Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
G skrev (4 timer siden):

Det virker på meg som det har gått prestisje i praten om dråpesmitte vs. luftsmitt vs. dråpe+luft-smitte debatten fra FHI sitt ståsted.

Nå har vi en rekke indikasjoner allerede fra tidlig år 2020 hvor kinesisk busseksperiment (3 timer hengende i buss-luften). Et smitteutbrudd på restaurant i Kina med kartlegging av aircondition-anlegget.

En voldsom fart i spredning i Italia bl.a., samt spredning til norske alpeturister.

Enkelte utbrudd som mangler noen annen god forklaring enn luftsmitte. Halden nevnes. Vaksinerte på sykehjem nevnes. Sykehjem skal jo ha et bedre renholdsregimé og hygiene enn hva folk i norske hjem driver på med.

Pensjonistbussen i fjor. Hurtigruteskandalen i fjor. I det hele tatt summasummarum, så tenker jeg som så at takket være Helsedirektoratet så har det gått så bra som det har i Norge. Sammenliknet i mot andre europeiske land, så kan man ikke si annet enn at nordmenn har vært griseheldige.

FHI - Folkehelseinstituttet må nok omsider svelge noen kameler med hud og hår skal du se. Aktelsen min til Line Vold har sunket med 80 % etter den VG-uttalelsen hennes.

Dessuten så har man også et helt spesiellt tilfelle med en flyrenholder, som har vært tilstede i kabinen etter at passasjerene har forlatt den. Han hadde dessuten blitt vaksinert med Pfizer Biontech. Så det er en meget spesiell sak. Det samme kan man si om de vaksinerte sykehjemsbeboerne i Norge som fikk smitteutbrudd.

Ref. VG-saken jeg sikter til:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/vAMdbB/usas-smittevernbyraa-snur-mener-luftsmitte-er-hovedaarsak-til-corona-spredning

Sitat av Line Vold gjengitt av VG:

Dette er vel så nære prestisje og holde hode trygt plantet i sanden inntil det foreligger vitenskapelige bevis som ikke kan rives i stykker? Førevar-tankegangen er kastet over rekka på skuta.

Ærlig talt @Line Vold, vil du synke så lavt som Anders Tegnell i nabolandet? Den roingen du nå holder på med vekker ikke min tillit, Line. Nå opptrer du mer som en kommunikasjonssjef, enn en fagperson.

En fagperson skal ta all usikkerhet høyst seriøst. Det gjør du ikke nå Line. Du konkluderer basert på at det føles tryggere der vi stod, enn der meteren nå vil bli flyttet. Dette er også en svært menneskelig holdning. Det trygge og det kjente..

Men, du Line Vold som fagperson skal jo ta høyde også for det ukjente !!

Line Vold har jo med dette sitatet heilgardert seg. Det er ingen motsetnad mellom at viruset kan smitte via luft i lokale med innestengd luft og at viruset fyrst og fremst smittar når ein er nær nokon som er smitteførande.

Lenke til kommentar
William_S skrev (3 timer siden):

Helsedirektoratet har jo lekt med tanken om portforbud og lignende. Så har de en viss assisterende direktør som aldri får nok av  seg selv ved å konstant løpe rundt til alle medier og være bekymret. Godt mulig han driver snikpromotering av boka si. SÅ har han også kommet med utsagn som er direkte feil og som han burde visst bedre. Han kom jo med utsagn om 50 ganger flere døde, 50 ganger flere smittede og 50 ganger flere innlagte innen 17 mai.  Man kan si hva man vil men folkeopplysning er det ikke det Nakstad driver med tidvis. 

Vi ser i Danmark som har en langt mer nøktern vurdering rundt disse mutasjonene enn det Helsedirektoratet her i Norge har. De har jo tom fått inn en en mexicansk mutasjon, men vurderer ikke den til å være noe spesielt farligere enn andre. 

Dette var vel ei matematisk framskriving av utviklinga før påske. Heldigvis snudde trenden, og då enda ein heldigvis opp med heilt andre tal.

Portforbod er siste utveg dersom ein mistar kontrollen fullstendig, og har heldigvis ikkje vore nødvendig her i landet.

Endret av torbjornen
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
daruu skrev (2 timer siden):

Oppdatering her:

Fortsatt kun min datter og naboungen som har testet positivt. INGEN andre, hverken voksne eller barn, i husstandene som er berørt eller den berørte barnehagen. Alle har blitt testet minst 2 ganger. 

