Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kroat skrev (15 minutter siden):

Det har til nå blitt søla bort over 100 milliarder kroner på å stanse smitten her til lands. Hadde det ikke vært bedre om man i stedet hadde bygget koronsykehus for 200 milliarder kroner ?

Vi kunne alle vært vaksinert om politikerne hadde baller til å kjøpe vaksinen direkte, noe de hadde mulighet til.

Hadde vi hatt nok politi kunne vi bøtelagt alle som bryter karantenen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
20 hours ago, G said:

Coronasmitte øker risiko for demens og depresjon

Hver tredje som får covid-19 og overlever, får i ettertid en nevrologisk eller psykisk lidelse, viser en ny studie.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/04/07/195750709/coronasmitte-oker-risiko-for-demens-og-depresjon

Deprimert dement må vel nesten være som ein zombie-tilværelse viss man vinner i corona-lotteriet og får både nevrologisk og psykisk lidelse i etterpremie. Syns forsatt det er skammelig av erna & co å ikkje gå for null-strategien. Den hadde spart menneskeliv og seinskader samt all denne unødvendige langtrukke nedstenginga som bare fungerer halvhjerta pga stadig ny importsmitte.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

Hemsedal: Smitte på fester i påska:

Det er full smittealarm i Hemsedal etter flere smittetilfeller som kan spores tilbake til sosiale ansamlinger i påskehelga, skriver Hallingdølen.

Kriseledelsen ved Hemsedal kommune skriver på kommunens nettside at smittesporingsgruppa så langt har avdekket sju smittetilfeller som kan spores tilbake til flere ansamlinger og fester i privat regi i påskehelga.

Disse samlingene skal ha funnet sted både innendørs og utendørs.

Kriseledelsen ber alle som har vært på ansamlingene om å teste seg omgående og holde seg i karantene til de får testsvar. Dette er samlingene det er snakk om:

- Lørdag 3. april i Hemsedal skisenter. Nedre del av «Blåparken/Tinden». Uorganisert privat ansamling utendørs bestående av flere grupper på 8-10 personer, til sammen 50 - 60 personer. Flere smittede registrert.

- Fredag 2. april. Låvefest i Hemsedal. Privat ansamling innendørs med minimum 20-30 personer. Mulighet for smittede deltagere.

De fleste av deltagerne er tilreisende og ikke hjemmehørende i Hallingdal.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Likevel har det vært oppdaget flere brudd på smittevern blant hytteturistene.

- Vi har hatt flere tilfeller med ansamlinger utendørs, både fredag og lørdag. Kommunen har hatt innleide vakter som måtte løse opp utendørs ansamlinger på 50-60 personer, men de ble møtt på en fin måte. Det ble holdt god avstand til tider, men når man blir litt varm i trøya og får alkohol innabords blir det fort mindre nøye med den slags, sier Rørby, men legger til at kommunen var forberedt på akkurat det.

Fra 5 april 

https://www.dagbladet.no/nyheter/hyttekommunene-holder-pusten/73606927

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

På hvilken måte var kommunen som Rørby presenterer forberedt på akkurat det?

:hmm:hmmm

Kommunen har registrert 60-70 gjennomførte tester per dag på det meste i påska. Så langt er fasiten av det gledelige slaget: Null positive tilfeller. Det til tross for at kommunen med 2500 fastboende på det meste hadde 13 000 mennesker innenfor grensa.

73607301.jpg?imageId=73607301&x=18.41269

Litt kontrast de tallene der :fun:

Hvordan kan man konkludere noe som helst med så lav testing? Og borte vekk ble de etterpå. "Æh ikke vårt problem lengre !!"

Det var nok hele forberedelsen, altså at turistene skulle reise derfra etterpå..

Fy søren så tett de i skiheisen stod i kø da!

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (3 timer siden):

Den henger alltid littegranne igjen fordi de siste dagenes tall er ufullstendige. 1996027348_Skjermbilde2021-04-10kl_15_44_40.thumb.png.b6d9a3d2fea55eedf929e8eece5344e7.png

Som du ser er de siste 4-5 dagene ikke helt tatt med i grafen enda siden full data mangler. Det er mye påskeeffekt her, men likevel synes jeg det er grunn til bekymring at positivitetsraten steg så raskt. Tror den vil synke litt igjen snart. 

Ja den vil nok synke igjen litt - regnskapet som viser testtallene for de siste dagene er ikke helt klart. Det var lavere testing i påska også så en del som testa seg for moro skyld om man kan si det ble borte, slik at det nok var i større grad personer med symptomer som testa seg. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Flere koronasmittet etter fester i Hemsedal i påsken – ber folk teste seg

Titalls personer var samlet til private fester i Hemsedal i påsken. Nå er flere syke, og mange sliter med å huske hvor de har vært eller hvem de var sammen med.

https://www.nrk.no/osloogviken/flere-koronasmittet-etter-fester-i-hemsedal-i-pasken-_-ber-folk-teste-seg-1.15450909

Det her kan ikke ha kommet som noen overraskelse. Skjedde akkurat det samme i vinterferien. 

