Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Morromann skrev (1 minutt siden):

Joda, men folk i parken der sitter ikke som sild i tønne, de sitter i grupper, selv om kameravinklingen av og til kan få det til å se ut som om de sitter nettopp som sild i tønna.

En del slike bilder tas jo også med telelinse som får det til å se ut som folk er mye tettere på hverandre enn det man er. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Morromann skrev (27 minutter siden):

Joda, men folk i parken der sitter ikke som sild i tønne, de sitter i grupper, selv om kameravinklingen av og til kan få det til å se ut som om de sitter nettopp som sild i tønna.

William_S skrev (24 minutter siden):

En del slike bilder tas jo også med telelinse som får det til å se ut som folk er mye tettere på hverandre enn det man er. 

Vel, jeg både var i parken i går og jobber med foto til daglig så dette føler jeg at jeg kan svare på med litt innsikt. Teleobjektiver drar bakgrunnen mot forgrunnen og klemmer dybden sammen. Man trengte ikke høy brennvidde i går for å se at det var ganske mange som satt for mange for tett sammen enn man er anbefalt å gjøre. Det er knapt noen som sitter i parken sammen med venner med to meters avstand til hverandre, fordi det er så og si praktisk umulig.

Folk sitter jo i grupper med folk de kjenner. Noen sitter i grupper med ok avstand til hverandre innad i gruppa. De fleste sitter i grupper med bare litt avstand til hverandre, og god avstand kun til andre grupper. Hvis man møter vennegjengen og kanskje en venn av en venn eller to innad i sin egen gruppe og i tillegg ikke holder avstand har man jo da naturligvis nærkontakt med ganske mange. Og jo, dessverre er det en del som satt som sild i tønne i går med gjenger på 15-20+, i hvert fall på Kuba og i Tøyenparken.

Personlig møtte jeg 4 venner, så kom det 2 til jeg ikke kjente og vi ble 7 personer i en ring. Vi holdt ikke to meters avstand til hverandre særlig godt, dermed har vi alle i den gruppa 6 nye nærkontakter hver på kort tid og kan havne i karantene alle sammen hvis for eksempel samboeren til en tester positivt. Eller så kan flere av oss ha blitt smitta hvis man er riktig så uheldig. Sannsynligheten er lav, men den er jo der og øker i byen spesielt når en så stor andel av aldersgruppen det er mest smitte i møter hverandre.

Som sagt på forrige side synes jeg det er dritbra at folk tar turen ut i det fine været, og at dette virkelig er noe Oslo-folk trenger nå, pluss at det ikke smitter så lett ute som inne. Så ikke les det som noen kritikk mot at folk samles i parken, jeg var der selv og møtte flere samtidig enn jeg har gjort på veldig lang tid. Men det går an å ha to ting i hodet samtidig. 

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Ti personer anmeldt for å motsette seg karantenehotell

Det ble lørdag opprettet ti saker på personer som nektet å sjekke inn på karantenehotell i Ullensaker kommune.

Det bekrefter politiadvokat Jan-Thomas Lunde overfor VG.

– De er anmeldt for at de ikke vil på karantenehotell. Det ser ut til at det er personer fra ulike flighter, sier Lunde.

Fra 19. mars trådte nye regler for hvem som må på karantenehotell i kraft.  Nå er hovedregelen at tilreisende til Norge må gjennomføre karantenetiden på karantenehotell.

Det gis unntak for blant annet personer som er bosatt i Norge som har vært på en nødvendig reise.

 

Lenke til kommentar
6 hours ago, torbjornen said:

Eg har faktisk planta granplanter ein gong i mitt liv. Dette var rundt 1988-1989 då eg gjekk i 4-5 klasse på barneskulen. Vi var på skogplanting ein dag, og inntekta skulle gå til eitt eller anna veldedig formål, kanskje Afrika eller noko slikt. Plantinga skjedde etter det eg kan hugse ved at ein trakka eit jern ned i jorda og drog det opp att (reiskapen hadde lang stang med handtak og eit lite brett(?) til støvelen), slik at det vart eit rundt hol i bakken som ein kunne sleppe rotklumpen til ei granplante ned i. Deretter trakka ein jorda på plass rundt planta. Nokon heksekunst var det altså ikkje. Eg trur nok at det vart ein del planting på måfå, og eg er usikker på kor mange granplanter som eg faktisk planta. Eg hugsar ikkje så mykje av detaljane, men det hadde vore interessant å få vite korleis det ser ut der no.

