Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Morromann skrev (7 timer siden):

Kanskje østlandskommunene og forøvrig også Trøndelag og Nord-Norge bør innføre vestlandskarantene. Det er jo borte i vest det er en slik ekstremspredning av corona blant russ(spesielt i Bibelbeltet på Jæren LOL); russeteiden er jo satt helt på vent i Oslogryta selvfølgelig. Unntak i øst finnes selvfølgelig, som i Grenlandsområet og Indre Enfold men ellers er det rolig her og synkende trend.

Svært så opptatt du er av å nevne "bibelbeltet på Jæren". hver eneste gang det er snakk om noe i Stavangerregionen. 

Over 95% av oss i Stavanger stemmer IKKE på KrF.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Sitat

Ble ikke enig innen fristen

Det blir ikke innført tiltaksnivå 5B i Grenland nå. Helsemyndighetene hadde satt frist klokka 13, for å kunne gjøre et vedtak på det i dag. Men grenlandskommunene ble ikke enige innen fristen. Tiltaksnivå 5B er de nest strengeste smittevernreglene.

Sitat

FHI sier kommunene vet best

Avdelingsdirektør, for smittevern og beredskap i FHI, Line Vold, sier det er grenlandskommunene som vet hvilke tiltak som vil virke best mot den økende smitten i Grenland, men at kommunene nå må bli enige om hvilket tiltaksnivå man skal legge seg på.

Tviler på det...

Lenke til kommentar
Sitat

Foreldre reagerer etter tur med Victoria: – Unødvendig

– Jeg synes det er veldig spesielt at Skien kommune tilrettelegger for at flere klasser kan gjøre dette sammen, når smittetrykket er så stort. Hundrevis kan havne i karantene, og det skjedde denne gangen, sier en frustrert mor til TA.

Torsdag kveld fikk foresatte i 5. og 6. trinn på Bølehøgda skole melding om at en elev er smittet. Tre dager tidligere hadde de to klassene vært sammen på tur med Victoria fra Skien til Porsgrunn. Klassene er såkalte samarbeidende kohorter.

Alle elever og ansatte som var på båttur regnes som nærkontakter og må i karantene. I tillegg må alle som bor i samme husstand i ventekarantene. Totalt er det snakk om mellom 100 og 200 personer.

– Konsekvensene blir store. Vi som er foreldre burde reagert i forkant. Denne turen burde vært droppet, mener en av foreldrene i de aktuelle klassene.

– Etter boka

Rektor på Bølehøgda skole, Bente Slettemo, sier at turen ble arrangert innenfor gjeldende retningslinjer på gult nivå hos barneskoler i Skien kommune.

– Turen ble arrangert etter boka. Så lenge det er gult nivå, kan vi ha samarbeid med kohorter utendørs. 5. og 6. trinn er samarbeidende.

– Men er det lurt?

– Det er et annet spørsmål. Da må man vurdere om det skal være gult eller rødt nivå på skolene, svarer rektoren.

Hun kan forstå frustrasjonen hos enkelte foreldre.

– Klart det får store ringvirkninger. Jeg forstår at foreldre synes det er unødvendig.

Slettemo understreker at elevene fikk beskjed om å holde avstand, men når man går rundt på en båt er det ikke alltid like enkelt. Det er henholdsvis 26 og 18 elever i de to klassene.

– Derfor må alle regnes som nærkontakter.

Fra mandag er det innført rødt nivå på alle ungdomsskoler i Skien, men barneskolene skal fortsatt ha gult nivå. Det bekrefter kommunikasjonssjef i kommunen, Anne Spånem.

Nye elever kom på

Da elevene fra Bølehøgda gikk av i Porsgrunn, kom elever fra 5. og 6. trinn ved Bratsbergkleiva skole på båten. De to skolene var altså ikke samlet på båten.

– Her er det ingen i karantene som følge av turen, sier Trude Tvedt, som er rektor ved Bratsbergkleiva.

https://www.ta.no/korona/skien/skole/smittetilfelle-og-over-hundre-i-karantene-etter-tur-med-victoria-unodvendig/s/5-50-1153617

Lenke til kommentar
On 5/6/2021 at 4:08 PM, Evil-Duck said:

Da skulle det omsider bli min tur, med negativ koronatest i går ville jeg få vaksine tilbud neste uke etter en liten prat med legen min 🥳. Gode gud så jeg GLER meg! En mindre enorm bekymring å forholde seg til etterhvert som jeg blir fullvaksinert 😄

Godt å høre. Få høre om du får 6 eller 12 uker til andre dose.

