Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

4 hours ago, Quakecry said:

Du sitter jo her, omtrent daglig og poster all info du kan komme over som preiker om dommedag og faens oldemor. Du gjør jo faktisk omtrent ingenting, kan gå hit omtrentlig til hvilket som helst tidspunkt på døgnet, any time of the week, og du er her og poster tull. Jeg begynner bare å bli drittlei av folk som A) Ikke ser på verdenen dem lever i. Man kan faktisk observere ting med egne øyne. og B) Ignorerer statistikk. De aller fleste som får corona merker det ikke engang, om du må ha en test for å finne ut av om du har det, da kan det jo ikke være så spesielt? 

Det virker som om at det du som ikke innser rekkeviddene av dette bestemte koronaviruset. Du virker helt låst og blåst bak idéene dine om at dette er konspiranoia av store dimensjoner. At "det er ikke farlig" og det der.

Med noe så stort som dette så måtte det bli den informasjonsflyten det er blitt. Jeg selv synes det er ekstremt overveldende mye informasjon å ta til seg. PC Lynet selv om han er litt i skvis av og til på tema som opptar enkelte samfunnslag med annen hud, synes jeg serverer mye nyttig informasjon.

Jeg tror ikke det er noen i denne verden som klarer å fordøye all informasjonen rundt Covid-19 på en god nok måte. Selv fagfolk virker å slite med å ta til seg alt. Dette er nybrottsverk hva gjelder vitenskapelige undersøkelser som vi som moderne samfunn vil stille krav om at blir fulgt.

Jeg antar at kun 2-3 % av alt er vitenskapelig undersøkt til nå, og kanskje mindre?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
5 hours ago, Pc Lynet said:

Det er ingen tvil om at unge studenter har hatt det klipt. De har sittet omtrent alene på hybel eller barnsrommet med Internett undervisning.

Sosiale medier og urealistiske påvirkere som ikke burde være rollemodeller har ødelagt mer for den psykiskehelsen til ungdom og unge voksne enn pandemien tror jeg.

Er det foreldrene eller barna selv som synes at det er kjipt å multitaske med gaming og svar på sosiale media, samtidig som læreren prater tørt om ditt og datt på videostreaming?

I følge youtuber-video av Thoughty2, så må jo disse småbarna være så fulle av dopamin og lykke etter all sin sosiale utfoldelse midt i undervisningstimen at de sover full av lykke hver kveld?

Mulighetene for unnasluntring i undervisningen har vel aldri vært så kollosale?

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, DaniNichi said:

 

Viral infections may contribute to memory loss

 

 

Influenza-associated global amnesia and hippocampal imaging abnormality

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3766455/


Being Sick Affects Your Memory In This Weird Way

 

https://www.bustle.com/p/does-the-flu-affect-your-memory-heres-why-youre-not-remembering-things-as-quickly-when-youre-sick-7989266

 

På tide at moderatorer eller admins setter ned foten på dere som sprer løgner og misinformasjon.

Hvorfor skal admins og moderatorer sette foten ned på noe som du nå har korrigert for? Hadde han du kritiserer repetert på det i det uendelige så kanskje det hadde vært noe å se på. Sånn ellers så vil jo forum være delvis selvkorrigerende ved at noen finner feil hos andres påstander.

Men, du kan jo finne vitenskapelige påstander for det meste i våre dager. Er jo bare å sette søkebegrep i sammen, så dukker det gjerne opp et eller annet. Det skal faktisk ganske mange ekstra studier til før de i vitenskapen tør å konkludere med at ting er fakta. Det er også noe å ta med seg videre.

Jeg kan forstå PC Lynets feilsteg. Han er sannsynligvis en nokså ordinær forumbidragsyter. De fleste av oss har vel neppe opplevd eller innsett at vi har hukommelsestap etter infeksjoner enda. Så på det grunnlag kan jeg forstå at PC Lynet har dratt den konklusjonen han har valgt.

Lenke til kommentar
5 hours ago, Quakecry said:

Sverige? Der dem ikke har hatt lockdowns slik vi har, og hvor ting faktisk har gått ganske fint? Fint eksempel. Next. Nei, det ligger ikke folk døde overalt i gatene, et helsesystem som har kollapset, også videre. 

Helsesystemet kollapset faktisk, men under beskyttelsesmekanismer som en hjelpende hånd. Uten norske og andre nasjoners bidrag så hadde du sett en reell sykehuskollaps i deler av Sverige.

Endret av G
Lenke til kommentar
5 hours ago, scuderia said:

Nei, dette er helt feil. Det dør knapt mennesker under 60 av korona i Norge. Vaksinen har tatt livet av flere 30 åringer enn viruset og derfor stoppet FHI å bruke AZ og J&J vaksiner..