Hadde ein gjort noko tilsvarande i dag, men der ein brukte eldre elevar frå ungdomsskulen og oppover samt at ein ga dei litt rettleiing om korleis plantinga skal gjennomførast (avstand osv.) er eg rimeleg sikker på at dette ville ha vore vellukka, og ein kunne i tillegg ha finansiert klassetur eller donert pengane til eit godt føremål. Det burde etter mi meining også vere mogeleg å bruke norsk ungdom eller arbeidslause, men då får ein det vanlege problemet med at dei skal ha norske tariffar samstundes som dei ikkje jobbar like raskt som polakkar med mange års trening. Med litt kreativitet bør det uansett vere mogeleg å få plantene i jorda.

Dette er typisk norske arbeidsgivere i disse kategoriene. De forstår ikke at ny arbeidskraft trenger tid og trening til å bli like effektive som erfaren arbeidskraft på samme område.

Enten klager man på at de skal ha akseptabel minstelønn eller at de ikke gjør arbeidet raskt nok. Selvfølgelig klarer man ikke å konkurrere med en som har satt poteter for hånd hele livet el.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tenker dette med folk i parker er umulig å unngå nå og sitter de i grupper (som man jo alltid gjør uavhengig av pandemi) så er det bedre enn ingenting. Vi kommer nok til å se samme tilstander på badesteder om vi får fint vær i sommer uavhengig av hvor mange som har blitt vaksinert og det er forståelig med mindre man lager midlertidige forbud som krever ekstreme tilstander før jeg støtter (sykehusene må da be om dette).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Helt forjævlig med søppel

Renovatør Ole: - Ikke en politimann å se. Lurer på hva som skjer framover.

I god mening retter han en liten pekefinger både om corona og søppel i Oslos parker de nærmeste to ukene med fortsatt stengte serveringssteder og værmelding med sol og plussgrader godt over 10.

Ikke sett politi

- Har du gjort deg noen refleksjoner etter en jobbhelg i parkene - utenom alt søppelet?

- Jeg har ikke sett en politimann. Og hvordan er egentlig smittevernreglene utendørs i Oslo nå, spør Ole før han kjører av gårde med fullt søppellass. Med ekstra høye lemmer for anledningen.

https://www.dagbladet.no/nyheter/helt-forjaevlig-med-soppel/73656588

Stenger man parkene blir det vel bare innendørs fester istedet.

Endret av Pc Lynet
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (55 minutter siden):

Hva skjer med de som skrives ut av sykehuset?

Enten så er de døde (men dette er få) eller så blir de sendt hjem eller videre til rehabiliteringsopphold (er vel ikke mye rehabiliteringstilbud her til lands ennå hva gjelder long covid men er vel noe) . Poenget er  vel at de anses som friske nok til å ikke trenge konstant overvåkning/behandling. 

Endret av William_S
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (14 minutter siden):

Jeg forstår hva alternativene er men ute etter tall.

Hvis du tenker på ettervirkninger så går går det nok litt tid før vi har veldig gode tall og statistikk på dette. De som legges inn på sykehus med covid-19 er utrolig syke, så de fleste av disse trenger sikkert oppfølging i ettertid. Alle på intensiv får jevnlig funksjonsvurdering og er anbefalt å starte rehabilitering tidlig. 

Min kompis var ikke innlagt under selve sykdommen, men har vært inne noen netter på Sunnaas for oppfølging noen måneder etter han ble smitta pga fæle ettervirkninger. Men jeg har ikke sett noen tall på slike tilfeller.

Helsedirektoratet begynte for en tid tilbake på et program for long covid-syke og personer som har ettervirkninger, og det de kaller «nasjonal plan for rehabilitering etter covid-19».

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...