Det syntes jeg fortsatt er ekstremt rart... Vi og naboene har bodd sammen med våre barn, og ikke tatt noen spesielle smittevernhensyn hjemme, fortsatt er ingen av oss positive - men naboungen smittet min datter når de lekte sammen under 15 min utendørs? 

Det eneste de to smittede har merka var litt forkjølelsessymptomer et par timer en dag, dvs mye mildere enn en vanlig forkjølelse. 

Om jeg leser det rett så er det bare 6 dager siden dattera testet positivt. Det finnes flere eksempel på lang inkubasjonstid og folk som teste positivt på en av de siste dagene i karantene, feks dag 11. Dermed ville jeg ikke følt meg så sikker enda på at dere har unngått å bli smittet.

Personlig kjenner jeg to som var i samme husstand med en coronasmittet og som aldri ble smittet. Men den smittede oppholdt seg i et rom i kjelleren med eget toalett. Han måtte ta på seg hansker og munnbind hver gang han beveget seg i gangen i kjelleren og inn på toalettet. Når resten av husstanden måtte ta en tur til kjelleren beskyttet de seg på samme måte. Slik holdt de på i to uker til de var ferdig med karantene. De testet negativt på alle testene. Det er mulig å unngå smitte i samme husstand om man gjør sånn som dette. Men det krever innsats og ikke alle som har mulighet. Noen blir simpelt ikke smittet uansett, så det finnes unntak. Men jeg vil tro statistisk sett er det ganske høy sjanse for deg å bli smittet 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Massetesting for barnehager, barneskoler og ungdomskoler i Lørenskog

Sitat

Lørenskog har hatt høyt smittetrykk over lengre tid, også blant barn og unge. Det har ført til at mange elever har hatt mye hjemmeskole og mange har vært i karantene. Derfor starter vi med massetesting for foreldre og elever tilknyttet barnehage og skole. Det er foresatte med tilknytning til barnehage og barneskole, og ikke barna, som skal testes. På ungdomsskolen er det elevene. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 time siden):

FHI foreslår å bruke Janssen-vaksine i beredskapslager
Folkehelseinstituttet foreslår imidlertid at det bør vurderes om Janssen-vaksinen vi har mottatt så langt, og det vi vil motta den nærmeste tiden, skal brukes til å bygge opp et beredskapslager i tilfelle det oppstår svikt i leveranser fra mRNA-produsentene (de som lager Pfizer og Moderna-vaksinene) eller ved en dramatisk forverret smittesituasjon.

Dette vil vere svært usolidarisk i ei verd med skrikande mangel på vaksiner. Det er svært usannsynleg at desse vaksinene vil bli brukt her i landet, og vaksinene bør gå til India, Nepal eller andre land som faktisk treng desse vaksinene.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
27 minutes ago, torbjornen said:

Line Vold har jo med dette sitatet heilgardert seg. Det er ingen motsetnad mellom at viruset kan smitte via luft i lokale med innestengd luft og at viruset fyrst og fremst smittar når ein er nær nokon som er smitteførande.

Alle klarer vel å se det du påpeker. Men, hun tar bittelitt avstand til det amerikanske CDC i det hun der velger som standpunkt. Les setningen på ny, og hva artikkelen tok for seg, så ser man lett dette også.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Delvis skrev (På 5.5.2021 den 12.57):

Har dette viruset også noe sesongbetont over seg? Det minket jo sterkt ila sommerhalvåret i fjor, for så å blusse opp igjen fra høsten av.

 

G skrev (1 time siden):

Nå må du tenke litt. Dette gjelder jo hele verden. USA er jo en nasjon med mange flere innbyggere hvor man har hatt en tiltakstrøtt Donald Trump til å styre. Og ser man på USA i juli 2020, så finner man faktisk en oppblussing av Covid-19 der. Håper det gir delvis ;) svar på spørsmålet? 

Covid19_USA.thumb.png.6d39dffbedc6d6d549fee6ee8290863f.png

I Norge er ein meir ute når det er varmt. I varmare land er ein meir inne når det er varmt. Sidan viruset er mest smittsamt innandørs vil ein dermed få mindre smitte om sommaren i kalde land, medan ein vil få meir smitte om sommaren i varme land.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (22 minutter siden):

 

Portforbod er siste utveg dersom ein mistar kontrollen fullstendig, og har heldigvis ikkje vore nødvendig her i landet.

