i risikogruppene er fullvaksinerte, så hva skal de skrive om? Indisk variant - den nye flåtten. Jeg gleder meg til munnbindpåbudet fjernes i kommunen min. Jeg brukte munnbind før det ble påbudt - av hensyn til de svake og sårbare blant oss. Men nå er de svake og sårbare blant oss fulklvaksinerte og har tatt turen ut i samfunnet igjen. Jeg skal følge reglene til de opphever dem men så er det slutt.

Det som provoserer meg med festingen i parkene er ikke den mariginale smittefaren men alt søppelet som flyter der og hvordan tilsynelatenede voksne mennesker ikke kan hive søppel fra seg men det er en annen sak.

Endret av Morromann
  • Liker 2
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (15 minutter siden):

I følgje teksten viser ikkje kartet kven som slepp karantenehotell, men derimot kven som slepp innreisekarantene.

I praksis blir det samme som karantenehotell.

Sitat

Følgende grupper skal være på karantenehotell fra torsdag 27.05.2021 kl. 12.00: 

  • Reisende utenfor Europa, skal i utgangspunktet være på karantenehotell i hele karanteneperioden frem til negativ test tidligst etter sju døgn.
  • Reisende fra europeiske land som har færre enn 150 nye smittede per 100 000 de siste 14 dagene og maks 4 prosent av de som testes, er positive, slipper å oppholde seg på karantenehotell. De må gjennomføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested.
  • Reisende fra Storbritannia og EØS/Schengen-land som har flere smittede enn 150 smittede per 100 000, må være på karantenehotell frem til de har fått en negativ test tatt tidligst etter tre døgn. De må fullføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested og kan teste seg ut av karantene tidligst etter sju døgn.
  • Reisende fra europeiske land med særlig høye smittetall, må være på karantenehotell fram til negativ test tidligst etter sju døgn. Det kommer mer informasjon om denne gruppen senere.

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/endringer-i-karantenehotellordningen-og-lettelser-i-innreiserestriksjonene/id2850375/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...