Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

William_S skrev (2 timer siden):

La oss krysse fingra - på et eller annet tidspunkt må man la folk komme tilbake til skolen uansett, men her kunne det vært greit å ha det stengt to uker til - men da om to uker gjøre en grundig evaluering av samtlige tiltak som har vært i Oslo siden november, inkludert skjenkestopp, treningssentre, butikker osv. Dvs ikke lempe på samtlige, men savner mer en helhetelig vurdering av samtlige tiltak som har vært på plass. Nå nærmer det seg et halvt år med disse tiltakene og man må faktisk etter hvert se på hvilke tiltak som er nødvendige og unødvendige.

Veldig enig. Det virker som byrådet i Oslo vil holde skolene åpne uavhengig av hva som har størst effekt. Det hadd vært mye bedre om de lettet på tiltakene med minst effekt, selv om det betydde stengte skoler en god stund til.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Subara skrev (2 minutter siden):

Gradvis gjenåpning av ølhungrige og ensomme nordmenn? Det kan fort bli til alt eller ingenting. "Slipp fangene fri, det er vår" 🙂

Hvis det er sol og fint vær den dagen det gjenåpner i Oslo kommer det til å ta helt fullstendig av! Folk kommer til å gå helt av rakkelet. Inkludert meg selv!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Yessmann skrev (1 time siden):

Du har virkelig ikke forstått prinsippet bak risikovurderinger.

Hva med om jeg snur på det: Uansett så hjelper ikke statistikker deg når du dør av vaksinen og heller kunne gjennomgått milde symptomer av covid19 som uvaksinert.

_117887872_vaccine_death_comparison_640-nc.thumb.png.f190964db13b03dc239c9cdb23a96233.png

https://www.bbc.com/news/explainers-56665396

Men så har vi ett ekstremt lavt smittenivå her i Norge slik at risikoen for å dø av AstraZeneca faktisk er like eller større for unge voksne. Derfor er det bedre å vente til vi får nok Pfizer i sommer.

Sitat

"Since there are few people who die from COVID-19 in Norway, the risk of dying after vaccination with the AstraZeneca vaccine would be higher than the risk of dying from the disease, particularly for younger people," says Bukholm. 

In addition, there is reason to assume that there is scepticism about using the AstraZeneca vaccine in Norway, and it is uncertain how many people would have accepted an offer of this vaccine now. 

https://www.fhi.no/en/news/2021/astrazeneca-vaccine-removed-from-coronavirus-immunisation-programme-in-norw/

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Fnugle skrev (45 minutter siden):

Så på noen andre bilder fra gjenåpningen, så flere bord som ikke hadde noe særlig med mat, bare en pose med peanøtter eller noe. Holder det liksom å bestille en pose med peanøtter så kan man kjøpe ubegrenset mengde med øl?

Nei, snacks er ikke "nok". Men om noen bestilte en pølse til den første pilsen for tre timer siden, og nå er på den femte pilsen (uten pølse til), det er visst helt greit. 

Endret av :utakt
  • Liker 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (9 minutter siden):

Nei, snacks er ikke "nok". Men om noen bestilte en pølse til den første pilsen for tre timer siden, og nå er på den femte pilsen (uten pølse til), det er visst helt greit. 

Tullete regel. Teorien er vel at folk som spiser blir mindre fulle.

Sitat

Særlig om krav til matservering ved skjenking av alkohol

Helsedirektoratet vurderer at ordlyden i §14a tredje ledd andre punktum, om at servering av alkohol bare kan skje til de som får servert mat, ikke dekker FHIs anbefaling om det kun skal skjenkes alkohol på såkalte "spisesteder" som restauranter og kafeer. FHIs anbefaling tilsier en forskriftsbestemmelse som definerte hvilke typer serveringssteder som skal få skjenke alkohol.

Helsedirektoratets erfaringer er at en slik avgrensning av serveringsstedene er svært vanskelig å gjøre. Det er ingen generisk, entydig definisjon av spisesteder, restauranter, kafeer mv. Alkohollovgivningen skiller heller ikke mellom ulike typer skjenkesteder, som f.eks. restaurant, pub etc. Vi vurderer derfor at det vil være vanskelig å endre bestemmelsen slik at den oppfyller FHIs smittevernfaglige anbefaling uten at det åpnes for skjønnsmessige vurderinger, omgåelser og tilpasninger.

Helsedirektoratet har mottatt tilbakemeldinger fra de regionale kompetansesentrene for rus, kommuner og bransjen om at nåværende bestemmelse i § 14a tredje ledd andre punktum ikke fungerer etter intensjonen.

Sitat

Formålet med at servering av alkohol bare kan skje til de som får servert mat, er at restauranter skal kunne servere øl/vin til måltider. Imidlertid rapporteres det om aktører som tilbyr pølser, posesuppe etc. til sine gjester som påskudd for å kunne skjenke alkohol. Ofte blir maten kastet i etterkant. Selv om dagens bestemmelse ikke fungerer optimalt, mener vi likevel at en videreføring av dagens krav om at skjenking av alkohol kun kan skje til de som får servert mat, vil være å foretrekke, da den ivaretar noe av intensjonen om å koble skjenking av alkohol til servering av mat, som ligger til grunn for FHIs anbefaling. Et alternativ er å ta bort kravet om at skjenking kun kan skje til de som får servert mat, men dette vil innebære en lemping av reguleringen sammenlignet med FHIs smittevernfaglige anbefaling, og vi anbefaler derfor ikke denne løsningen.

https://www.helsedirektoratet.no/tema/beredskap-og-krisehandtering/koronavirus/faglig-grunnlag-til-helse-og-omsorgsdepartementet-covid-19/Oppdrag 309 - Vurdering av forbud mot skjenking.pdf/_/attachment/inline/0ac208bd-bc24-423c-9dac-a5c59dbe4ff8:f2f92f973683c34421a710a0957667f284b02f0f/Oppdrag 309 - Vurdering av forbud mot skjenking.pdf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (7 minutter siden):

Tullete regel. Teorien er vel at folk som spiser blir mindre fulle.