 

Men det hadde dødd flere yngre dersom vi også hadde opplevd kollaps i helsevesenet. Det er flere eksempler på at yngre mennesker har vært nødt å bli innlagt på sykehus for å komme over kneika.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, scuderia said:

Nå påstod du at "mange under 60 år" døde for så å komme drassende med 70 år..  Og her i denne tråden holder vi oss til Norge. Og ja, tiltakene i kombinasjon med særegne forhold i Norge har medført at knapt noen har dødd av dette.

Det er altså en mikroskopisk sjanse for å dø av korona om man er frisk og under 60 uansett hva folk kommer med av skremsel propaganda. Men slapp helt av, vaksinene fungerer og snart er alle her i Norge vaksinert. Så ingen grunn til å drive med den hysteriske spammingen av dommedag her i tråden.

 

Det er bra at vi har vaksiner. Men, vi er ikke der enda at så mange har fått vaksine. Og selv de vaksinerte må nok fortsette å følge koronatiltakene for å hindre de muterte virusvariantene å få skikkelige feste, som så kan føre til runde 2 og runde 3 (Covid-22 og Covid-23??)

Lenke til kommentar
5 hours ago, fredrik2 said:

Hvis ikke Norge har några säregna förhold så må deres smitte bero på att dere ikke kan sköta dere. Vi i resten av landet klarar oss bra mycket bättre än dere. Bor faktiskt folk som kommer fra Polen och Pakistan också utanför Oslo och det kommer faktiskt smittede hit också. 

Klart att Norge har en stor fördel med hur lätt det är att kontrollera smitten jämfört med många andra länder på grund av att vi ikke bor så väldigt tätt, har en befolkning som faktiskt följer regler rätt bra och har en ekonomi som gör att folk faktiskt kan klara sig hvis de er hjemme fra jobbet eller er permitterade och bedrifter får en del hjälp.

 

Lurer faktisk litt på hvor stor aha-fasen har påvirket den videre koronadugnaden. Altså den vi så på Nrk-TV, hvor noen sterke røster fikk komme til orde og si hvor bekymret de var (spesiellt en helsefaglig kvinne).

Mens i Sverige, så har de hatt en dårlig helseledelse som tror på flokkimmunitet, og har tviholdt så lenge som mulig på sine egne teorier.

Ref. kanalen: https://tv.nrk.no/serie/debatten

Fant den ene svært spesielle episoden, her:

https://tv.nrk.no/serie/debatten/202003/NNFA51031720

17mars2020.thumb.jpg.83ec673f6853a8623deb0e3ec4662b0b.jpg

 

Har Tegnell og Giesecke drevet med denne formen for opplæring av folket i Sverige?

17mars2020_2.thumb.jpg.7452b408f564ca0066fb80d7beab2939.jpg

Endret av G
Lenke til kommentar
5 hours ago, fredrik2 said:

Nu har ju faktiskt Sverige klarat sig bättre än 29 länder, varav många i Europa, trots att de har haft bra mycket förre tilltak än i många länder så hvorfor ska jag jämföra Norge med Sverige. 

Tror ikke heller vi ska gå igenom alla världens länder och tro att de har korrekta tal, att talen är jämförbara eller att populations har en liknande åldersstruktur. 

Men hvis vi faktiskt ska jämföra med Sverige så är det faktiskt fler stora byar där.

Hvis tilltak nu är 99% och det ända som alltså räknas så är det intressant hur mycket bättre Norge har klarat sig än länder som Spanien, Ungarn, Frankrike, Belgien, Storbritantioen etc etc som alla har haft bra mycket hårdare tilltak än Norge.  

Du har mange gode poeng. Du hever debatten mange hakk, selv om jeg ikke alltid er enig i alt ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, fredrik2 said:

Ok, i min värld är det svårare att oppföra sig hvis det bor en million människor på ett väldigt litet område och ett virus har "kanske" lite lättare att smitte där.

Veldig enig med deg på en del punkter.

Lenke til kommentar
4 hours ago, Pc Lynet said:

Folk i Norge følger myndighetenes tiltak. Disse andre landene innførte tiltak for sent. Lockdown må innføres på ett tidlig tidspunkt der befolkningen ikke enda forstår alvoret. Det går ikke i land med lav tillit som Spania.

Jeg er ganske sikker på at Sverige ville klart seg like bra som Norge om de hadde identiske tiltak.

Men, det er jo ikke måte på hvilken tiltro svenskene har hatt til sin regjering og sin tufs Tegnell. Så det du sier rimer ikke helt med den virkeligheten jeg ser om Sverige.

Må innrømme at jeg kjenner Sverige alt for dårlig også. Så det blir nyhetsdryssene som skaper inntrykkene :roll:

Folk i Sverige følger myndighetenes tiltak?

Endret av G
Lenke til kommentar
5 hours ago, fredrik2 said:

Ja, det är klart att det är en viktigt skillnad men många delar av Norge har ju inte ens behövt införa någon lockdown senaste året. 

Är rimeligt sikker på att det beror på det jag tog upp tidigare, befolkning som följer regler ok, gles befolkning och ekonomiska möjlighet, dvs Norge har en fördel jämfört med många andra länder. Som var det jag skrev och som du sa var fel. 