Lenke til kommentar
On 5/6/2021 at 4:16 PM, Thor. said:

Heldiggris. Er vel 2-5 uker til det er min tur. Er jeg ekstra heldig så får jeg time samtidig som jeg skal på spahotell med familien, håper jeg slipper at det skjer.

Kameraten fikk ingen bivirkninger annet enn litt øm på stikkstedet.

Lenke til kommentar
1 hour ago, DaniNichi said:

 

Jeg er noe uenig at slik sats som eks la opp til trening vil ført til noe særlig økning, men jeg har også forståelse for at Norge har følgt en slags nullvisjon som gjør det vrient holde slikt åpent.

Selv har jeg rehab så kan trene 3ganger i uka på senter, men tok alt for lang tid få slikt innført.

Man er jo alltids både enig og uenig i slike ting som dette rundt covid🙂 Fasiten sitter nok ingen på.

Hva måtte du gjøre for å få godkjent rehab trening? Har selv gjennomgått en stor ortopedisk operasjon og fikk avslag fordi jeg har hatt rehab pga. noe annet tidligere. Fikk beskjed om å kontakte fysioterapeut.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (3 timer siden):

Jeg syns karakteriseringen din av folk i risikogruppa er litt nedverdigende, i forhold til overvekt og lignende så kan en jo starte å snakke om spiseforstyrrelser, mental helse osv, men ja de er i all hovedsak skyld i sin egen situasjon. Men en stor del av risikogruppa har jo og havnet der på grunn av ting helt utenfor deres egen kontroll så på en måte å dra alle innunder en kam på den måten blir noe feil. Problematikken med at risikogruppene skal isolere seg for at resten skal få leve fritt har jeg prøvd å forklare ved flere anledninger, spesielt de som befinner seg i gruppe 4 med alvorlige underliggende sykdommer er en pent nødt til å gå ut døra å besøke områder med betydelig smitterisiko for å få livsnødvendig behandling, selv ved dagens situasjon er det flere i denne gruppa som har blitt smittet ved sykehusbesøk og omkommet, jeg kjenner personlig til ei som endte opp slik i nabokommunen her etter en behandling på Haukeland. 

Men ellers så syns jeg tilnærmingen din slik situasjonen er i dag er ganske grei, selv om vi har hatt våre uenigheter oppigjennom rundt diskusjonen her :) . Det jeg tenker er viktig å ha i bakhodet nå er at alle over 18 år skal ha fått vaksinetilbud iløpet av Juli, vi er så fryktelig fryktelig nære å bli ferdig med dette her. 

Nå vel ikke alltid. Overvektighet og fedme kan fint skyldes genetiske faktorer. Noen er født tynne, andre tykke. 

Lenke til kommentar
Sitat

FHI har regnet på vaksinefordeling: − Lønner seg å blande

FHI-tallene er klare: Det lønner seg med en ny vaksinestrategi der både yngre og eldre vaksineres samtidig.

Sitat

I Danmark dreier strategien seg om at to ulike aldersgrupper vaksineres på samme tid:

  • 16–19 år & 45–49 år (månedsskifte mai/juni)
  • 20–24 år & 40–44 år
  • 25–29 år & 35–39 år
  • 30–34 år

Da blir man vaksinert sist her i Norge antageligvis. 30-34 år

Sitat

I Norge er 30–34-åringer den største befolkningsgruppen med 380.000 personer, ifølge SSB.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/2drbry/fhi-har-regnet-paa-vaksinefordeling-loenner-seg-aa-blande

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
William_S skrev (1 time siden):

Nå vel ikke alltid. Overvektighet og fedme kan fint skyldes genetiske faktorer. Noen er født tynne, andre tykke. 