Jeg tipper ideen var at man skulle få kjøpe et glass vin eller to til restaurantmiddagen. Om man drikker det ene eller andre til middag har nok fint lite å si. Men alle aktørene som ikke har ordentlig kjøkken er jo også sugne på å åpne og tjene penger igjen. Da får man sånne jallaløsninger som pølser og posesupper. I Oslo i fjor så vi at aktører gikk sammen, kjøp mat hos den ene og drikke hos den andre, felles uteservering. Og det var også helt greit. 

Er det noe nordmenn er gode til så er det å tyne regelverket og finne smutthull for å gagne seg selv.... 

Maten blir ofte ikke spist engang, det er bare tull alt sammen. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 time siden):

Hvis det er sol og fint vær den dagen det gjenåpner i Oslo kommer det til å ta helt fullstendig av! Folk kommer til å gå helt av rakkelet. Inkludert meg selv!

Den beste ventilasjonen er ute i friluft, så det går nok bra. Ellers blir det vel stengt igjen, som gjør at sikkert enda flere vil benytte seg av tilbudet mens vi har det.

Selv om Erna har vært opptatt av sjenkingen, ble det aldri take-away øl. Tror ikke det er lov å drikke øl i parker. Da får man heller ikke nytet drikken i selskap med andre. Og lettere å ha kontroll på folk ute ved bordene, hvis ikke festen fortsetter etterpå i de tusen hjem 🙂

Sjenking, trening og kirkebenker. Alle må få sin del. Nå kom jeg til å tenke på at øldrikking også hører med på fotballkamp og konserter. Drikken dekker nok en god del av utgiftene til arrangementene. Også har vi kafeene. Mange næringsdrivende og studenter har kontoret sitt der.

Endret av Subara
Lenke til kommentar

Har man sett noe på dette med risiko ved reinfeksjon? Kan det være at noen av de som blir lagt inn på sykehus nå faktisk har vært smittet også tidligere men med et mildere forløp?

Quote

once you get caught by virus again, you will have problem for breathing and survive because your immune system gets weak after your experience in 1st virus

Samt hvor lenge vil man kunne slå ut på tester i et 14 dagers sykdomsforløp som er "mildt"?

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Sitat

39 NYE SMITTETILFELLER I BERGEN

Det er registrert 39 nye smittetilfeller i Bergen det siste døgnet. Det er elleve flere enn dagen før og åtte mer enn ukesnittet.

Elleve av de nye tilfellene er nærkontakter, opplyser Bergen kommune.

I tillegg har seks ukjent smittevei, to har usikker smittevei, ett av tilfellene er importsmitte, fem er smittet i barnehage og skole, fire er ansatt på sykehjem eller i helse, mens det mangler opplysninger for seks smittetilfeller.

1906 personer testet seg i Bergen onsdag, skriver NTB.

2% positive 

Endret av Pc Lynet
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Quakecry skrev (14 minutter siden):

Bare to uker til folkens! Bare en tredje dose til folkens! Bare 2 uker til folkens! Enda en dose folkens! Ikke glem at du må enda følge alle tiltak selv fullvaksinert folkens!

 

Ugh...At folk ikke blir lei..

Bare å gi faen og ende opp under bakken. 

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (1 minutt siden):

Uavhengig av hvem som smitter mest innad i landet så dras den ofte med inn over grensen.

Ja av innvandrere som drar i begravelser i hjemlandet der alle dør av korona. Polen, Pakistan, India etc. 

At de som reiser i en begravelse der man treffer 100 vis av folk og klemmer skal få fritak fra karantenehotell er uforståelig. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vår konservative Høyre-regjering praktiserer allerede noen av de strengeste reglene i Europa på området i følge Mæland, så antakelig er det veldig komplekst, noen avtaler vi må følge. Vi får blant annet vaksinene våre fra EU.

Er det i mot grunnloven å sende alle på karantenehotell? Man kan ikke velge ut passasjerer i fra noen land og si at de andre går fri.

Diplomatene i Polen, Pakistan og India må hjemom å hilse på familien i Norge hvis de ikke tok den med seg. De nekter antakelig å bli internert. Og de spørs om Røkke og Reitan ville tatt turen innom. Men de kjører vel eget helikopter 🙂

Lenke til kommentar
3 minutes ago, Subara said:

Diplomatene i Polen, Pakistan og India må hjemom å hilse på familien i Norge hvis de ikke tok den med seg. De nekter antakelig å bli internert. Og de spørs om Røkke og Reitan ville tatt turen innom. Men de kjører vel eget helikopter 🙂

Må de egentlig det midt i en pandemi? Jeg forstår ikke hvorfor folk mener de skal kunne leve som normalt i en pandemi. Idioti.

Endret av Theo343
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (4 minutter siden):

Må de egentlig det midt i en pandemi? Jeg forstår ikke hvorfor folk mener de skal kunne leve som normalt i en pandemi. Idioti.

Det er noen som ikke vil la seg stoppe, leve mest mulig normalt. Også anbefalt fra psykologene for at man ikke skal bli for preget - men samtidig å følge smittevernsreglene.

Jeg møtte en i nabolaget som var hjemme på påskeferie fra en jobb i diplomatiet-utland. Holdt veldig god avstand til meg, sikkert 4 meter. Antaglig var det karriereopprykk. Familien var hjemme i Norge pga pandemien.

Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...