Portforbud har praktisk talt ingen ting for seg og er sannsynligvis også kontraproduktivt i og med at 99,9% av all smitte skjer innendørs. Å være utendørs i en coronapandemi er faktisk noe av det beste man kan gjøre. Forutsatt at man ikke går rundt og tungekysser og drikker av samme glass/flaske som folk utendørs da. Selv om man mister kontrollen har ikke portforbud noe for seg. Å stenge sosiale innendørsarenaer og forby hjemmebesøk derimot....

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (14 minutter siden):

Dette vil vere svært usolidarisk i ei verd med skrikande mangel på vaksiner. Det er svært usannsynleg at desse vaksinene vil bli brukt her i landet, og vaksinene bør gå til India, Nepal eller andre land som faktisk treng desse vaksinene.

Jeg tror heller ikke noen vil ta de vaksinene. Dvs. at vi har både "ventevaksiner" og ventekarantene.

Noen håper antagelig at de som skal besøke syke slektninger i India eller i områder i nærheten tar en dose eller to før de reiser. Men det spørs om de utsetter reisen til vaksinen har begynt å virke.

Endret av Subara
  • Liker 1
Lenke til kommentar
25 minutes ago, Betroz said:

Det esset sparer dem kanskje til høsten/vinteren når dem sier at en ny farligere variant har kommet.

Det er ingen som vet noe sikkert om framtiden. Men, akkurat det tviler jeg på at de kommer til å ta i bruk. Forhåpentligvis så har vi kjøpt oss noen uker/måneder (kanskje år?) i tidsperspektiv med vaksineringen innen en funksjonell mutasjon som slår knockout på vaksineforsøk nr. 1

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
15 minutes ago, torbjornen said:

Dette vil vere svært usolidarisk i ei verd med skrikande mangel på vaksiner. Det er svært usannsynleg at desse vaksinene vil bli brukt her i landet, og vaksinene bør gå til India, Nepal eller andre land som faktisk treng desse vaksinene.

Ja et tohodet troll faktisk virker det som dette er. Noen hyler for at vi gir bort vaksiner i solidarisk ånd, fordi at vi ikke har fått vaksinert ordentlig i Norge. Men, når det først blir vaksinedekning så skal det plutselig på beredskapslager, for å gå ut på dato? Pendelen har gjort en kraftig sveip fra ene til den andre siden her.

Endret av G
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, torbjornen said:

I Norge er ein meir ute når det er varmt. I varmare land er ein meir inne når det er varmt. Sidan viruset er mest smittsamt innandørs vil ein dermed få mindre smitte om sommaren i kalde land, medan ein vil få meir smitte om sommaren i varme land.

Det kan godt hende. Men, jeg har litt vanskelig for å tro på teoriene. Det virker jo som om det er like mye gjetting på den delen av diskusjonen som noen annen. Det spørs om ikke spesialsykepleier Dr. John Campbell er inne på noe med lavere D-vitamin om vinteren.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
8 minutes ago, Morromann said:

Portforbud har praktisk talt ingen ting for seg og er sannsynligvis også kontraproduktivt i og med at 99,9% av all smitte skjer innendørs. Å være utendørs i en coronapandemi er faktisk noe av det beste man kan gjøre. Forutsatt at man ikke går rundt og tungekysser og drikker av samme glass/flaske som folk utendørs da. Selv om man mister kontrollen har ikke portforbud noe for seg. Å stenge sosiale innendørsarenaer og forby hjemmebesøk derimot....

:fun: gjelder det frivillig og ufrivillig tungekyss med hund også?

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (1 time siden):

Ja, det har vært gjort mange tabber. Skulle aldri vært åpnet opp før jul f.eks. Tiltakene ved innreise har vært alt for milde også. Dette i hovedsak som har vært grunnen til at vi har slitt nå i vinter.  

Ja, det er jo den verste. Og det at helsemyndighetene ikke har klart å øke sykehuskapasiteten og antall intensivplasser det minste grann, og dermed ikke på noen måte har klart å gjøre at vi tåler litt høyere smitte uten at helsevesenet knaker i sammenføyningene. 