Ganske sjeldent, men det kan være genetisk ja, en kan og gå på medisiner som gjør at en legger på seg mye, spesielt når en går i retning antidepressiva og lignende medisiner, så en skal alltid være forsiktig å dømme noen, som var litt det jeg prøvde å kommunisere med det innlegget du siterer :)

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (13 minutter siden):

Da er vi flere, er mest bekymret for at når vi kommer så langt begynner de fleste å gi faen i smittevernsregler fordi de ikke går utover enn selv, og at en visse aldersgrupper som får vaksine sist blir utsatt for større smitterisiko pga. det

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fnugle skrev (1 minutt siden):

Da er vi flere, er mest bekymret for at når vi kommer så langt begynner de fleste å gi faen i smittevernsregler fordi de ikke går utover enn selv, og at en visse aldersgrupper som får vaksine sist blir utsatt for større smitterisiko pga. det

Jepp håper ikke på noe indisk mutant effekt. Vi får vel første stikk i slutten av juli/ begynnelsen av august. 

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (2 timer siden):

Hva måtte du gjøre for å få godkjent rehab trening? Har selv gjennomgått en stor ortopedisk operasjon og fikk avslag fordi jeg har hatt rehab pga. noe annet tidligere. Fikk beskjed om å kontakte fysioterapeut.

Ble nektet av assistent fastlegen (Kvinne), nektet av andre legen på kontoret (Kvinne) alt begrunnet med smitte som jeg ikke klarer ta ansvar for meg selv og egne valg.

Ringte så min private helseforskning, ble oppringt av en lege der (Mann) hadde melding om godkjent rehab alt før jeg svarte telefonen, han sa bare  "  Da har du tilgang på senter, kos deg på trening og håper smertene blir mindre".

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Over 200 personer i karantene i Risør:

I Risør er over 200 personer i en eller annen form for karantene etter at en mann har testet positivt på coronaviruset.

Kommunen opplyser at det er satt i gang en omfattende smittesporing etter den positive testen.

Smittesporingsteamet i Risør ringer nå de som må i karantene, og kommunen anslår at dette trolig vil omfatte over 200 personer.

Risør kommune opplyser at den smittede mannen ikke har alvorlige symptomer, men at han har hatt mange nærkontakter de siste dagene. Det samme gjelder hans familiemedlemmer.

Kommunen anser faren for flere smittetilfeller for stor etter dette tilfellet.

 

Lenke til kommentar
Fnugle skrev (49 minutter siden):

Da er vi flere, er mest bekymret for at når vi kommer så langt begynner de fleste å gi faen i smittevernsregler fordi de ikke går utover enn selv, og at en visse aldersgrupper som får vaksine sist blir utsatt for større smitterisiko pga. det

 

Pc Lynet skrev (47 minutter siden):

Jepp håper ikke på noe indisk mutant effekt. Vi får vel første stikk i slutten av juli/ begynnelsen av august. 

 

Benbjo skrev (25 minutter siden):

Blir hyggelig å sitte på sidelinjen hele juni og juli mens samfunnet åpner for de vaksinerte... 

Skulle bare godtatt Pfizer jeg fikk tilbud om "under bordet" for 10-12uker siden.

Men jeg skal jo alltid være solidarisk og ha moral, er jo noe som lønner seg det, NOT....Ikke i Norge, gi mest faen få vaksine ( Oslo øst) klag mest ( de unge) få vaksine.

Klarer ikke forstå at alle som gir mest faen skal få og de som har sittet tungt i det med barn, jobb som ofte krever reise etc skal sitte som tapere..Hvem eier utsteder, hvem drifter små bedrifter, hvem trenger reise for jobb ? Oftest de som er 30-40..Og hvem har oftes barn i enten barnehage alder eller skole ? Jo 30-36..

Blir vel tur til Dubai rundt midten av mai for å ta Pfizern for dette gidder jeg faen ikke.

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar

Jeg var fryktelig imot dette med vaksinepass, men etter å ha diskutert det litt med mine partifeller i det politiske partiet jeg er litt aktiv i hvor flere som jobbet i serveringsbransjen deltok så har jeg egentlig blitt litt mer overbevist om at det i en svært begrenset periode nå fremover mot sommeren kan være formålsrettet. Det handler ikke bare om personlig frihet og ekskludering av uvaksinerte, men det veier veldig tungt på at serveringsbransjen skal overleve å komme seg gjennom sommeren på lønnsomt vis, som nå har blitt helt kritisk i Oslo, det er enormt mange bedrifter som er helt på bristepunktet og er livredde etter det som nettopp skjedde i Ålesund. Men det er et enormt og vanskelig etisk dilemma, å jeg klarer egentlig ikke å si at jeg er for vaksinepass innad i  Norge, men jeg har om ikke annet mer forståelse for nødvendigheten av det. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...