Tror vi kan takke Svartedauen for den lave befolkningstettheten muligens :roll:

Heter ikke Rattus Norvegicus for ingenting. Selv om det var lopper som mest sannsynlig overførte smitten mellom rotter og mennesker.

Svartedauen:

Quote

1024px-1346-1353_spread_of_the_Black_Dea

 

Endret av G
Lenke til kommentar
4 hours ago, torbjornen said:

Men er alle desse i risikogrupper eller er dette sniking i vaksinekøa?

I så fall bør også restdosar kunne gå til ordførarar eller kommunetoppar utan at dei får refs frå sentralt hald.

Nå har Erna måtte vente en stund hun også. Så å kalle det sniking i vaksinekø er vel litt brutalt? Det er uansett nyhetsverdig, selv om folk ikke bryr seg om annet enn køsniking eventuellt. Hun har 60 årsalder på seg. Hun oppholder seg mye i Oslo, som jo har fått ekstra vaksinedoser tildelt..

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
42 minutes ago, G said:

Nå har Erna måtte vente en stund hun også. Så å kalle det sniking i vaksinekø er vel litt brutalt? Det er uansett nyhetsverdig, selv om folk ikke bryr seg om annet enn køsniking eventuellt. Hun har 60 årsalder på seg. Hun oppholder seg mye i Oslo, som jo har fått ekstra vaksinedoser tildelt..

Også utenriksminister Ine Eriksen Søreide (44), utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (40), næringsminister Iselin Nybø (39) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (56) ble vaksinert.

De skal etter planen delta på NATOs toppmøte i juni. Nato har anbefalt at alle deltakere vaksineres før toppmøtet

Kan ikke se at NATOs toppmøte er listet opp i FHIs prioriteringsrekkefølge (eller listet som risiko).

Dette er vel i beste fall en nødvendig arbeidsreise. Har du da rett til å komme først i køen?

Nei, det er nok fremdeles stor forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker…

  • Liker 1
Lenke til kommentar
22 minutes ago, G said:

Det kommer vel litt an på hvordan du ser på viktigheten av NATO?

Nei.

Poenget mitt er at jeg ikke kan se at viktigheten av jobb/jobbmøte gir deg prioritet i vaksinekøen - i hht. FHIs retningslinjer.

Eneste unntak (såvidt jeg kan se) er at utvalgte grupper av helsepersonell i primærhelsetjenesten vaksineres parallelt med de ulike prioriteringskategoriene av risikogrupper. 

EDIT: Men kanskje de har fått noen byråkrater til å klassifisere hele gjengen som "utvalgt gruppe av helsepersonell i primærhelsetjenesten" 😁

 

Endret av helsten2
  • Liker 1
Lenke til kommentar

For ei veke sidan:

Pc Lynet skrev (På 20.4.2021 den 0.14):

Mandag ble det registrert 518 nye smittetilfeller av coronaviruset i Norge.

No:

Sitat
00:13Knut Arne J Hansen

550 NYE REGISTRERTE SMITTETILFELLER I NORGE

Mandag ble det registrert 550 nye smittetilfeller av coronaviruset i Norge. Det er 107 tilfeller flere enn gjennomsnittet de foregående syv dagene, som er på 443.

Søndag ble det registrert 222 nye smittetilfeller i Norge, mens tallet lørdag var 329. Færre blir generelt sett registrert smittet på helligdager og i helgene enn i ukedagene.

Det høyeste døgntallet som er registrert hittil i pandemien er 1150 tilfeller tirsdag 16. mars.

Trenden i registrert smitte er ifølge VGs beregning synkende, mens 24 kommuner har en stigende smittetrend. Totalt er det bekreftet 111162 smittetilfeller i Norge siden pandemiens start.

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar er klart til det blir registrert i meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). Tallene kan derfor gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke kommer frem når prøven er tatt - bare når den er registrert.

Ser ein på fylkesoversikta er det mange smitta i Vestfold/Telemark og Agder.

Endret av torbjornen
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Artikkel i Dagbladet i dag ang. skjevfordeling av vaksinedoser. 

Jeg merker meg følgende setning fra Geir Bukholm i FHI ang. skjevfordeling:

Sitat

- Det er det et poeng til. Det ser ut til at vi får ganske mange vaksinedoser i løpet av sommeren. Slik at vi har begrenset med tid til å få gjort endringer i hvordan vi styrer dosene vi har, før vi har gitt et vaksinetilbud til hele den voksne befolkningen. Derfor bør dette iverksettes raskt, dersom vi skal få effekt, forteller Bukholm.

Hvordan skal en tolke dette?

For meg virker det som om det argumenteres med at det ser ut til å bli såppas god vaksinetilgang i sommer at dersom vi skal skjevfordele så må vi skynde oss å bestemme hvem som skal prioriteres bort, så de ikke får første dose? Misforstår jeg helt her?

 

https://www.dagbladet.no/nyheter/et-spill-for-galleriet/73688435

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...