Endret av Pc Lynet
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (4 timer siden):

Jeg kan forstå det, men jeg vil si at hvis det kan få andre koronafornektere til å skifte mening er det verdt det. Men er vel mulig at resten av familien også er hjernevasket til å tro at korona ikke eksisterer.

https://www.nrk.no/innlandet/koronafornekter_-hans-kristian-gaarder-skal-vaere-mannen-som-dode-med-koronaviruset-pa-gran.-1.15449066

Alt er jo OK i dine øyne når det kommer til covid.

Alt ifra drakoniske tiltak til å gå på personangrep på en død persons familie.

Forkastlig.

setarcoppiH skrev (3 timer siden):

Areal og kvm er ikke den begrensende ressursen. Det er personale.

Personal kan også kjøpes.

1mill i året null skatt, gratis bosted, så hadde det kommet et flylass med personal.

Hadde kostet lite i forhold til strenge tiltak, og når man velger vaksinere Oslo så tregt så blir det ikke noe større åpning i samfunnet på lang tid.

Vil alltid komme små utbrudd når man ikke vaksinere hardt i episenterene av en pandemi.

Maabren skrev (3 timer siden):

Deprimert dement må vel nesten være som ein zombie-tilværelse viss man vinner i corona-lotteriet og får både nevrologisk og psykisk lidelse i etterpremie. Syns forsatt det er skammelig av erna & co å ikkje gå for null-strategien. Den hadde spart menneskeliv og seinskader samt all denne unødvendige langtrukke nedstenginga som bare fungerer halvhjerta pga stadig ny importsmitte.

Hvis du leser litt mer

Sitat

17 prosent av de undersøkte slet med angst, mens 14 prosent hadde utviklet depresjon. 7 prosent fikk hjerneslag, mens 2 prosent fikk diagnosen demens, viser studien.

Demens er noe man finner ved å nettopp undersøke mennesker, mange av de som har hatt covid hadde muligens ekstremt små symptomer pre covid infeksjon, og ved undersøkelse blir det avdekket at de faktisk har forstadiet til nettopp Demens.

Flere går mange år før dem i det hele tatt blir sjekket for det da sykdommen er snikende.

At mange får angst er jo ikke rart når man leser så hva som står i media skulle jo tro det var 98% sjans ikke overleve eller få dødelig long covid.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Sitat

Brant munnbind

Konferansieren ba de oppmøtte om å komme fram til to bålpanner og hive munnbindene sine i dem. Det var det flere som gjorde, blant annet Svein Østvik, også godt kjent for de fleste som «Charter-Svein».

 

Han befant seg midt i folkemengden på Eidsvolls plass under demonstrasjonen, hvor det blant annet ble arrangert «gruppeklem».

 

Svein lyttet og klappet for første appellant, som betvilte coronapandemien og kritiserte myndighetenes håndtering.

https://www.dagbladet.no/nyheter/demonstranter-brant-munnbind/73628126

Sitat

 Vi har et immunforsvar som tåler det meste. Nå sykeliggjør vi jo hele verden. At ingen reagerer på den sykeliggjøringen er utrolig, sier Østvik.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Ln782R/her-brenner-charter-svein-munnbindet-det-har-gaatt-for-langt

Bare å begynne å skrive på minneord for media. 

Endret av Pc Lynet
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (5 timer siden):

Ja altså, jeg skjønner at det naturligvis ikke påvirker prøvens feilmargin, men det øker sannsynligheten for å tidlig fange opp smitte i en nogenlunde isolert kohort når de brukes systematisk over tid. Hurtigtesting fungerer godt i slike gruppesettinger.

På min arbeidsplass testet vi samtlige 60-100 personer hver eneste dag dobbelt med hurtigtest (en i hvert nesebor). I tillegg hadde vi én PCR-test hver uke for ekstra sikkerhets skyld. Dette er noe ekstremt, men viste seg å være et ganske så bombesikkert opplegg sammen med PPE og andre rutiner. Det ble oppdaget tre smittede over en periode på et halvt år, og ingen av disse smittet videre til noen andre på arbeidsplassen. Prislappen er dog høy, og det krever litt ressurser.

Men ja, egentlig ville jeg mest påpeke hvorfor enkelt-hurtigtester ikke er tilstrekkelig for eksempel på grensa eller på enkeltpersoner pga feilmarginen. Bruk det heller systematisk på skoler, arbeidsplasser og andre steder hvor større grupper må ha nærkontakt eller oppholder seg i samme rom.

Jeg ville ALDRI underlagt meg et slikt regime, og dette vil du at skoleungdom skal gjennomgå? Håper ikke det. 

Lenke til kommentar
DaniNichi skrev (1 time siden):

Hadde kostet lite i forhold til strenge tiltak, og når man velger vaksinere Oslo så tregt så blir det ikke noe større åpning i samfunnet på lang tid.

I deler av Oslo kan man snart begynne å vaksinere folk i 40-årene. I min kommune driver man fremdeles på med dem i 70-åra. 

ref: https://www.aftenposten.no/oslo/i/rg2xre/i-bjerke-bydel-i-oslo-blir-det-snart-vaksine-for-innbyggere-i-40-aarene

Norge består av mer enn Oslo. Når jeg ser Raymond Johansen gå ut å kreve enda mer doser blir jeg rett og slett litt forbanna. Det er ikke *KUN* i Oslo det er smitte, og for meg så fremstår han rett og slett som en arrogant drittsekk.

Endret av Andre1980
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...