I tillegg er det mange andre ting som jeg er ganske misfornøyd med. Alt fra retorikken til myndighetene til grad av målretting for tiltakene. Hvert enkelt av disse momentene er ikke nødvendigvis så ille, men i sum blir det mye.

Lenke til kommentar
Fnugle skrev (25 minutter siden):

Om jeg leser det rett så er det bare 6 dager siden dattera testet positivt. Det finnes flere eksempel på lang inkubasjonstid og folk som teste positivt på en av de siste dagene i karantene, feks dag 11. Dermed ville jeg ikke følt meg så sikker enda på at dere har unngått å bli smittet.

Personlig kjenner jeg to som var i samme husstand med en coronasmittet og som aldri ble smittet. Men den smittede oppholdt seg i et rom i kjelleren med eget toalett. Han måtte ta på seg hansker og munnbind hver gang han beveget seg i gangen i kjelleren og inn på toalettet. Når resten av husstanden måtte ta en tur til kjelleren beskyttet de seg på samme måte. Slik holdt de på i to uker til de var ferdig med karantene. De testet negativt på alle testene. Det er mulig å unngå smitte i samme husstand om man gjør sånn som dette. Men det krever innsats og ikke alle som har mulighet. Noen blir simpelt ikke smittet uansett, så det finnes unntak. Men jeg vil tro statistisk sett er det ganske høy sjanse for deg å bli smittet 

Hun ble smittet 28 April, testet positivt 1 Mai. Naboungen(som smittet datter)ble smittet 24 April, testet positivt 30 April. Mandag tilogmed torsdag var han i BHG, min datter(ble smittet utenfor BHG mest sannsynlig) var der onsdag og torsdag. Allikevel ingen smittet i BHG(40 barn og 10 voksne tror jeg), alle ungene ble hentet på fredag 30 og det har vært stengt til nå. Alle barn og voksne i BHG testet negativt 1 mai, og igjen den 8 Mai. 

Naboene ble testet igjen på lørdag, vi i går, alle negative. Hverken vi eller de har tatt noen spesielle smittehensyn mtp de små, da det er umulig med barn uansett. Naboene er ute av karantene i dag, vi sitter ut i morgen. 

 

Enten så må vi ha fått en mildere variant, testene være feil, eller så kan det umulig være så smittsomt som alle skal ha det til... 

Lenke til kommentar
1 hour ago, Morromann said:

Hehe, det er faktisk j*vlig farlig. Høre ut som noe folk med ekstremt oppmerksomhet kunne funnet på dog.

Men det heter jo faktisk antiBAC og ikke antiVIR. Luftspredende virus er det veldig liten sjanse for å få gjennom berøring. Antibac hadde gitt mening om det var en livsfarlig bakterieepidemi på gang. Jeg har sluttet å sprite hendene når jeg går inn og ut av butikkene. Jeg vasker meg med vanlig såpe og vann når jeg er hjemme fra butikken; ikke pga. corona men vanlig anitbakteriell hygiene. Men den største faren for å få farlige bakterier på hendene er ikke på Rema 1000, men hjemme på ens eget bad. Om man vil være 100% sikker på at farlige tarmbakterier ligger rundt på ens eget bad bør man helst desinfisere det flere ganger daglig men hvem gjør vel det?

Mulig at antibac funker best på mobilskjermer, men varer garantien på mobilen for slik "misbruk"?

Det er jo gjerne en del vemmelig bruk av mobiltelefon mens folk sitter på toalettsete.

Lenke til kommentar
Morromann skrev (17 minutter siden):

Portforbud har praktisk talt ingen ting for seg og er sannsynligvis også kontraproduktivt i og med at 99,9% av all smitte skjer innendørs. Å være utendørs i en coronapandemi er faktisk noe av det beste man kan gjøre. Forutsatt at man ikke går rundt og tungekysser og drikker av samme glass/flaske som folk utendørs da. Selv om man mister kontrollen har ikke portforbud noe for seg. Å stenge sosiale innendørsarenaer og forby hjemmebesøk derimot....

Utendørs ja..Det er auka fare,best å isolerer seg,sånn for dugnaden sin skyld..https://www.nrk.no/mr/auka-smitte-utandors---fhi-ber-folk-halde-avstand-i-naturen-1.15447619

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...